2023-2024 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Turgay Beyden Yeboah'in uyum sorununu aşması için Markel Starks hamlesi bekliyorum. Tyler Ennis'la kim uğraşacak EL görmüş Starks varken ;)

Ennis'in sakatlık handikapı bu sezon nuksetmedi takimi oynatmak idare etmek anlamında iyi bir pg. Biri organize eden diğeri skorer (Max Heidegger gibi) iki pg lazım. Dylan Ennis McGee gibi sg kökenli combo guard iyice tüy diker takım kimyasına

Turgay Beyden Yeboah'in uyum sorununu aşması için Markel Starks hamlesi bekliyorum. Tyler Ennis'la kim uğraşacak EL görmüş Starks varken ;)

Ennis'in sakatlık handikapı bu sezon nuksetmedi takimi oynatmak idare etmek anlamında iyi bir pg. Biri organize eden diğeri skorer (Max Heidegger gibi) iki pg lazım. Ennis McGee gibi sg kökenli combo guard iyice tüy diker takım kimyasına

Tanju Çiçek Heidegger'in Türkiye'den başka bir takımla anlaştığını yazmıştı doğru ise ya BJK ya KSK'dir herhalde

Hedefler Eurolegaue gercekler bilemiyorum. Heidegger`in ayrildigi takim Tyler Enis`in gecen sene oldugu takim kacinci bitirdi ligi acaba ? Bizim hedefimiz ne ? Hedefimizi soylesinler ona gore susalim yada konusalim.

Ligde kalmaksa soylenen yabancilar fena degil savasiriz.

Erden Timur Sportif AŞ. Başkan Vekili. Yönetim Kurulu üyesi değil, yönetim kurulunda basketboldan sorumlu yönetici hiç değil. Basketbol şubesine gayet iyi niyetli bir şekilde sponsor olmuş ve bu sponsorluk başlangıcında da hepimizi heyecanlandıran güzel bir yol çizmiş. Ama sonra ne oldu? Erden Timur'un Basketbol şubesine sponsorlukla başlayan serüvenini özet geçelim:

1-Stada sponsor bulamadık Erden Timur koş.
2-Galatasaray Adası yapılıyor Erden Timur koş.
3-Kemerburgaz'a taşınıyoruz Erden Timur koş.
4-Altyapı atılımı yapıyoruz Erden Timur koş.
5-Futbolda transfer yapamadık Erden Timur koş.
6-TFF bizi doğruyor Erden Timur koş.
.....
Liste uzar gider. Hatırladığım kadarıyla Erden Timur bu yönetime altyapı ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgili projelerle ilgilenmek üzere girdi. Geldiğimiz noktada ise Galatasaray Spor Kulübünün lokomotifi olan futbol şubesinin yükü tamamen bu adamın omuzlarında. Neymiş, üç yılda Euroleague vaadi vermiş de yerine getirememiş. İyi de, bu vaadi verirken Erden Timur ne durumdaydı, şimdi ne durumda? Erden Timur'u beğenmiyorsanız -ki kendisinin de çok meraklı olduğunu düşünmüyorum- tıpkı stat isim sponsorluğunda olduğu gibi basketbol şubesine de NEF'ten fazla veren bir sponsor bulduğunuz takdirde seve seve çekilecektir. Eğer kimse elini taşın altına koymuyorsa da Galatasaray için gecesini gündüz edip cebinden milyonlar döken adamlara eleştiriyi de daha saygılı yapmak zorundasınız.
Erden Timur’un çok çok iyi yaptığı şeyler konusunda hem fikir hemen hemen herkes burada. Adam söylediğiniz gibi; gecesini gündüzüne katıp Galatasaray için çalışıyor ve benim kendi adıma en ufak bir menfaati olduğunu düşünmüyorum, hatta cebinden belki bizim de bilmediğimiz birçok harcamalar yapıyor. Gayrimenkul onda, transfer onda, altyapı onda, hakemlere/federasyona karşı kulübü koruma onda. Bu liste uzar gider.

Aslında bunu isteyenin de kendisi olduğunu düşünüyorum ya da hayır diyemiyor. Eski çalıştığım işyerinde patronum alakalı alakasız her işi kendi kontrolünde yürütülmesini isterdi. Onun onayı olmadan 100 tl lik bir klozeti bile seçtirmezdi güven konusunda bir sorun olmasa da.

Görevlerin üzerinde biriktirdiği yoğunluk ve yorgunlukla bazı vaatlerde gecikmeler olmuş olabilir. Kimse burada Erden Timur’a neden basketbolda kötü transfer yapılıyor diye hesap soramaz; zira kendisi sorumlu yönetici değil.Asıl sorumlu bir başkan bey, iki şube yöneticileri ve profesyonellerdir.

İşin diğer tarafından bakacak olursak da; kendi görevi olmasa da Erden Bey Başkan ile birlikte bazı vaatlerde bulunmuştur.

1 - 3 yıl içinde Euroleague
2 - Salon inşaatı (bunu son dönemdeki lansmanda da söyledi, hemen başlayacağız inşaata başkan aldı zaten ruhsatı dedi.)
3 - Her sene artan bütçe
4 - Her branşta şampiyonluk mücadelesi veren takımlar
5 - Basketbolda altyapı yatırımları
6 - Basketbol A.Ş kurulması ( bunu genel kurulun onayına sunacağız demişlerdi)

Geldiğimiz noktada sponsorluk olarak desteklendiği; ilk yıl ortaya bir vizyon ortaya koyulduğu doğru.

Ancak gelin şimdi bir de negatif tespitler yapalım:

1 - Salon işiyle alakalı geçtiğimiz süreçte yönetim hiçbir adım atilmadi.
2 - Erkek takımının bütçesi TL cinsinden artmış olabilir ama her yıl gerçekten üzerine koyan bir yatırım yapılmadı. Geçen yıl erkek takımı her yönüyle fiyasko bir yıl geçirdi. Her sene yeniden kadrolar yapıldı, sakat/problemli oyuncular transfer edildi. Bu hatalardan ders alınmayıp; bu yıl yine vasat oyuncular ile transfer adımları atıldı. (Son 2 yabanci Yeboah ve Halilovic)
3 - Barış Nane ayrıldıktan sonra o köprüyü kuracak bir yönetici şubeye atanamadı. Profesyonel yapı ve Basketbol A.Ş. söylemleri havada kaldı.
4 - Altyapı anlamında nasıl bir gelişim kaydettiğimize dair hiç bir somut gelişme duyulmadı.
5 - Kadın takımımız da Avrupa’da final oynasa da; genel olarak başarısız yıllar geçirdi.

Kısacası basketbol özelinde bir sistem kurulmadı ve 3 yıldır yerimizde saydık. Bu vaatleri verenler kim olursa olsun eleştirilir. Zaten ben eminim ki; Erden Bey’e bu eleştiriler hakkında fikrini sorsak; evet haklısınız basketbolu boşladık diyecektir ki sanırım böyle bir beyanatı da varmış ikili görüşmelerde.

Asıl sorumlu Erden Timur değil Başkan, basketbol yöneticileri (AlperDurur’u getirip hala gorevde tutan) ve profesyoneller. Erden Bey de her ise girip belli basli vaatlerde bulundugu ve tepkilere siper olmayi sectigi icin otomatikman elestirilerin hedefi oluyor.

Esref Bey kazansaydi; sizin gibilere o layik diyenlere; yerliye o kadar para verilir mi diyenlere cevabim hep vasata alistirilmayalim olmustur. Dursun Baskan bu secimi kazandiysa; Erden beyin lansmani sayesinde kazandi. Erden bey yonetimde olmasa da; kabul edersiniz ki suan Galatasaray denince akla baskandan bile once gelen portre. Yani bizim gizli baskanimiz aslinda mutevaziligi bir yanda. Bizi istedigimiz Baskan’in, Erden Bey’in ve yoneticilerin duzen kurmasi. Kimse neden Erden Timur’a Halilovic alindi demez, diyemez ama neden bu islerle ilgilenen yonetici ve profesyoneller gorevini yapmiyor diyebilir,nerede bu salon diye sorabilir. Euroleague hedefi varken; 3 yil sonunda neden yerel ligde kume dusme potasina girmek uzere oldugumuzu da sorabilir. Hele ki; bunca sikinti yasayan bransta hala ayni islerin sezon basi tekrarlanip; sonra kotu sonuc bekleniyorsa bu sorgu da yapilir. Bu onun sahsina degil; yonetime ve onun yuzune yapilan elestiridir.

Benim icin vizyonu, durustlugu ve sevgisiyle Erden Timur yakin gelecegin baskanidir; simdinin de gizli baskanidir. Ona olan sevgim ve saygim ya da kulube sponsor olacak maddi guce sahip olmamam benim onu elestirme hakkimi (saygi cercevesinde) elimden almaz. Yani 3 senenin sonunda Eurolig sozu vardi elestirisi “mis mis ta mis mis” gibi sozum ona alayci tavirlarla kucumsenmemeli. Insan birinden saygi beklerken baska birisi adina da olsa; once kendi o saygiyi gosterdiginden emin olmali.

Yaptigimiz elestiriler belki de; kayip bir sezonun daha onune gecilmesine mani olmus olabilir. Burada %99 uyenin arzusu bu subenin basarisi. Biz bildigimizi bu baglamda soylemeye devam edecegiz. Hosunuza gitmiyorsa; sessize alabilirsiniz.

Erden Timur Sportif AŞ. Başkan Vekili. Yönetim Kurulu üyesi değil, yönetim kurulunda basketboldan sorumlu yönetici hiç değil. Basketbol şubesine gayet iyi niyetli bir şekilde sponsor olmuş ve bu sponsorluk başlangıcında da hepimizi heyecanlandıran güzel bir yol çizmiş. Ama sonra ne oldu? Erden Timur'un Basketbol şubesine sponsorlukla başlayan serüvenini özet geçelim:

1-Stada sponsor bulamadık Erden Timur koş.
2-Galatasaray Adası yapılıyor Erden Timur koş.
3-Kemerburgaz'a taşınıyoruz Erden Timur koş.
4-Altyapı atılımı yapıyoruz Erden Timur koş.
5-Futbolda transfer yapamadık Erden Timur koş.
6-TFF bizi doğruyor Erden Timur koş.
.....
Liste uzar gider. Hatırladığım kadarıyla Erden Timur bu yönetime altyapı ve gayrimenkul yatırımlarıyla ilgili projelerle ilgilenmek üzere girdi. Geldiğimiz noktada ise Galatasaray Spor Kulübünün lokomotifi olan futbol şubesinin yükü tamamen bu adamın omuzlarında. Neymiş, üç yılda Euroleague vaadi vermiş de yerine getirememiş. İyi de, bu vaadi verirken Erden Timur ne durumdaydı, şimdi ne durumda? Erden Timur'u beğenmiyorsanız -ki kendisinin de çok meraklı olduğunu düşünmüyorum- tıpkı stat isim sponsorluğunda olduğu gibi basketbol şubesine de NEF'ten fazla veren bir sponsor bulduğunuz takdirde seve seve çekilecektir. Eğer kimse elini taşın altına koymuyorsa da Galatasaray için gecesini gündüz edip cebinden milyonlar döken adamlara eleştiriyi de daha saygılı yapmak zorundasınız.
Her eleştiriyi saygısızlık olarak görmek sizin sorununuz. Kraldan çok kralcılık yapacağınıza okuduğunuzu anlamanızı tavsiye ederim. Erden Timur’un yaptığı fedakârlıklar herkesin malûmu lâkin şu an kulüpte Erden Timur’dan habersiz kuş uçmayacağını da hepimiz bildiğimiz için basketbola sahip çıkılmasını ya da basketbola sahip çıkacak doğru kişilerin göreve getirilmesini de ondan bekliyoruz doğal olarak.

Her eleştiriyi saygısızlık olarak görmek sizin sorununuz. Kraldan çok kralcılık yapacağınıza okuduğunuzu anlamanızı tavsiye ederim. Erden Timur’un yaptığı fedakârlıklar herkesin malûmu lâkin şu an kulüpte Erden Timur’dan habersiz kuş uçmayacağını da hepimiz bildiğimiz için basketbola sahip çıkılmasını ya da basketbola sahip çıkacak doğru kişilerin göreve getirilmesini de ondan bekliyoruz doğal olarak.

“Cumhuriyetin 100. yılında şampiyon olmayı geçtim, şampiyonluğa oynayacak bir tane branşımız var mı acaba? Utanmaz yalancı yönetim ve şakşakçılarından cevap bekliyoruz. Umarım en kısa zamanda defolup gidersiniz.”

Yönetim başlığında yazdığınız bir gönderi. Senin bunları yazman normal eleştiri, benim saygısızlık olarak algılamamsa benim problemimmiş demek …

“Yalancı, utanmaz basketbol düşmanları!
Vay efendim hedefleri varmış da, Euroleague’de mücadele edeceklermiş de..
Siz önce Türkiye Liginde küme düşmeyecek bir takım kurmayı becerin de, palavraları sonra atarsınız.
Rezilsiniz!”

Buyrun bu da bir diğeri…

Siz önce Türkiye Liginde küme düşmeyecek bir takım kurmayı becerin de, palavraları sonra atarsınız.
Rezilsiniz!”

Buyrun bu da bir diğeri…
Hocam bunlar kendini bilmez birkaç kişi. Ne yazarlarsa yazsınlar bannlanmadıkları için böyle terbiyesizce çirkin bi şekilde etrafa saldırıyorlar. Gerçeklikten kopuklar zaten mantıktan uzaklar işlerine geldikleri gibi bi öyle bi böyle konuşuyorlar. Önemsemeyin. Benim gibi dalga geçin bunlarla. Buradaki aklıselim derdi gsbasket olan kardeşlerim çoğunluktadır onları tenzih ederim onların görüşleri her zaman için değerlidir.

Hocam bunlar kendini bilmez birkaç kişi. Ne yazarlarsa yazsınlar bannlanmadıkları için böyle terbiyesizce çirkin bi şekilde etrafa saldırıyorlar. Gerçeklikten kopuklar zaten mantıktan uzaklar işlerine geldikleri gibi bi öyle bi böyle konuşuyorlar. Önemsemeyin. Benim gibi dalga geçin bunlarla. Buradaki aklıselim derdi gsbasket olan kardeşlerim çoğunluktadır onları tenzih ederim onların görüşleri her zaman için değerlidir.
Bodrum Yeboah’i alacak mi trol ?

Yapılan eleştirilerin bir ayarı olmalı insanları dakikasında hain yalancı 5 para etmez gibi yaftalamamalı bu sitede yazan bir çok arkadaşın sorunu bence bu. Kazandığımız maçlar dahil. Fark attığımız maçlar dahil şu siteden mutlu çıktığımı hatırlamıyorum.

Ekli dosyayı görüntüle 2109
Şu İsmail Şenol’un büyük bir Galatasaray düşmanı olduğu konusunda bir ben mi komplo kuruyorum acaba ? Ben bir gün olsun; Galatasaray’ın bir başarısını veya atılımını övdüğünü görmedim bu adamın.
adam haklı. EL oynama hayali olan takım ya liginde şampiyon olur ya da Eurocup'ta şampiyon olur. Bunun için de Eurocup'ta oynamak lazım beşiktaş da öyle yapacak bu sezon.

Rezilsiniz!”

Buyrun bu da bir diğeri…
Evet, başarı hedefleyen bir basketbolsever olarak yıllardır basketbola üvey evlat muamelesi yapan GS yönetimlerine sevgi sözcükleri dağıtamıyorum. Bazen sinirden yükseldiğim de olur ancak sizin bunu anlamanızı beklemiyorum çünkü basketbola bakış açınız yorumlarınızdan belli oluyor, bu forumda da grev kırıcı olarak bulunuyorsunuz sanırım. Bkz:

Açıkçası yönetimin basketbol özelindeki tutumunu makul buluyorum. Belki 1 tık daha bütçe artırılabilir ancak çok fazla abartılmamalı.

Geri dönüşü olmayan, elle turulur bir geliri olmayan ve şampiyon dahi olsan hiçbir şey kazandırmayan bir branş basketbol. Euroleague'i kazansan dahi aldığın ücret 1 m euroydu sanırım. Fb bu sene 20-25 milyon dolar harcadı. Sonuç sıfır. Ortada bir kupa hatta bir final bile yok.

Bu zihniyetteki birine daha fazla vakit ayıramayacağım. Sizi yok saydım, bir daha polemiğe girmezsek sevinirim.