2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Evet bizden daha iyi spor kulübü onlar zorunuza mı gitti? Siz burda 1 tane power smaçörü eleştiriyorsunuz alınmamalı iyi diye. O malum şahıs nereye kaçtı Mete denen kişi? Power smaçör ihtriyacı yok diye laga luga yapıyordu olmayan bilgisiyle.

Bu takımda Ayçin de kalmamalı. Bu takıma uzun yerli orta lazım. 2. uzun ortayı da almalıyız Timmermanla beraber oynatmak için. Ayçin de Yasemin de blokta ne kadar yetersiz gördük. Sıradan takımlara blok yapmakla Fener Eczacıbaşı Vakıfbank İmoco Milano gibi takımlara blok yapmak bir olmuyor. Seni servisle erittikleri için iyi manşet aldıkları için maçın çoğunda blok yapamıyorsun.

Alexia bu takımın as çaprazı olamaz. Uzun boylu dünyanın en iyi çaprazlarından birini almalıyız. Akimova'yı almak zorundalar. Alexia seneye yedek kalmalı. Yedekten gelip katkı vermek istiyorsa kalsın yok ben yedek kalmak istemiyorum derse güle güle.

Gitmesi gerekenler : Sude, Bihter, Ayçin, Lazovic.
Kalması gerekenler : Eylül, Bongaerts, Timmerman, Aslıhan (iyi yedek), Yasemin

Bu 4 oyuncu üzerine takım kurulmalı. İlkin bile en iyi yerli smaçörler arasında yer almaz. Sezon başından beri iyi performansı yok. Tuğba sezona daha iyi başladı. Saliha iyi başladı. Yaprak bile İlkin'den daha iyi oynuyor. Üstelik pasörü Elif olmasına rağmen.
Takımın yenilgisini dört gözle bekleyen baykuşlar iş başında. Bazıları ise, sanki geçmişte takımın eksikleri, ihtiyaçları için, daha yüksek bütçe ayrılarak daha iyi ve başarılı takım yaratılması adına, bu forumda hiç eleştiri veya öneriler yapılmamış gibi, sanki tekerleği yeniden keşfetmiş gibi, bir anda paralanmaya başlıyorlar.

Sırf eleştirmekten veya aşağılamaktan başka halta yaramayanların, puslu havada ortaya çıkması gayet doğal. Hele ki, bu foruma yeni giren yada yeni hesap adıyla yüzsüzlük yapmaya kalkanlar, yanıtlarını aynı şekilde alacaklar.

Vrus’müsün Virüs’müsün Arzu’musun, Burak’mısın ne haltsın? Ben buradayım. Daha 1.post’unda sana giren çıkan ne ki beni hedef alıyorsun anlamadım ama burası forum ve fikirleri düşünceleri, görüşleri, gerçek verilere dayanarak paylaşma yeridir. GS Kaptanını aptalca eleştirip, yine aptalca başkaları ile kıyaslamaya kalkanların kim olduğu ve neye hizmet ettiği açık ve net. Seninle birlikte X hesabındaki Alexia ve İlkin nefreti kusanların paralelliği ne tesadüf.

Tabii ki, her gerçek Galatasaraylı gibi, bu sonuçtan dolayı çok üzgünüm.

Timmerman’ın fiziken eksikliği, Alexia’nın hücumdaki çok düşük katkısı ve servisdeki verimsizliği, ortalardan beklenen katkının alınamaması ve en önemlisi Vargas faktörü, mağlubiyetin başlıca nedenleri oldu. Bazı maksatlı yorumları hiç dikkate almaya değmez.

Genelde bu kadar kötü günümüzde olmamıza rağmen, her 3 sette de en az set ortasına kadar, rakibe kendi sahasında 4600 seyirci önünde yaşattığımız tedirginlik bile önemli idi. Olaya uğursuz baykuşlar gibi bakmıyorum. Seyirci faktörü çok önemli idi ama öyle anlar oldu ki, seyirciyi bile susturduk ve uzun zamandır bir arada oynayan takıma karşı, bu tedirginliği yaşatmak bile önemli idi.

Bu yenilgiyi yaşamamıza rağmen, halen 2. sıradaki yerimizi koruyoruz ve tüm maçlar önemli olmasına rağmen, asıl hedef maçlarımız Eczacı ve THY olacak. Sonuçta, an itibarı ile Lig Şampiyonluğunun en güçlü adayına yenilmişiz. Bundan da çıkarılacak ve sorgulanacak çok şey var. Dersimizi iyi çalışırsak, henüz birşey kaybetmiş değiliz ve sonuç, önümüzdeki maçlar için bir uyarı niteliğindedir.. Tüm bunlar, eminim ki koç tarafından, özellikle Bongaerts, Alexia ve ortalarımız üzerinde uzunca tartışılacak.

Aydın’dan sonra THY’yi yenersek, önemli bir virajı dönmüş olacağız.

Bu sonucun etkisinde kalmadan, süratle Aydın maçına odaklanmalıyız.

Bu yenilginin ana nedenlerini, detayları ile bir sonraki paylaşımda özetlemeye çalışacağım.

Türk smaçörle oynamak büyük takımlara karşı her zaman handikap ama ilkinin şuan en iyi yerli smaçör olduğunu düşünüyorum zamanla daha da iyi oluyor.

Çift haneli WL ile çıktığı maçı yok daha bu sezon. Tuğba'nın 2 tane var Saliha'nın Bahçelievler maçında var. Yaprak bugün çok iyi oynadı ve çift haneli pozitif WL ile çıktı maçtan.

İlkin'den şöyle bir performans gördük mü bu sene? Saliha'nın Bahçelievler maçı 21 sayı +18 WL üstelik bunu %46 ile hücum ederken yapmış. Tuğba'nın Aksaray'da Kuzeyboru'ya karşı performansı da kayda değer. Üstelik bu sene İlkin manşette ortada yok. Her maç %5-10 arası mükemmel manşet alıyor ki Tuğba'da bu oran 30 civarında.

Bu da kesinlikle dikkate alınması gereken bir istatistik. Manşeti beğenilmeyen Tuğba 2. sırada. Meliha yine bu listede var. Yaprak var hatta Şeyma bile var ama İlkin ortada yok. İlkin'i geçen sene en iyi smaçör olarak görenler Sarıyer, Karayolları, Sigorta maçlarında şov yaptığı için övenler geçen sene bana Kuzeyboru'yla oynadığımız 5 maçın kaç tanesinde iyi oynamış buraya istatistiğini atabilir mi? Ya da diğer iyi 4 takıma karşı? İlkin'in küçük maçlarda şov yapması gerçekten umrumda değil. Bu takımlara karşı dişe dokunur bir performans gösterdiğinde överim. Neyse konumuz bu da değil. Geçen sene devre arasında alınan Polina Shemanova bugünkü maça kadar (bugünkü istatistikle kaçıncı sırada daha bakmadım) manşet istatistiğinde lider durumdaydı. Madem Shemanova lider durumdaydı neden Lazovic'i aldık? Ayrıca Shemanova'nın o istatistikte lider olmasının bir sebebi de hocası. Hernandez iyi antrenör değil en kısa zamanda bu adamdan kurtulmalıyız.

