2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Buğrahan + İsmet olursa Sadık dışında yerli uzuna gerek yok. Antreman için alt ligden ya da veteran bir 5 gelsin ucuza.

İsmet ve Buğrahan 'la yerli transferini kapatabiliriz.

Ben de bu bütçelerde sadece pasaportu yüzünden ederinden çok daha fazla kazanan yerli oyunculara bütçenin önemli bir kısmının ayrılmasını doğru bulmuyorum.

3-3.5 milyon dolarlık bütçelerde yerli rotasyonuna parayı saçarsan alacağın yabancılar düşmemeye oynayan takım seviyesinde olur
Yabancıda doğru seçmen scouting önemli 150 bine Heidegger de alan var 300 bine 600 bine içi geçmiş oyuncu alan da. 6 yabancı için net 2m dolar olsun yeter.

Yabancıda doğru seçmen scouting önemli 150 bine Heidegger de alan var 300 bine 600 bine içi geçmiş oyuncu alan da. 6 yabancı için net 2m dolar olsun yeter.

Sadece şu iki transfer muhtemelen 1 milyon dolar civarına mal oldu. Umuyorum ki bütçe 3'ün üzerine çıkmıştır.

Çıkmadığı senaryoda yabancı transferlere 1.5 milyon dolardan bile daha az kalıyor olabilir ki muhtemelen homegrown mevzusundan ötürü Mahir yerine de bir yerli uzun alınacaktır. K. Övet uzunda da arayış olduğu minvalinde yazmış

Telekom ve Ksk örneklerini veriyorsun ama iki takımın geçen seneki Türk rotasyonlarının tamamından bu sene kadrona en fazla 2-3 oyuncu katarsın.

İki takım da geçen sezon ana raotasyonlarını 7-8 kişide tuttular ve bütçelerinin büyük bölümünü yabancılara ayırarak kaliteli yabancılar getirip başarılı oldular. Zaten bu sene bizim de ana rotasyonumuz 5 yabancıyla 8 kişi olacak.

Kendi savın için verdiğin örnek, planlama olarak beni daha çok destekliyor.

Takımların tavanını belirleyen yabancı rotasyonları. Yerli rotasyonu için yaptığın her hamle alacağın yabancının kalitesini düşürüyor. Sonuçta yerli oyuncu alıyorsun diye bütçe ekstra artmıyor
öyle değil tam olarak. bizimkiler yerli işini tamamen boşladığı gibi düzgün yabancı da seçemiyor. ben de diyorum ki önce iyi bir yerli çekirdeğin olacak sonra da iyi yabancılar seçeceksin ligde yarı final hatta belki de final zorlamak istiyorsan ama asıl sorun şu ki yönetim ligde başarı filan istemiyor hedef büyütmek zorunda kalmaktan korkuyorlar. CL'de yalandan başarı vaadi veriyorlar ee orada da bir şey olmuyor. Başarılı olmak isteyen kulüp telekom ve karşıyaka gibi yapılanır. Senin sadık dışında iyi bir yerli oyuncun yok ve bunun sayısını artırmak zorundasın. Yabancılara sonra bakarız. overpaid olma durumundan bahsetmiyorum Efes'in fenerin istediği yerlileri alamazsın ama diğer yerlileri alabilirsin.

Sözün özü bu yönetim kafasıyla bir yol olmaz. Kafayı değiştirirlerse bakarız

Sadece şu iki transfer muhtemelen 1 milyon dolar civarına mal oldu. Umuyorum ki bütçe 3'ün üzerine çıkmıştır.

Çıkmadığı senaryoda yabancı transferlere 1.5 milyon dolardan bile daha az kalıyor olabilir ki muhtemelen homegrown mevzusundan ötürü Mahir yerine de bir yerli uzun alınacaktır. K. Övet uzunda da arayış olduğu minvalinde yazmış
Hangi iki transfer 1 milyon dolar'a maloldu? öyle bir şeyin mümkün olduğunu sanmıyorum.

öyle değil tam olarak. bizimkiler yerli işini tamamen boşladığı gibi düzgün yabancı da seçemiyor. ben de diyorum ki önce iyi bir yerli çekirdeğin olacak sonra da iyi yabancılar seçeceksin ligde yarı final hatta belki de final zorlamak istiyorsan ama asıl sorun şu ki yönetim ligde başarı filan istemiyor hedef büyütmek zorunda kalmaktan korkuyorlar. CL'de yalandan başarı vaadi veriyorlar ee orada da bir şey olmuyor. Başarılı olmak isteyen kulüp telekom ve karşıyaka gibi yapılanır. Senin sadık dışında iyi bir yerli oyuncun yok ve bunun sayısını artırmak zorundasın. Yabancılara sonra bakarız. overpaid olma durumundan bahsetmiyorum Efes'in fenerin istediği yerlileri alamazsın ama diğer yerlileri alabilirsin.

Sözün özü bu yönetim kafasıyla bir yol olmaz. Kafayı değiştirirlerse bakarız

Yönetim kafası farklı bir konu. Bahsi geçen bütçe üzerinden yapılabilecek kadro mühendisliğini yorumluyorum ben. Elimde 3 milyon dolar gibi sana pek esneklik sağlayamayacak bir bütçe varsa bu bütçeyi ederinden fazla para talep eden ve havuzu bir hayli kısıtlı olan yerlilere harcamak yerine daha kaliteli ve seni taşıyabilecek yabancılara harcarım.

KSK ve Telekom da zaten geçen sene bu stratejiyle kadroyu kurdu. Grant'in yedeği M.Yağmur'du yani. Erkan dışında iştah kabartacak yerli oyuncuları yoktu adamların.

Vay vay vay..Hem Ismet hem Bugrahan mi ? Valla helal olsun yonetime diyecegim.2 gundur burada yerden yere vurdum kendilerini ama demek ki gizliden yurutmusler gorusmeleri.

Burada cok guvenilir olarak paylasilan bazi kisilerin de aslinda pek birsey bilmedigini de anlamis olduk.

Simdi sira geldi kaliteli yabanci transferlerine.Ismet-Bugrahan-Goksenin-Sadik muazzam bir yerli cekirdegi oldu.