2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Ben Buğrahan’dan hiç ümitli değilim. Ama burda sitem edilecek kişi; Efes’ten şutlanıp gidecek yer bulamayınca mecburen Galatasaray’a gelmeyi kabul eden Buğrahan değil, şubeyi bu denli aciz duruma düşüren Galatasaray basketbol şubesinin liyakatsiz, beceriksiz yöneticileridir.

Buğrahan’ın Fransa maçı aklıma geliyor neler neler yapmıştı. Efes’te çok kaliteli kısalar olduğu için ve Ergin Ataman dar rotasyonla oynadığı için gerekli katkıyı verememiştir.Forumda adı geçen kısa oyuncuların hepsinden çok çok daha kaliteli bir oyuncu bence ve eğer gelirse Sinan Güler kadar belkide daha fazla katkı vereceğini düşünüyorum.

Onuralp dışında ismi geçenler çöpten öte geçemeyecek, küçük su birikintilerinin büyük kayıkları o kadar. Buğrahan ise yıllardır kalitesini ve kumaşını bildiğimiz, kendini de kanıtlamış bir oyuncu. Ergin Ataman ve Eurolig'e ambargo koyan takımında forma şansı bulmak zor o ayrı bir mesele. Sadece yerli değil yabancılar da bu durumu yaşıyor Ataman'ın takımlarında. Kendisi 5-6 kişilik rotasyon ile hedef belirleyen bir koç.

Oha maaşlara bak. 12-16 milyon lira. Abi basketboldan daha fazla geliri olan anadolu futbol takımları yerli oyuncularına vermiyor bu maaşları

Güncel Euro kuru ile doguş 480, Onuralp 640 bin € alacak. Tamam maaşları 2-3 milyon olmasın ama 8-10 milyon lira arası ideal rakam bence, Ha tabi piyasa bu

Güncel Euro kuru ile doguş 480, Onuralp 640 bin € alacak. Tamam maaşları 2-3 milyon olmasın ama 8-10 milyon lira arası ideal rakam bence, Ha tabi piyasa bu
Tamamini bugün peşin odersen hesap doğru.
10-12m TL piyasaya göre normal bir para çok değil bugünkü kura bölünce çok çıkıyor ama bunu ay be ay ödeyeceksin enflasyon orta vadede düşmez. Kur/enflasyonu düşününce bugünkü değerden ciddi kayıp olur 300 bin dolara gelir ki kaliteli yerliler genelde bu civar alıyordu.

Sadık işinin netlesmesi lazım. Sürüncemede kalırsa iki taraf için de kötü olur.

geçen yıl (bu yılda olabilir) Kenan sipahi Karşıyaka'dan 4 milyon mu ne alıyordu diye çok pahalı bu paralar ne demiştik. 3 katına çıkmış ücretler

Ligde kadroda 7 yerli bulundurma zorunluluğun olduğu yerde ligin en iyi yerlilerinin bu paraları alması çok normal. Ligde 20+, Avrupa'da 10+ dakika alabilecek kaç oyuncu var ki zaten.

Bizim gibi baş altı yerlileri alabilecek takımlar ise 100-150 bin dolara oynayabilecek oyuncuları almaya çalışıyorlar. Hatta Buğrahan bunun bile üstünde bir para talep etmiş olabilir.

Şu salak yabancı sınırının futbolda da basketbolda da kaldırılması gerekiyor. Vasat yerlilerin bir tarafını kaldırmaktan başka neye yarıyor Allah aşkına?

Açıkçası yönetimin basketbol özelindeki tutumunu makul buluyorum. Belki 1 tık daha bütçe artırılabilir ancak çok fazla abartılmamalı.

Geri dönüşü olmayan, elle turulur bir geliri olmayan ve şampiyon dahi olsan hiçbir şey kazandırmayan bir branş basketbol. Euroleague'i kazansan dahi aldığın ücret 1 m euroydu sanırım. Fb bu sene 20-25 milyon dolar harcadı. Sonuç sıfır. Ortada bir kupa hatta bir final bile yok.

