2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bizim sezona 7'yi geçtim 6 yabancı ile başlayacağımızı bile sanmıyorum. Halilovic ve Yeboah 5 ana yabancıdan 2'si, 6. ya da 7. yabancı değiller. Yangından mal kaçırırmışçasına yapılan transferlere baktıkça art niyet arıyorum. Zeytingöz gibi birinin geçen seneki rezaletten sonra kovulmaması, ülkede 30 tam gün kalmamış elemanın "Yeboah" diye diretmesi, Fransa'nın orta-alt seviyesindeki takımından Mitrovic ile aynı menajerlik şirketindeki Halilovic'in alınması... Bunların hiçbirinin mantıklı bir açıklaması o-la-maz.

Ben bu branşın kurtuluşunun rezil olmaktan geçtiğini düşünüyorum. Son 3 senede 2 kez küme düşme korkusu yaşadık ve akıllanmadan hala saçma sapan transferler yapıyoruz. Akıllanmamız için illa düşmemiz lazımsa düşelim noktasına geldim.

Erkek basketboldan sorumlu yönetici kim, ismini bilen varsa söyleyebilir mi? Turgay Zeytingöz'e mesaj atmaktansa o vasıfız yöneticiye mesaj atmak daha mantıklı olur.

Eleştiri her daim doğru eleştiri olmalı, algılardan uzak olmalı. Bir üste yorumumda belirtmiştim, Turgay Zeytingöz 2 sezondur başarısız işler yaptı, Andreas Pistiolis ile beraber gönderilmesi gerekirdi.

3 sezondur bu görevde Turgay Zeytingöz, aldığımız eski Banvit'li kim? Her yorumda Banvit vurgusuyla eleştiri yapılmasının amacı nedir? Algı yapmaya gerek var mı?

Ian Hummer Ted Ankara ile kendini gösterdi, Banvit'e gelene kadar kaç ekipte oynadı. Angelo Caloiaro Büyükçekmece'de çıkış yaptı. Banvit sonrası Eurolegue yaptı uzun yıllarda kaldı, bir sezon Banvit 4 sezon Maccabi Tel Aviv'de oynadı, eski Maccabi'li desen bu cümleden daha doğru oluyor.

Bu iki oyuncu dışında geçmişinde Banvit olan yabancı olmadı bildiğim. Yerlilere eski Banvit diye eleştiri varsa bu komik olur. Banvit ülkenin en önemli alt yapılarındandı, bugün beğendiğimiz, beğenmediğimiz bir çok isim Banvit çıkışlı.
Benim yorumlarım gayet hakkaniyetlidir hatta az bile söylüyorum o yüzden herkes kendi işine baksın. Zeytingöz’ün akrabası değilsen üstüne alınmana gerek yok. Defalarca gönderilsin denmesine rağmen bir şansı daha hakettiğini söyledim bu forumda.

eski Banvitliden kastım para indiriyor demek değil. Millet caboclolar almaya çalışırken kendisi sürekli ligden bildiği eski Banvitli eski daçkalı oyunculara gitme kolaycılığına kaçıyor. Bunu da sabaha kadar eleştiririm.

Eski Banvitli değil de bir zamanlar Banvitle yolları kesismis desek ne değişecek orada temel eleştiri oyuncuların dar bir havuzdan seçiliyor oluşu aynı durum bu sene de devam ediyor eski Banvitli olmuyorda yolu Fransa'dan geçmiş ya da son seneyi TBL'de geçirmiş oyuncular oluyor bu seferde ortada en iyi olasikla bir kolaycilik iş bilmezlik var malesef

Basit örnek vereyim 4 sezondur Euroleague'de Maccabi Tel Aviv'de oynayan Angelo Caloiaro'yu alma şansın varsa alırsın. Banvit'e oynamış olmasının bir önemi yok. Sezon boyunca takımın Dylan Ennis ile en iyisiydi.

Banvit'ten yolu geçen 2-3 isim olması kötü bir şey olmuyor yani, oyuncu vasatsa kötü transferdir, iyiyse iyidir. Fransa'dan geçmiş oyuncu alınıyor, hoca istiyor çünkü. Takıntı yapmanın, algı yapmanın âlemi yok.

Transferlerde bir iş bilmezlik var, kolaycılık var sebebi de antrenörlerin kendi menajerlik şirketinden vasat olan oyuncuları da itelemesi, bunu da Turgay Zeytingöz'ün itiraz etmeden kabul etmesi. Bu sezonda özellikle Akwasi Yeboah'ta bunu yaşadık. Hoca Galatasaray'a Muhaymin'den artısı olmayan oyuncuyu kitledi, Turgay'da seyretti. Başarısızlık olursa bedelini beraber ödemeleri gerekir.

Burada transfer konusunda hocaları es geçip sadece Turgay yazanda, sadece hoca yazanda net algı yapıyordur ve amacı başkadır. Mesela hem Pistiolis rezil işler yaptı hem Turgay Zeytingöz. İkisi beraber yollanmalıydı, yollamayanlarında payı var hatalarda.

Ama yeboah transferinin akla mantığa uygun tek bir yanı yok. Yani bütçeyi önce iyi takımı sürükleyecek oyunculara harcarsın üstüne az bir miktar kalır bari yeboah alayım dersin o zaman belki kabul edilebilir. Ama senin elinde zaten o rolde göksenin ve muhaymin var. Yeboah da takımların gözdesi değil. Ne diye alelacele alındığını çıkıp da mantıklı şekilde açıklayacak bir Allahın kulunun olduğunu sanmıyorum. Mitrovic ısrarla istediyse bile şu durum sorulsa o da mantıklı cevap veremez.

Hocam muhtemelen çağdaş bodrum tüm imkanlarıyla seferber oldu ve yeboah'ı bitirmeye çalıştı biz de o yüzden acele ettik. Yani doğru olanı yaptık.

...ben çıkıp da bir insanın "Yeboah'ı alacaksınız kardeşim" dediğini düşünmüyorum.

Transferdeki geçen sene yapılan hatalar yapılıyor. Haziran ayında orta sınıf oyuncuya gitmek nedir yahu? Galatasaray Yeboah'ı kaçırsa nolur, kaçırmasa nolur?
Yeboah'a orta sınıf bile denemez bence. Haziranda Yeboah diyen kimse basketbolla ilişkisini bitirmeli.

Benim yorumlarım gayet hakkaniyetlidir hatta az bile söylüyorum o yüzden herkes kendi işine baksın. Zeytingöz’ün akrabası değilsen üstüne alınmana gerek yok. Defalarca gönderilsin denmesine rağmen bir şansı daha hakettiğini söyledim bu forumda.

eski Banvitliden kastım para indiriyor demek değil. Millet caboclolar almaya çalışırken kendisi sürekli ligden bildiği eski Banvitli eski daçkalı oyunculara gitme kolaycılığına kaçıyor. Bunu da sabaha kadar eleştiririm.

Eski Banvit'lileri topluyor, sürekli Banvit'lileri alıyor cümlesi (ortada 3 sezonda gelen 20+ yabancı var Banvit'ten yolu geçen sayısı 2, onu da açıkladım) yalan olduğu gibi açık şekilde algı yönetimidir. Fazla takip etmeyen, izlemeyen insanlarda bunun gibi yorumları okuyup hak bayram sanıyor.

Hakkaniyetli eleştiri şudur, Turgay Zeytingöz yaptığı tercihlerle, antrenörlerin vasat oyuncuları itelemesine izin vermesiyle, yaptıkları hataları ısrarla savunup, üstüne aynı hataları yapması sebebiyle açık bir şekilde başarısız oldu. Başarısız bir GM'dir ve hak ettiği şekilde kovulmalıdır. Bu sezona başlamaması gerekiyordu. Bana kalsa bugün kovulmalıdır.

Yeboah You First'un oyuncusu gözüküyor Beobasket ya da İstbasket değil hoca ile menejerlik şirketleri farklı .

Bu şekilde devam edersek yine 2-3 galibiyetle playoff/düşme hattı arasında kalırız. Sadık İsmet Buğrahan gibi oyuncuları takımdan soğuturuz.

Yeboah 150 binden aşağı imza atmamistir 100 bin farkla Daçka Telekom ayarında adam alırdın. Nef nasıl ok verdi hayret. İcardi olmayınca Okan hoca vasat bir santrfor istese ok verebilir mi yönetim?

Ethan Happ (yanlış yazmış olabilirim) kim EuroBasket.com da bizim kadroda gözüküyor 😀 Sehven olmuş olabilir

Ethan Happ (yanlış yazmış olabilirim) kim EuroBasket.com da bizim kadroda gözüküyor 😀 Sehven olmuş olabilir
İlginç bir oyuncu Elleson'dan iyidir ama yine de tereddüt ederdim Mike Daum var bir de benzer profilde. Atlet beyaz Amerikalı. Amerikalı beyazlar Avrupalı beyazlardan daha atlet yetiştiriyor.
Halilovic'le farklı özellikleri olsa da ikisi de 5. Halilovic yerine Happ'ı tercih ederim. Çok iyi değil ama iyi yeterli bir transfer olurdu.

Son düzenleme: