2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

BUGÜN NEDEN KAYBETTİK;

Öncelikle bugünkü mağlubiyete rağmen, yeni kurulan bu takımı, iyi kötü, bu mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. 3-0 lık maç sonunda, skora bakarak değerlendirme yapmaya çalışan ve takımın oyununu küçümsemeye çalışanların aksine, geneldeki istatistikler yerine, belli oyuncuların olumlu veya olumsuz düşük performansları etken oldu.

1- Milli takımımızda, her zaman öğündüğümüz Vargas, bize karşı bugün extra bir motivasyon ve performansla oynadı.

2- Aslı Kalaç, gerektiği anlarda, hem savunma hem blokta mükemmel iş yaptı.

3- Adı geçen oyuncuların dışında, rakipte çok iyi performans gösteren başka oyuncu yoktu. Gizem Örge, kendi ortalaması cıvarında oynarken, Eda da standard bir performans sergiledi.

Meliha, servis karşılamada 13 topun 4’ünü olumlu karşılayabilirken, benzer şekilde 15 topun 4’ünü iyi karşılayabildi. Hücumda ise o, yere göğe sığdırılamayan POWER Smaçör Ana Cristina, %29 hücum %0 Etkinlik, Meliha ise %27 hücum ve %-9 etkinlik gibi, acınası bir hücum performansı ile oynadılar. Ana Cristina sadece servislerde vardı. İyi ki bu performanslar İlkin ya da Lazovic’e ait değil.

Maç öncesi hep söylediğim konu ise, servis karşılama performanslarının belirleyici olabileceği idi. Bu maçta, bu durum kısmen gerçekleşti. Şöyle ki, takım olarak % istatistiklerimiz %50 pos, %22 perf ile sezonun en iyilerinden birisi iken, rakibin servis karşılama istatistiklerini, hiç olmadığı kadar bozduk ve sadece %38 pos ve %19perf gibi, inanılmaz derecede, sezonun en kötü performansına zorlayarak düşük düzeyde tuttuk. Buna rağmen alabildiğimiz ACE sayısı sadece 1’de kaldı. Buna karşın, rakip tam 9 ace attı ki bunların 4 tanesi Ana Cristina, 3 tanesi de bildik Vargastan geldi. Diğer iki tanesi de fileye takılıp alanımıza düştü.

Yine servislerden gidecek olursak, en etkili servisçimiz Alexia, inanılmaz şekilde 7 servisin 3’ünü fileye taktı. Bu hiç beklenmeyen bir durum idi. Bunun dışında yine skor yükünün en azından bir bölümünü karşılaması beklenen Alexia, %29 hücum ve %10 etkinlikle, sezon başından itibaren, en kötü performansını sergiledi. 21 topta sadece 2 blok yemiş ve bu istatistikle oynamışsa, bunun anlamı 2 hata ile birlikte toplara doğru dürüst vuramamasıdır ki, çok açık ve net görüldü ki, beklediği topların en az bir bölümünü tam olarak alamadı. Burada biraz da Bongaerts’e bakmak lazım. İlkin ve Lazovic 2şer kez neredeyse filenin içine girerek vurdu. Neyse ki sayı oldu ama Alexia’ya atılan topların bir bölümü ya tam üzerine yada arkasına doğru gitti ki, bu da vuruş etkinliğini azalttı.

Takımımızın en güçlü yanlarından birisi olan ortada, Ayçin ve Yasemin, çok fazla hücum hatası yapmamasına rağmen, sayı üretmekte yetersiz kaldı. Benzer şekilde, iki oyuncu 3 set sonunda sadece 3 blok sayısı alabildi. Sadece Alexia, 4 blok ile en iyi katkıyı yaptı. Timmerman’ı çok aradık.

En az eleştiriyi hakeden oyuncular, Liberomuz Eylül ve İlkin ile Lazovic idi. Liberomuz Eylül hem servis karşılamada hem de yer savunmalarında, mükemmele yakın oyun oynadı. Rakibin stratejisi sonucu, smaçörlerimiz adeta bombardıman altında oynadı. İlkin 24, Lazovic 25 servis karşıladı ve çoğunlukla pozitif ve kusursuz karşılama yüzdeleri oldukça iyi idi, bununla beraber İlkin 9, Lazovic 10 hücum sayısı ile oynadı ve bu hücumlardaki istatistikleri de kötü değildi. Özellikle de Lazovic’in. Hücumda %50 top öldürme ve %35 etkinlikle 10 sayı, böylesi bir zor derbide çoook iyi istatistik. İlkin de %40’a yakın (%39 ile 3lü bloklara karşı oynadı ki çok kötü sayılmaz. Daha iyi paslarla her iki oyuncu daha da iyi olabilirdi.

Evet yenildik ve çok üzgünüm. Hiç olmazsa, en az 1 set alarak farkımızı ortaya koymamız gereken bir maçtı ve bunu yapabilecek gücümüz de vardı ama belli sebeplerle olmadı. Sağlık olsun. Yine de teşekkürler takım.

Dostum mantıklı bir istatistik okuması yaptığını düşünmüyorum. Çok tek taraflı bakmışsın statslara. Rakibin kötü statslarını, Ana'nın performansını bize bağlamışsın ama bizim kötü statsları, Alexia performansını ise günlük kendi performansımıza bağlamışsın. Böyle yorumlama olmaz. Yine bence başka yanlış FBye karşı denk veya üstün olduğumuz tek konu olan pasör konusunda bizde Bongaerts eleştirisi yapmışsın ama onlar zaten Drca'yla uğraşıyor. FB'nin Avrupa'da bir yerde takılmasının ana sebebi de Drca. Bugün Bongaerts piyasaya düşse FB dahil tüm takımlar almak ister diye düşünüyorum. Biz pasöre rağmen oynayan değil pasör faktörüyle yükselen bir takımız. Pasöre rağmen oynayan takım bence FB bu iki takım arasında.

Dostum mantıklı bir istatistik okuması yaptığını düşünmüyorum. Çok tek taraflı bakmışsın statslara. Rakibin kötü statslarını, Ana'nın performansını bize bağlamışsın ama bizim kötü statsları, Alexia performansını ise günlük kendi performansımıza bağlamışsın. Böyle yorumlama olmaz. Yine bence başka yanlış FBye karşı denk veya üstün olduğumuz tek konu olan pasör konusunda bizde Bongaerts eleştirisi yapmışsın ama onlar zaten Drca'yla uğraşıyor. FB'nin Avrupa'da bir yerde takılmasının ana sebebi de Drca. Bugün Bongaerts piyasaya düşse FB dahil tüm takımlar almak ister diye düşünüyorum. Biz pasöre rağmen oynayan değil pasör faktörüyle yükselen bir takımız. Pasöre rağmen oynayan takım bence FB bu iki takım arasında.
Bu arada bence voleybol sadece istatistik üzerinden de okunmamalı. Bongaerts hızlı ve yatık toplara hücum eden köşelerle çok iyi oynar ama fb gibi yüksek hücum eden takımlara göre bir pasör olduğunu düşünmüyorum. Drca evet sallanıyor ama highball oynayan takımlar için ideal bir pasör. Blok kurgusunu da bozmuyor fbnin. Fbyi oyun olarak zaman zaman bozduk bence özellikle servis karşılamada zorlandılar ama çok etkili hücumcuları var vargasın sayı alması için yükselmesi yeterli mesela. Ama bunun yanında Fbnin oyunundan da bağımsız bizim smaçörlerimiz hücum kapasitesi yüksek olmayan aynı zamanda da servis karşılamada çok iyi olmayan sporcular bu takımın temel sorunu budur bana göre. Hücum açısından çok mu kötüler hayır ama vasat denebilir. E servis karşılamada çok mu kötüler o da hayır ama onda da vasat seviyedeler. Peki biz nasıl her takımı geçtik? Blok defansımız çok iyi ve iyi servis atıyoruz. Bu yüzden rakip hem servis karşılarken zorlanıyor hem hücum ederken. Bir şekilde blokta toplara dokunup arkada süpürüyoruz ama iş hücum noktasına geldiğinde istatistikler yanıltıyor. Yine diyorum hücum etmeye çok ihtiyacımız olan anlar gelecek. O anlarda bize skor üretecek bir köşeye ihtiyacımız var. Çok iyi hücum ediyor gibi görünen alexia ve lazovic fb maçında yerlerdeydi neden çünkü fbde de blok defans kuvvetli ama onların bizden farkı kalite ve yüksek köşeleri.
Bir de yasemin konusuna değinmek istiyorum. Hücum edemediğini zaten biliyorduk yasonun ama blokta sayı çıkarmakta çok eksik o da farkında yüz ifadesinden de anlaşılıyor. Ama yasemin yönetilmesi gereken biri. Biraz sabır göstermek lazım istatistiğe blok olarak geçmeyen ama oyun düzenimize katkı veren bir isim. Galatasaray seneye cev ya de clde olursa bence iki yabancı orta ile Avrupa’da mücadele etmeli. O isimler de danesi ve timmerman olmalı. Ligde de danesi ile yasemin devam eder. Bu sorun anca böyle minimize edilir. Yaseminden hemen vazgeçecek seviyede değiliz şuan.
Yani tabi biz şimdi böyle konuşuyoruz da dediğim gibi gs voleybol şubesi yatırımı ne kadar artırır? Bunu ne kadar sürdürür? Gerçekten bir zirve takımı yaratmayı ve bir ekol oluşturmayı ister mi? Bu konudaki kararlılıkları ne olur? Bunlar asıl önemli olan şeyler. Yoksa bir sene iyi olduk huuu diyip bi sonraki sene biraz bütçe artırıp başarı gelmediğinde çekin yatırımı derler mi bilemiyoruz ki genelde bizde böyle oluyor. O yüzden en azından ben kendi adıma gelecek adına hayal kurmamak için zorluyorum kendimi. Kısacası; Galatasaray hem sporculara hem taraftara biz de fb gibi her sene ileriye hedefleyen bir şube olacağız inancını verebilecek mi asıl kritik olan bu

Değerli dostum,
Sizinki de bir görüş ve saygı duyuyorum ancak bir noktayı atlamışsın. Özellikle ligde bugüne kadarki en iyi servis karşılama yüzdeleri ile oynadık ve düşük yüzde ile oynadığımız maçlarda bile, Bongaerts'in ne kadar başarılı olduğunu fakat zaman zaman bazı oyuncularla tam uyumu yakalayamadığını konuşmuştuk. Buna rağmen takım, dengeli ve iyi hücum ediyordu. Oysa ki dün, yediğimiz ACE'ler dışında, pasöre %50 pos ve %22 perf ile bugüne kadarki en yüksek yüzde (%22 Perf) ile iyi toplar atılmış. Buna rağmen takım olarak %36 Hücum ve %19 etkinlikle, bugüne kadarki en düşük seviyemizde kalmışız. Çelişki işte burada.

Lazovic, dünkü maçta %50 hücum ve %35 etkinlikle 10 sayı almış ki, Fener'e karşı oynanan oyunda, bu sadece takdir edilir. Takım olarak ortadan neredeyse hiç hücum edemezken çaprazımız bugünkü maçta %29 hücum ve %10 etkinlikle ilk kez böyle kötü bir oyun oynayarak sınıfta kaldı.

Daha da yakından bakarsak, biz 9 blok yaparken rakip 8 blok yapmış ama rakip daha fazla blok dokunuşu ile (10'a 4) bizi kontrol etmiş. Biz pasöre, Vargas ve Ana Cristina'nın ACE'leri dışında, iyi top atmamıza rağmen, önceki maçlardaki gibi yüksek yüzdeli hücum edememiş, ortaları neredeyse hiç kullanamamışsak, bunun araştırılması, takım olarak kimin neyi eksik, neyi hatalı yaptığını, etken yada sorunların ne, kim yada kimlerden kaynaklandığını teknik heyetin oyuncularla konuşarak anlaması gerektiğini ve dersler çıkarılarak gereğinin ne ise yapılması gerektiğini söylüyorum. Sanırım bunda da anlaşılmayacak birşey yok. Herhangi bir oyuncunun, yada bazen birkaç oyuncunun belli dönemlerde çok iyi, yada performans düşüklüğü yaşadığı bir süreç olabilir. Başka faktörler de etkili olabilir. Hiçbir zaman hiçbir oyuncu, tek maç veya birkaç maç üzerinden değerlendirilmemeli. Bu çok yanlış yerlere götürebilir.

Bongaerts ile ilgili duygu ve düşüncelerimi, birkaç gün öncesinden geriye giderek okursanız, onun ne kadar iyi bir pasör olduğunu söylediğimi ve hatta şimdiden yada en geç sezon ortası yeni sözleşmeye ikna edilmesi gerektiğini yazdığımı görürsünüz. Bu durumda sanırım yazdığım yorumu biraz yanlış anlamışsınız.

Son olarak, başta Vargas ve seyirci faktörünün gazı sonucu oluşan ve bu baskı ile gelen Fener yenilgisinin, takımı bozmaması gerektiğini söylüyor ve yazıyorum. Boş bir takıma karşı kaybetmedik. Uzunca bir süredir, birlikte oynayan, çok iyi oyunculardan kurulu ve kabul etsek de etmesek de üst düzey bir takıma karşı kaybettik. Önemli olan, bu yenilgi sonrası, düşmeden dimdik ayakta durarak, önceki başarılı sonuçları yeniden yakalayabilmektir. Yazdıklarımla ilgili takdir yine de sizindir.

Biraz dediğim uç seviye olacak asla böyle bir takviye beklemiyorum yabancı sınırından dolayı Alexia kesmemiz zor. Ama Egonu ile Milano arası şuan gergin gibi geçenler de kulübünü takipten falan çıkmıştı o çekilse üst düzey bir takviye olur ama Egonu olma olasılığı 0 denebilir. Amerikan liginden falan yıldız bir smaçör çekilir bence ki cidden üst düzey biri gelirse ilk 3 yapar bu takım bence.
Dalgasına yazmıştım ama gerçekleşmesin bu olay.

Egonu ayrılırsa Vakıf ve Galatasaray harici gidebileceği bir takım aklıma gelmiyor. Novara olabilir belki ama sanmıyorum. Vakıf şuan çok ister çok ihtiyacı var ama Egonu ve Gui arası iyi değil Egonu mutsuzum diye ayrılırsa Milano’dan Vakıfdan da o sebeple ayrılmıştı geri döneceğini düşünmüyorum. Ama bize gelme ihtimali de bence düşük İtalya da şampiyonlar liginde Dünya kulüpler şampiyonası bu üç önemli turnuvada da şampiyonluk yarışında olan bir takımdan bize gelme ihtimali de bu sene için düşük sanki seneye olabilir belki.

Busto chieri’yi 3-0 mağlup etmiş. Avery skinner 22 sayı +19 WL ile maçı bitirmiş. İnanılmaz bir performans bir smaçör için. Şu Thy ve chieri maçlarını heyecanla bekliyorum

Bence oyuncu kalitesi olarak dünyanın en iyi ligiyiz ama 4 yabancı kuralı olduğu için bu sene de İtalya ligi bizden daha çekişmeli ve keyifli geçiyor. Şuan lige süpriz bir başlangıçla biz renk katık bizim haricimizde ekstrem bir süpriz yok. İtalya liginde her maç çok çekişmeli 4 yabancı ile oynadıkları için. Ama dediğim gibi bence oyuncu kalitesi olarak daha kaliteli bir ligiz. Bizi her ne kadar geriye atsa da 3 yabancı kuralının da doğru olduğunu düşünüyorum oyuncularımız İtalyan oyuncular gibi değil. İtalyan oyuncular konfor alanının dışına çıkıp kendini geliştirebiliyor bizim oyuncularımız geleceğin yıldızı olur dediğimiz gençler büyük takımlarda yedek kalmayı tercih ediyor. Bizim ligimiz de 3 yabancı kuralı daha mantıklı ama kalite olarak da bizi İtalyanın gerisine attı bu durum son bir kaç sene de.

💥 "Herkes Egonu'yu istiyor ama o Milano ile sahalara dönmek için can atıyor"

📌 "Son haftalarda, Süper Kupa mağlubiyetinin ardından Paola Egonu'nun adı yabancı basın tarafından Scandicci (Antropova ile takas), ABD'nin yeni ligi LOVB, Vakıfbank İstanbul ve Galatasaray İstanbul ile anıldı."

📌 "Ancak bugün itibariyle Paola'nın antrenmanlara geri döndüğü ve önümüzdeki haftadan itibaren yeniden sahalarda olacağı görülürken, son sosyal medya paylaşımları sahayı ve takım arkadaşlarını ne kadar özlediğinin altını çiziyor."

🔗 Volleyballit

💥 Galatasaray Başkan Yardımcısı Mehmet Cibara, Paola Egonu ve diğer transfer iddiaları hakkında:

"Bu takımı yeni kurduk ve oyuncularımızın performansından ve uyumundan çok memnunuz. Transfer için yurt içinde ve dışından hiçbir oyuncu veya menajer ile görüşmedik. Bunun dışındaki yazılan ve söylenenler doğru değildir."

Gsli futbol fenomenleri bile egonuyu konuştu. Voleybol ne ya diyenlere duyurulur :) Galatasarayın olması gerektiği seviyelerin bu olduğu da belli oldu diye düşünüyorum. Genlerimiz kaybetmeyi ve ezilmeyi kabul etmiyor. Galatasaray yıldızların yeridir ama bunu gerçekleştirecek bir vizyonumuz bir voleybol aklımız yok bence. Böyle bir hamle gelse salonlar dolacak sponsorlar akacak ama kime anlatıyoruz

Bunun yanında en çok üzen şey de egonu ile Galatasaray ismini yan yana koymakta zorlanması insanların. Koskoca Gs egonu kadar marka değil voleybolda… yazık vallahi

Gençler, aranızdaki sorunları bilmiyorum,
Yalnız şunu biliyorum eğer Galatasaray kadın voleybolunda ilerleyecekse çıpamız İlkin olacak ,
O sebepten lütfen Kaptanımıza sahip çıkalım moralini bozmayalım,
fenerdeki çirkef kaptana karşı
çiçek gibi kaptanımıza laf söylemeyin söyletmeyin
Buraya yazan bazı insanlar ya Galatasaraylı değil, ya da başka ajandaları var. Galatasarayın başarılı olmasını istemedikleri apaçık.
Buradaki gençler arasında ya da benim gibi belli yaşta olan gerçek Galatasaraylılar arasında hiçbir sorun yok Seçkin kardeşim. Sorun, uAHell'in de net olarak belirttiği gibi, başka ajandaları olan yada eksik bilgileri nedeniyle yanlış yönlendirilmiş birkaç aykırı ses var. Yanlış yönlendirilmiş bu tür arkadaşlara karşı, gerçeği daha net kavrayabilmeleri açısından, biraz daha zaman verilebilir ama yenilgimiz sonrası ortaya çıkan ucubelere asla fırsat verilmemeli ve gereken yanıtlar, topyekün ve geniş katılımlı olarak anında verilmelidir. Sessiz kalmak bile, bu tür insanlara yol açmak anlamına gelir.

Burası forum ve seviye korunduğu sürece her türlü görüş ve yoruma yer verilir. Yine, seviye korunduğu sürece, herkes eleştiri yapabilir, her oyuncu her yönetici, gerçek ve doğru verilere dayanılarak eleştirilebilir. Kendi aramızda bazen sert, bazen yumuşak bir şekilde tartışabiliriz. Farklı görüşleri beğenir yada beğenmeyiz ama bu forumun huzurunu ve düzeyini, maksatlı olarak bozmaya kalkanlara hep birlikte yanıt vermek şarttır. Burada, moderatörlere de görev düşmektedir.

Başarıda da, başarısızlıkta da takımımızın arkasında olalım. Sevinelim, üzülelim, övelim yada eleştirelim ama mutlaka iyi niyetli olalım. Herkese huzurlu ve mutlu günler dileklerimle.