Yerli piyasasında dönen ücretler zaten ibretlik. Bol bol kadro kuruyoruz buralarda yerli rotasyonunu şişirip. Sonra istediğimiz yerliler alınmayınca da yönetimi suçluyoruz. Ee herhalde yöneticiler de bilir yerli rotasyonunu Buğrahan, Onuralp, Düverioğlu'ndan kurmayı da kazın ayağı öyle değil. Kadınlarda McCowan'a 400 bin dolar vermişiz tutmak için.

Bana göre yapılması gereken yabancı seçimlerinde analizi kusursuz yapıp en azından 4/5 iyi yabancı yakalamak; 1-2 tane de iyi yerli çekip gerisini sahaya atabileceğin ama pek de bir şey beklemediğin, iyi katkı verirse öpüp başına koyabileceğin yerlilerle tamamlamak.

Bsl yarı finallerinde Efes ve Fb bile bütün seriyi 7-8 oyuncuyla tamamladı. Telekom-Ksk'de öyle

Gereksiz oyuncu transferine tepki oluyor Sinan Sağlam Sedat Ali hiç oynamadı Muhaymin çok az oynadı. Mahir o kadar tek yönlü ki sahada fazla tutamadık. Sadık Göksenin ve sezon sonu düşene kadar Yunus Emre 3 yerliyle oynadik. Ege Tan Sinan Muhaymin Sedat Ali Mahir 5 oyuncunun toplam süresi Göksenin kadardır muhtemelen.

8 yerliye gerek yok. 4 is gorecek yerli olsun yanına Ege Tan ve Acar Şen'i koy 6 kişi yeter. Göksenin 'in rolü yapıp yapamayacakları beceri seviyesi belli en azından, Muhaymin ise soru işareti rolü belli değil neyi istikrarlı yapar ya da yapamaz muamma halen. Bu tip oyuncular çok sayıda olunca rol paylaşımı oyun ve kadro istikrarı sonucu kimya yakalamak zor oluyor Muhaymin kalırsa diğer yerlilerin net olması lazım. Net demek illa çok kaliteli demek değil sahada ne vereceği belli olan bariz handikapı bulunmayan oyuncu anlamında.

Son düzenleme:
Yerli piyasasında dönen ücretler zaten ibretlik. Bol bol kadro kuruyoruz buralarda yerli rotasyonunu şişirip. Sonra istediğimiz yerliler alınmayınca da yönetimi suçluyoruz. Ee herhalde yöneticiler de bilir yerli rotasyonunu Buğrahan, Onuralp, Düverioğlu'ndan kurmayı da kazın ayağı öyle değil. Kadınlarda McCowan'a 400 bin dolar vermişiz tutmak için.

Bana göre yapılması gereken yabancı seçimlerinde analizi kusursuz yapıp en azından 4/5 iyi yabancı yakalamak; 1-2 tane de iyi yerli çekip gerisini sahaya atabileceğin ama pek de bir şey beklemediğin, iyi katkı verirse öpüp başına koyabileceğin yerlilerle tamamlamak.

Yöneticiler pek bilmiyor anlaşılan. Yoksa 9 yabancı transfer ettiğin bir sezonda 1 tanesini bile tutacak durumda değilsen demek ki bilmiyormuş bazı şeyleri YÖNETİCİLER.. Evet bütçemiz hiçbir zaman hayal ettiğimiz noktada olmayacak lakin gözünün önündeki fırsatları dahi görecek kadar iş bilmeyen adamları da savunmayın bir zahmet.

Maaşta sıkıntı yok. Senin paranın değeri yok, bazıları sağ olsun. O aldıkları maaş birçok yerde ev parası bile etmiyor. Tabii Şirinevler, Bağcılar gibi yerlerde oturmayı düşünmüyorlarsa. Kur olmuş 25-30 civarı...

Yöneticiler pek bilmiyor anlaşılan. Yoksa 9 yabancı transfer ettiğin bir sezonda 1 tanesini bile tutacak durumda değilsen demek ki bilmiyormuş bazı şeyleri YÖNETİCİLER.. Evet bütçemiz hiçbir zaman hayal ettiğimiz noktada olmayacak lakin gözünün önündeki fırsatları dahi görecek kadar iş bilmeyen adamları da savunmayın bir zahmet.

