2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Her maç 3 tane airball atan adama bizde başka o süreleri verecek takım yok ligte. Kim olduğu yazmama gerek bile yok bence.
Senin bütçen rakiplerinden çok farklı değil. Efes ve fb farklı seviye ama diğer bütçeler birbirine oldukça yakın ve onlardan düşen iyi yerlilere rakiplerin gidiyorsa sen de gitmek zorundasın. Karşıyaka mal mı? niye Furkan Haltalı'ya gidiyor hemen? ligde başarılı olmak istiyorsan yerli çekirdeği önemli. Ya da Telekom Erkan Yılmaz'ı geçen sene niye aldı? Karşıyaka Kenan Sipahi'ye niye yatırım yaptı. Beşiktaş bile senden daha doğru işler yapıyor. Sizin gibi düşünenler yüzünden yıllardır saçma sapan yerlilerle oynuyoruz.

Oktay Mahmuti'nin ilk geldiği sezon neden başarılı olundu? çünkü iyi yerlilere yatırım yapıldı ortaya vizyon koyuldu. o sezon da bütçe aşırı yüksek değildi.
Telekom ve Ksk örneklerini veriyorsun ama iki takımın geçen seneki Türk rotasyonlarının tamamından bu sene kadrona en fazla 2-3 oyuncu katarsın.

İki takım da geçen sezon ana raotasyonlarını 7-8 kişide tuttular ve bütçelerinin büyük bölümünü yabancılara ayırarak kaliteli yabancılar getirip başarılı oldular. Zaten bu sene bizim de ana rotasyonumuz 5 yabancıyla 8 kişi olacak.

Kendi savın için verdiğin örnek, planlama olarak beni daha çok destekliyor.

Takımların tavanını belirleyen yabancı rotasyonları. Yerli rotasyonu için yaptığın her hamle alacağın yabancının kalitesini düşürüyor. Sonuçta yerli oyuncu alıyorsun diye bütçe ekstra artmıyor

Buğrahan'ı da almışız. 5 yabancıyla devam edileceği konuşuluyor. İki üst düzey yerli kısa hamlesi kısa rotasyonunu 2, uzun rotasyonunu 3 yabancıyla geçme ihtimalini aklıma getiriyor. En azından yabancılardan birisi 3.5 olacaktır diye düşünüyorum.

Bu arada hem İsmet hem de Buğrahan'ı kadroya kattığımız senaryoda kimse 3 milyon dolar bütçeyle kadro kurduğumuza inandıramaz beni.

Yok bütçe hakkaten 3 milyon dolarsa 1/3'ü, belki biraz daha fazlası bu 2 arkadaşa gitti demektir

Son düzenleme:
Parayı yerlilere harcayıp üst düzey yabancı oyuncular gelmez ise yine hayal kırıklığı ile dolu bir sezon geçiririz.
Sonuçta Göksenin-İsmet-Buğrahan düşük ücretler almıyor diye tahmin ediyorum.

Kaliteli yabancılar, eldeki yerliler ki sadık, efes'e imza atmamış ise kalması iyi olur. ismetin, gelmesi onun haricinde yerli oyuncu piyasasında, henüz başka bir takıma imza atmamış, yerli oyuncuların olduğu bir kadroyu, mitroviç hoca harmanlayacaktır mutlaka.tabiki burda, yabancı oyuncular ,için ayrılacak bütçede önemli.kısacası yönetimin, tavrına endeksli bir bütçe , ve oluşacak kadro mitroviç , hocanın başarısı üzerinde etkili olacaktır. Yok para kısıtlı, eldeki kadro ile, seviyesi düşük yabancılar, ile başarı beklemek şapkadan tavşan çıkarmayı, hayal etmekten öteye gidemez. ve mitroviç hocada, oluşacak sıkıntılı bir ortamda profesyonel bir tavırla ,artık benden bu kadar deyip ayrılacaktır.buda doğal bir reflekstir.

Bugrahan & ismet gecen seneye gore upgrade demek.
Esas oglanlar gene yabanci olacak tabi. Rol ve sure olarak 15 dk civari yerliler oynuyor.