Bana da mallesef fener alır gibi geliyor ama belli olmaz bu maçı kazanırsak ilk devreyi lider bitirme şansımız olur.
Ligin en iyi servis atan takımına karı oynayacağız. Manşette aksarsak 3-0 net biter.Bugün oynadığımız maçtaki servis karşılama performansımızı sürdürebilirsek (%58 pozitif %12 mükemmel), şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Yani kilit, servis karşılama performansları olacak gibi görünüyor. Standard takımlarla oynadığımız maçlarımızda, bu performans zaafiyetimizi, hücum gücü, servis gücü, hızlı oyun ve ortalarımızın önemli katkıları ile kapatabilmeyi becerdik ama yer savunmaları da güçlü ve genel olarak denk sayılabilecek güçlerin kapışmasında, detaylar ve özellikle servis karşılama performansları belirleyici olacak
Bildiğim kadarı ile yapılan sözleşme 1+1 yıllıktır. Camia'nın sevgilisi haline gelmiş bu oyuncunun, önceden de yazdığım gibi, bu camiada kendisi mutlu olduğu sürece, gözden çıkarılması kimsenin haddi değildir. Yabancı forumlardan da takip ediyorum. Oralarda da sürekli olarak yabancı üyeler arasında Van Aalen'mi Bongaerts'mi tartışmaları yapılırken, artık herkesin ortak fikri Bongaerts oldu. Hiç tarışmasız, tescilli ve uluslararası üst düzey bir oyuncuya sahibiz ve sezon sonunda ayrılık söz konusu olamaz, en azından bizden kaynaklı olmamalı. Bizlerle, yeni sezonlarda da mutlu olması için, gereğinin sonuna kadar yapılacağına inanıyorum. Hali hazırda, mutluluğu gözlerinden ve her halinden okunuyor. Tabii ki hedef, kendi kariyeri ve diğer tüm oyuncularımızın kariyerleri açısından, bu yılki Challenge sonrası, önümüzdeki yıllarda en az CEV Cup ve Şampiyonlar liginde vitrinin en tepesinde yer almak olmalı. Böyle devam edersek, başarılı olacağımıza ve bizlerle kalacağına inanıyorum.Bongaerts'i de ne yapıp edip tutmalıyız .
Ben bu yoruma, doğrusu pek katılmıyorum. Rakibi biraz küçümser gibi geldi. Bu büyük bir hata olur. Umarım Hernandez ve oyuncularımız aynı fikirde değil. Tamam Ecza Bosko-ball oynuyor denilebilir yada Fener Varga-Ball gidiyor diye yorumlanabilir ama bu maça göre de değişebilir. Bizde de dün Alexia 28 sayı ile oynadı.Galatasaray Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara, Fenerbahçe maçı hakkında:
Karşımızda dünyanın en iyi takımlarından biri olacak. Kolay bir maç olmayacak. Şimdiye kadar set bile vermeden bütün maçları kazanmış olabiliriz ama takım oyununda biz şu anda daha iyi oynuyoruz, görünen o.
Fenerbahçe ise biraz daha Vargas üzerinden gidiyor. Bu derbi maç. Belli olmaz. Aynı takım oyunumuzu sürdürürsek güzel bir maç olacaktır.