Yazımda yöneticiler mükemmel kadro mühendisliği yapıyor gibi bir şey yazdığımı göremiyorum. Tekrar okudum da yabancı transferlerini kusursuz planladılar gibi bir şey de dememişim . Ancak forumda yazılan 12 kişilik rotasyonlu ve ligin en iyi yerlilerinden oluşan kadroların günümüz ekonomik koşullarında mümkün olmadığını, zaten basketbol topunu futbol topundan ayırabilen herkesin yabancı sınırı varken Onuralp'i, D.Özdemiroğlu'nu, Düverioğlunu kadrosunda görmek isteyeceğini belirttim.

Bu arada bir zahmet istediğimi de savunabileyim

Geri dönüşü olmayan, elle turulur bir geliri olmayan ve şampiyon dahi olsan hiçbir şey kazandırmayan bir branş basketbol. Euroleague'i kazansan dahi aldığın ücret 1 m euroydu sanırım. Fb bu sene 20-25 milyon dolar harcadı. Sonuç sıfır. Ortada bir kupa hatta bir final bile yok.
Evet Fb Beko bu sezon ve önceki sezonlar milyon dolarlar harcadı fakat taraftarları bir sürü anı biriktirdi, haftada 1 bazen 2 kez takımlarını EL’de izleme/destekleme şansı buldular, heyecanlandılar, sevindiler, üzüldüler. Transfer dönemlerinde kafalarında kadro kurarken Avrupada kimi beğeniyorlarsa yazdılar rahatça. Bizim gibi uzak kalmadılar bir çok şeyden, kısıtlamadılar kendilerini. Bunlar zarar etmekten çok daha önemli şeyler bence.

Eee bütçe arttırmayacaksak, kapatalım o zaman basketbol şubesini anadolu takımı gibi orta sıralarda sürünüp küme düşme tehlikesi yaşayacağımıza. Bari Galatasaray isminin marka değerine zarar vermeyelim.

Yazımda yöneticiler mükemmel kadro mühendisliği yapıyor gibi bir şey yazdığımı göremiyorum. Tekrar okudum da yabancı transferlerini kusursuz planladılar gibi bir şey de dememişim . Ancak forumda yazılan 12 kişilik rotasyonlu ve ligin en iyi yerlilerinden oluşan kadroların günümüz ekonomik koşullarında mümkün olmadığını, zaten basketbol topunu futbol topundan ayırabilen herkesin yabancı sınırı varken Onuralp'i, D.Özdemiroğlu'nu, Düverioğlunu kadrosunda görmek isteyeceğini belirttim.

Bu arada bir zahmet istediğimi de savunabileyim

Savunun tabiki de. Ben kimsenin yönetimi Onuralp’i ya da Doğuş Özdemiroğlu’nu almadı diye istifaya davet ettiğini görmedim.

Evet Fb Beko bu sezon ve önceki sezonlar milyon dolarlar harcadı fakat taraftarları bir sürü anı biriktirdi, haftada 1 bazen 2 kez takımlarını EL’de izleme/destekleme şansı buldular, heyecanlandılar, sevindiler, üzüldüler. Transfer dönemlerinde kafalarında kadro kurarken Avrupada kimi beğeniyorlarsa yazdılar rahatça. Bizim gibi uzak kalmadılar bir çok şeyden, kısıtlamadılar kendilerini. Bunlar zarar etmekten çok daha önemli şeyler bence.

Eee bütçe arttırmayacaksak, kapatalım o zaman basketbol şubesini anadolu takımı gibi orta sıralarda sürünüp küme düşme tehlikesi yaşayacağımıza. Bari Galatasaray isminin marka değerine zarar vermeyelim.
Sen ciddimisin? Fenerlilerin cogu Basketbolda kücülmeye gidin Futbola önem verin diye bagiriyor.

Yöneticiler derken? Transferleri Turgay Zeytingöz+Pistiolisin beraber yaptigi kac defa anlatildi zaten. Bu sezon özelinde Turgay Zeytingöz yanlis yapmistir ama lakin Mitrovici getiren isim de odur. Turgay Zeytingöz Basketbolu bilmeyen bir isim degil sonucta yillardir bu isin icinde bakalim bu sene neler olucak