2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

öyle de efes gibi takımlar genellikle overpaid'tir. Buğrahan artık efes oyuncusu değil 700 bin dolar da verilemez yani. Kimse de 700 bin dolar vermez. Efes'te harikalar yaratmış olsa zaten efes'te devam ederdi.

Garanti kontratı vardı bu sene. İstese 700 bin doları alıp Efes'te devam edebilirdi yani. Ama bizle de 2 yıllık anlaşmış. 2 yıl için 1 milyon dolar ödesek kabul edilebilir gibi duruyor Buğrahan adına

Son düzenleme:
Vay vay vay..Hem Ismet hem Bugrahan mi ? Valla helal olsun yonetime diyecegim.2 gundur burada yerden yere vurdum kendilerini ama demek ki gizliden yurutmusler gorusmeleri.

Burada cok guvenilir olarak paylasilan bazi kisilerin de aslinda pek birsey bilmedigini de anlamis olduk.

Simdi sira geldi kaliteli yabanci transferlerine.Ismet-Bugrahan-Goksenin-Sadik muazzam bir yerli cekirdegi oldu.

Bence de bütçe 3 falan değil. Hep öyle lanse edildi ama şu iki yerliyi kadroya katan takım 4 milyon dolara yaklaşmıştır. Yani aksi takdirde yabancı olarak Pusica falan alacağız demektir

İsmet-Buğrahan-Göksenin-Sadık-5 numara iyi bir yerli rotasyonu olur.Sertaç’ın barca ile kontratı ne durumda, 2 yıllıktı ve bu sene bitti diye hatırlıyorum. Bassınlar parayı alsınlar ,ortalık şenlensin biraz.

Bence de bütçe 3 falan değil. Hep öyle lanse edildi ama şu iki yerliyi kadroya katan takım 4 milyon dolara yaklaşmıştır. Yani aksi takdirde yabancı olarak Pusica falan alacağız demektir
Butce oyle dusuk olacak boyle dusuk olacak diyen adam 1 aydir sosyal medyada Gs’nin Bugrahan’a hic bir sekilde ilgisi yok diyor.Ismet’i bile baska yerlerden gorunce soylemeye basladi.

Buğrahan'la tam Sinan Güler sözleşmesi yapmışız... alakayı sormayın...
yanlış olmasın, 2013 yazında Sinan ile 2+1 sözleşme yapmıştık. O Sinan, ordan kaptanliga kadar yükselip büyük bir efsane yolunda emin adımlarla ilerlerken, resmini salona astıracak, taraftara çocuğunun adını Sinan koyduracak kadar kendini sevdirirken tek bir hareketiyle yerle bir etmişti o sevgiyi. belki kariyerleri genel anlamda aynı olmasa da yine hasta Galatasaraylı ve olgun, cebinde 2 Euroleague'i olan Buğrahan ile anlaştık. Sonları benzemez umarım, Buğrahan bizde kendini toparlar ve bayrak adam olur inşallah.

İsmet ve Buğrahan içimi gerçekten çok rahatlattı. Göksenin ve Sadık ile birlikte uzun yıllar sonra vasat üstü bir yerli çekirdeğine sahip olduk çok şükür. Umarım en az 2 yıllık kontrat yaparız yeni gelecek olan arkadaşlara. 1-2-3 numaralara 1’er yabancı, bir 4.5 ve bir 5 numara yabancıyla yolumuza devam etmek mantıklı gözüküyor. Umarım 2 sene önceki gibi doğru yabancı tercihleri yaparız. İnsan düşünmeden edemiyor o sezon İsmet ve Buğrahan olsalar belki şampiyon bile olurduk :)

Butce oyle dusuk olacak boyle dusuk olacak diyen adam 1 aydir sosyal medyada Gs’nin Bugrahan’a hic bir sekilde ilgisi yok diyor.Ismet’i bile baska yerlerden gorunce soylemeye basladi.
Bence sosyal medya tepkilerinden sonra bütçe yükselmiş gibi ancak uzun olarakta bir yerli alınmalı. İyi yabancılar da gelirse iyi bu sezon iyi olabilir.

