2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Ben Twitter'dan Turgay Zeytingöz'e mesaj yazdım. Mesaj alımları açık. Bence herkes yazsın. Bir umut iptal ederler transferi.
Transfer yapıldıysa ki en azından anlaşma var gibi duruyor, daha maça çıkmadan iptal etmezler transferi. Kaldı ki geçen sene yaptığı hatalardan ders almayan birisi taraftar tepkisi yüzünden transfer iptal etmez. Normal şartlarda hiyerarşik olarak Turgay Zeytingöz'ün üstünde yer alan bir yöneticinin bütçenin aşağı yukarı ne kadar olduğuna, hedefin ne olduğuna ilişkin bir açıklama yapması gerekir ama şu anda öyle birisi yok. Resmiyette varsa bile fiiliyatta yok. Stoppressmedya'nın Kerem Övet ile yapacağı yayında üstü kapalı bile olsa önümüzdeki senenin planlamasının kimler tarafından yapıldığını, Nef'in ve Erden Timur'un işlere ne kadar müdahil olup olmadığını ve hedefin ne olduğunu öğrenebiliriz umarım.
Erden Timur'un basketbolda planlama ile alakası olmadığını yazan arkadaşlar var ama aksini söyleyenler de var. Bu konuda da işin aslını öğrenmek istiyorum açıkçası.

Son sayfaları okuduğum kadarıyla kimse 2 yabancı transferden memnun değil. Ben açıkçası oyuncuları tanımıyorum. Bu adamlar gerçekten rezil oyuncular mı? Ya da gerçekten tanıyıp analiz edebilecek birileri var mı? Umarım kalan 3-4 yabancı transferi üst düzey olur bu arkadaşları da rol oyuncusu gibi kullanırız.

Son sayfaları okuduğum kadarıyla kimse 2 yabancı transferden memnun değil. Ben açıkçası oyuncuları tanımıyorum. Bu adamlar gerçekten rezil oyuncular mı? Ya da gerçekten tanıyıp analiz edebilecek birileri var mı? Umarım kalan 3-4 yabancı transferi üst düzey olur bu arkadaşları da rol oyuncusu gibi kullanırız.

Yeboah bu sene Daçka'daydı onu tanıyoruz. Kendisi siyahi Göksenin, bana göre Göksenin'den daha atlet ama savunması daha kötü. Daçka'da 6. oyuncuydu ve vasat kelimesinin sözlük anlamı kendisi olabilir. Mitrovic'i ise sezon başında Tofaş Boubacar Toure'yi alırken ilk kez gördüm. Toure bunun çenesini kırıyor, 2 ay sakat bırakıyor. Kendisi hakkında burada birisi "Fransa'nın Büyükçekmece'sinde oynuyor" tarzı bir şey yazmıştı. Çok iyi bir benzetme yapmış.

Yeter artık. burası ,asırlık çınar GALATASARAY. Burası, dernek yada vakıf yönetilir gibi yönetilemez.kimse galatasarayın üstünde değil.kimler geldi kimler gitti.yeri geldi bu klübün, gözbebeği olan hoca ,ve sporcular, klübün menfaati için planlama dışı bırakıldı. Takımın hocası, ne olursa olsun, çalıştırdığı takımın geleneklerine uygun davranacak.yönetimde, yöneten olmanın ağırlığını hissettirecek. Aksi taktirde, dizginler başkasının , veya başkalarının , eline geçer kaybeden camia olur.

Euroleague takımları bir şekilde bütçe ve sponsor bulup; deli gibi para harcayabiliyorlar. Basketbolun önemli gelir getirmediği ve günün sonunda zarar ettirdiği mali olarak açık.

Gözümüzün önünde Ergin Hoca Pana’ya gidiyor. Guarda Vildoza, pivota Lessort’u iki günde çekiyor. Daha tonla iyi transfer yapacak. Biz de burada çapsız adamlar neden elimizdeki 100 bin doları bi yere kullandı, ismi cismi duyulmamış Halilovic yerine Vitto Brown falan alırdık, 2-3 senedir Efes ve Fener kulübelerini paslandıran adamları almak lüks diye muhasebe yapıyoruz. (Buğrahan ve İsmet’i küçümsemek için değil bu söylediğim)
Acaba ölmeden şu Euroleague’de oynayacağımız ve kafaya güreşeceğimiz günleri görebilecek miyiz? Hemen bi salonu yapalım, gerisi kolay senaryoları atılır. Gün yüzü görecek mi acaba bu şube ?

İsmet’le Buğrahan’ın 1 tanesine verdiğimiz paraya belki de daha azına 2 yabancı transferi yaptık.

Planlamayı yapanları tebrik ediyorum
Öyle de seçimlerde sıkıntılı Telekom ucuz transfer olarak McDuffie'yi alıyor parayı pg yatiriyor garanti adam olarak Jalen Adams'ı getiriyor. Akıl var mantık var.
Ligimiz pahalı bir lig Yeboah Türkiye öncesi 100bin doları görmemiştir ücret olarak. Ucuza alınabilecek bir dolu adam varken vasatligi ispatlı Yeboah 'a 150 bin$ verilmiştir.
Dengeli bir bütçe kadro kurmak çok zor değil.

Euroleague takımları bir şekilde bütçe ve sponsor bulup; deli gibi para harcayabiliyorlar. Basketbolun önemli gelir getirmediği ve günün sonunda zarar ettirdiği mali olarak açık.

Gözümüzün önünde Ergin Hoca Pana’ya gidiyor. Guarda Vildoza, pivota Lessort’u iki günde çekiyor. Daha tonla iyi transfer yapacak. Biz de burada çapsız adamlar neden elimizdeki 100 bin doları bi yere kullandı, ismi cismi duyulmamış Halilovic yerine Vitto Brown falan alırdık, 2-3 senedir Efes ve Fener kulübelerini paslandıran adamları almak lüks diye muhasebe yapıyoruz. (Buğrahan ve İsmet’i küçümsemek için değil bu söylediğim)
Acaba ölmeden şu Euroleague’de oynayacağımız ve kafaya güreşeceğimiz günleri görebilecek miyiz? Hemen bi salonu yapalım, gerisi kolay senaryoları atılır. Gün yüzü görecek mi acaba bu şube ?
görmeyecek

İsmet’le Buğrahan’ın 1 tanesine verdiğimiz paraya belki de daha azına 2 yabancı transferi yaptık.

Diğer sayfalarda yazanlarda oldu hâlâ ısrarla transferlerin sebebinin yerli transferlerinin maaliyeti olduğunu iddia ediyorsun.

Transferlerin sebebi Zvezdan Mitrovic'in bu oyuncuları istemesi. Tercihi yapan koç. Maaliyetle alakası yok yani, her koç gibi vasatta olsa sistemine uyacağını düşündüğü oyuncuyu kulübe iteledi...

Turgay Zeytingöz iki sezondur başarısız ama en büyük başarısızlığı koçlar ne isterse, hangi oyuncuyu isterse itiraz etmeden alıyor, aldırıyor olması...

Son düzenleme:
Öncelikle şu branşın Basketbol AŞ olarak ayrılması gerekiyor. Futboldan başka spor dalı bilmeyen vizyonsuz amatör branş düşmanı nohut beyinliler bu şubede söz sahibi olmamalı. İkinci olarak da basketboldan gelme değil, basketboldan anlayan ve gerçekten basketbolu seven yöneticiler işin başına geçmeli. Galatasaray ismini taşıyıp bir bir ksk kadar bile olamıyorsunuz, yemin ediyorum bu tarif edilemez rezillik. Yeter ya artık! Biz sonsuza dek her sezon sizin beceriksizliğinizi, iş bilmezliğinizi, rezaletlerinizi mi izleyeceğiz? Yapamıyorsanız bırakın gidin kardeşim.

Kardeş, Kerem Övet demiş ki; alınan oyuncular bütçedeki bir sıkışmanın sebebi değil, bütçede yerli tercihlerinden dolayı bir sıkışma yok alınan oyuncular koçun tercihi demiş. Doğrudur yalandır bilemem ama genelde isabetli bilgiler verir kendisi.

Son düzenleme:
İsmet, Buğrahan, Göksenin, Muhaymin, Sadık, olursa Ahmet ya da Samet. Son yılların açık ara en iyi yerli rotasyonunu kurduğun ligde antrenörün bu tarz vasat isimlere gitme hakkı olmadığını düşünüyorum.

Antrenör bu isimleri ısrarla istiyorsa orada GM işini yapacak, bu adamlar hedeflerimiz seviyesinde değil diyerek veto edecek. Maşallah Turgay bey basketboldan o kadar anlamıyorki hocalar iki sezondur kimi itelese alıyor, üstüne bir de savunuyor şöyle iyi oyuncu, böyle iyi oyuncu!

Bu Haliloviç ve Yeboah'ı hangi akıllı aldıysa, aldırdıysa, onayladıysa valla helal olsun. Daha 2 gün öncesine kadar herkes umut doluyken şu anda herkes karamsar, üzgün ve mutsuz. Helal olsun be size. İsteseniz bunu başaramazsınız. Ne sinerji kaldı ne beklenti. Şurada hala takılıyorsam bir umut resmi açıklamalar olmadan bu 2 transfer iptal olur diye!

Yanılmıyorsam Turgay Zeytingöz Banvit'te GM değildi, GM adaşı Turgay Çataloluk'tu. Zeytingöz daha çok altyapı işlerine bakıyordu. Kendisine takım kurdurtmak ne kadar mantıklı? Koçlara sözünü geçiremeyen GM'yi neden takımda tutuyoruz? Haziran bitmeden Mitrovic-Zeytingöz 2'lisini postalamak gerek. Zeytingöz gitmeyecekse de altyapı işlerine baksın.

Kardeş, Kerem Övet demiş ki; alınan oyuncular bütçedeki bir sıkışmanın sebebi değil, bütçede yerli tercihlerinden dolayı bir sıkışma yok alınan oyuncular koçun tercihi demiş. Doğrudur yalandır bilemem ama genelde isabetli bilgiler verir kendisi.

Özellikle Yeboah transferi bana göre bütçe sıkıntısı olmayan bir takımın yapacağı türden bir transfer gibi gelmiyor.

K.Övet, ısrarla bütçenin 3 milyon dolardan bir kuruş olmadığını söyleyen kişiydi. Zaten verdiği bu bilgi doğruysa İsmet ve Buğrahan’ın transferlerinden sonra sıkışmamamız gibi bir durum söz konusu olamaz. Kısacası kendisiyle çelişiyor.

Diğer sayfalarda yazanlarda oldu hâlâ ısrarla transferlerin sebebinin yerli transferlerinin maaliyeti olduğunu iddia ediyorsun.

Transferlerin sebebi Zvezdan Mitrovic'in bu oyuncuları istemesi. Tercihi yapan koç. Maaliyetle alakası yok yani, her koç gibi vasatta olsa sistemine uyacağını düşündüğü oyuncuyu kulübe iteledi...

Turgay Zeytingöz iki sezondur başarısız ama en büyük başarısızlığı koçlar ne isterse, hangi oyuncuyu isterse itiraz etmeden alıyor, aldırıyor olması...
Eğer bütçede sıkıntı yoksa bundan sonra alacağımız 3 yabancı da Euroleague ayarında olmalı. Görecez bakalım kimleri alacağımızı. Bu arada para var ama hoca bunları istedi diyen K.Övet bütçe 3 milyondan 1 kuruş olmayacak diyen kişi.

Haaa bu sefer de demesinler ‘’ya bİzde para çoktu da hoca ucuz kurdu yabancı rotasyonunu’’. Ben yemem çünkü, yiyene de afiyet olsun

Buğrahan ve İsmet'in maaşıyla ilgili herhangi bir haber çıkmamışken, maaş bütçesinde çok yer kapladıkları ve bu yüzden Yeboah'a gidildiği sanıyorum sadece bir varsayım. Bu varsayım üzerine yönetimi korumak veya eleştirmek yerine, direkt olarak neden yangından mal kaçırır gibi böyle bir oyuncuya gidildiğini sorgulamak daha doğru olur.

Yeboah maliyetinden ve kargo kurgusundan bağımsız olarak net şekilde yetersiz bir transfer. Daha öncesinde söylediğim gibi Halilovic'i tanımıyorum. takip eden kişilerin çoğu olumsuz yönde görüş bildiriyor ki oyuncunun oyun karakteristikleri de bizim gibi kısıtlı bütçeyle kadro kuran bir takıma pek uygun görünmüyor. Bu 2 oyuncu takımın bırakın 6. yabancısı olmayı, 7-8. yabancısı olabilecek tipte oyuncular.

Ayriyetten Yeboah'ı 6. değil de direkt olarak 5. yabancı olarak alındığını görmek de beni hiç şaşırtmaz. Yani sezona 5 yabancı ile başlayıp, Şampiyonlar Ligi gruplarında gruptan çıkamama tehlikesi yaşamamız durumunda(ki muhtemeldir) 6. yabancı transferinin gerçekleşme olasılığı bence az değil. Bekleyip görelim.