2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Erden Timur'a niye burada kulubun sahibi muamalesi yapılıyor, ben bi bir kaç gündür bunu çözmeye çalışıyorum? Basketbol şubesinin sponsoru bütçeyi verir, gerisi koç ve menajer işi. Adamın vazifesi bir defa Sportif AS Başkanvekili, derneğin değil mi basketbol şubesi?

Adamın işine en ufak katkısı olmamasına, reklama ihtiyacı olmamasına rağmen şu kulube direkt minimum 50-60 milyon Euro para koydu.
Şahsına münhasır, kendi doğruları olan farklı bir adam, basketbol şubesine sponsor olmuş elinden geldiği bütçeyi de vermiş, koç gidip ben Yeboah istiyorum diyorsa Erden Timur'a niye giydiriliyor burada? Ne bilir Erden Timur Yeboah'ı. Adamın işi başından aşkın, sponsorluklar ayrı, futbol takımının iç sözleşmeleri ayrı, dış transferler ayrı, gayrimenkuller ayrı.

Bir kaç gün önce de söyledim bütçe 4 milyon dolar civarıdır bu sene, söylenildiği gibi Buğrahan'ı, İsmet'i aldık bütçe kalmadı durumu yoktur, hiç sanmıyorum. Yeboah geldiyse de gelmiştir, Mitrovic istemiş yazıyor yakın isimler hala Erden Timur falan deniyor, muhakame yeteneğiniz mi kayboldu, adama ayrı bir gareziniz mi var? Şampiyonlar liginde ne olacakmış onu göreceklermiş. Şaka gibi yahu.

Yukarıda ki vatandaşlar troll mudur bilmiyorum ama Erden Timur olmasa kimse Galatasaray basketboluna bu parayı koymaz, ligde diğer takımların sponsorları da belli, Avrupa'da belli.

Erden Timur'a niye burada kulubun sahibi muamalesi yapılıyor, ben bi bir kaç gündür bunu çözmeye çalışıyorum? Basketbol şubesinin sponsoru bütçeyi verir, gerisi koç ve menajer işi. Adamın vazifesi bir defa Sportif AS Başkanvekili, derneğin değil mi basketbol şubesi?

Adamın işine en ufak katkısı olmamasına, reklama ihtiyacı olmamasına rağmen şu kulube direkt minimum 50-60 milyon Euro para koydu.
Şahsına münhasır, kendi doğruları olan farklı bir adam, basketbol şubesine sponsor olmuş elinden geldiği bütçeyi de vermiş, koç gidip ben Yeboah istiyorum diyorsa Erden Timur'a niye giydiriliyor burada? Ne bilir Erden Timur Yeboah'ı. Adamın işi başından aşkın, sponsorluklar ayrı, futbol takımının iç sözleşmeleri ayrı, dış transferler ayrı, gayrimenkuller ayrı.

Bir kaç gün önce de söyledim bütçe 4 milyon dolar civarıdır bu sene, söylenildiği gibi Buğrahan'ı, İsmet'i aldık bütçe kalmadı durumu yoktur, hiç sanmıyorum. Yeboah geldiyse de gelmiştir, Mitrovic istemiş yazıyor yakın isimler hala Erden Timur falan deniyor, muhakame yeteneğiniz mi kayboldu, adama ayrı bir gareziniz mi var? Şampiyonlar liginde ne olacakmış onu göreceklermiş. Şaka gibi yahu.

Yukarıda ki vatandaşlar troll mudur bilmiyorum ama Erden Timur olmasa kimse Galatasaray basketboluna bu parayı koymaz, ligde diğer takımların sponsorları da belli, Avrupa'da belli.
Hay ağzına sağlık kardeşim. İmzamı atıyorum ve de NOKTA koyuyorum. 👍👍👍

Son zamanlarda gerçekleşmiş en absürt olay, nereden yorumlasan elinde kalır. Ama kesin olan tek bir şey var, madem NEF tarafı taraftara hak verdi bu 2 transfer konusunda, peki bu 2 transfere onay veren kişiler bu saatten sonra göreve devam edecekler mi? Yoksa "bakın çok tepki çeken 2 transfer yapmışsınız, alın size biraz daha yüksek bütçe, ilgilendiğiniz adamları basına sızdırın, taraftar tepki vermezse kontrat imzalayın" mı denecek?

Yani benim anlamadığım konu şu. NEF güya el atmış işe de o zaman bu adamlara verilen para ne olacak? Bu transferlere imza atan adamlara helal olsun kardeşim gidin daha kötülerini alıp diye mi bütçe verdiler?

burda sorun NEF falan değil. Şubeye yönetici diye atanan adamların ne iş yaptığı. Bu da direkt yönetimin sorunu.