Garanti kontratı vardı bu sene. İstese 700 bin doları alıp Efes'te devam edebilirdi yani. Ama bizle de 2 yıllık anlaşmış. 2 yıl için 1 milyon dolar ödesek kabul edilebilir gibi duruyor Buğrahan adına
500'de çok ismet ile buğrahan paketinin benim için oluru max 700 bin dolar ama tabi ne ödendi şu anda bilmiyoruz görcez artık zamanla. Bu iki transfer bütçenin yükseldiğinin habercisi olabilir ve OLMALI DA..

Yerli ücretleri TL ile bugün için 500 bin dolar olsun biz bunu TL cinsinden tamamını peşin ödesek tamam ama 10 ayda ödüyorsun 6 ay sonraki dolar karşılığı 300-400 bin dolara inecek hele 2 yıllık kontratlarda dolar bazında yüzde 50 düşmek lazım.

Samet Geyik Fenerbahçe de kaldı mı? Yabancı işi en geç cumaya resmilesir 5 mı 6 mı? Bana kalsa orta yol bulunmalı 12 kişilik maç kadrosunda 6 yabancı parkede 4. 4+2 gibi.

Sadece Buğrahan'ın Efes'teki garanti kontratı 700 bin dolardı. Çağlar da girdi haberi
Diagne bizde 3 kusur aliyordu, bizden cikinca Karagumruk’ten tas catlasa 1-1.5 falan alir. 700k aliyordur, ancak 1 yil sonra ciktiginda kontrattan 300 u zor bulurdu ayrica oyuncu oynamadikca korelir. Aslinda bu isi gecen yil yapmaliydi, ben kendi adima 300-400k bandini gectigimizi sanmiyorum ne Bugrahan ne de Ismet icin. Ayrica kendi adima bu ikilinin ikisinin birden gelmesi yerine birinin gelmesini tercih ederdim savunma defolarini da dusunerek ama bu yerli kitliginda itiraz edemeyiz. Bir diger taraftan; yerliye az para verelim de yabancilara cok kalsin ki iyi yabancilar alal taktigini gecen yil yaptik. Yabancilarimizin cok azindan katki aldik ki bedelleri de bize gore yuksekti hep. Yabancilarimiz bir tik iyi olsa bile basarili olamazdik cunku bir oyuncunun cift mac haftali sistemde 35-40 dk goturmesi imkansiz. Dolayisiyla sahaya ne zaman yerli atsan fark kapanir, ya da diger takim momentum yakalar. Hatirlayin sene basi ozellikle ne zaman iyi oynasak sahaya bi Yunus, bir Mahir giriyordu ve is terse donuyordu. Bizim ligin bug’i elinde 3-4 duzgun yerli olmasi.

Diagne bizde 3 kusur aliyordu, bizden cikinca Karagumruk’ten tas catlasa 1-1.5 falan alir. 700k aliyordur, ancak 1 yil sonra ciktiginda kontrattan 300 u zor bulurdu ayrica oyuncu oynamadikca korelir. Aslinda bu isi gecen yil yapmaliydi, ben kendi adima 300-400k bandini gectigimizi sanmiyorum ne Bugrahan ne de Ismet icin. Ayrica kendi adima bu ikilinin ikisinin birden gelmesi yerine birinin gelmesini tercih ederdim savunma defolarini da dusunerek ama bu yerli kitliginda itiraz edemeyiz. Bir diger taraftan; yerliye az para verelim de yabancilara cok kalsin ki iyi yabancilar alal taktigini gecen yil yaptik. Yabancilarimizin cok azindan katki aldik ki bedelleri de bize gore yuksekti hep. Yabancilarimiz bir tik iyi olsa bile basarili olamazdik cunku bir oyuncunun cift mac haftali sistemde 35-40 dk goturmesi imkansiz. Dolayisiyla sahaya ne zaman yerli atsan fark kapanir, ya da diger takim momentum yakalar. Hatirlayin sene basi ozellikle ne zaman iyi oynasak sahaya bi Yunus, bir Mahir giriyordu ve is terse donuyordu. Bizim ligin bug’i elinde 3-4 duzgun yerli olmasi.

Diagne'nin Karagümrük'ten aldığı paranın üstünü biz tamamladık. Hatta bu yılın sonun kadar da ödedik. Yeni bitti. Karagümrük'ten aldığı ücrette 500 k gibi komik bir ücret. Diagne gibi biri bizden 2.200 alıyorken daha azına oynar mıydı sence?

Yani bu seneye kadar Diagne bizim için ciddi külfetti, yeni bitti. Ha madem çoğunu ödeyeceksek niye çıktık kontratından dersen yabancı kontenjanını boşaltmamız gerekiyordu.

Efes'in boşaltması gereken bir yerli kontenjanı yok. Üzerine para verip göndermezler yani . Benzer durumlar değil kısacası. Buğrahan da 700 bin dolarlık kontratını bırakırken hesabını yapmıştır.

Diagne'nin Karagümrük'ten aldığı paranın üstünü biz tamamladık. Hatta bu yılın sonun kadar da ödedik. Yeni bitti. Karagümrük'ten aldığı ücrette 500 k gibi komik bir ücret. Diagne gibi biri bizden 2.200 alıyorken daha azına oynar mıydı sence?

Yani bu seneye kadar Diagne bizim için ciddi külfetti, yeni bitti. Ha madem çoğunu ödeyeceksek niye çıktık kontratından dersen yabancı kontenjanını boşaltmamız gerekiyordu.

Efes'in boşaltması gereken bir yerli kontenjanı yok. Üzerine para verip göndermezler yani . Benzer durumlar değil kısacası. Buğrahan da 700 bin dolarlık kontratını bırakırken hesabını yapmıştır.
Ben olaya Efes degil Bugrahan cercevesinden baktim. Efes’in oyuncunun ucretinin bir kismini odeyip odemedigini bilmiyorum, benim soylemek istedigim sey Bugrahan 1 yil daha havlu sallasa; 1 sene sonra basketboldan tamamen kopup silinip gidebilirdi. Bu yil performansi oldukca kotuydu bunda alamadigi surelerin de etkisi var. Arti bazen hic yararlanmayacagin bir oyuncuya ucretinin tamamini odemek yerine yuzde 70 ini odemek bile hem zararin neresinden donersen don kardir hem de ortami daha sakin kilar. Oyuncu mutsuz mutsuz takilip; takimin havasini bozmaz. Yani aldigi parada indirime gidip basketbola donmesi onun icin akilci olur demek istedim, her halukarda da sizin soylediginiz ortalama 500k iki yerliye verme olayi bence imkansiz. Onuralp bile 800k civari istiyor iken.

Son düzenleme:
İsmet ve Buğrahan transferlerinin gerceklestigini kabul edersek ve son bir hamle ile iyi bir 5 numara transferi yaparsak,şampiyon olduğumuz seneden sonraki en iyi yerli kadrosuna sahip olmuş olabiliriz.
Transfer pazarındaki oyuncular belli.Furkan Haltalının Karşıyaka ya transfer olması domino etkisi yaratacaktır.Efes bu pozisyonda yerli oyuncu kullanacak mi yada FB nin Sertaç Şanlı veya Ahmet Duveriogluna teklifi olacak mı bunlar transfer yapacağımız oyuncuyu belli edecektir.Sertaç Şanlı sezon sonunda sürpriz bir transfer yapabilirim demişti.Sertaç şuan bizim için çok zor bir transfer ama Bursa da özgüveni yükselmiş bir Ahmet Duverioglu transferine oldukça sevinirim.