2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Gülden Kuzubaşıoğlu: Galatasaray da bu sezon için transfere ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum çok enerjik keyif alan ve veren bir takım var.Kim yerine transfer yapılabilir diye düşündüm aklıma gelmedi takım menejerini aradım şuan yönetimin bir ihtiyaç olursa destek veririz sözü aldıklarını ama şuan için bu sezon adına transfer düşünmediklerini öğrendim.
(Mackolik)

Vakıfbank ve Milano egonu-Van ryk takası için görüşme halindeymiş :D hem 3.olma ihtimalimiz ortadan kalktı hem egonu alma ihtimalimiz kalmadı harika stratejik bir planlama gs yönetiminden aynen 3.oluruz artık bekleyelim biz gerek olursa işte

Zaten bu sezon Egonu ihtimali 0 dı bunu zaten ilk yorumumda söylemiştim ama güzel olan umut verici şey İtalyan gazeteciler bu transfere bizi yakıştırdı Amerika mı Vakıf mı yoksa Galatasaray mı tartışması çıktı umutlandıran haber şu eskiden bu transferlerde adımız dahi geçmezken şuan bizi de güçlü bir takım olarak görüyorlar.Egonu gelsin çok isterdim üst düzey bir lider olurdu bu takıma ama bu sezon için saçma bir yatırım olurdu.Çünkü Egonu gelirse Timmerman kesilecek ve Ayçin Yasemin ikilisine dönülecek bu ikili sıkıntılı Fener maçını kaybetmede ki en etkili sebep Timmerman olmadığı için rakip blokları kolay oturdu.Ozaman şu olurdu Egonu çilek transfer tamam ama madem Egonuya 1 milyon üstü verecek para var sene başı neden kullanılmadı.Egonu gelse en fazla 3. olur ve Challenge cup alırdık bunu iyi bir kimya ile elimizdeki takımda yapar verilen para plansız kullanıldığı için bence yanlış yönetim olurdu Scandici örneği gibi.Şuan doğru bir yoldayız kendimizi bu sezon ilk 3 e atarsak bana kalırsa seneye direkt yıldız bir takım kurulmalı 4. bitirirsek okadar yatırım yerine lig de ilk 3 yapacak seviye de bir maliyetle takım kurup.Şampiyonlar liginde güzel bir yatırım yapılmalı.Dediğimiz gibi strateji doğru ki uzun zaman sonra ilkez bizde söz sahibiyiz basında.Egonu keşke gelseydi hava bir anda değişirdi ama o seviye bir yatırıma bu senemi yoksa seneye bu yatırıma göre takım kurmak mı bence tartışılır.

Vakıfbank açısından da bence Egonu gelirse Vakıf eski haline yaklaşır yine her kupa da favori olur ki bence Şampiyonlar ligini alabilecek tek Türk takımı olur bu sene.Çünkü şampiyonlar ligi için Bosetti Markova Egonu üst düzey blok hücum manşet servis her şey kaliteli oluyor.Orta hattı dünyanın en iyisi zaten bence pasörleri süper star liberoları beğendiğim bir libero kusursuz oluyorlar.Bence Egonu gelirse şampiyonlar liginde İmoco Vakıf finali olur.Lig için de final oynarlar ama yabancı sınırından dolayı Fener lig de geçebilir.Çinli ortadan vazgeçmez Derya ile oynar bence Gui.Derya Markova da manşet konusunda çok kötü kalıyor mallesef ama ikisinden biri manşet sorununu çözerse ligde de favori olabilirler.Bizim açımızdan sıkıntı tek rakibimiz Eczacı oluyor şuan daha iyiyiz bence ama form da bir Plummer gelirse Eczacı bize set vermez mallesef.

4.lük bu yıl esas ve ulaşılabilir hedef her zaman yatırımlarımız artarak devam ederse hedeflerimiz de o oranda yükselir merdivenleri teker teker çıkmalıyız bu yıl 4.lük seneye 3.lük 2 en fazla 3 yıl içinde ligde kupada finali Bunlar uzun vadede ulaşılabilir hedefler yeter ki yöneticiler sırtını dönmesin takıma.

4.lük bu yıl esas ve ulaşılabilir hedef her zaman yatırımlarımız artarak devam ederse hedeflerimiz de o oranda yükselir merdivenleri teker teker çıkmalıyız bu yıl 4.lük seneye 3.lük 2 en fazla 3 yıl içinde ligde kupada finali Bunlar uzun vadede ulaşılabilir hedefler yeter ki yöneticiler sırtını dönmesin takıma.
Aynen öyle bu sözü verdiler oyüzden taraftar güveni artı. Bu sene de güzel ışıklar verdi takım ama yönetim değişti seçim o bu diyip yatırım planlamasını keser yine saçma sapan işlere dönerlerse kolay kolay bu nesili yatırım planlamasına inandıramazlar bence.

Gülden Kuzubaşıoğlu: Galatasaray da bu sezon için transfere ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum çok enerjik keyif alan ve veren bir takım var.Kim yerine transfer yapılabilir diye düşündüm aklıma gelmedi takım menejerini aradım şuan yönetimin bir ihtiyaç olursa destek veririz sözü aldıklarını ama şuan için bu sezon adına transfer düşünmediklerini öğrendim.
(Mackolik)
Evet ben de programı dün akşam izledim. Aslında bu programla birlikte Her Daim Voleybol, Fileye Temas, Socrates (Neslihan Demir) gibi yayınları da izledim. Bence Maçkolik programı yorumcuları, benim gördüklerime en yakın yorumları yapmış. Özellikle de Side Out ve Transition kavramlarının güzel ve anlaşılır şekilde açıklanmasına bayıldım. Bunlar, voleybolda son derece önemli ve oyunun gidişatını belirleyen önemli kavramlardır. Bu nedenle Gülden Kuzubaşoğluna da ayrıca teşekkürler.

İstatistik, bazı yorumcu ve forumdaki bazı kişilere göre herşey değil. Evet kesinlikle katılıyorum ama doğru okunması, trendlere bakılması ve bunun ek istatistiklerle desteklenmesi halinde çok ama çok önemli olduğunu söylüyorum. VolleyStation istatistiklerinde Digs (Yer savunması) ve Sets (Pas), ne yazık ki yer almıyor. Bu istatistikleri ancak Volleyballworld sitesinin yayınladığı uluslararası turnuvalarda ve belli başlı ligler için bulabiliriz. Ne yazık ki Sultanlar buna dahil değil. Bu nedenledir ki, özellikle pasörlerle ilgili yapılan yorumlar, verilere dayanmayan genellikle subjektif yorumlar olabiliyor.

Fenerbahçe, övüle övüle bitirilemiyor. Tabii ki uzun süre üst düzey oynayan, çok iyi ve çok yönlü oyunculardan kurulu, kadro derinliği olan bir takım. İtiraz edilemez, ancak yine söylüyorum. Biz bu takımı, mütevazi bir bütçe ile oluşturulan, yeni ama iyi bir takımla, üç sette de sarstık ama yıkamadık. Bunun temel nedenleri, iyi servislerimizle, sezon başından bu yana rakibi en düşük servis karşılama yüzdesine zorlayarak ve buna bağlı olarak file önünde her iki smaçörlerinin de, iyi pas alamamalarını sağlayarak oyundan düşürmemize rağmen, Drca'nın kötü topları bile Vargas'a, Aslı'ya ve Eda'ya iyi kötü atması sayesinde, Vargas'ın sistem içi / sistem dışı hücumları, Aslı'nın hem hücum hem savunmadaki kusursuz oyunu, Eda'nın çok zor pasları akıl dolu plaselerle sayıya çevirmesi ve beraberinde yine Vargas ve Ana Cristina'nın kritik anlardaki ACE'leri sonucu bu üzücü sonucu aldık. Bizde ise, ne yazık ki temel belirleyici, şanzımanın iki dişlisinin yolda kırılması. yenilgiyi hazırladı. Kırık dişlilerden bir tanesi pasör çaprazı, diğeri ise Timmerman'sız ortalar oldu. Vargas'ın aldığı iki kötü pas'a yaptığı hücuma yapmış olduğu 2 blok dışında ortalarımız hem hücum hem bloklarda yokları oynadı. Bu kadar kötü performans, olmaz artık dedirtti. Timmerman olsaydı durum değişirmiydi? Bilemem ama kesin olan daha kötü olamazdı. Yasemin 9 serviste 4 hata yaptı. Bu forumda biraz voleybol oynamış herhangi birisi servis atsa, daha iyi performans gösterirdi. Değişiklik yapılması gereken oyuncuların başında geliyordu. Koç, hiç olmazsa Ceylan Arısan'ı niye denemedi onu da anlayamadım. Parmakları ucunda ellerini kaldırsa belki blok yapar, fileyi aşacak toplarda Yasemin gibi seyirci kalmazdı. Esasen hala anlayamadığım diğer konu, Alexia'nın blokları dışında sergilediği kötü performansı oldu. Attığı 7 servis'in 2si fileye, 1 tanesi dışarı gitti. Hücumda ise 3. setteki birkaç top dışında, ancak bu kadar kötü olabilirdi. Birkaç pozisyonda hata yapılabilir, Ters ayak olur, kötü pas olur vs. Paslar hep'mi kötü geldi, fiziksel yada psikolojik bir sorun'mu vardı, gerçekten anlayamadım. Bir uyumsuzluk olduğu net ama kesin birşey de söyleyemiyorum. Bu nedenle, keşke pas istatistikleri de verilebilmiş olsaydı daha iyi analiz yapılabilirdi. Pas dağılımı, çok dengeli idi. İlkin 23, Alexia 21 Lazovic 20 pas aldı. Servis karşılama yüzdemiz, yediğimiz ACE'ler dışında, sezonun en iyilerinden birisi idi. Fener, o noktada bizi çökertmek için iyi strateji uyguladı. İlkin'i 25, Lazoviç'i 24 servis karşılamaya zorlayarak oyundan düşürmeye çalıştı, buna rağmen Lazovic çok iyi bir hücum performansı ile oynadı. Lazovic'in FB maçındaki hücum performansının yerlerde olduğunu iddia eden şahsın, bu akıl dışı iddiasını neye dayandırdığını da çok merak ediyorum. Yer savunmasında bile tek kolla çıkardığı toplar müthişti. İlkin, hücumdaki hatayı biraz daha az yapsa daha iyi olabilirdi ama yine de fena değildi. En azından hücumlarına ilaveten 0 servis hatası, 1 blok ve 1 ACE ile oynadı ve servis karşılamada Eylül ile sahanın en iyilerinden biri idi Saatte 96-100 Km ile saha ortasını hedefleyen bu servisleri karşılamak hiç de kolay birşey değildi. Merak ettiğim, öyle bir imkan olsa ve o maçta sadece Eylül ile çok övgü alan Gizem yer değiştirse, bu iki oyuncunun performansı ne olurdu? Bana göre Eylül bu servislere rağmen, hem servis karşılama hem yer savunmasında müthiş bir iş çıkardı. Bazılarının iddiasının aksine, Kalandadze 3 set boyunca oynatılmış olsaydı bile, smaçör katkısı olarak hem hücum hem savunmada, hem servis karşılamada, mevcutlardan daha fazlasını verebileceğinden kuşkuluyum, çünkü o maçta bizim asıl sorunumuz, ne yazık ki Timmerman'sız ortalar ve pasör çaprazındaki etkisizliğimizdi. Ben bu sezon, en azından kalan maçlarda devre sonuna kadar, bu kadar kötü PÇ ve orta performansı beklemiyorum. Bu maçta en belirleyici temel etken, iki tarafın pasör çaprazları arasındaki performans farkı oldu. Bir taraf çakılırken, diğeri zirve yaptı.

Programın dikkat çeken transfer dedikodularına gelince... Daha sezon başında, transferler devam ederken, ille de geniş kadro, kadro derinliği diye sürekli yazmıştım. Bunların başında da, PÇ mevkiinde, Alexia ile birlikte, güven verici bir PÇ daha olması gerektiğini yazdım durdum. Bu Yasemin Özel'i küçümsediğimden değil ama son maçta oynadığı kısa süre içerisinde 2de 2 yapmasına rağmen tam zamanlı bir oyun oynamadığından, bu takıma katkısının ne olduğu, ya da ne olacağı konusunda kimsenin bir fikri yok. Alexia'nın bu kadar verimsiz oynadığı bir maçta, koç'a henüz o güveni verememişse, o zaman durum kritik. Bu alana bir ihtiyaç var demektir.

Benzer şekilde Bihter, an itibarı ile Güreşen'in yedeği poziyonu gibi bir durumla karşı karşıya ve Gizem aniden ayrıldığı zaman, maç eksiği nedeniyle, nasıl sudan çıkmış balığa döndüğünü biliyoruz. Eğer şu ana kadar Eylül ile bir rotasyona sokulmadıysa ve Koç'a güven vermiyorsa, mazallah Eylül'ün olası sakatlığı durumunda halimiz nice olur?

Timmerman'ın sakatlığı yada rahatsızlığı sonucu, üst düzey bir takıma karşı, Ayçin/Yasemin performansı tam bir hayal kırıklığı oldu. Bu durum tekrar eder'mi bilmiyorum ama gerçek şu ki, birkaç yıl öncesinden başlayarak, Planinsec ve Popovic'in olduğu dönemler de dahil olmak üzere, yolgeçen hanına dönmemiz işten bile değil. Ne yapıp edip, koç'un bu iki oyuncuyu toparlaması lazım. Dalgalı grafikler iyi değil ve olmuyorsa başka çözümler aranmalı. Gidişata bakılıp karar verilmeli.

Bana göre an itibarı ile, en az endişe duyulması gereken mevki, smaçör mevkiidir. Lazovic, İlkin ve Kalandadze bu mevki için şimdilik yeterli oyunculardır. Zorlayarak Sude yerine daha üst düzey birisi bulunur ve alınır'mı, yada alınsa bile Sude tutulur'mu bilemiyorum ama söz konusu 3 oyuncu, gerektiğinde rotasyonla ilk 4 hatta ilk 3 için yeterli görülebilir.

Toparlarsam, herhangi bir olumsuzluğa karşı, en geç devre arasında, kadro derinliği ve en az ilk 3-4 hedefi açısından birkaç transfer şart gibi görünüyor. Ben görebildiklerim kadarı ile fikrimi paylaşıyorum. Yapılır yapılmaz yada nerelere yapılır, hangisi yada hangileri öncelenir bilemem, ama sonuçta bu teknik heyet ve yönetimin kararı olacak ama diğer takımların olası transferlerini de dikkate alarak, mutlaka bazı adımlar atılmalı.

Bu yıl bu takımı oluşturduktan sonra, önümüzdeki yıl için çıtayı mutlaka yükseltmemiz lazım. İyi oynadık ama yenildik girdabından kurtulmamız lazım.

Gelecek sezon pçler Vargas egonu boskovic. Şu tabloda istediğin kadar hedef yükselt yine en fazla 4.bitirirsin. Transfer işleri biraz daha derin düşünülmeli bence. Rakibinin gücünü zayıflatmazsan onu geçemezsin. Ya sen zayıflatacaksın ya da yabancı takımlar. Başka türlü top 3 takımı geçemezsin. Nasıl geçersin mesela egonu Van ryk takası olmazsa vakıfı devirme şansın düşük de olsa vardır yarışabilirsin. Ama egonu gelirse senin vakıfı geçme şansın yok. He derseniz benim zaten 3. Olmak gibi bir amacım olmayacak o zaman okey. 4.olmak için her sene kadro planlamasını yaparsın. Sadece bu politikayla ilk 3 olma projesinin gerçekleştirilebileceğini düşünmek mantıklı değil

Stysiak Ebrar Antropova Akimova gibi bence gayet kaliteli pç oyuncuları var halla belki seneye Egonu Vakıf ile 1 sene imzalayacak sadece bu işler belli olmaz ki ben seneye de Egonu seviyesine çıkılacağını düşünmüyorum.Bu oyuncular 1 milyon üstü kazanan oyuncular şampiyonlar ligi gidersek olabilir ama 4. biter Cev Cup gidersek 500 bin euro seviyesini geçieceğini düşünmüyorum pç bölgesine olan yatırımın.Önce şampiyonlar ligine kendimizi atıp sonra bu paralar gözden çıkarılmalı bence zaten.Cev Cup da Haak sergilemek biraz lüks olur 3. sırayı kapıp sonra bir süper star çekilmeli o bölgeye.

Stysiak Ebrar Antropova Akimova gibi bence gayet kaliteli pç oyuncuları var halla belki seneye Egonu Vakıf ile 1 sene imzalayacak sadece bu işler belli olmaz ki ben seneye de Egonu seviyesine çıkılacağını düşünmüyorum.Bu oyuncular 1 milyon üstü kazanan oyuncular şampiyonlar ligi gidersek olabilir ama 4. biter Cev Cup gidersek 500 bin euro seviyesini geçieceğini düşünmüyorum pç bölgesine olan yatırımın.Önce şampiyonlar ligine kendimizi atıp sonra bu paralar gözden çıkarılmalı bence zaten.Cev Cup da Haak sergilemek biraz lüks olur 3. sırayı kapıp sonra bir süper star çekilmeli o bölgeye.
Şampiyonlar ligine gidebilmen için 3 takımdan biri güç kaybetmeli sen de kazanmalısın yoksa sürekli cev cupta oyna gel anlamı yok yani.

Gelecek sezon pçler Vargas egonu boskovic. Şu tabloda istediğin kadar hedef yükselt yine en fazla 4.bitirirsin. Transfer işleri biraz daha derin düşünülmeli bence. Rakibinin gücünü zayıflatmazsan onu geçemezsin. Ya sen zayıflatacaksın ya da yabancı takımlar. Başka türlü top 3 takımı geçemezsin. Nasıl geçersin mesela egonu Van ryk takası olmazsa vakıfı devirme şansın düşük de olsa vardır yarışabilirsin. Ama egonu gelirse senin vakıfı geçme şansın yok. He derseniz benim zaten 3. Olmak gibi bir amacım olmayacak o zaman okey. 4.olmak için her sene kadro planlamasını yaparsın. Sadece bu politikayla ilk 3 olma projesinin gerçekleştirilebileceğini düşünmek mantıklı değil
Bunlardan birinin aldığı paraya takım kuruyoruz biz.

Aynen öyle bu sözü verdiler oyüzden taraftar güveni artı. Bu sene de güzel ışıklar verdi takım ama yönetim değişti seçim o bu diyip yatırım planlamasını keser yine saçma sapan işlere dönerlerse kolay kolay bu nesili yatırım planlamasına inandıramazlar bence.
Bir noktada haklı bir serzeniş. Yönetim istikrarı olmasa bile bir hedef istikrarı olmalı. Bu nedenledir ki önceleri de belirttiğim gibi, özerklik, hiç olmazsa birisinin yapıp diğerinin bozamayacağı, fikir birliği ile amatör denilen branşlarda, önceden belirlenmiş bir bütçe özerkliği sağlanmalı tüzük yada mali kurullarda ayrı olarak belirtilmeli, Kalan yada yeni gelen yönetimin hedef birliği doğrultusunda çalışma yapması sağlanmalı. Olabilirmi bilmiyorum ama eğer bir hedef konulacaksa, hedefe giden yolda istikrar şart. Özellikle voleybolda transfer görüşmelerinin kızıştığı dönemlerde seçim belirsizliği handikap gibi görünüyor. Hangi yönetim gelirse gelsin, Galatasaray tektir.

Şampiyonlar ligine gidebilmen için 3 takımdan biri güç kaybetmeli sen de kazanmalısın yoksa sürekli cev cupta oyna gel anlamı yok yani.
Vakıfın bütçesi olsa zaten öyle olsun ama biz her branşta hemen hemen olan bir camiayız.Bu sene toplam kadro maliyeti yanlış hatırlamıyorsam 800 bin euro falandı takım menajeri açıklamıştı yanlış hatırlıyor olabilirim ama az çok bu seviye.Egonu zaten 1.5 milyona okey olur en az.Bu para bizim kadro maliyetimizin iki katı madem böyle bir para verilecek sene başı neden ona uygun kadro kurmadık deriz çünkü şuan Egonu gelirse takımda dengeler değişir.Her yerden eşit destek alan bir takım yapısı kurduk ki Timmerman yok diye bunu Fener maçında gördük bir parça eksilince bütün bölgeler çökemeye başladı.Egonu gelirse süper transfer kimse hayır demez ama takımı neden sene başında böyle kurdunuz ozaman derdik.Ve dediğim gibi Egonu gelse en fazla bizi 3. yapar Challenge getirirdi bu işi şuan güzel ilerlerse elde ki kadro da yapar.Bu sene hedef ilk 4 seneye ilk 3 sonra zirve yarışı gibi düşündüm ben kafam da yatırım denince.Mesela bu sene ilk 3 konuşur olduk ilk 3 gelirse seneye direkt zirve denebilir.Ama kadro kimyası tam bu değilken Egonu ya yapılan bu yatırım da eleştirebilecek bir yatırım olurdu.Bende isterim çok gelsin bir anda bütün hava değişir ama bütün kadro maliyetimizin iki katını sezon başladıktan sonra bir oyuncuya vermek ne kadar doğru takım içi dengeleri değiştirir bu durum.Bu sene bana kalırsa 3. olma şansı halla var 4 daha olası ama 3 neden olmasın.Herşey de bir eleştiri yerine biraz güvendikçe gördük zaten takım beklenenden fazlasını veriyor şuan enerji değiştirmeye gerek yok bir şekil 3-4 kovalaması seneye ona göre ilerlemesi lazım bu takımın.Ama umarım bir gün bu seviye bir oyuncu alınır izlemesi çok çok keyifli bir oyuncu.

Kapitalist üretim ilişkileri ve finans üzerinden yegane profesyonel branş olduğu pandemi döneminde kanıtlanan erkek futbol yoluyla; Kadıköy-siyaset sosyolojisi ve gerekli bulunduğu ölçüde Beşiktaş-siyaset sosyolojisi algısına keza spordaki rekabette iz düşümüne dair, bizim tribünün sezona on kaplan gücünde girerek yıllardır biriken hemen her şeyi dışavurmasının sonucunda derbide son derece yumuşak bir salon ortamı vardı. Bizimle uğraşmayı hiç istemedi salondaki çok sınırlı tribüncü nicelik. Oyunun duraklamasının ritmi döndürebilmek adına bizim için gereklilik olduğu ortamda, Fenerbahçeli oyuncular tam da istedikleri süreklilik dahilinde voleybol oynayabildi. Bizim teknik heyet ve yedek oyuncuların da 29 Ekim'de kalkıp gidip, sahaya su atacak hali olmadığından maç birbirinin hayli benzeri setlerle bitti. Ez cümle, Vakıfbank maçı ne ölçüde ideal bir zamanda oynandıysa bu maç da olabilecek en ters zamana denk geldi.

Bongaerts'ı dışarıda tutarak, başta Yasemin Güveli olmak üzere takımdaki tüm oyuncular için; acaba Galatasaray'ı kariyer planlamalarında nasıl ve nerede görüyorlar sorusunun önem ve öncelik arz etmediği görüldü kanısındayım. Pasörümüz dışındaki hemen her oyuncu adına kadın voleybola günden güne odaklanan, branştaki finansal akışı kuvvetlendiren Galatasaray; bu yolla da birlikte büyümek tercihten çok zorunluluk. Geçtiğimiz sezon bu kadronun oluşumu ve mevcut ortamın doğuşu sadece kuvvetli bir ihtimalken de yazdığım gibi, İtalya ve bir ölçüde Polonya'da yanarak kavrularak gelişmeyi gözü kesmeyen her oyuncu için en ideal seçeneğiz. Aksi ihtimalde yaşananları uzun yıllardır gözlemliyoruz ki, gelecekte de farklı bir şey olmayacaktır. Galatasaray'dan dönemsel bir ayrılık, sonrasında yine Galatasaray'a dönüş isteği.

Gsbasket'in 2020'lerdeki yazar kadrosunun bir temel, büyük açmazı var. Provokasyon insanları etkin şekilde güdüleyebilir, şayet asgari anlamda zemin söz konusuysa. Aksi türlü salonda, tribünde dillendirilse ortamda barınılamayacak cümleler bir internet forumunda kurulmuş oluyor ki; insanları değil salona çekmek Gsbasket'te kalem oynatmaktan dahi uzaklaştırıyor. Bıçak sırtı provokatif tavrın ustalıkla icra edilmesi şart, kaş yapmak isterken göz çıkartılmamalı.

Son düzenleme:
Demesinler ve para da saçmasınlar zaten.
Bence voleybol şuan ülkemiz de çok gelişti biraz da olsa yatırım şart.Ben şuan kulüp buraya milyonlar yatırsın demiyorum ama bu sene güzel bir adım atıldı bakın biz başarıyoruz bir proje içindeyiz deyip güzel sponsorlar bulmamız lazım.İmoco başkanı önceki sezon 4 milyon euro takım bütçelerinin olduğunu ve hepsinin sponsorları tarafından karşılandığını söylemişti.Kulüp bu mali durum da evet çıkayım Egonu alayım diyemez belki ama yatırımcı bulmak zorundalar Voleybol da ses getirip bir temel bir kimya kurmamız lazım çünkü ülkemizde basketbolu bir kaç sene içinde geçebilir bence voleybol.Egonu geldi ve hepsi sponsor tarafından karşılandı örneği belki ülkemiz de yok ama İmoco bunu senelerdir yapıyor çok büyük bir taraftar kitlemiz var bir kaç iş adamı sahip çıksa bu şubeye yeter.

Zaten bende oyüzden bu sezon Egonu almak hatta olurdu dedim.Bende bu sene alınsa bu nasıl planlama derdim.Egonu bütçesi ayırıyorsan çevresini de ona göre düzeceksin.