İyi bir hoca bu takımın en başta ihtiyacı. Bugün rotasyon konusunda ne kadar zayıf olduğunu, Kalandadze gibi iyi bir hücumcu smaçörü sezon başından beri oynatmamasının ne kadar yanlış olduğunu bariz gördük. Üstelik sırf İlkin oynasın Bongaerts oynasın diye Aslıhan'ı da maçlara hazırlamıyor. Aslıhan hazır değil yedek pasör çaprazı Yasemin Özel hazır değil Ayçin hazır değil kim hazır? İlk 6 ya takıntılı şekilde hep onlarla devam ediyor ve oyuncuları da yoruyor. Aslıhan Kalandadze ikilisini her ne kadar Bongaerts sezonun transferi olsa da Bongaerts İlkin ikilisine tercih ederim. Kalandadze İlkin arasında hücumdaki fark çok fazla maalesef. Derseniz ki Lazovic kesilsin İlkin Kalandadze oynasın bu sefer de manşette ciddi sıkıntı çekeriz. İlkin manşette abarttığınız kadar iyi değil. Hücum ve servisi de iyi değil. İlkin neden bu kadar abartılıyor neden bu kadar iyiymiş algısı yapılıyor o da ayrı bir konu.

Takımın yenilgisini dört gözle bekleyen baykuşlar iş başında. Bazıları ise, sanki geçmişte takımın eksikleri, ihtiyaçları için, daha yüksek bütçe ayrılarak daha iyi ve başarılı takım yaratılması adına, bu forumda hiç eleştiri veya öneriler yapılmamış gibi, sanki tekerleği yeniden keşfetmiş gibi, bir anda paralanmaya başlıyorlar.

Sırf eleştirmekten veya aşağılamaktan başka halta yaramayanların, puslu havada ortaya çıkması gayet doğal. Hele ki, bu foruma yeni giren yada yeni hesap adıyla yüzsüzlük yapmaya kalkanlar, yanıtlarını aynı şekilde alacaklar.

Vrus’müsün Virüs’müsün Arzu’musun, Burak’mısın ne haltsın? Ben buradayım. Daha 1.post’unda sana giren çıkan ne ki beni hedef alıyorsun anlamadım ama burası forum ve fikirleri düşünceleri, görüşleri, gerçek verilere dayanarak paylaşma yeridir. GS Kaptanını aptalca eleştirip, yine aptalca başkaları ile kıyaslamaya kalkanların kim olduğu ve neye hizmet ettiği açık ve net. Seninle birlikte X hesabındaki Alexia ve İlkin nefreti kusanların paralelliği ne tesadüf.

Burda öyle insanların arkasından konuşup iftira atıp sonra da yüzsüz bir şekilde açıklama yapmayacaksın seni geçen yerin dibine soktum yine sokarım bunu bil. Kendine bir alan oluşturmuşsun kimse beni eleştiremeyecek diye Mete misin Nuntarry misin GsVoleybolist misin bukalemunluk yapma. Puslu hava falan diye de çene çalma Vakıfbank uyumsuzken yendin diye iyi takım olmuyorsun voleybol cahili Mete. Şu anda Vakıfbankla oynasan setlerde 20 yi göremezsin. Kuzeyboru da aynı şekilde bırak 2 set almayı onlar da 20 yi göremez. Voleyboldan gram anlamıyorsun muhtemelen zeka sorunların var burda bir daha bana öyle atarlı giderli de konuşma bilmediğin branş hakkında daha fazla yazıp çizme insanları zehirleme.

İlkin de Alexia da bu takımın oyuncusu olamazlar. Bunu önce kafana sok. İkisi de Galatasaray gibi büyük bir takımda oynayacak seviyede değiller daha fazla da oyunculara yalakalıp yapma

BUGÜN NEDEN KAYBETTİK;

Öncelikle bugünkü mağlubiyete rağmen, yeni kurulan bu takımı, iyi kötü, bu mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. 3-0 lık maç sonunda, skora bakarak değerlendirme yapmaya çalışan ve takımın oyununu küçümsemeye çalışanların aksine, geneldeki istatistikler yerine, belli oyuncuların olumlu veya olumsuz düşük performansları etken oldu.

1- Milli takımımızda, her zaman öğündüğümüz Vargas, bize karşı bugün extra bir motivasyon ve performansla oynadı.

2- Aslı Kalaç, gerektiği anlarda, hem savunma hem blokta mükemmel iş yaptı.

3- Adı geçen oyuncuların dışında, rakipte çok iyi performans gösteren başka oyuncu yoktu. Gizem Örge, kendi ortalaması cıvarında oynarken, Eda da standard bir performans sergiledi.

Meliha, servis karşılamada 13 topun 4’ünü olumlu karşılayabilirken, benzer şekilde 15 topun 4’ünü iyi karşılayabildi. Hücumda ise o, yere göğe sığdırılamayan POWER Smaçör Ana Cristina, %29 hücum %0 Etkinlik, Meliha ise %27 hücum ve %-9 etkinlik gibi, acınası bir hücum performansı ile oynadılar. Ana Cristina sadece servislerde vardı. İyi ki bu performanslar İlkin ya da Lazovic’e ait değil.

Maç öncesi hep söylediğim konu ise, servis karşılama performanslarının belirleyici olabileceği idi. Bu maçta, bu durum kısmen gerçekleşti. Şöyle ki, takım olarak % istatistiklerimiz %50 pos, %22 perf ile sezonun en iyilerinden birisi iken, rakibin servis karşılama istatistiklerini, hiç olmadığı kadar bozduk ve sadece %38 pos ve %19perf gibi, inanılmaz derecede, sezonun en kötü performansına zorlayarak düşük düzeyde tuttuk. Buna rağmen alabildiğimiz ACE sayısı sadece 1’de kaldı. Buna karşın, rakip tam 9 ace attı ki bunların 4 tanesi Ana Cristina, 3 tanesi de bildik Vargastan geldi. Diğer iki tanesi de fileye takılıp alanımıza düştü.

Yine servislerden gidecek olursak, en etkili servisçimiz Alexia, inanılmaz şekilde 7 servisin 3’ünü fileye taktı. Bu hiç beklenmeyen bir durum idi. Bunun dışında yine skor yükünün en azından bir bölümünü karşılaması beklenen Alexia, %29 hücum ve %10 etkinlikle, sezon başından itibaren, en kötü performansını sergiledi. 21 topta sadece 2 blok yemiş ve bu istatistikle oynamışsa, bunun anlamı 2 hata ile birlikte toplara doğru dürüst vuramamasıdır ki, çok açık ve net görüldü ki, beklediği topların en az bir bölümünü tam olarak alamadı. Burada biraz da Bongaerts’e bakmak lazım. İlkin ve Lazovic 2şer kez neredeyse filenin içine girerek vurdu. Neyse ki sayı oldu ama Alexia’ya atılan topların bir bölümü ya tam üzerine yada arkasına doğru gitti ki, bu da vuruş etkinliğini azalttı.

Takımımızın en güçlü yanlarından birisi olan ortada, Ayçin ve Yasemin, çok fazla hücum hatası yapmamasına rağmen, sayı üretmekte yetersiz kaldı. Benzer şekilde, iki oyuncu 3 set sonunda sadece 3 blok sayısı alabildi. Sadece Alexia, 4 blok ile en iyi katkıyı yaptı. Timmerman’ı çok aradık.

En az eleştiriyi hakeden oyuncular, Liberomuz Eylül ve İlkin ile Lazovic idi. Liberomuz Eylül hem servis karşılamada hem de yer savunmalarında, mükemmele yakın oyun oynadı. Rakibin stratejisi sonucu, smaçörlerimiz adeta bombardıman altında oynadı. İlkin 24, Lazovic 25 servis karşıladı ve çoğunlukla pozitif ve kusursuz karşılama yüzdeleri oldukça iyi idi, bununla beraber İlkin 9, Lazovic 10 hücum sayısı ile oynadı ve bu hücumlardaki istatistikleri de kötü değildi. Özellikle de Lazovic’in. Hücumda %50 top öldürme ve %35 etkinlikle 10 sayı, böylesi bir zor derbide çoook iyi istatistik. İlkin de %40’a yakın (%39 ile 3lü bloklara karşı oynadı ki çok kötü sayılmaz. Daha iyi paslarla her iki oyuncu daha da iyi olabilirdi.

Evet yenildik ve çok üzgünüm. Hiç olmazsa, en az 1 set alarak farkımızı ortaya koymamız gereken bir maçtı ve bunu yapabilecek gücümüz de vardı ama belli sebeplerle olmadı. Sağlık olsun. Yine de teşekkürler takım.

Tabii ki, her gerçek Galatasaraylı gibi, bu sonuçtan dolayı çok üzgünüm.

Timmerman’ın fiziken eksikliği, Alexia’nın hücumdaki çok düşük katkısı ve servisdeki verimsizliği, ortalardan beklenen katkının alınamaması ve en önemlisi Vargas faktörü, mağlubiyetin başlıca nedenleri oldu. Bazı maksatlı yorumları hiç dikkate almaya değmez.

Genelde bu kadar kötü günümüzde olmamıza rağmen, her 3 sette de en az set ortasına kadar, rakibe kendi sahasında 4600 seyirci önünde yaşattığımız tedirginlik bile önemli idi. Olaya uğursuz baykuşlar gibi bakmıyorum. Seyirci faktörü çok önemli idi ama öyle anlar oldu ki, seyirciyi bile susturduk ve uzun zamandır bir arada oynayan takıma karşı, bu tedirginliği yaşatmak bile önemli idi.

Bu yenilgiyi yaşamamıza rağmen, halen 2. sıradaki yerimizi koruyoruz ve tüm maçlar önemli olmasına rağmen, asıl hedef maçlarımız Eczacı ve THY olacak. Sonuçta, an itibarı ile Lig Şampiyonluğunun en güçlü adayına yenilmişiz. Bundan da çıkarılacak ve sorgulanacak çok şey var. Dersimizi iyi çalışırsak, henüz birşey kaybetmiş değiliz ve sonuç, önümüzdeki maçlar için bir uyarı niteliğindedir.. Tüm bunlar, eminim ki koç tarafından, özellikle Bongaerts, Alexia ve ortalarımız üzerinde uzunca tartışılacak.

Aydın’dan sonra THY’yi yenersek, önemli bir virajı dönmüş olacağız.

Bu sonucun etkisinde kalmadan, süratle Aydın maçına odaklanmalıyız.

Bu yenilginin ana nedenlerini, detayları ile bir sonraki paylaşımda özetlemeye çalışacağım.

Voleyboldan anlasan Alexia'nın Sarıyer'e Bahçelievler'e Challenge Cup'taki sıradan takımlara oynadığı oyunu o performanslarını övmezdin. Ağır oyuncuları ya da kısa oyuncuları olan iyi servis atamayan iyi manşet alamayan takımlara karşı Bongaerts bloksuz vurduruyor diye Alexia iyi olmuyor. Gerçi sen yorumlarda bile kendini imla eden bir insansın burda 2 aydır Bongaerts övüp Alexia'ya bloksuz vurdurduğu tonlarca pozisyonu yazıp sonra da Alexia övüyorsun. Burda övülen Alexia değil Bongaerts olmalı. Çünkü Alexia'nın istatistiğinin yarısı o kıza ait. Pasör Van Aalen olsaydı Alexia bugünkü istatistiğinin yarısına anca sahip olurdu onu bir bil önce.

Bir de tedirginlik falan demiş. Fener tedirgin falan değildi. Setlere dağınık başlamaları senin takımını iyi yapmıyor. Set sonunda atılan fark önemli. Ne yani setler 50 sayı olsa Fener 50'ye ulaştığında sen muhtemelen 35 sayı anca almış olacaktın. İlla aradaki seviye farkını senin gibi voleybolu yarım yamalak bilen insana böyle mi anlatalım? Set skorları 25-21 , 25-16 , 25-18

Sanki takım 3 sette 25-22 gibi skorla kaybetmiş gibi anlatmayı bırak. Farklı öne geçtikten sonra kaç sayılık bir seri yemişiz ordan gidelim böyle algı yapmayı da takım iyiymiş havasını da bırak. 12-9 öndeyken ilk seti 25-22 kaybediyorsun rakip 16 sayı almış sen 10. İkinci sette 9-6 öndesin 25-16 kaybediyorsun rakip 19 sayı almış sen 7. Üçüncü sette de 6-5 öndeyken 25-18 kaybediyorsun. Yani öyle bahsettiğin gibi ortada tedirginlik yok. Hayal aleminde yaşamayı bırak yanlı yorumlarla da insanları kandırmayı bırak. Bir de anlamadığın konularda bilmişlik taslamayı kes. Bu da başka uyarım.

Hala İlkin'i övüyor. Ortalar kötüydü Alexia kötüydü İlkin çok mu iyiydi? Bugün iyi oynayanlar Eylüldü bir nebze de Lazovic diyebilirim ama o da şampiyonluğa oynayan takımın oyuncusu olamaz maalesef. Bu takıma 1.80'lik oyuncuları doldurursan zaten böyle maçlarda favori olmaz. Ana Cristina kötü çıktı diye İlkin iyi oynamış mı oluyor? 23 top alıp 9 unda topları öldürüp %39 la maçı bitirip 11 sayı almasına rağmen 8 hata yapıp karşıya 8 sayı verip +3 WL ile maçtan çıkan takıma katkısı nerdeyse maça çıkmamış oyuncu kadar olan İlkin mi iyiydi? MeteA nickli şahıs burası senin algı yapıp insanları zehirleyebileceğin bir platform değil.

Ne zaman İlkin'in performansı 17-18 sayı civarına çıkar veya 23 topun 15-16 tanesini öldürür hata sayısı maçta 3 sette 5'i 5 sette 10'u geçmez işte o zaman İlkin'in performansı övülür. Alışmışsınız vasata, alışmışsınız birilerinden aldığınız talimatla oyuncuları korumaya onların şakşakçılığını yapmaya o kafada devam ediyorsunuz. Voleyboldan anlamayan insanları burda uzun uzun paragraflar yazarak kendini bir şey sanarak güzel kandırıyorsun ama voleybolu bilen birilerini kandıramazsın. Burda tartıştığın ilk kişinin Gizem olması sonra benim olmam senin çapını belli ediyor aslında.

Burda öyle insanların arkasından konuşup iftira atıp sonra da yüzsüz bir şekilde açıklama yapmayacaksın seni geçen yerin dibine soktum yine sokarım bunu bil. Kendine bir alan oluşturmuşsun kimse beni eleştiremeyecek diye Mete misin Nuntarry misin GsVoleybolist misin bukalemunluk yapma. Puslu hava falan diye de çene çalma Vakıfbank uyumsuzken yendin diye iyi takım olmuyorsun voleybol cahili Mete. Şu anda Vakıfbankla oynasan setlerde 20 yi göremezsin. Kuzeyboru da aynı şekilde bırak 2 set almayı onlar da 20 yi göremez. Voleyboldan gram anlamıyorsun muhtemelen zeka sorunların var burda bir daha bana öyle atarlı giderli de konuşma bilmediğin branş hakkında daha fazla yazıp çizme insanları zehirleme.

İlkin de Alexia da bu takımın oyuncusu olamazlar. Bunu önce kafana sok. İkisi de Galatasaray gibi büyük bir takımda oynayacak seviyede değiller daha fazla da oyunculara yalakalıp yapma

Zıvanadan çıkıp, kendini nasıl da açığa çıkardın ArzuBLGS yada sözde kadın adı ile yazan dangalak. Bana X'de küfrederek beni yerin dibine soktuğunu'mu sanıyorsun? Gerçekten hastasın ve bu noktadan sonra yanıt vermeye değmez. Senin gibi başka isim ve hesapların ardına sığınmıyorum ve evet adım Mete. İtirazın'mı var. Uzantılarınla olmadı şimdi de burayı çirkefe çevirmeye kalkıyorsun. Moderatörlere duyurulur.

Zıvanadan çıkıp, kendini nasıl da açığa çıkardın ArzuBLGS yada sözde kadın adı ile yazan dangalak. Bana X'de küfrederek beni yerin dibine soktuğunu'mu sanıyorsun? Gerçekten hastasın ve bu noktadan sonra yanıt vermeye değmez. Senin gibi başka isim ve hesapların ardına sığınmıyorum ve evet adım Mete. İtirazın'mı var. Uzantılarınla olmadı şimdi de burayı çirkefe çevirmeye kalkıyorsun. Moderatörlere duyurulur.

Zıvanadan çıkıp haddini aşan sensin yurtdışında yaşayıp da en büyük Galatasaraylı safsatasıyla burda haddini bilmeyip insanlara bilgiçlik taslayan voleyboldan gram anlamayan MeteA rumuzlu şahsiyet. Hasta olan da tedavi edilmesi gereken de bizzat sensin. Voleyboldan %1 bile anlamayıp gelip bu tarz ortamlarda insanların kafasını karıştırmayı bırak. Adın Mete olsa ne olacak bir daha bu sitede arkamdan falan konuşma seni bir daha yerin dibine sokarım bunu tehdit olarak mı algılıyorsun nasıl algılıyorsan umrumda değil bak direkt suratına söylüyorum. Yurtdışında olmana da güvenme hayat bu öyle uzaktan sallayıp haddini bilmezlik yaparsın gün gelir karşında bulursun. Moderatörlere duyursan ne olacak hadsiz herif. 2 aydır burda arkamdan konuşmayı biliyorsun bir daha da sakın arkamdan sallama akıllı ol. Yüzüme söyleyemeyeceğin şeyleri yurtdışındasın diye klavye delikanlılığına sığınıp benim olmadığım ortamlarda yazma.

X sitesinde yokum diyorsun X sitesinde de İnstagram'da da senin kim olduğunu çok iyi biliyorum. Galatasaray adına voleybol hesapları açıp vasat oyuncuları övüp Galatasaray'a büyük zarar veriyorsun bir daha yaptığını görmeyim.

MeteA adlı şahsiyet burası senin yetersiz oyuncuları Orkun Darnel gibi abilerinden icazet alıp öveceğin bir site değil. Yine bu site Galatasaraylı gibi gözüküp de yetersiz oyuncuları överek Fenerbahçe'ye faydalı olacağın site de değil. Bu takımda İlkin'in fanları var diye Galatasaraylıyım havası atıyor diye başarısız olsa da kalabileceği kulüp de değil. Neslihan gibi Türk efsane görmüş bir takımda Neslihan'ın 100'de 1'i etmeyecek bir oyuncu sırf taraftarlar şişiriyor diye kötü performansında bir bahane üretilip iyiymiş diye anlatılacak site de değil.

Lo Bianco, Neslihan, Koshaleva gibi oyuncuları görmüş bir takımdan 24 yaşına gelip hala mükemmel manşet alamayan dişe dokunur bir performans göstermeyen oyuncuların övüldüğü takıma geldik son 2 yılda. Bunu da en başta yapan sensin. Bu takımı vasata alıştıramayacaksın. Sizin gibilere bizzat ben izin vermeyeceğim.

Bak hasta dangalak,
Sana son kez yanıt veriyorum. Bu forumda, senin GS Camiasındaki yönetimden iş bekleyip, alamamış olmandan ötürü, kişisel kin güden birisi olduğun ve en ufak bir başarısızlık durumunda intikam ateşi ile oraya buraya saldırdığın söylentileri var (Hoş takım başarılı iken de devam ediyorsun). Yönetimin, İlkin gibi oyuncuları sahiplenmesinden dolayı da bu nefretini ve aklınca intikamını, bu oyunculara saldırarak alacağını düşünüyorsun ama nafile.

Güya voleybol bildiğini iddia ediyorsun ama geçen yılın Gabi'den sonra en iyi manşet alan oyuncusuna ve birçoklarınca defansif smaçör diye nitelendirilen oyuncusuna manşet alamıyor diyorsun ya. İşte senin voleybol bilgin bu kadar. Sana göre geçen yıl, bir sezondaki tüm zamanların en skorer yerli smaçörü de İlkin değil. Santarelli de zaten berbat bir hoca, o yüzden milli takıma aldı. O yüzden 2023 VNL'in en iyi smaçörlerinden birisi idi. Senin bilgin işte bu kadar.

Ne İlkin'in ne de bir başka oyuncunun benim veya herhangi birisinin övgüsüne ya da yergisine ihtiyacı yok. Bu kadar hastalıklı bir yapın olmasa, sırası geldiğinde bu forumda ben ve daha birçok arkadaşın İlkin dahil birçok oyuncuyu ne kadar eleştirdiğimizi ve kendi aramızda ne kadar tartıştığımızı da araştırırdın. Eleştirmek başka şey, nefret kusmak başka şey ama belli ki ezikliğinden dolayı, nefret senin kanına işlemiş. Öyle kabadayı jargonu ile, akıllı ol, gelirim oraya, haddini bildiririm gibi laflarla da hiçbir halt da yiyemezsin ve kimseyi sindiremezsin. Ateş olsan cürmün kadar yer yakmazsın.

Burada fikirler tartışılır. Geçerli fikrin varsa paylaşırsın. Beğenen beğenir, beğenmeyenler kendi fikrini söyler. Bu forumda bazı arkadaşlarımızla fikirler uyuşmayabilir. Rakamlar, performanslar her zaman tartışılır. Geçerli yada geçersiz nedenler ortaya konur ama hastalıklı bir beyin bunu yapamaz. Hele ki X'de tek bir paylaşımı bile olmayan beni, aklınca başkaları ile ilişkilendirmeye çalışarak, halüsilayson içinde yaşayan birisi olur ve bir yenilgi sonrası bu kadar keyifle sağa sola saldırırsan. Senin gibi taraftar Fener'in başına.

Hodri meydan. İstediğini yaz. Bakalım kimler seni kaale alacak yada bunun için kaç trol hesabı yaratarak, ne sonuç alacaksın, ya da moderatörler ne kadar tahammül edecek.

Vrus, ya da Arzu.

Biraz onurun, şerefin, haysiyetin varsa bir kadın isminin arkasına sığınmayıp bir erkek gibi kendi adını yazarsın. Ama götün yok değil mi bunu yapmaya? O yüzden söylediklerinin hiç bir hükmü yoktur! ANLATMA!

Zaten forumda herkes favori olmadığımızın bilincindeydi maça çıkmadan bence. Takım kendi seviyesine göre iyi oynuyor ilk 4 yapar mı bu takım tartışması varken şimdi ilk 3 hedefi koyuyoruz. Cibara da gerek olursa devre arası bir takviye yapacaz dedi. Bu maçla da gördük bu sezon feneri geçemeyiz Arina da dönecek daha da güçlenecekler. Eczacı ve Vakıfı bir şekil rekabete girmemiz lazım. Kazanma umudu vermeleri bile iyi bir şey uzun zamandır fener maçları antrenman maçı gibi geçiyor. Evet gelişmemiz lazım halla yetersisiz yavaş yavaş zirveye tırmanmamız lazım ama bu takım bu sene o ışığı verdi bence. Bir maç kaybedildi diye yangın yapmaya gerek yok mallesef derbi önemlidir yenilmek kötü oldu ama asıl hedef maçımız Thy maçı geliyor ona kendine güveni gelmiş şekilde çıkması lazım takımın.

BUGÜN NEDEN KAYBETTİK;

Öncelikle bugünkü mağlubiyete rağmen, yeni kurulan bu takımı, iyi kötü, bu mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. 3-0 lık maç sonunda, skora bakarak değerlendirme yapmaya çalışan ve takımın oyununu küçümsemeye çalışanların aksine, geneldeki istatistikler yerine, belli oyuncuların olumlu veya olumsuz düşük performansları etken oldu.

1- Milli takımımızda, her zaman öğündüğümüz Vargas, bize karşı bugün extra bir motivasyon ve performansla oynadı.

2- Aslı Kalaç, gerektiği anlarda, hem savunma hem blokta mükemmel iş yaptı.

3- Adı geçen oyuncuların dışında, rakipte çok iyi performans gösteren başka oyuncu yoktu. Gizem Örge, kendi ortalaması cıvarında oynarken, Eda da standard bir performans sergiledi.

Meliha, servis karşılamada 13 topun 4’ünü olumlu karşılayabilirken, benzer şekilde 15 topun 4’ünü iyi karşılayabildi. Hücumda ise o, yere göğe sığdırılamayan POWER Smaçör Ana Cristina, %29 hücum %0 Etkinlik, Meliha ise %27 hücum ve %-9 etkinlik gibi, acınası bir hücum performansı ile oynadılar. Ana Cristina sadece servislerde vardı. İyi ki bu performanslar İlkin ya da Lazovic’e ait değil.

Maç öncesi hep söylediğim konu ise, servis karşılama performanslarının belirleyici olabileceği idi. Bu maçta, bu durum kısmen gerçekleşti. Şöyle ki, takım olarak % istatistiklerimiz %50 pos, %22 perf ile sezonun en iyilerinden birisi iken, rakibin servis karşılama istatistiklerini, hiç olmadığı kadar bozduk ve sadece %38 pos ve %19perf gibi, inanılmaz derecede, sezonun en kötü performansına zorlayarak düşük düzeyde tuttuk. Buna rağmen alabildiğimiz ACE sayısı sadece 1’de kaldı. Buna karşın, rakip tam 9 ace attı ki bunların 4 tanesi Ana Cristina, 3 tanesi de bildik Vargastan geldi. Diğer iki tanesi de fileye takılıp alanımıza düştü.

Yine servislerden gidecek olursak, en etkili servisçimiz Alexia, inanılmaz şekilde 7 servisin 3’ünü fileye taktı. Bu hiç beklenmeyen bir durum idi. Bunun dışında yine skor yükünün en azından bir bölümünü karşılaması beklenen Alexia, %29 hücum ve %10 etkinlikle, sezon başından itibaren, en kötü performansını sergiledi. 21 topta sadece 2 blok yemiş ve bu istatistikle oynamışsa, bunun anlamı 2 hata ile birlikte toplara doğru dürüst vuramamasıdır ki, çok açık ve net görüldü ki, beklediği topların en az bir bölümünü tam olarak alamadı. Burada biraz da Bongaerts’e bakmak lazım. İlkin ve Lazovic 2şer kez neredeyse filenin içine girerek vurdu. Neyse ki sayı oldu ama Alexia’ya atılan topların bir bölümü ya tam üzerine yada arkasına doğru gitti ki, bu da vuruş etkinliğini azalttı.

Takımımızın en güçlü yanlarından birisi olan ortada, Ayçin ve Yasemin, çok fazla hücum hatası yapmamasına rağmen, sayı üretmekte yetersiz kaldı. Benzer şekilde, iki oyuncu 3 set sonunda sadece 3 blok sayısı alabildi. Sadece Alexia, 4 blok ile en iyi katkıyı yaptı. Timmerman’ı çok aradık.

En az eleştiriyi hakeden oyuncular, Liberomuz Eylül ve İlkin ile Lazovic idi. Liberomuz Eylül hem servis karşılamada hem de yer savunmalarında, mükemmele yakın oyun oynadı. Rakibin stratejisi sonucu, smaçörlerimiz adeta bombardıman altında oynadı. İlkin 24, Lazovic 25 servis karşıladı ve çoğunlukla pozitif ve kusursuz karşılama yüzdeleri oldukça iyi idi, bununla beraber İlkin 9, Lazovic 10 hücum sayısı ile oynadı ve bu hücumlardaki istatistikleri de kötü değildi. Özellikle de Lazovic’in. Hücumda %50 top öldürme ve %35 etkinlikle 10 sayı, böylesi bir zor derbide çoook iyi istatistik. İlkin de %40’a yakın (%39 ile 3lü bloklara karşı oynadı ki çok kötü sayılmaz. Daha iyi paslarla her iki oyuncu daha da iyi olabilirdi.

Evet yenildik ve çok üzgünüm. Hiç olmazsa, en az 1 set alarak farkımızı ortaya koymamız gereken bir maçtı ve bunu yapabilecek gücümüz de vardı ama belli sebeplerle olmadı. Sağlık olsun. Yine de teşekkürler takım.

Dostum mantıklı bir istatistik okuması yaptığını düşünmüyorum. Çok tek taraflı bakmışsın statslara. Rakibin kötü statslarını, Ana'nın performansını bize bağlamışsın ama bizim kötü statsları, Alexia performansını ise günlük kendi performansımıza bağlamışsın. Böyle yorumlama olmaz. Yine bence başka yanlış FBye karşı denk veya üstün olduğumuz tek konu olan pasör konusunda bizde Bongaerts eleştirisi yapmışsın ama onlar zaten Drca'yla uğraşıyor. FB'nin Avrupa'da bir yerde takılmasının ana sebebi de Drca. Bugün Bongaerts piyasaya düşse FB dahil tüm takımlar almak ister diye düşünüyorum. Biz pasöre rağmen oynayan değil pasör faktörüyle yükselen bir takımız. Pasöre rağmen oynayan takım bence FB bu iki takım arasında.

Dostum mantıklı bir istatistik okuması yaptığını düşünmüyorum. Çok tek taraflı bakmışsın statslara. Rakibin kötü statslarını, Ana'nın performansını bize bağlamışsın ama bizim kötü statsları, Alexia performansını ise günlük kendi performansımıza bağlamışsın. Böyle yorumlama olmaz. Yine bence başka yanlış FBye karşı denk veya üstün olduğumuz tek konu olan pasör konusunda bizde Bongaerts eleştirisi yapmışsın ama onlar zaten Drca'yla uğraşıyor. FB'nin Avrupa'da bir yerde takılmasının ana sebebi de Drca. Bugün Bongaerts piyasaya düşse FB dahil tüm takımlar almak ister diye düşünüyorum. Biz pasöre rağmen oynayan değil pasör faktörüyle yükselen bir takımız. Pasöre rağmen oynayan takım bence FB bu iki takım arasında.
Bu arada bence voleybol sadece istatistik üzerinden de okunmamalı. Bongaerts hızlı ve yatık toplara hücum eden köşelerle çok iyi oynar ama fb gibi yüksek hücum eden takımlara göre bir pasör olduğunu düşünmüyorum. Drca evet sallanıyor ama highball oynayan takımlar için ideal bir pasör. Blok kurgusunu da bozmuyor fbnin. Fbyi oyun olarak zaman zaman bozduk bence özellikle servis karşılamada zorlandılar ama çok etkili hücumcuları var vargasın sayı alması için yükselmesi yeterli mesela. Ama bunun yanında Fbnin oyunundan da bağımsız bizim smaçörlerimiz hücum kapasitesi yüksek olmayan aynı zamanda da servis karşılamada çok iyi olmayan sporcular bu takımın temel sorunu budur bana göre. Hücum açısından çok mu kötüler hayır ama vasat denebilir. E servis karşılamada çok mu kötüler o da hayır ama onda da vasat seviyedeler. Peki biz nasıl her takımı geçtik? Blok defansımız çok iyi ve iyi servis atıyoruz. Bu yüzden rakip hem servis karşılarken zorlanıyor hem hücum ederken. Bir şekilde blokta toplara dokunup arkada süpürüyoruz ama iş hücum noktasına geldiğinde istatistikler yanıltıyor. Yine diyorum hücum etmeye çok ihtiyacımız olan anlar gelecek. O anlarda bize skor üretecek bir köşeye ihtiyacımız var. Çok iyi hücum ediyor gibi görünen alexia ve lazovic fb maçında yerlerdeydi neden çünkü fbde de blok defans kuvvetli ama onların bizden farkı kalite ve yüksek köşeleri.
Bir de yasemin konusuna değinmek istiyorum. Hücum edemediğini zaten biliyorduk yasonun ama blokta sayı çıkarmakta çok eksik o da farkında yüz ifadesinden de anlaşılıyor. Ama yasemin yönetilmesi gereken biri. Biraz sabır göstermek lazım istatistiğe blok olarak geçmeyen ama oyun düzenimize katkı veren bir isim. Galatasaray seneye cev ya de clde olursa bence iki yabancı orta ile Avrupa’da mücadele etmeli. O isimler de danesi ve timmerman olmalı. Ligde de danesi ile yasemin devam eder. Bu sorun anca böyle minimize edilir. Yaseminden hemen vazgeçecek seviyede değiliz şuan.
Yani tabi biz şimdi böyle konuşuyoruz da dediğim gibi gs voleybol şubesi yatırımı ne kadar artırır? Bunu ne kadar sürdürür? Gerçekten bir zirve takımı yaratmayı ve bir ekol oluşturmayı ister mi? Bu konudaki kararlılıkları ne olur? Bunlar asıl önemli olan şeyler. Yoksa bir sene iyi olduk huuu diyip bi sonraki sene biraz bütçe artırıp başarı gelmediğinde çekin yatırımı derler mi bilemiyoruz ki genelde bizde böyle oluyor. O yüzden en azından ben kendi adıma gelecek adına hayal kurmamak için zorluyorum kendimi. Kısacası; Galatasaray hem sporculara hem taraftara biz de fb gibi her sene ileriye hedefleyen bir şube olacağız inancını verebilecek mi asıl kritik olan bu

Değerli dostum,
Sizinki de bir görüş ve saygı duyuyorum ancak bir noktayı atlamışsın. Özellikle ligde bugüne kadarki en iyi servis karşılama yüzdeleri ile oynadık ve düşük yüzde ile oynadığımız maçlarda bile, Bongaerts'in ne kadar başarılı olduğunu fakat zaman zaman bazı oyuncularla tam uyumu yakalayamadığını konuşmuştuk. Buna rağmen takım, dengeli ve iyi hücum ediyordu. Oysa ki dün, yediğimiz ACE'ler dışında, pasöre %50 pos ve %22 perf ile bugüne kadarki en yüksek yüzde (%22 Perf) ile iyi toplar atılmış. Buna rağmen takım olarak %36 Hücum ve %19 etkinlikle, bugüne kadarki en düşük seviyemizde kalmışız. Çelişki işte burada.

Lazovic, dünkü maçta %50 hücum ve %35 etkinlikle 10 sayı almış ki, Fener'e karşı oynanan oyunda, bu sadece takdir edilir. Takım olarak ortadan neredeyse hiç hücum edemezken çaprazımız bugünkü maçta %29 hücum ve %10 etkinlikle ilk kez böyle kötü bir oyun oynayarak sınıfta kaldı.

Daha da yakından bakarsak, biz 9 blok yaparken rakip 8 blok yapmış ama rakip daha fazla blok dokunuşu ile (10'a 4) bizi kontrol etmiş. Biz pasöre, Vargas ve Ana Cristina'nın ACE'leri dışında, iyi top atmamıza rağmen, önceki maçlardaki gibi yüksek yüzdeli hücum edememiş, ortaları neredeyse hiç kullanamamışsak, bunun araştırılması, takım olarak kimin neyi eksik, neyi hatalı yaptığını, etken yada sorunların ne, kim yada kimlerden kaynaklandığını teknik heyetin oyuncularla konuşarak anlaması gerektiğini ve dersler çıkarılarak gereğinin ne ise yapılması gerektiğini söylüyorum. Sanırım bunda da anlaşılmayacak birşey yok. Herhangi bir oyuncunun, yada bazen birkaç oyuncunun belli dönemlerde çok iyi, yada performans düşüklüğü yaşadığı bir süreç olabilir. Başka faktörler de etkili olabilir. Hiçbir zaman hiçbir oyuncu, tek maç veya birkaç maç üzerinden değerlendirilmemeli. Bu çok yanlış yerlere götürebilir.

Bongaerts ile ilgili duygu ve düşüncelerimi, birkaç gün öncesinden geriye giderek okursanız, onun ne kadar iyi bir pasör olduğunu söylediğimi ve hatta şimdiden yada en geç sezon ortası yeni sözleşmeye ikna edilmesi gerektiğini yazdığımı görürsünüz. Bu durumda sanırım yazdığım yorumu biraz yanlış anlamışsınız.

Son olarak, başta Vargas ve seyirci faktörünün gazı sonucu oluşan ve bu baskı ile gelen Fener yenilgisinin, takımı bozmaması gerektiğini söylüyor ve yazıyorum. Boş bir takıma karşı kaybetmedik. Uzunca bir süredir, birlikte oynayan, çok iyi oyunculardan kurulu ve kabul etsek de etmesek de üst düzey bir takıma karşı kaybettik. Önemli olan, bu yenilgi sonrası, düşmeden dimdik ayakta durarak, önceki başarılı sonuçları yeniden yakalayabilmektir. Yazdıklarımla ilgili takdir yine de sizindir.

Vrus, ya da Arzu.

Biraz onurun, şerefin, haysiyetin varsa bir kadın isminin arkasına sığınmayıp bir erkek gibi kendi adını yazarsın. Ama götün yok değil mi bunu yapmaya? O yüzden söylediklerinin hiç bir hükmü yoktur! ANLATMA!

Cem Bek adlı şerefi, haysiyeti, onuru olduğuna inanmadığım kişi. İsmimi biliyorsun hala köpek gibi havlama burda. Götü olmayan da birinden icazet alıp yorum yapan da sensin.

Haddini bil o dilini keserim önce o üslubunu düzelt. Bana burda laf yapma anladın mı?

Bir daha da bana sakın onur, şeref, haysiyet gibi kendinde olmayan konular üzerinden gelme.

Son düzenleme:
Bak hasta dangalak,
Sana son kez yanıt veriyorum. Bu forumda, senin GS Camiasındaki yönetimden iş bekleyip, alamamış olmandan ötürü, kişisel kin güden birisi olduğun ve en ufak bir başarısızlık durumunda intikam ateşi ile oraya buraya saldırdığın söylentileri var (Hoş takım başarılı iken de devam ediyorsun). Yönetimin, İlkin gibi oyuncuları sahiplenmesinden dolayı da bu nefretini ve aklınca intikamını, bu oyunculara saldırarak alacağını düşünüyorsun ama nafile.

Güya voleybol bildiğini iddia ediyorsun ama geçen yılın Gabi'den sonra en iyi manşet alan oyuncusuna ve birçoklarınca defansif smaçör diye nitelendirilen oyuncusuna manşet alamıyor diyorsun ya. İşte senin voleybol bilgin bu kadar. Sana göre geçen yıl, bir sezondaki tüm zamanların en skorer yerli smaçörü de İlkin değil. Santarelli de zaten berbat bir hoca, o yüzden milli takıma aldı. O yüzden 2023 VNL'in en iyi smaçörlerinden birisi idi. Senin bilgin işte bu kadar.

Ne İlkin'in ne de bir başka oyuncunun benim veya herhangi birisinin övgüsüne ya da yergisine ihtiyacı yok. Bu kadar hastalıklı bir yapın olmasa, sırası geldiğinde bu forumda ben ve daha birçok arkadaşın İlkin dahil birçok oyuncuyu ne kadar eleştirdiğimizi ve kendi aramızda ne kadar tartıştığımızı da araştırırdın. Eleştirmek başka şey, nefret kusmak başka şey ama belli ki ezikliğinden dolayı, nefret senin kanına işlemiş. Öyle kabadayı jargonu ile, akıllı ol, gelirim oraya, haddini bildiririm gibi laflarla da hiçbir halt da yiyemezsin ve kimseyi sindiremezsin. Ateş olsan cürmün kadar yer yakmazsın.

Burada fikirler tartışılır. Geçerli fikrin varsa paylaşırsın. Beğenen beğenir, beğenmeyenler kendi fikrini söyler. Bu forumda bazı arkadaşlarımızla fikirler uyuşmayabilir. Rakamlar, performanslar her zaman tartışılır. Geçerli yada geçersiz nedenler ortaya konur ama hastalıklı bir beyin bunu yapamaz. Hele ki X'de tek bir paylaşımı bile olmayan beni, aklınca başkaları ile ilişkilendirmeye çalışarak, halüsilayson içinde yaşayan birisi olur ve bir yenilgi sonrası bu kadar keyifle sağa sola saldırırsan. Senin gibi taraftar Fener'in başına.

Hodri meydan. İstediğini yaz. Bakalım kimler seni kaale alacak yada bunun için kaç trol hesabı yaratarak, ne sonuç alacaksın, ya da moderatörler ne kadar tahammül edecek.

Bak şizofren beyinsiz ben de sana son kez yanıt veriyorum burda mal mal yorum yaparsan daha da fazla vermeye devam ederim onu önce bil de.

Bu forumda senin gibi Orkun Darnel'in yalakalığını yapan, onun beyniyle yorum yapan, kötü oyuncuları savunup kulübü geriye çeken, torpilli bir oyuncu 6 maçın 5'inde kötü oynayıp sadece Fener maçında Alexia'dan iyi oynadı diye Alexia'yı yerin dibine sokup İlkin'i öven küçücük aklınla algı yapma sakın. Bunlar bu forumdaki voleybolu bilmeyen insanlara söker bana sökmez bunu önce kafana sok sonra bana cevap verirsin. Bana zaten cevap verebilecek kapasiten yok bu branşta. Çünkü bu branştan ufacık anlamıyorsun uzun paragraflar yazınca da anladığın ortaya çıkmıyor.

İlkin'in Sarıyer Karayolları Nilüfer Sigorta gibi takımlara karşı manşet alması onu iyi manşetçi yapmıyor dangalak herif. 5 setlik maçların bunda ekmeği oldu zaten ki o 5 setlik maçlar Kuzeyboru THY Fenerbahçe Vakıfbank Eczacıbaşı'na karşı değildi. 3 sette paket oluyorduk kafan basıyor mu? Yoksa Bilale anlatır gibi mi anlatalım sana voleybol cahili? İlkin play off'ta çıktığı 4 Kuzeyboru maçında da döküldü. Ne manşet anlamında iyiydi ne hücumda. Zaten ilk 3 e oynayan 3 takımı ve THY'yi saymıyorum kendisi o maçlarda da yoktu. Ama senin o küçücük aklın algı yapmaya çalıştığı için bu sinsi tavırlarına devam ediyorsun.

Burada fikir tartışılırsa haddin olmayan şekilde ben X'teyken hakaret etmeyeceksin arkamdan. Anladın mı? Sana yorum yazamayacağımı buraya gelemeyeceğimi düşünüp bir yerlerini yaya yaya laf söylemeyeceksin. Yoksa gelir burada da dersini veririm. Yurt dışından yazıp da buradaki herkese karşı da bir daha sakın en iyi Galatasaraylıyım havalarına girme o konuda da haddini bildiririm. Yurt dışında yaşayıp da Galatasaraylılık taslayan şahıs geçen seneki Wiesbaden maçına gittin mi sen onun hesabını ver. Burada voleyboldan anlıyormuş, destek veriyormuş gibi konuşmasını biliyorsun ya lağım ağızlı o zaman samimi olup lafta bırakmayacaksın bunu. Maça gideceksin.

İstediğimi de yazarım haddini bilmen için gerekeni de yazarım sen hiç merak etme. İnsanlara hakaret edip moderatörlere ağlama bir daha sakın.

Bu arkadaştan mantıklı yorum beklemeyin zaten. MeteA nickli şahıs burada yönetimden birkaç kişiden aldığı fikri kendi fikriymiş gibi açıklayan bu sezon 11 maçımızın (Fener maçı hariç) 10'unda İlkin'den iyi oynayan Alexia'yı gömüp sadece Fener ve Bahçelievler maçında Alexia'dan iyi oynayan İlkin'i övüyor. Bu tarz bir şahıstan objektiflik beklemek imkansız. Bütün yetersiz oyuncuları savunup biraz iyi oyunculara olmasın gözüyle bakıyor. Eğer bu MeteA nickine saklanan şahsın biraz Galatasaray sevgisi olsaydı bu branşta geçen sene Bihter dışında Tashiro, Cuttino, Logan gibi yetersizleri yıl boyunca savunmazdı. Bu forumun başına gelen en kötü şey kendisi.

Yorumumdan Alexia iyi İlkin kötü gibi bir şey anlaşılmasın. Eğer şampiyonluğa oynayacaksak İlkin de Alexia da bu takımın oyuncusu olamaz. Bu konuda anlaşmak lazım. Bırakın Şampiyonlar Ligi seviyesini kendileri Cev Cup'ta bile tutunamayacak oyuncular. Bu takımda da zaten Cev Şampiyonlar Ligi'nde oynayan 2 veya maks 3 oyuncu var ki onlar da belli. Biri Bongaerts. Kalite kendini hemen belli eder bahanelerin arkasına saklanmaz. İlkin ve Alexia da önemli maçlarda oynayacak diye 3 senedir bekliyorlar. 10 maçın 1 tanesinde iyi oynarlarsa yerlere göklere sığdıramayıp kalan 9 maçta kötü oynarsalar devamlı bahane buluyorlar.

İyi oyuncu dediğin 10 maçın 8 tanesinde iyi oynar maksimum 2 tanesinde kötü oynar. Kötü oyuncular da 10 maçın en fazla 2 veya 3 ünde iyi oynayıp kalan 7-8 tanesinde kötü oynar. Aslında mantık çok kolay ama itiraf etmek işlerine gelmiyor.

Gelecek sezon derhal bu takıma Akimova hatta Antropova ayarında iyi bir çapraz almak lazım. İyi bir çapraz ve komple bir smaçör bakın buraya dikkat çekiyorum komple bir smaçör ikilisiyle takım zaten üstlere oynar. Ne yapıp edilip bu 2 transferin kesin gerçekleşmesi lazım. Komple smaçör + yıldız pasör çaprazıyla her takımla mücadele edersin.

Gençler, aranızdaki sorunları bilmiyorum,
Yalnız şunu biliyorum eğer Galatasaray kadın voleybolunda ilerleyecekse çıpamız İlkin olacak ,
O sebepten lütfen Kaptanımıza sahip çıkalım moralini bozmayalım,
fenerdeki çirkef kaptana karşı
çiçek gibi kaptanımıza laf söylemeyin söyletmeyin