2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Saf oyun kurucu olmasa da sezon boyu düzenli oynadığı ve formu düşmediği için İsmet Akpınar'ın gelmesini tercih ederim. Buğrahan Tuncer ne form olarak ne de ruh olarak (2018-2020-2022 yaz aylarında 3 kez bize gelmeyi reddetti) bizim takımda oynamayı hak etmiyor.

Mahir Ağva'nın ve Göksenin Köksal'ın da mutlaka kovulması gerekiyor. Hiçbir şekilde takımda bulunmayı hak etmiyorlar.
Göksenin senelerdir bu takımın kaptanı ve parkede de elinden geleni hep yapıyor. Yeter artık bıktırdı bu nefretin!

Göksenin senelerdir bu takımın kaptanı ve parkede de elinden geleni hep yapıyor. Yeter artık bıktırdı bu nefretin!
Bu arada ben de 5 kisilik yerli listesinde Goksenin yazdim yanlis anlasilmasin, 3 numarada yerli olarak bulabilecegimiz en iyi yerlilerden birisi ve bence emekli olana kadar da takimimizda kalmasini isterim.
Bence bizim yerli olarak gelistirmemiz gereken pozisyonlar 1-2 ve 5 zaten 1-2 yok takimda :) 5 numara da yerli ve yabanci olarak yoktu.
Bu seneki takimda yabanci olarak Russel yerine iyi bir PG (tercihim Nenad Dimitrijević maasini bilmemekle birlikte) Tyrus yerine yabanci iyi bir SG-SF Ristic yerine iyi bir C alirsak.

Yerli olarak da Kenan tarzi bir PG ile Egemen/Furkan/Ercan olmadi Muhsin tarzi bir Center olmasi durumunda takim bence cok iyi olur.

Nenad Dmitrijevic-Kenan
Ennis
Yabanci SF-Goksenin/Muhaymin
Angelo C. / Sadik
Yabanci C / Egemen

Funda hanım, Göksenin daha top süremiyor. Oyun zakası düşük. Top eline gelince panikliyor. Tek yaptığı köşeden %30-40 arası isabetle üçlük ve fazlasıyla temaslı savunma. Hakem müsade ederse vay be ne savunma yapıyor diyorsunuz ama o da olmuyor çoğu zaman. Camia çocuğu diye yıllarca hem futbolda hem basketbolda bazı isimlere ederinden fazla değer verdik. Artık çabaydı, kaptandı geçelim bunları. Bu oyuncuların Galatasaray`a verdiklerinden daha fazlasını Galatasaray kendilerine fazlasıyla vermiştir. Vasatsa vasattır ötesi yok, bahane aramayalım.

Funda hanım, Göksenin daha top süremiyor. Oyun zakası düşük. Top eline gelince panikliyor. Tek yaptığı köşeden %30-40 arası isabetle üçlük ve fazlasıyla temaslı savunma. Hakem müsade ederse vay be ne savunma yapıyor diyorsunuz ama o da olmuyor çoğu zaman. Camia çocuğu diye yıllarca hem futbolda hem basketbolda bazı isimlere ederinden fazla değer verdik. Artık çabaydı, kaptandı geçelim bunları. Bu oyuncuların Galatasaray`a verdiklerinden daha fazlasını Galatasaray kendilerine fazlasıyla vermiştir. Vasatsa vasattır ötesi yok, bahane aramayalım.
Onuralpi alacaksak benim icin ok, peki sorum su her gelen coach neden 20+ dakika verdi? Ben gelip de Goksenin`i oynatmayan hoca gormedim bu kadar vasatsa neden oynuyor yabanci olsa da oynuyor.

Goksenin bence ligin degerli isimlerinden birisi baska takimda olsa keske bizde olsa deriz ben Egehan Arna`ya bile tercih ederim. Konu benim neden Pivotum yok sut sokan SG`im yok oyun kuran PG`im yok da Goksenin top suremiyor, oyun kuramiyor. Bu forumda herkesin istedigi Egehan Arna kac top eziyor top surunce ona da bakmak lazim. SF olup sert savunma yapip bir de dripling ve sutu olan bir oyuncu zaten yerli olarak bulmamiz cok zor Cedi`yi ya da Hidayeti tarif ediyoruz sanirim onlar da TR`de oynamiyor maalaesef.

Onuralpi alacaksak benim icin ok, peki sorum su her gelen coach neden 20+ dakika verdi? Ben gelip de Goksenin`i oynatmayan hoca gormedim bu kadar vasatsa neden oynuyor yabanci olsa da oynuyor.

Goksenin bence ligin degerli isimlerinden birisi baska takimda olsa keske bizde olsa deriz ben Egehan Arna`ya bile tercih ederim. Konu benim neden Pivotum yok sut sokan SG`im yok oyun kuran PG`im yok da Goksenin top suremiyor, oyun kuramiyor. Bu forumda herkesin istedigi Egehan Arna kac top eziyor top surunce ona da bakmak lazim. SF olup sert savunma yapip bir de dripling ve sutu olan bir oyuncu zaten yerli olarak bulmamiz cok zor Cedi`yi ya da Hidayeti tarif ediyoruz sanirim onlar da TR`de oynamiyor maalaesef.

senelerce futbolda aynı şeyi Sabri için yaptılar. gelen hocalar Eboue'yi bile kesip Sabri'yi oynattı. Galiba hocalar hiçbir halttan anlamıyor :)

Göksenin düşmanı değilim, kapasitesi yettiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor lâkin daha iyisi transfer edildiği takdirde 5 dk bile durmaması gerektiği görüşündeyim. Galatasaray’ın çocuğu muhabbetlerini falan bir geçelim. Gerçekçi olmak gerekirse; yıllardır profesyonel basketbol oynamasına rağmen Göksenin’e boş sahada 10 kez boş turnike şansı verilsin; yarısında steps yapmadan, top kaybetmeden sayı atabilir mi emin değilim. Bu da bizim seviyemizi gösteriyor.

Her gelen hoca oynatıyor, geçen seneye kadar istikrarlı olarak da milli takıma seçiliyordu. Bütün hocalar aptal siz akıllısınız.

O zaman kimse burdan hocalara akil vermesin.aynı şey yönetim icin de gecerli. Hatta boyle mesajlari silelim forumun yari yazisi uçsun. Ben 41 yaşındayım tribuncu degilim ama goksenin in gelisimini yillar icinde takip etme firsati buldum. Malesef yetersiz, kendini gelistiremedi. Hic top elindeyken izlediniz mi bu adami. Ya 3 kisi uzerine yukleniyor blogu yiyor ya dribling yaparken topu elinden kaciriyor ya da asist yapacagim diye topu tribune firlatiyor. Sempatiniz olabilir anlarim ama boyle garip örnekleril vererek savunmanizi anlamiyorum. Bir baska arkadas da ornekte belirtmis. Bu kafayla Sabri'nin hatta Cihan Haspolatlinin heykelini dikmek lazim.

O zaman kimse burdan hocalara akil vermesin.aynı şey yönetim icin de gecerli. Hatta boyle mesajlari silelim forumun yari yazisi uçsun. Ben 41 yaşındayım tribuncu degilim ama goksenin in gelisimini yillar icinde takip etme firsati buldum. Malesef yetersiz, kendini gelistiremedi. Hic top elindeyken izlediniz mi bu adami. Ya 3 kisi uzerine yukleniyor blogu yiyor ya dribling yaparken topu elinden kaciriyor ya da asist yapacagim diye topu tribune firlatiyor. Sempatiniz olabilir anlarim ama boyle garip örnekleril vererek savunmanizi anlamiyorum. Bir baska arkadas da ornekte belirtmis. Bu kafayla Sabri'nin hatta Cihan Haspolatlinin heykelini dikmek lazim.
Bir gün cebinizden 10 milyon dolar şubeye bağışlarsanız o zaman Göksenin yerine daha iyilerini alırsınız. Kimse Göksenin heykeli dikelim demiyor ama eldeki şartlarda daha iyisin alamıyorsun işte. Yoksa her hoca süre vermezdi zaten!!!

Yukarida soylediklerim gibi ligin yerli havuzu belli bence SF olarak alinabilecek degerli bir oyuncu, burada istedigimiz yerli oyunculara bakalim;

Ornek olarak Ercan Osmani, Egemen Guven, Furkan Haltali mi yoksa Tyrique Jones mu ? Egbunu mu ? Olaseni mi ? Delgado mu ? Anosike mi ? hangisini tercih edersiniz ?

Yada size Pako Cruz yerli olsaydi Efes Egehan Arna`yi mi tercih ederdi, Cruz`u mu ?

Alex Perez`i mi tercih edersiniz Yunus Sonsirma`mi ?

Sehmus bizde olsun ister miydiniz ? Buyuk ithimalle evet ama sutu stabil degil, bir cok yanlis karar veriyor ama Fenerbahce`de sure aliyor.

Unutmayalim ki dunya yaklasik 8 milyar biz 80 milyonuz 100`de biriyiz, basketbolcu olarak da top level basketbolcunun yada futbolcunun Turk olma ihtimali 100`de 1`e dusuyor.

Bu nedenle yukarida saydigim butun yerli oyuncularin hepsi degerli ama tum ozellikleri sizin istediginiz seviyede olsa buyuk ihtimalle Turkiye`de degil Avrupa`da yada NBA`de oynayacakti. Ben Goksenin`den memnumum evet iyi bir tamamlayici oyuncu evet beni de sinir ettigi zamanlar oluyor ama bu da normal degil mi ?

Bir de kaptandan daha iyi 3-4 oyuncu olacak ki bize düşsün.Tabi çok eksiği var ama en azından takımın hafızası, senelerdir bizimle, eli sıcakken koselerden üçlük de atıyor.Bu yerli havuzunda kalmalı bence.

Turk oyuncu havuzu cok dar malesef. Is donup dolasip dakika olarak fazla yer tutacak dogru/yanlis yabanci tercihine baglanacak.
Yuksek butceli iki takim isin kaymagini siyiracak, kalan oyuncu havuzu iyicene azalacak.
5-6 tane maksimum fayda getirecek yabanci bulacak organizasyon olmazsa uc asagi bes yukari benzer sonuclar bizi bekler.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bazen çok garip yorumlar geliyor. Göksenin Köksal'ın yazılan eksi taraflarını kendisi ve antrenörleri biliyor görüyor yani, bir tek biz görmüyoruz. Göksenin'in rolü belli, savunmasıyla fark yaratıp, ceza şutlarını iyi bir yüzdeyle attığı sürece bizim seviye takımlar için yeterli oyuncu. Bunları gayet iyi yapıyor zaten, o yüzdende her antrenörün tercihi Göksenin'i oynatmak oluyor. Göksenin top sürmesinde sorun var deniyor, senin Göksenin'in top süremesine ihtiyacın olmayacak kadro kurman gerekiyor, öyle bir yapı kuruyorki mesela Telekom serisinde Göksenin ile maç boyu top getirmek zorunda kaldık. CSKA'da Kurbanov için ya top süremiyor diyen yoktur mesela...

Yabancı sınırı olmasa Göksenin gitsin denmesini anlarım ama böyle bir şey yok maalesef. Göksenin gidince alabileceğin en iyi yerlileden biri mesela Erkan Yılmaz. O da Anadolu Efes'e gidiyor deniyor, onunda bir çok eksiği var. Şutu çok kötü, top süremiyor vs

Ne Galatasaray ne de Pınar Karşıyaka karşısında fark yaratamadı, dün 0/6 ile üçlük attı, benzerini bizim takımda yapsa demediğinizi bırakmazsınız.

Ülkenin yerli havuzu belli, Göksenin kendi pozisyonunda en iyilerden biri, bu net bir durum.

Bu forumda herkesi eleştirebilirsiniz ama ışıl alben ve göksenin hariç!
Elestirelim elestirmeyelim denmiyor ama Goksenin`den iyi kac tane yerli oyuncumuz var kadroda bence bir tane o da Sadik.
Tum basarisizligin sorunu Goksenin degil odenen para cok denir anlarim ama Goksenin gitsin denmesini elestiriyorum ben de, Goksenin disiplinsizlik mi yapti Goksenin takim duzenini mi bozdu, ikilik mi cikardi, yedek oturmam mi dedi.
Goksenin evet belli seyleri iyi yapan belli seyleri de yapamayan bir oyuncu ama Kurbanov cok guzel ornek bizim oyuncudan bekledigimiz onemli.

Su an mesela Telekom`da Ridvan 20 dakika sure aliyor, bizde oynadigindan farkli birsey mi yapiyor ? Hayir.

Onemli olan dedigim gibi takimi +-`siyle dogru planlamayla kurmak degilse ben soyleyim Goksenin Savunma yonunde cok iyi 3`lugu guvenilir degil, oyun kurma yonu kotu top surme yonu kotu el hassasiyeti kotu ama bu onu kotu basketci mi yapiyor ? Hayir.

Selim sav ksk
Gedimanis orelik telekom
Morris telekom
İsmail cem Ulusoy telekom
Rasheed sulaiman manisa
Onuralp bitim FB
Berk ugurlu FB
Egemen güven (yeni kontart)
Sadık Emir kabaca Efes
Ercan Osmani efes
(Via : Fatih Özen)

Göksenin gidince yerine yerli gelmek zorunda değil. Jordan Usher, Xavier Sneed, Aaron Henry ya da Joe Wieskamp gibi kısa forvet alırsın Muhaymin Mustafa'yı da 8-10 dakikalık yedek olarak arkasında oynatırsın. İlla yerli geleceksetam 3 olmamasına rağmen Yiğit Arslan'ı takıma alırsın. Bazı maçlarda bir kaç dakika 3 oynar. Önemli olan yabancı kısa forvetinin birinci sınıf yabancı olması. O olduktan sonra Muhaymin'de yedek olur altyapıdan çıkaracağın 18 yaşındaki gençte yedek olur.