NEF bu konuda üstüne düşeni yapmış. Hep söylüyorum bu kadar plansızlığa bu bütçe çok. Çarçur etmeye de gerek yok hiç gerçekten.

Ama kardeşim bu şubede bir tane yetkili yok mu ya? Çıkıp ne olduğunu anlatacak yol haritamızı gösteren bir tane adam yok mı? Havaya sıkıyoruz Ekrem Memnun’u getir, sene ortası 3-4 yabancı al, kov kadro değiştir, Pistiolis’i getir 3-4 oyuncu al kadro değiştir. Sonra Mitrovic’i al sezon ortası 3-4 oyuncu getir kadro değiştir.

Bende gerçekten takat kalmadı kardeşim. Bakın bu kulübün parası sizin babanızın parası değil. Şerefinizle, haysiyetinizle işinizi yapın. Binlerce insanın sinirini stresini huzurunu bu derece bozup akşam gidip çoluğunuzun çocuğunuzun yüzüne bakıyorsunuz. Hiç mi utanma arlanma yok yahu sizde.

Pistiolis geldiğinde Raymar Morgan basketbol oynamıyordu hiçbir yerde. Yeboah geldi geleli Mitrovic görmemiştir bile. Birileri farklı hesaplar peşindeyse biz de sizin anladığınız dilden konuşalım. Ama sonuçları sizin için hiç iyi olmaz. İnsanın sabrını daha fazla zorlamayın. Ya adam gibi işinizi yapın ya da defolun gidin.

Ben olumlu hamle olarak görüyorum. Ben ilk günden beri yeboah-halilovic transferlerini bütçe balansı diger mevkilere iyi oyuncular alırlar diye düşünüyordum. Ama bu taraftar hamlesi olmasa gidişat gösteriyordu ki diger mevkilere de aynı hamleler gelecekti.

1-2-Uzun yabancı transferleri iyi olur umarım

Yani benim anlamadığım konu şu. NEF güya el atmış işe de o zaman bu adamlara verilen para ne olacak? Bu transferlere imza atan adamlara helal olsun kardeşim gidin daha kötülerini alıp diye mi bütçe verdiler?

burda sorun NEF falan değil. Şubeye yönetici diye atanan adamların ne iş yaptığı. Bu da direkt yönetimin sorunu.

NEF bu konuda üstüne düşeni yapmış. Hep söylüyorum bu kadar plansızlığa bu bütçe çok. Çarçur etmeye de gerek yok hiç gerçekten.

Ama kardeşim bu şubede bir tane yetkili yok mu ya? Çıkıp ne olduğunu anlatacak yol haritamızı gösteren bir tane adam yok mı? Havaya sıkıyoruz Ekrem Memnun’u getir, sene ortası 3-4 yabancı al, kov kadro değiştir, Pistiolis’i getir 3-4 oyuncu al kadro değiştir. Sonra Mitrovic’i al sezon ortası 3-4 oyuncu getir kadro değiştir.

Bende gerçekten takat kalmadı kardeşim. Bakın bu kulübün parası sizin babanızın parası değil. Şerefinizle, haysiyetinizle işinizi yapın. Binlerce insanın sinirini stresini huzurunu bu derece bozup akşam gidip çoluğunuzun çocuğunuzun yüzüne bakıyorsunuz. Hiç mi utanma arlanma yok yahu sizde.
Halihazırda şubeye yönetici olarak atanan insanların sadece lafta yönetici olduğunu, daha çok hukuki meseleler ile ilgilendiğini duymuştum. Yani filli olarak gerçekten şube ile ilgilenen bir yönetici yok. Senin de yazdığın gibi onlar bütçeyi onaylayıp Turgay ile koça buyurun diyorlar. Ağır tepki veya başarısızlık olmadığı sürece daha da dönüp bakmıyorlar. Gerçekten şube ile gönülden ilgilenecek bir kişiye ihtiyaç var. Basketbolu bilmesine bile gerek yok, sadece takımla ilgilenmesi ve kendisi bilmese bile basketboldan anlayan 2-3 kişiye sorması bile yeter.

Abi Dursun Özbek'e yem ettikleri Barış Nane'yi tutup kolundan getirecekler o zaman. Dünyada Barış Nane'den başka şubeyle yakından ilgilenecek birisi yokmuş gibi hareket ediyorlar 1 senedir bari Barış Nane'nin bizzat kendisini getirsinler. Adam çoğu maçta gelip en önden izliyor. Barış Nane'nin Mersin'de ne işi var, getirin koyun şubenin başına versin mesaisini. Sacma sapan işler ya, şube şube değil sirk anasını satayım. şimdi bu 2 oyuncunun transferine okey çekenler görevden alınacak mı göreceğiz, vallahi çok komik bir süreç oluyor aslında ama neyse, hayırlı bir sonuç verdi diyip olumlamaca.

