2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Şuan Thy kadrosu sıkıntılı bence Timmerman olmasa da alırız.Ama Timmerman varken rahat alabilriz diyebilirim o olmadan maç 5 sete uzayabilir o yoksa oyun köşelere yığılıyor ne kadar hızlı oynasakta blok oturabiliryor köşelere yığılınca.Timmerman varken rakip blok oturmadığı için her oyuncu bir anda power oyuncuya dönüşüyor bloksuz hücum ediyorlar çünkü.Umarım yetişir yetişmezse Thy maçı başa baş geçer.

Yorumları okuyunca Egonu bize gelmek istese dahi almayalım mevcut takımı etkiler ve hatta bozar intibasını aldım ve hayret ettim. Egonu Egonu'dur alırsan sadece ülke çapında değil avrupa çapında ben voleybolda varım dersin. Egonu'nun yarattığı tehdit ile ortalar daha rahat hücum eder, smaçörler daha farklı hücum bölgelerinden daha rahat hücum edebilir, pasörün eli rahatlar ve tahmin edilmesi daha zor bir takım haline gelinir, yapılan defansta çıkan zor topu atacak garanti oyuncu olur ve işler kızıştığı zaman topu atacağınız oyuncu olur. Takım içi ücret dengeleri vs voleybola ben de varım demek için o paraları vereceksiniz. Hamama giren terler.
Egonu gelince tüm sorunlar çözülmez yazılmış bizim üzerine yapı inşa etmek istediğimiz kaptan yaptığımız İlkin mi, yeni sözleşme şimdiden yapılsın dediğimiz pasör ya da orta oyuncu mu yoksa şu ana kadar hiç de fena oynamayan Eylül mü Egonu kalibresinde değil ki Egonu gelince takım aynı kalsın. 2 sene sonra gökten altın yağmayacak Galatasaray'ın kasasına voleybolda 2 yılda hele Galatasaray'da çok şey değişir.

Yorumları okuyunca Egonu bize gelmek istese dahi almayalım mevcut takımı etkiler ve hatta bozar intibasını aldım ve hayret ettim. Egonu Egonu'dur alırsan sadece ülke çapında değil avrupa çapında ben voleybolda varım dersin. Egonu'nun yarattığı tehdit ile ortalar daha rahat hücum eder, smaçörler daha farklı hücum bölgelerinden daha rahat hücum edebilir, pasörün eli rahatlar ve tahmin edilmesi daha zor bir takım haline gelinir, yapılan defansta çıkan zor topu atacak garanti oyuncu olur ve işler kızıştığı zaman topu atacağınız oyuncu olur. Takım içi ücret dengeleri vs voleybola ben de varım demek için o paraları vereceksiniz. Hamama giren terler.
Egonu gelince tüm sorunlar çözülmez yazılmış bizim üzerine yapı inşa etmek istediğimiz kaptan yaptığımız İlkin mi, yeni sözleşme şimdiden yapılsın dediğimiz pasör ya da orta oyuncu mu yoksa şu ana kadar hiç de fena oynamayan Eylül mü Egonu kalibresinde değil ki Egonu gelince takım aynı kalsın. 2 sene sonra gökten altın yağmayacak Galatasaray'ın kasasına voleybolda 2 yılda hele Galatasaray'da çok şey değişir.
Dediğimi yanlış anlamışsınız bence dediğiniz hiçbirşeyi demeye çalışmadım. Egonu gelmesin diyen varsa zaten voleybol bilgisi tartışılır. Demeye çalıştığım şey madem egonu gelecek neden bu kadro kimyası gençlere yönelik bir kimya olarak kuruldu. Bu plansızlık demek madem para var neden sene başı harcanmadı bunu eleştirirdim dedim yoksa asla Egonu gelse takım havası değişirdi buna lafı kimsenin olamaz.Dediğim gibi eleştirim plansız hareket ettiğimiz için olurdu Egonu zaten dünyanın en iyi 3 oyuncusu arasına net koyarsın şuan tartışılacak biri değil.

Umarım Aydın ve Challenge Cup Thy maçına kadar bu iki maçta İlkin yerine Kalandadze oynar. İlkin çok yoğun tempo da iki senedir dinlendirme fırsatı gelmişken hocanın kullanması lazım. Kalandadze İlkini aratmaz bu seviye maçlarda kesinlikle 1 hafta dinlendirilmeli yoksa yazın ya da sezon içinde yine bir sakatlık yaşama ihtimali yükselir.

İlkin'in ağlaması ile gelişen süreç, Vakıfbank'a transfer haberleri çıkmasaydı bu kadro dahi kurulur muydu ya da bu kadro nasıl bir planlama ile kuruldu. Genç bir kadro kuruyor olmanız bütün oyuncuların Galatasaray'ın ikinci ligdeki ikinci ya da b takımı kadar genç olacağı anlamına da gelmez üstelik bu seviyede bir oyuncu da sezonun bu dönemi boşa çıkmaz. Bu transfere Imoco, Eczacıbaşı, Fenerbahçe girmez Vakıfbank Galatasaray'ın girmesi ise tabiidir. Alınır alınamaz oyuncu tercih eder etmez bilinmez fakat Galatasaray'ın buralarda olması lazım öyle iki üç sene sonra değil şimdi zira voleybolda gelecek yılın kadroları Ocak şubatta şekillenir.

Umarım Aydın ve Challenge Cup Thy maçına kadar bu iki maçta İlkin yerine Kalandadze oynar. İlkin çok yoğun tempo da iki senedir dinlendirme fırsatı gelmişken hocanın kullanması lazım. Kalandadze İlkini aratmaz bu seviye maçlarda kesinlikle 1 hafta dinlendirilmeli yoksa yazın ya da sezon içinde yine bir sakatlık yaşama ihtimali yükselir.
Hata yapma lüksümüz yok. İlkin oynar.

Galatasaray Kadın voleybol takımının bu sezon için transfere ihtiyacı yok bence. Esas lazım olan kadro uyumunu maksimize edip takımı tavanına ulaştırmak. Seneye hızlı oyuna devam edilecekse bir yüksek hücumcu yedek köşe ve Lazovic yerine üst düzey komple smaçör lazım (Herbots, Skinner gibi).
🗞️(Her Daim Voleybol)

Hata yapma lüksümüz yok. İlkin oynar.
Bence de Hernandez kesmez oynatır garantici bir hoca. Ama Kalandadze senelerdir şampiyonlar liginde ve Polonya liginde bir çok ödül almış bir oyuncu. Polonya liginin en iyi smaçörüydü bir kaç senedir. Bence fazlasıyla yeterli bu maçlar için İlkinin yorgunluğu sezon sonu çıkabilir aslında tam zamanı. Ama hoca bence de dinlendirmeden iki maçta da İlkini oynatacak.

Bence de Hernandez kesmez oynatır garantici bir hoca. Ama Kalandadze senelerdir şampiyonlar liginde ve Polonya liginde bir çok ödül almış bir oyuncu. Polonya liginin en iyi smaçörüydü bir kaç senedir. Bence fazlasıyla yeterli bu maçlar için İlkinin yorgunluğu sezon sonu çıkabilir aslında tam zamanı. Ama hoca bence de dinlendirmeden iki maçta da İlkini oynatacak.
Doğru olanı yapar.

Eğer Vakıfbank egonu işi olursa bence de transfere gerek yok. Challenge cup almak için gidip ekstra para harcamaya gerek yok. Şuan vakıfın durumunda belki 3.lük gelir diyorduk ama o ihtimal kalkmış olacak. Egonu da vakıfa yarım sezonluğuna gelmez herhalde. En az 2 senelik imzalar. Önümüzdeki seneye de çok harcamaya gerek olmaz eğer tica eczacıda kalırsa. Bu döngüde hep en fazla 4.oluruz ve bu noktada şunu anlamıyorum. Neden 4.lük ekolü için ki Thy gelene kadar öyleydik para harcansın ki? Transfer işleri biraz stratejik olmalı. Sen 3.olan takımdan güç söküp almazsan anca tesadüfen 3.olabilirsin. Mevcut yönetimin görev süresi 1,5 sene kaldı diyelim bu 1,5 senede şubeyi 2 adım ileri taşısalar bile yeni gelecek yönetim niye 4.lük için ıkınıyoruz diyip yapılan bütün işleri bozabilir ki Galatasarayda hep böyle olur. O yüzden ben insanların sene sene yavaş yavaş üzerine koyacağız ve yarışmacı olacağız öngörülerini riskli buluyorum. Eğer egonu italyada kalacaksa tamam alexia-tainara ile çaprazda ilerle seneye. Egonu vakıfa gelirse hiç gerek yok alexia-yasemin devam et.
Genç oyuncular de parlasalar bile 4.lük takımında kalmak istemeyecek ve üst seviye takımlara gidecekler muhtemelen. Özetle gs taraftarı yine hayal kırıklığı yaşayacak bizi bekleyen muhtemel gelişmeler bunlar olur. Eğer eczacı ticayı kaybedip yerine haak vs almazsa yine bi şans doğabilir. Bu tip şansları kullanman lazım ama hiç olası değil. Eczane mutlaka oraya parayı gömer. Senin şuan egonu şansın varsa peşinden koşmalısın hem vakıfı çaresiz bırakacaksın hem 3.olacaksın. Gerçi bence vakıfa gelecek kaçtı o tren de neyse

Egonu menajeri inatla Vakıfa gitmeyecek egonu diyor ama bu bir strateji bence Vakıfa gelir yüksek ihtimal. Vakıf da Egonuya çok yüklü miktarda para kulübüne de hem Van Ryk üstüne de yine yüklü miktarda bir para verecekmiş yani Egonu voleybol tarihinin en maliyetli transferi olacak olursa eğer.

Egonu menajeri inatla Vakıfa gitmeyecek egonu diyor ama bu bir strateji bence Vakıfa gelir yüksek ihtimal. Vakıf da Egonuya çok yüklü miktarda para kulübüne de hem Van Ryk üstüne de yine yüklü miktarda bir para verecekmiş yani Egonu voleybol tarihinin en maliyetli transferi olacak olursa eğer.
Kulübüne para verileceğini nerde okudun? Egonu zaten Van ryk parasına oynamayacağı için doğal olarak çok para alacak Milano’da da çok para alıyor

Türkiye Vodafone Sultanlar Ligi :
Galatasaray Daikin - Aydın Büyükşehir Bld.
1.set : 25-15(1-0)
2.set : 23-25(1-1)
3.set : 19-25(1-2)
4.set : 25-18(2-2)
5.set : 12-15(2-3)
Maç sonucu : 2-3
🤔

Son düzenleme: