2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Erden Timur'un karşısında seçime giren Hamamcıoğlu basketbol bütçesi 1 milyon dolar olacak, altyapı oyuncularıyla devam edeceğiz falan diyordu.

Doğrudur Erdem Timur sözlerini tutamamış da keşke E.Hamamcıoğlu gelip basketbolla ilgili verdiği sözleri tutsaymış o zaman ne diyeyim
Bunlara hamamcıoğlu lazım zaten hocam :D o zaman rahat rahat söverlerdi. Bunlar üzüm yeme derdinde değil bağcıyı dövme derdinde :D şimdi Erden Baba fırsat vermiyor allahtan. Vizyonun tanımı olan adamı buldular ama vizyon ne demek anlamadıkları için farkına varamıyorlar. Anlamak zorunda kalacaklar ÖYLE yada BÖYLE :)

Erden Timur'un verdiği sözü tutamadigini KABUL edip en dar açıdan diğer başkan adayının ismini vererek aklamaya çalışıyorsunuz. hem sözünü tutmadığını kabul ediyorsunuz hemde alakasız alakasız adamların ismini sohbete dahil etmeye çalışıyorsunuz. vizyon budur devam. bu şube size rağmen iyi ayakta kalıyor maşallah.

hocam ben direkt haterlık yapmıyorum adama. Erden Timur futbolda tarih yazan bir yöneticiyse basketbolda da verdiği sözü tutmayan bir yonetici. futbolda ovecegiz yan branşlarda da verdiği bir söz varsa ve tutamadıysa elbette elestirecegiz. yani cidden anlamiyorum, ben mi verdim 3 sene sonunda Euroleague vaadini? Basketbol konusunda herkes yönetime giydiriyor ama kimse basketbolla asıl ilgilenen kişiye eleştiri yöneltmiyor. Dursun Özbek kadar Erden Timur'da hatalı. nasıl ki geçen sezonun başarısı ona aitse bu sezonun rezilliği de ona ait. bunları söylemek bu kadar zor olmamalı ya.

Kaldı ki eşref hamamcıoğlu ile konunun alakası nedir çözemedim. konuyu çarpıtmaya gerek yok bence hiç girmeyin o topa.

Basketbolla asıl ilgilenen kişi Erden Timur değil ki. Bu sene itibarıyla sadece sponsor. Daha fazlasını veren varsa adam zaten çekilir.

Kaldı ki benim basketbol konusunda yönetime de ağır bir eleştirim yok. Dolayısıyla kendi açımdan tutarlıyım. Bilakis basketbolda harcanan paraları günümüz kurunda rasyonel buluyorum. Bunu da forumda defalarca kez dile getirmiştim. BCL'de final oynayan Bonn ve Jarusalem'in bütçeleri 3 milyon dolardan fazla değildir. Bizim sorunumuz bu sene özelinde parayı verimli kullanamayışımız oldu bana göre.

Hamamcıoğlu'na gelince konuyla baya bir ilgisi var. D. Özbek son anda seçime dahil olmasa şu an alt ligde 1 milyon dolara hangi yerlileri alabiliriz diye düşünüyorduk. Haa belki yine Erden Timur dışardan sponsor olup az çok bütçeyi artırabilirdi. Başka da sponsor olmaya meraklı birileri görünmüyor çünkü

Hocam geçen sezonun üstüne Erden Timur gitse hepimiz kıyameti koparırdık zaten bunda hemfikir olmayan yoktur. ama Eşref hamamcıoğlu'nun vizyonsuz olması ile konunun ilgisi yok onu anlayamıyorum bir türlü ne alaka yani. Dursun Özbek seçildi, nef sponsorluğu devam etti ve bu sezon ciddi bir başarısızlık söz konusu. Ha bak bu açıdan bakınca eşref hamamcioglu da gelse aynısını yaşardık diyen birine ne diyebilirsin ki mesela? Eşref Hamamcıoğlu'nu muhabbetin içine dahil etmek aksine Erden Timur'u haksız çıkarır.

Bütçe konusunda katılmıyorum hocam, bütçe yukselmeli en azından kademe kademe, Galatasaray en azından en büyük 3. bütçe olmalı ve 3. bütçe olmanın gerekliliklerini yerine getirip her yıl yarıştığı turnuvada f4 kovalamalı, Türkiye kupasında bir Banvit kadar olabilmeli, ligde ise bu sezonki karşıyaka gibi bir etki yaratabilmeli. biz ne 3. bütçe olduk ne geçen sezonun akabine bütçe kademe kademe yükselmeli tabirine uygun bir yükselme yapabildik ne de yaristigimiz kulvarlarda başarıya ulasabildik.

çıkarıp 10-20 koyun demiyoruz hiçbirimiz, en azından yerli alırken "İsmet ve Buğrahan aldık elde fazla para kalmamıştır daha fazla yerli alıp yabancı kalitesinden düşmeyelim" gibi bir endişeye kapılmama lüksümüz olsun. çoğumuz burada bütçe bütçe derken bunu anlatmaya çalışıyor aslında, hiçbirimizin uçuk butcelerde gözü yok.

Hocam bir tane barış nane bulamamak bizim günahımız değil yine yönetimin ve erden timur'un günahı. ki Barış Nane'yi okuduğumuz yazılar kadarıyla görüyoruz ki yem etmiş Dursun Özbek'e Erden Timur. Dursun abisinin gönlü olacak diye başarının bas mimarlarından birini aldılar şubeden, her maçı en önde izleyecek kadar Galatasaraylı birisini Çukurova'da izliyoruz şimdi.
Bu sene hiçbir radikal harekette (transfer-koç değişikliği) bulunmaması, futbol takımı takir takir giderken basketbol şubesi dökülürken, bide üstüne deprem gibi bir felaket varken ve önünde 1 aylık boş bir süreç varken hiçbir adım atılmaması, bizim o 1 aylık süreç dönüşü yine düşme korkusu yaşamamız, rahatlamak için konya maçını beklememiz falan. daha bunun ödenmeyen maaşlar işine girmiyorum bile. Basketbol yine erden timur'un, yine birinci adam o, eskisi kadar mesai harcamıyordur ama bu şube 7/24 mesai harcanacak bir şube değil ki zaten.

Bu dediklerinizde bence zaten haklısınız. O zamanlar kendisinin yönetime girmesini istememiştim basketbolu aksatacağı için. Kendisi basketbolu aksattığı gibi şubede iyi işler yapan arkadaşı Barış Nane'yi de küstürdü. Bu sene Pistiolis'i erkenden kovmaması, hatta Pistiolis ile anlık heves uğruna 2025'e kadar sözleşme yapılması, takımın bütçesini arttırmaması, maaşların aksaması... Bu konularda kendisi zaten baş suçlu. Zeytingöz'ün Pistiolis'i kovma gibi bir yetkisinin olduğunu sanmıyorum, bana kalırsa 2023'e girmeden kovulmalıydı Pistiolis.

Benim kızamadığım tek nokta verdiği "3 yıla Euroleague" hedefi, diğer şeylerde size katılıyorum. Bu hedef verildiğinde tüm konsantrasyonu basketboldaydı ve öyle devam etseydi bence ulaşılması zor bir hedef de değildi. Şimdi ise şubenin geçen seneki 4 ayağından sadece 1'i duruyor. Nane küstürüldü, Tunçeri istifa etti, Timur futbola geçti, bir tek Zeytingöz kaldı. Bu sene görüldüğü üzere o da tek kalınca mantıklı işler yapmadı.

3 yıla Euroleague eleştirisi harici diğer dediklerinize katılıyorum.

Bu dediklerinizde bence zaten haklısınız. O zamanlar kendisinin yönetime girmesini istememiştim basketbolu aksatacağı için. Kendisi basketbolu aksattığı gibi şubede iyi işler yapan arkadaşı Barış Nane'yi de küstürdü. Bu sene Pistiolis'i erkenden kovmaması, hatta Pistiolis ile anlık heves uğruna 2025'e kadar sözleşme yapılması, takımın bütçesini arttırmaması, maaşların aksaması... Bu konularda kendisi zaten baş suçlu. Zeytingöz'ün Pistiolis'i kovma gibi bir yetkisinin olduğunu sanmıyorum, bana kalırsa 2023'e girmeden kovulmalıydı Pistiolis.

Benim kızamadığım tek nokta verdiği "3 yıla Euroleague" hedefi, diğer şeylerde size katılıyorum. Bu hedef verildiğinde tüm konsantrasyonu basketboldaydı ve öyle devam etseydi bence ulaşılması zor bir hedef de değildi. Şimdi ise şubenin geçen seneki 4 ayağından sadece 1'i duruyor. Nane küstürüldü, Tunçeri istifa etti, Timur futbola geçti, bir tek Zeytingöz kaldı. Bu sene görüldüğü üzere o da tek kalınca mantıklı işler yapmadı.

3 yıla Euroleague eleştirisi harici diğer dediklerinize katılıyorum.

Valla hocam, 3 yıla Euroleague vaadini yine verseydi ama bütçede bariz bir artış olsaydı ve biz geçen sezonki ortamı ve başarıyı yeniden yakalasaydık bence kimsenin umrunda olmazdı 3. yılda Euroleague vaadi. bilemiyorum, belki de bu sezonki başarısızlık yüzünden göze batmış olabilir.

Aslında Erden Timur eleştirisine de hiç girmeyecektim, Erden Timur genel itibariyle özellikle futboldaki başarılarıyla gözümüzün nuru gibi, insan eleştirmeye de kiyamiyor yeri gelince ama insanlar burda inatla, erden Timur'un adını vermeden yönetime kizmasına rağmen arkadaşın gelip "erden timur hepinizi terbiye edecek" gibi hadsizce entry girince kuruldum doğrusu. Yoksa hiç bu muhabbet donmezdi bile.

Yaptığımız transferlerle ilgili yorum okumak için buraya geliyorum ama sayfalarca Erden Timur eleştirisi okuyorum.

Haklısınız hocam, transfer başlığı amacından saptı biraz. af buyurun.

Gerçekçi olmak lazım .. sponsorlar maalesef engelleniyor .. Ünal Aysal gs sponsorlarının kimler tarafından engellendiğini zamanında açıkladı ve o günden sonra Thy o da herkese sponsor marka sponsor yok
Salonu yapacağına inanıyorum Özbek Timur ikilisinin ..
ve sonra Euroleague gelecek

Ligden düşme ve 5 yabancı bugün açıklanır. 16 takım devam.
Mahir yerine iş görecek uzun şart. Hiç olmazsa Metin Türen ya da Muhsin alınsın. Ahmet Samet Egemen olmuyorsa. Metin Türen Telekomda fena değildi Bursada 5 gibi oynadı alan kapatabildi. Muhsin sert ama bence yeteneği kısıtlı, Metin daha yönlü bir oyuncu 5 e evrilmeye müsait. Tercihim en kötü Metin olurdu. Muhsin Mahir'e benzemekle birlikte biraz daha iyisi.

BCL için de Mahir kalmamalı.

Erden Başkan EL sözünü tutmadı,yaptığı Transferlerlede bunu örtemez.

Tamemen şahsi fikrimdir,Stad için bence sponsor ile anlaşıldı ki Basketbol Hamleleri başladı.
Erden Beyide anlıyorum hem Stad'a para harca hem Basketbola para harca hem İcardı için harca buna can dayanmaz.

İsmet ve Burağan gelip Sadık kaldıysa muazzam oldu diyebilirim...Bu takıma Cabaclo ile Grant çekelim oturalım arkamıza izleyelim

Son düzenleme:
Mahir 2 senelikti sanırım, kalırsa da yanına bir uzun almak lazım yerli hatta önüne...
Salon mevzusu bütçe anlamında da önemli çok uzadı o konuda.

Erden Timur'un verdiği sözü tutamadigini KABUL edip en dar açıdan diğer başkan adayının ismini vererek aklamaya çalışıyorsunuz. hem sözünü tutmadığını kabul ediyorsunuz hemde alakasız alakasız adamların ismini sohbete dahil etmeye çalışıyorsunuz. vizyon budur devam. bu şube size rağmen iyi ayakta kalıyor maşallah.
Kardeşim Barış, yeter valla kustum senin gölgenden. Önceki yorumunda eşref olayı ne alaka demişsin , sana eşref lazim dostum. Bir sal bizi lütfen şuraya gelip sezona dair bir kac kelam okumak istiyorum yada transfer haberi vallahi senin yuzunden girmek istemiyorum.

Bize sponsorluk konusunda bir kaç tane daha Erden Timur lazım. Başarılı olan kulüplerin ciddi sponsorları var ama bizim zenginler hep kaçak. İnşallah erden başkan bu yolu açmıştır, diğerleri de devamını getirir. Cem uzan mesela sponsor olacakmış stada, baba gel basketbola sponsor ol, salon yapımına yardımcı ol. 5 yıl sponsor ol yıllık 6 7 milyon dolar bile iş görür. Şampiyon bile olabilirsin doğru yapıyla. Salon yapılınca işler bambaşka bir yöne dönecek inşallah ama ne zaman yapılacak onu bilemiyoruz 🙂

Bize sponsorluk konusunda bir kaç tane daha Erden Timur lazım. Başarılı olan kulüplerin ciddi sponsorları var ama bizim zenginler hep kaçak. İnşallah erden başkan bu yolu açmıştır, diğerleri de devamını getirir. Cem uzan mesela sponsor olacakmış stada, baba gel basketbola sponsor ol, salon yapımına yardımcı ol. 5 yıl sponsor ol yıllık 6 7 milyon dolar bile iş görür. Şampiyon bile olabilirsin doğru yapıyla. Salon yapılınca işler bambaşka bir yöne dönecek inşallah ama ne zaman yapılacak onu bilemiyoruz 🙂
Stad ,Gögüs,İcardı 72m euro az
8 9 10 11 12 50m euro yapar Stad
5 6 7 8 9 35m Euro Gögüs
5 5 5. 15m Euro Basketbol ver babacım 100m euro bu işi çözelim Cem Uzan reis