Şu "3 yıla Euroleague" muhabbetti cidden sıkmaya başladı. Adam bu sözü Burak Elmas yönetiminde basketbolun tabiri caizse başkanıyken söyledi. Elmas gitti Özbek geldi, Erden Timur da futbola geçti. Yanlış anlaşılmasın diğer tüm eleştirilerde haklısınız ama şu 3 yıllık muhabbette haklılık yok.

Elmas yönetimi diğer branşlarda ne kadar batırdıysa da erkek basketbol iyiydi. Bu sene Özbek yönetiminin tek başarılı olduğu branş erkek futbol. 2021-2022 erkek basketbol ile 2022-2023 erkek futbol takımının kesişim kümesinde kim var; Erden Timur. 2021-2022'de kadın basketbol takımı bütçe onaylanmadığı için transfer yapamazken bu adam gitti sakatlanan DAP'ın yerine Isaiah Canaan getirdi.

Timur basketbolda belli ki şu an sadece sponsor olarak duruyor. Eskiden Nihat Kırmızı'ya bu kadar laf ediliyor muydu, hayır. Zamanında Nihat Kırmızı neyse şu an Erden Timur da o basketbol için. Hala basketbol ile karar alınmasında Erden Timur'un ağzına bakılıyorsa o daha büyük rezillik. Adam hangi birine yetişecek? Bir taraftan futbol tayda Icardi yangını yapıyor, bir taraftan basketbol tayfa yabancı vasatlığından yakınıyor, bir taraftan kulüp içindeki kişiler Erden Timur'u küstürmeye çalışıyor...

2 gündür burada erkek basketbol takımından sorumlu yönetici kim diye soruyorum cevap veren yok. Ya cevap vermeye gerek duyulmuyor ya da daha kötüsü kimse kimin erkek basketboldan sorumlu olduğunu bilmiyor; umarım ilkidir. Bu rezaletlerin sorumlusu öncelikle yönetici kimse O'dur, sonra Turgay Zeytingöz'dür, sonra Koç Mitrovic'tir. Benim için bu 3'ünden sonra Erden Timur'dur. Ha Erden Timur ne zaman basketbolun başına geçer o zaman 1. sorumlu o olur.

Erden Timur vaat ettiği sponsorluk parasını mümkünse arttırsın bana yeter. Geri kalan işleri de bi zahmet görevi olan kişiler yapsın. Koca kulüp sadece Erden Timur ile dönmeye çalışıyor.

NOT: 15 Haziran 2022 tarihli TRT Spor'un haberine göre erkek basketboldan sorumlu isimler Levent Yaz, Mehmet Cibara, ve Can Natan.

Pistiolis geldiğinde Raymar Morgan basketbol oynamıyordu hiçbir yerde. Yeboah geldi geleli Mitrovic görmemiştir bile. Birileri farklı hesaplar peşindeyse biz de sizin anladığınız dilden konuşalım. Ama sonuçları sizin için hiç iyi olmaz. İnsanın sabrını daha fazla zorlamayın. Ya adam gibi işinizi yapın ya da defolun gidin.

Geçen sene BCL’de final oynayan Bonn ve Jarusalem’in bütçesi 3’ten fazla mıydı acaba?

Sorun bütçede değil, bütçeyi kullanamayanlarda. Şubenin basın sözcüsü K.Övet önce bütçe 3 milyon dolardan 1 lira bile fazla değil diyerek aslında Zeytingöz’ün kadro kurarken işinin çok da kolay olmadığına işaret eder. Ardından ne hikmetse ligin en pahalı yerlilerinden ikisini transfer ettikten sonra bedavadan biraz pahalı olan iki yabancıyla imzalarız. Bu sefer de sayın Övet bu transferlerin bütçeyle ilgili olmadığını, koç tercihi olduğunu söyleyip okları yine Zeytingöz’den uzaklaştırır ve Mitrovic’e çevirir.

İlkokulda öğretilen 4 işlem bilgisiyle kabaca bir hesap yaparak 3 milyon dolarlık bütçe özelinde şube yönetiminin yanlış bir planlamayla transfere başladığı kabak gibi ortadadır. Sen koça 6 yabancı tercihi için yaklaşık 1.5 milyon dolar bırakıyorsan gelen yabancılara parayla ilgisi yok, koç tercihiydi diyip çıkamazsın işin içinden.Ama basın sözcümüz Kerem bey lafı evirir, çevirir bir türlü sırayı Zaytingöz’e getirmez.

Neyse, umarım ki çıkan haber doğrudur da kaliteli yabancılarla birlikte kurduğumuz yerli kadrosu bir işe yarar. Yeboah ile Halilovic’ten çıkılabilir mi bilmiyorum ama en azından 4 kaliteli yabancıyla iddialı bir takım kurulur

Son düzenleme:
Geçen sene BCL’de final oynayan Bonn ve Jarusalem’in bütçesi 3’ten fazla mıydı acaba?

Sorun bütçede değil, bütçeyi kullanamayanlarda. Şubenin basın sözcüsü K.Övet önce bütçe 3 milyon dolardan 1 lira bile fazla değil diyerek aslında Zeytingöz’ün kadro kurarken işinin çok da kolay olmadığına işaret eder. Ardından ne hikmetse ligin en pahalı yerlilerinden ikisini transfer ettikten sonra bedavadan biraz pahalı olan iki yabancıyla imzalarız. Bu sefer de sayın Övet bu transferlerin bütçeyle ilgili olmadığını, koç tercihi olduğunu söyleyip okları yine Zeytingöz’den uzaklaştırır ve Mitrovic’e çevirir.

İlkokulda öğretilen 4 işlem bilgisiyle kabaca bir hesap yaparak 3 milyon dolarlık bütçe özelinde şube yönetiminin yanlış bir planlamayla transfere başladığı kabak gibi ortadadır. Ama basın sözcümüz Kerem bey lafı evirir, çevirir bir türlü sırayı Zaytingöz’e getirmez.

Neyse, umarım ki çıkan haber doğrudur da kaliteli yabancılarla birlikte kurduğumuz yerli kadrosu bir işe yarar. Yeboah ile Halilovic’ten çıkılabilir mi bilmiyorum ama en azından 4 kaliteli yabancıyla iddialı bir takım kurulur

Sene başında Kerry Blackshear'i 600 bin istedi diye tutmuyoruz. Sonra Morgan ve Hummer ile 450-500 civarına kontrat yapıyoruz. İkisi de sezonu tamamlayamıyor. Morgan alacaklarını almadığı için 100 bin dolar kar ediyoruz mesela. :) 1 ay önce bütçe 2 milyondu. Bugün transferler bütçeden bağımsız hoca tercihi oldu. Güzel işler tabi. :)

Çağlar Torun on anlaşma demiş o tarz anlaşmalarda belli bir süre içersinde ya bilabedel ya da küçük bir ücret karşılığında çıkış hakkı oluyor sanırım yoksa kesin anlaşma olurdu zaten .

Olumlu bir haber olarak görülebilir ama sponsorun şimdiye kadar sürece neden dahil olmadığı bir sorun. Sponsor sürece dahil olunca her şey güllük gülistanlık olacak mı onu da göreceğiz zira kaş yaparken göz çıkarma ihtimali de söz konusu.
Aynen Nef ve Erden Timur yanına yarı amatör mu olur eski basketbolcu mu olur -bence sporu yakın takip eden muhakeme yeteneği düzgün biri yeter- birine denetleme mı danışma mı derseniz artık. Maaşlı çalışan koç ve direktöre kalmamalı bütün mekanizma.

Çağlar Torun'un şu açıklamasına sevinmeli mi üzülmeli mi bilemedim... Taraftarın tepkisi üzerine , Eurolig ayarında isimlere gidilmeli , daha fazla sürece dahil olma kararı... Olması gereken şeyleri ittire kaktıra lütuf haline getirmişiz de haberimiz yok. Te Allah'ım ne hallere gelmişiz...

Bu arada başıma bir şey gelmeyecekse Ndour boştaysa getirilmeli diyorum. Daha iyisini bulup getiremiyorsan , taş gibi Ndour var.
Katılıyorum idari/yönetim boşluğu var gibi. Ndour Japonya'da. Japonya Çin pazarından gonderilenler veya kendi gelmek isteyenleri ancak alabiliriz bizim bütçelerdeki takımlar

Murat Ozyer Lütfi Arıboğan Kerem Tunçeri vb. etiketiyle para kazanma amaçlı adamları veya basketbol hastası olmayan bu sporda yönetim tecrübesi olmayan yönetim kurulu üyesiyle bu iş olmuyor. Samimi Galatasaraylı basketbolu bilen geçmişi karakteri düzgün parayla işi olmayan yönetici gerekiyor.

Yeboah 'ı öneren Mitrovic bile olsa hayır diyecek biri lazım.

Taraftarın sesini iyi kötü duyurmaya yardımcı olan herkese ve Çağlar Torun'a teşekkürler.

Son düzenleme: