2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Yeboah konusunda cok karamsar degilim ben.Tabi ki gonul daha iyisini isterdi.Gonlum isterdi ki 3 numaraya Caleb Agada,Jordan Usher gibi oyuncular cekelim.Ama belli ki bu mevkide bu kalibre oyunculara gidilmeyecek.

Tabi ki Dacka’nin gecen sezon 6. yabancisi olmasi,ondan onceki 2 sezonu Fransa 2. Ligi’nde gecirmis olmasi falan dusundurucu.Ama daha 26 yasinda olmasi,fiziksel avantajlari (atletizmi ve patlayiciligi gibi),sutunun ve sut mekaniginin fena olmamasi bir derece benim kafamda kendisini kabul ettiriyor.Ama tabi bir derece.Yanlis anlasilmasin.

Belli ki Koc Mitrovic 3 numara pozisyonunda cogu Euroleague takiminin son yillarda tercih ettigi gibi “kelepce” diye tabir ettigimiz bir oyuncu istiyor.Kurbanov,Hanga,Kalinic,Pierre,Mckissic gibi savunmasi guclu,potaya drive edebilen,ceza atislarini sokabilecek,atlet olarak tanimlanabilecek oyuncular.Tabi Yeboah bu ornek verdigim oyuncular kadar ust duzey degil :) Belki saydigim ozelliklerin hepsini de bir arada bulundurmuyor.1 ve 2 numaraya yetenekli ve yaratici 2 yabanci alirsak Ismet ve Bugrahan’inda isin icine girmesiyle kisa yaraticiligi ve skoru anlaminda sikinti yasamayiz.

Beni karamsarliga iten transfer Halilovic.Yani son yillarda ligimizde hic bu tarz bir 5 numaranin tuttugunu hatirlamiyorum.Umarim uzun sure sonra bir ilki yasariz.Ama ben old school pivotlardan yildim,usandim.Artik su takima biri ucani kacani havada tokatlayacak 5 numara alsin.

Hepimize şimdiden geçmiş olsun, zaten en başta bu koçu takımın başına getirmek hataydı. Bu koç bize seviye atlatmaz, yıllardır bir eurocup başarısı dışında hemen hemen hiçbir başarısı yok. Bu koç yerine gelecek vaad eden başarıya aç genç bir koç getirmek daha mantıklı olurdu.

Göksenin'in pozisyonuna Göksenin'den daha yeteneksiz birisini alıyoruz. Halilovic her maç zaten en az bir defa poster olur.

Görünen o ki çöpe gidecek bir sezon daha bizi bekliyor.

iki gündür bir umutla giriyorum foruma, iyimce karamsar olup çıkıyorum. vallahi söylenecek pek söz yok, İsmet Buğrahan geldiği akşam hepimiz kağıt ustunde iyi bir yerli kadrosu kuruldu, oyuncular ismi olan oyuncular diyip sevinmiştik. akabine 24 saat bile geçmeden saçma sapan iki transferle bütün o olumlu hava dağıldı. artık 0 beklenti ile takip ediyorum süreci, Samet Geyik ile anlaştıysak çok mutlu olurum ama sadece çok mutlu olurum o kadar. Hayal kurmam mesela. Buğrahan ve İsmet akşamı hayal kurabiliyorduk, aradaki fark bu.

Yani, Yeboah ve Halilovic aldıysan 1-2 numaralara çok üst düzey topçu alacaksın demektir ben başka bir anlam çıkaramıyorum, tüm parayı buralara gomeceksin bu iki transferi unutturacaksın herhalde dimi mantıken. Başka takım olsa neyse de bizim için bu beklenti bile çok uçuk bir beklenti artık. bu sezonu da çöp edeceğiz, bilet 20 lirayken de maç kaçırmadım bu sene fahiş zam geldi 50-70 liralara yine maç kaçırmadım gittim her maça. kuruş hakkım varsa haram zıkkım olsun abi, başka hiçbir şey söylemiyorum. erden'i turgay'ı hocası yönetimi karar merciisi söz sahibi ne kadar insan varsa hepsine haram zıkkım olsun hakkım. bi karşıyaka bi kıçı kırık bahçeşehir olamadınız ya, gidin aynanın karşısında yüzünüze tükürün. rezil herifler.

Yani, Yeboah ve Halilovic aldıysan 1-2 numaralara çok üst düzey topçu alacaksın demektir ben başka bir anlam çıkaramıyorum, tüm parayı buralara gomeceksin bu iki transferi unutturacaksın herhalde dimi mantıken.

Bizim koç gider gene Mişko'dan vasat oyuncuları çakar 1-2 numaraya. Sezon ortası "çözüm/çare" adı altında transfer yaparsak bir tane de o zaman çakar. Geçen sene Pistiolis bu sene Mitrovic. Balkanlardan koç almasak mı ya?

iki gündür bir umutla giriyorum foruma, iyimce karamsar olup çıkıyorum. vallahi söylenecek pek söz yok, İsmet Buğrahan geldiği akşam hepimiz kağıt ustunde iyi bir yerli kadrosu kuruldu, oyuncular ismi olan oyuncular diyip sevinmiştik. akabine 24 saat bile geçmeden saçma sapan iki transferle bütün o olumlu hava dağıldı. artık 0 beklenti ile takip ediyorum süreci, Samet Geyik ile anlaştıysak çok mutlu olurum ama sadece çok mutlu olurum o kadar. Hayal kurmam mesela. Buğrahan ve İsmet akşamı hayal kurabiliyorduk, aradaki fark bu.

Yani, Yeboah ve Halilovic aldıysan 1-2 numaralara çok üst düzey topçu alacaksın demektir ben başka bir anlam çıkaramıyorum, tüm parayı buralara gomeceksin bu iki transferi unutturacaksın herhalde dimi mantıken. Başka takım olsa neyse de bizim için bu beklenti bile çok uçuk bir beklenti artık. bu sezonu da çöp edeceğiz, bilet 20 lirayken de maç kaçırmadım bu sene fahiş zam geldi 50-70 liralara yine maç kaçırmadım gittim her maça. kuruş hakkım varsa haram zıkkım olsun abi, başka hiçbir şey söylemiyorum. erden'i turgay'ı hocası yönetimi karar merciisi söz sahibi ne kadar insan varsa hepsine haram zıkkım olsun hakkım. bi karşıyaka bi kıçı kırık bahçeşehir olamadınız ya, gidin aynanın karşısında yüzünüze tükürün. rezil herifler.
Gelmeden önce koçu tanımlayan kişiler hücumda kısalarına özgürlük vermeyi sevdiğini söylemişlerdi. Yeboah, Halilovic bunlar hücumda yan parçalar olacak gibi. Asıl iş alınacak yabancı kısalarda bitecek. Orada da başarısız olunursa zaten şimdiden geçmiş olsun. Bekleyip görelim bakalım kardeşim.

Son düzenleme:
Benim için Yeboah ve Halilovic transferlerinin, geçtiğimiz sezon yapılan Floyd ve bir sezon neredeyse hiç maç oynamamış ve bize gelip sezon ortasında basketbolu bırakan Morgan transferlerinden hiçbir farkı yok. Floyd Fenerbahçe'de ne oynadı ki aldık, zaten bir şey oynasa Fenerbahçe bırakmazdı. Yeboah ne oynadı ki alıyoruz. Hele ki Halilovic'e verilen paranın her kuruşu en hafif tabirle büyük israf. Şimdiden bu ikisi yerine sezon ortasına doğru oyuncu aradığımız günleri görür gibiyim. Tabi yine bcl'den elenmeye ramak kalmış ve ligde de play off yapar mıyız diye kara kara düşünüyorken.

Einstein'ın güzel bir sözü vardır "Aynı şeyi tekrar tekrar yapmak ve farklı sonuçlar beklemek deliliktir" diye ama burada deliren bu oyuncuları alanlar değil, biz gönül veren taraftarlar oluyoruz.

çok iyi bir transfer daha. Millet nasıl oyuncular alıyor biz yeboah alıyoruz.
çıldırmamak elde değil. Gidip yine eski bir banvitliyi alırız. Bu şube delirtecek bizi

Eleştiri her daim doğru eleştiri olmalı, algılardan uzak olmalı. Bir üste yorumumda belirtmiştim, Turgay Zeytingöz 2 sezondur başarısız işler yaptı, Andreas Pistiolis ile beraber gönderilmesi gerekirdi.

3 sezondur bu görevde Turgay Zeytingöz, aldığımız eski Banvit'li kim? Her yorumda Banvit vurgusuyla eleştiri yapılmasının amacı nedir? Algı yapmaya gerek var mı?

Ian Hummer Ted Ankara ile kendini gösterdi, Banvit'e gelene kadar kaç ekipte oynadı. Angelo Caloiaro Büyükçekmece'de çıkış yaptı. Banvit sonrası Eurolegue yaptı uzun yıllarda kaldı, bir sezon Banvit 4 sezon Maccabi Tel Aviv'de oynadı, eski Maccabi'li desen bu cümleden daha doğru oluyor.

Bu iki oyuncu dışında geçmişinde Banvit olan yabancı olmadı bildiğim. Yerlilere eski Banvit diye eleştiri varsa bu komik olur. Banvit ülkenin en önemli alt yapılarındandı, bugün beğendiğimiz, beğenmediğimiz bir çok isim Banvit çıkışlı.

Eleştiri her daim doğru eleştiri olmalı, algılardan uzak olmalı. Bir üste yorumumda belirtmiştim, Turgay Zeytingöz 2 sezondur başarısız işler yaptı, Andreas Pistiolis ile beraber gönderilmesi gerekirdi.

3 sezondur bu görevde Turgay Zeytingöz, aldığımız eski Banvit'li kim? Her yorumda Banvit vurgusuyla eleştiri yapılmasının amacı nedir? Algı yapmaya gerek var mı?

Ian Hummer Ted Ankara ile kendini gösterdi, Banvit'e gelene kadar kaç ekipte oynadı. Angelo Caloiaro Büyükçekmece'de çıkış yaptı. Banvit sonrası Eurolegue yaptı uzun yıllarda kaldı, bir sezon Banvit 4 sezon Maccabi Tel Aviv'de oynadı, eski Maccabi'li desen bu cümleden daha doğru oluyor.

Bu iki oyuncu dışında geçmişinde Banvit olan yabancı olmadı bildiğim. Yerlilere eski Banvit diye eleştiri varsa bu komik olur. Banvit ülkenin en önemli alt yapılarındandı, bugün beğendiğimiz, beğenmediğimiz bir çok isim Banvit çıkışlı.

Pistiolis var eski Banvitli, hiçbir şey de kanıtlamamıştı.

Yerlilerde Banvit mevzusuna değinecek olursam kimse Sadık'ı "eski Banvitli" olarak değerlendirmiyor, çünkü iyi oyuncu. Ama sen çıkıp sene başı "Ege Tan'a bu sene daha çok süre vereceğiz" diyip, daha sonra eski Banvitli Sedat Ali Karagülle'yi 2. Lig'ten alıyorsan art niyet aranması gayet normal.

Eski Banvitli değil de bir zamanlar Banvitle yolları kesismis desek ne değişecek orada temel eleştiri oyuncuların dar bir havuzdan seçiliyor oluşu aynı durum bu sene de devam ediyor eski Banvitli olmuyorda yolu Fransa'dan geçmiş ya da son seneyi TBL'de geçirmiş oyuncular oluyor bu seferde ortada en iyi olasikla bir kolaycilik iş bilmezlik var malesef

Asıl sıkıntı şube aklının sadece maaşlı ücretli profesyonellerde olmasında sadece olması önemli. Koç ve genel direktorde bugün a kulübünde yarın b kulübünde para için çalışan adamlar. Hoş para için koltuk kapan yöneticiler ya da atanmış liselilerde oldu Arıboğan gibi. Eski oyunculardan da...
Parayla işi olmayan, Galatasaraylı, güncel basketbola hakim yönetici gerekiyor illa eski milli oyuncu vs olması gerekmiyor.
Erden Timur olmasa futbolda çok daha fazla komisyon hatalı transferler olurdu. Basketbola bu işi severek yapacak bir akıl lazım koç ve direktörle birlikte çalışacak.

Açıkçası bu transferlerin hocanın "diretmesiyle" yapıldığını düşünmüyorum. Hadi Halilovic'i tanıdığı için istedi ama ben çıkıp da bir insanın "Yeboah'ı alacaksınız kardeşim" dediğini düşünmüyorum.

Transferdeki geçen sene yapılan hatalar yapılıyor. Haziran ayında orta sınıf oyuncuya gitmek nedir yahu? Galatasaray Yeboah'ı kaçırsa nolur, kaçırmasa nolur? Bakmaya o kadar aşağıdan başlıyoruz ki. Geçen sene Raymar Morgan alınırken de söyledim. Galatasaray Rayman Morgan'ı kaçırsa ne kaybederdi?

Karşıyaka ile hemen hemen aynı bütçeye sahibiz. Belki onlar bizden 500-1000 yüksektir bilemem. Ama aradaki vizyon farkı bu kadar olmamalı. Cebinde 5 tane 20lik olunca da 100 liran oluyor, bir tane 100lük olunca da. Biz ısrarla 2 senedir cebimizde 5 tane yirmilikle dolaşıp paramız var çekiyoruz. Geçen sene Blackshear tutulmazken de söyledim. Karşıyaka bugün McCollum'u, Vitto Brown'u tutuyorsa, sorunu kendinde arayacaksın.

Twitter'da bir kaç yerde okudum, Halilovic ve Yeboah altıncı ya da yedinci yabancı olarak düşünülüyor diye. Böyle mantıksız bir iş olur mu, sen önce ilk beş yabancını belirlersin, sonra dersin ki bu oyuncularda ufak tefek eksikler ya da hiç olmayan bir özellik vardır, dersin ki şu eksikliklerimiz var altıncı yedinci yabancı olarak bu oyuncuları alıyoruz. Sen daha takımı kurmamışsın eksiğin gediğin nedir belli değil gidip Yeboah ve Halilovic'i alıyorsun ki bence bu iki oyuncu bizim takımın altıncı yedinci oyuncusu olmayı geçtim transfer listesine bile alınacak isimler değil. Yani Yeboah Halilovic transferleri için şimdiden kılıf bulunmaya çalışılıyor gibime geldi.

Kaliteli yerli çekirdek kurmaya başlamışken bence koçu da gönderin çünkü bu iki isime tamam diyen bir koçun bize çokta bir şey katacağını düşünmek büyük iyimserlik olur.

Benim için Yeboah ve Halilovic transferlerinin, geçtiğimiz sezon yapılan Floyd ve bir sezon neredeyse hiç maç oynamamış ve bize gelip sezon ortasında basketbolu bırakan Morgan transferlerinden hiçbir farkı yok. Floyd Fenerbahçe'de ne oynadı ki aldık, zaten bir şey oynasa Fenerbahçe bırakmazdı. Yeboah ne oynadı ki alıyoruz. Hele ki Halilovic'e verilen paranın her kuruşu en hafif tabirle büyük israf. Şimdiden bu ikisi yerine sezon ortasına doğru oyuncu aradığımız günleri görür gibiyim. Tabi yine bcl'den elenmeye ramak kalmış ve ligde de play off yapar mıyız diye kara kara düşünüyorken.

Einstein'ın güzel bir sözü vardır "Aynı şeyi tekrar tekrar yapmak ve farklı sonuçlar beklemek deliliktir" diye ama burada deliren bu oyuncuları alanlar değil, biz gönül veren taraftarlar oluyoruz.
Genel olarak eleştirilere katılmakla beraber Floyd transferini bir kenara ayırmak gerekir diye düşünüyorum. Euroleague'den düşen bir oyuncuyu almak bence hata değildi, sakatlık yaşamasaydı bu kadar kötü bir transfer olarak görmeyebilirdik performans olarak. Kaldı ki biz şu anda fenerin oynattığı oyuncuyu isteyip alacak konumda değiliz.

Halilovic konusunda da bizim lige uygun bir pivot olmadığı aşikar ama Mitrovic özellikle istediyse, Fransa liginin Büyükçekmecesinde 14 sayı ortalaması ile oynayan oyuncunun alınmasını bir şekilde mantığa oturtabilirim. Hoca istedi, istatistikleri de fena değildi diyebilirler mesela. Haklılar demiyorum ama bir mantık var diyebilirim.

Ama yeboah transferinin akla mantığa uygun tek bir yanı yok. Yani bütçeyi önce iyi takımı sürükleyecek oyunculara harcarsın üstüne az bir miktar kalır bari yeboah alayım dersin o zaman belki kabul edilebilir. Ama senin elinde zaten o rolde göksenin ve muhaymin var. Yeboah da takımların gözdesi değil. Ne diye alelacele alındığını çıkıp da mantıklı şekilde açıklayacak bir Allahın kulunun olduğunu sanmıyorum. Mitrovic ısrarla istediyse bile şu durum sorulsa o da mantıklı cevap veremez.