2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Keşke fbden önce eczacı ile oynasaydık çok merak ediyorum eczacı maçımızı. Fb maçından umudum yok hem çok iyi servisçiler hem yüksekler hem de servis karşılamada aksamıyorlar kolay kolay

Bu sene Eczacıbaşı'na oynadığı iki maçta da set dahi vermeyen Fenerbahçe karşısında işimiz çok zor tek dileğim maç içinde rekabetçi olmamız.

İyi konumdayız gelecek yıllar açısından umut verici bu camia eski haline dönüyor ve bu enerji sürdürülürse inanıyorum ki zirve yarışına ortak olabiliriz. Çok iyi ilerliyoruz evet ama şuan ki oyunumuzla mallesef fenerden en fazla set koparabiliriz arada güç farkı var halla. Ama iyi servis atıp iyi manşet karşılar hızlı oyunumuzu sürdürürsek bir sürpriz yapabiliriz iyi servis iyi manşet hızlı oyun bu üçünden biri bile eksik yapılırsa maç gider.

Salı gün, çok ilginç, merakla beklenen bir maç olduğu kesin. Son üç beş yıla bakarak, rakibin kaptanı bile önümüzdeki maç ile ilgili, gayet temkinli ve daha da önemli saygılı konuştu. Bizler bile, geçmiş yıllara bakarak, oynayacağımız her maç öncesi, bu maçı alırmıyız diye düşünür tartışırken, artık rakibe set verip vermeme konusunda tartışıyoruz. Yani öncelikle takımımızın gücüne inanalım.

Salı gün, güle oynaya bir maç olurmu? Kesinlikle hayır. Kesin yenermiyiz yada kesin kaybedermiyiz sorusuna vereceğim kesin yanıt yok. Söyleyebileceğim tek şey, bunu bizim performansımızın belirleyecek olması.

İki takımın oynadığı 5er maçın istatistiklerine bakarsak;
1- Biz servislerde %3 etkinlik ve maç başına 7.4 ace ile oynarken, rakip %2 etkinlik ve maç başına 6.8 ace ile oynamış. Neredeyse eşitiz.
2- Biz bloklarda maç başına 9 blok ile oynarken, rakip maç başına 9,4 ortalama ile oynamış ki, burada da eşit denebilecek kadar benzer performanslar söz konusu.
3- Biz hücumda %47 hücum ve %34 etkinlik ile oynarken, rakip %52 hücum ve %43 etkinlikle oynamış ki, bu istatistikler rakibin daha agresif olduğu anlamına geliyor.
4- Servis karşılamada biz %44 pozitif ve %12 mükemmel ile oynarken, rakip %53 pozitif ve %27 mükemmel ile oynamış ki, bu istatistik zayıf yanımızı gösteriyor.

Bugün oynadığımız maçtaki servis karşılama performansımızı sürdürebilirsek (%58 pozitif %12 mükemmel), şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Yani kilit, servis karşılama performansları olacak gibi görünüyor. Standard takımlarla oynadığımız maçlarımızda, bu performans zaafiyetimizi, hücum gücü, servis gücü, hızlı oyun ve ortalarımızın önemli katkıları ile kapatabilmeyi becerdik ama yer savunmaları da güçlü ve genel olarak denk sayılabilecek güçlerin kapışmasında, detaylar ve özellikle servis karşılama performansları belirleyici olacak

Son düzenleme:
Lazovic kötü başlarsa servis karşılama da acilen oyuna Kalandadze alıp zorlamaması lazım bence koçun. Lazovic iyi başlarsa ilk set bütün maç güzel oynuyor ilk maç servis karşılama da kötüyse bütün maç böyle devam ediyor bunu gördük. Oyüzden ilk set Lazovici izleyip eğer yeterli katkı alınmıyorsa zorlamadan Kalandadze oyuna sokulmalı.

Avery Skinner önümüzde ki sezon iyi gidebilir aslında bize. Oyunumuza çok uygun manşete orta düzey gereken katkıyı veren hücum da gayet skorer iyi bir oyuncu bence yönetimin çekmeye çalışması lazım bizim oyunumuza aşırı uygun şuan çünkü.

Bugün oynadığımız maçtaki servis karşılama performansımızı sürdürebilirsek (%58 pozitif %12 mükemmel), şansımızın yüksek olduğunu düşünüyorum. Yani kilit, servis karşılama performansları olacak gibi görünüyor. Standard takımlarla oynadığımız maçlarımızda, bu performans zaafiyetimizi, hücum gücü, servis gücü, hızlı oyun ve ortalarımızın önemli katkıları ile kapatabilmeyi becerdik ama yer savunmaları da güçlü ve genel olarak denk sayılabilecek güçlerin kapışmasında, detaylar ve özellikle servis karşılama performansları belirleyici olacak
Ligin en iyi servis atan takımına karı oynayacağız. Manşette aksarsak 3-0 net biter.

Tabi ki geçtiğimiz senelere kıyasla umudumuz daha fazla ama aradaki ciddi güç farkı da ortada. Kızların sonuna kadar mücadele edeceğine eminim.

Bongaerts'i de ne yapıp edip tutmalıyız .
Bildiğim kadarı ile yapılan sözleşme 1+1 yıllıktır. Camia'nın sevgilisi haline gelmiş bu oyuncunun, önceden de yazdığım gibi, bu camiada kendisi mutlu olduğu sürece, gözden çıkarılması kimsenin haddi değildir. Yabancı forumlardan da takip ediyorum. Oralarda da sürekli olarak yabancı üyeler arasında Van Aalen'mi Bongaerts'mi tartışmaları yapılırken, artık herkesin ortak fikri Bongaerts oldu. Hiç tarışmasız, tescilli ve uluslararası üst düzey bir oyuncuya sahibiz ve sezon sonunda ayrılık söz konusu olamaz, en azından bizden kaynaklı olmamalı. Bizlerle, yeni sezonlarda da mutlu olması için, gereğinin sonuna kadar yapılacağına inanıyorum. Hali hazırda, mutluluğu gözlerinden ve her halinden okunuyor. Tabii ki hedef, kendi kariyeri ve diğer tüm oyuncularımızın kariyerleri açısından, bu yılki Challenge sonrası, önümüzdeki yıllarda en az CEV Cup ve Şampiyonlar liginde vitrinin en tepesinde yer almak olmalı. Böyle devam edersek, başarılı olacağımıza ve bizlerle kalacağına inanıyorum.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara, Fenerbahçe maçı hakkında:

Karşımızda dünyanın en iyi takımlarından biri olacak. Kolay bir maç olmayacak. Şimdiye kadar set bile vermeden bütün maçları kazanmış olabiliriz ama takım oyununda biz şu anda daha iyi oynuyoruz, görünen o.

Fenerbahçe ise biraz daha Vargas üzerinden gidiyor. Bu derbi maç. Belli olmaz. Aynı takım oyunumuzu sürdürürsek güzel bir maç olacaktır.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara:

Kadın voleybol, erkek voleybol ve kadın basketbol takımlarımız için Ocak ayında hamle yapabilecek şekilde bütçemizi ayarladık. Hocalarımız istediği taktirde bu takviyeleri yapabilecek şekilde bütçe ayırdık.

Yıldız oyuncular için de bütçemiz var. Eğer isterlerse alacağız. Şu anda liglerde klasik yarışlar devam ediyor. Hedeflerimizi ilk 4 yapmıştık. Şimdi ise hedefimizi Şampiyonlar Ligi ve EuroLeague olarak değişebiliriz.

Açıkçası bence yapılması gereken önümüzde ki sezon için hamle belki forumu takip eden bir yönetici vardır ve yardımımız dokunur.
1- Kalandadze eğer hakkı varsa Türk yapılıp bence kontenjan açılmalı çünkü kariyerine Türkiye de başlamış ve Türkçe bilen bir oyuncu ben kökeni olduğuna inanıyorum.
2- Kalandadze Türk yapılırsa eğer Sude yerine Avery Skinner ya da Tolok gibi şuan bir kaç sene içinde dünya voleybolun da ses getirmesi kesin gibi görünen bu iki oyuncudan biri alınmaya çalışılmalı.
3- Yasemin Özel yerine Alexia yedeği olarak iyi bir yabancı pasör çaprazı alınmalı bence.
4- Bu iki bölge hariç geri kalan herkesle sözleşme yenilenmeli.
Bunlar yapılırsa eğer eminim bu sene zaten 3. Olmayı zorlayacak bir takımız seneye dediğim kadro şampiyon olması zor belki ama bu kadro final oynayabilecek seviye de bir takım seneye den sonra da hedef artık zirve olmalı.Bu yapılırsa eğer Cibara o sözü tutmuş olur.

Galatasaray Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara, Fenerbahçe maçı hakkında:

Karşımızda dünyanın en iyi takımlarından biri olacak. Kolay bir maç olmayacak. Şimdiye kadar set bile vermeden bütün maçları kazanmış olabiliriz ama takım oyununda biz şu anda daha iyi oynuyoruz, görünen o.

Fenerbahçe ise biraz daha Vargas üzerinden gidiyor. Bu derbi maç. Belli olmaz. Aynı takım oyunumuzu sürdürürsek güzel bir maç olacaktır.
Ben bu yoruma, doğrusu pek katılmıyorum. Rakibi biraz küçümser gibi geldi. Bu büyük bir hata olur. Umarım Hernandez ve oyuncularımız aynı fikirde değil. Tamam Ecza Bosko-ball oynuyor denilebilir yada Fener Varga-Ball gidiyor diye yorumlanabilir ama bu maça göre de değişebilir. Bizde de dün Alexia 28 sayı ile oynadı.
Ben genel istatistikler üzerinden gidiyorum ve istatistikler asla bunu söylemiyor. Blok, servis karşılama, yer savunması gibi Vargas'ın çok baskın olmadığı noktalarda da bizim kadar iyi, hatta servis karşılamada daha iyi istatistiklere sahip bir takımdan sözediyoruz. Hücumda ve serviste, Vargas etkisi tartışılmaz. Bizde de şu ana kadar iyi giden Alexia var. Dün yazdığımın arkasındayım. İki takım da çok iyi takım oyunu oynuyor. Yüksek yüzdeli servis karşılayarak Bongaerts'i rahatlatırsak ve iyi yer savunmaları ile ralliler oynarsak, maç ortada gibi görülebilir.