2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Rezalet bir performans, servislerimiz zaten lazovici ilkini pas kivaminda atiliyor. Ilkin ve lazovic ikiside ayni kafada bloka caprtirayim blok out olsun. Papaz her zaman pilav yemez. Kesinlikle blok ustu smac basacak oyuncu lazim. Ilk verdigimiz sette ilkin uzerinden yapilan hucumda blok ustu vurabilecek bir oyuncu olsa o set ve oyun 3-0 bizimdi. Bize egonu isabelle haak gibi blok ustu vuracak oyuncularm lazim. Lazovic kalandadze ilkin caratasu bunlarla olmazz

Yine tam taraftarın seni sevmeye başlamışken hayal kırıklıkları içeren bir mağlubiyet. Böyle vasat kadrolar yaptıkça aynı şeyleri yaşamaya mahkumuz ne zaman ki bunu anlamaya başlarız camia olarak o zaman belki değişir bazı şeyler. Yazık bu taraftara. Forumda takımı öv öv bitiremeyenlerin voleybolu tam olarak da bilmediğini düşünüyorum. Yanlış kişilerin fikirlerine kapılan çok kişi de var maalesef. Takımın zaten üst seviye olmasını istemeyenler için bu yenilgiler sorun değil gerçi de gerçekten umutlanan hayalleri olan her sene üzerine koyup gideceğiz diyen taraftara üzülüyorum. Yapılanma böyle olmaz potansiyelli bir oyuncu bile yok Eylül dışında. 3 sene sonra dünyada adından söz ettirir dediğin bir kişi yok böyle üstüne koyamazsın her sene mesela. Asıl hedefimiz challenge cupsa zaten sorun vardır. O kupanın hiçbir değeri yok o kupa sana hiçbir şey vermeyecek. Senin hedefin lig bazlı olmalı cev cup olsa hadi yine neyse

Ben kendimce bir yorum yapacağım. Rakiplerinde bazı bölgelerde , özellikle pasör çaprazında özel oyuncular olunca mevzu çözülüyor onlar adına. Zaten bu pozisyondaki oyuncular senin takımının çıtasını belirliyor. Sende de bu tip bir oyuncu olmalı. Sen 15/15 de yapsan önemli maçta bu tip oyuncular maçı alıyor senden ve bir faydası olmuyor uzun vadede. Yıllardan beri diğer takımların hep özel oyuncuları oldu mutlaka ve fark yarattılar: Kim , Egonu, Gamova, Vargas vs...

Ingilizce bile bilmeyen Gs tv spikerleri simdi roportaj yapsin oyuncularla. Her mac sonu ilkinle ayni roportaj sonra futbol taraftarina 3 lu cektirme sonra kapanis. Ya kapatin bu voleybolu yada adam akilli onem verin. Ingilizce bilen bir spiker bulun Gs tv ye yabanci oyunculari her mac goruşunu alsin takima aidiyetleri artsin. Ilkin asagi ilkin yukari sanki takim sadece ilkinden ibaret. Ben her daim bunlara kizdim. Basketboldada hicbir basarisi olmayan kimilerini ilahlastiriyoruz. Bakin futbol farkli misal fener hersene bizden fazla harciyor transfere basari kazanamiyor orda dinamikler farkli, saha buyuk 11 futbolcu var kaleci var vs parayla basari alamazsiniz. Ama basketbol voleybol hele bayan voleybolu daracik sahada 6 oyuncuyla oynana oyun. Su takima her yil para dokecegine iki yil biraz para dok hem Tr hem Avrupa sampiyonlugu gelir. Para dokmem bu branslar zarar ediyor diyorsan hic para harcama kapat gitsin. Futbolda tokatladigimiz takimlar sonra Gs yi ezdik deyip kendilerince tatmin oluyorlar. Bir bransta yer alacaksak sampiyonluga oynamaliyiz oynamayacaksak kapatmaliyiz o kadar

Benim için Eylül'ün başında, çikolata ten ve şortla Galatasaray'ın PAOK'u 3-0 yendiğini izlemek hayli özgün ve tatminkar bir yaşamsal deneyim. Bugünü de, Avrupa'nın üçüncü kupası için Chieri ve Roma takibini de o gün üzerinden olumlarım.

Bugüne dair üzüntülü olan her Galatasaraylı içinse, balık yine baştan koktu. Yakın geçmişte olaylı sezonları olan, yokmuşçasına röportajlarda kariyer ve CV anlatan potansiyelli genç oyuncuları motive etmenin yolu bunu yaparsanız sevilirsiniz ya da ayakta alkışlanırsınız demek değildi. Kısacası benim yazılarım sizler adınaydı, oyunculara bu tavır sökmez. Madem kariyer ve CV diyorsunuz; profesyonel erkek futbol, amatör erkek basketbol ve kadın basketbolun ardından kadın voleybolda da Avrupa'nın ikinci kupasını kaldırın kulüp için. Kutlamalarda Sevilla FC'ye öyle bir video atalım ki, Avrupa genelinde milyon izlensin demekti.

Gizem Hanım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü için yazdıklarını kadın voleybol takımımıza uyarlarsam; 2012, 2016 ve 2021'de final oynadığımız CEV Cup'ın tarihte gördüğü en nadide katılımcıyız biz. Büyüklüğümüz başka bir büyüklük, her maçın seremonisinde heykelciğimiz sergilenmeli. Ben seri şekilde final oynayıp kaybetmeye böyle fetişist bir yaklaşım sergilemiyorum naçizane. Fakat şu noktada hemfikirim, bir katılım başvurusuyla bu takımın somut ve kimsenin göz ardı edemeyeceği bir hedefi olurdu. Söz konusu finaller bize über bir büyüklük getirmese de lobinin kralını getirmişti.

Neriman Özsoy'u hatırlamak 2012-2014 aralığı üzerinden hayli keyifli, Ze Roberto da etkin bir nostalji yaşatıyor tabi. Fakat, biz üst kupaya katılım göstermek için başvuru yapmayalım; taraftarlar THY'nin takım için dedikodusunu merak etsin, sizler de onları geçerek CEV Cup'a katılmaya bir sezon boyunca uğraşın denince düşüş böyle sert oluyor işte. Eski harazlar nüksediyor Adanalı tabiriyle.

Ben 2025 yazında, Gsbasket'in eskilerine Balkan Kupası finalindeki PAOK maçını ballandıra ballandıra anlatırım defaten. İşbu yazı, an itibariyle ruh temelli bir üzüntü yaşayan Galatasaraylılar için kaleme alınmıştır.

Hep diyorum yine diyeceğim takım hücumda eli güvenilir bir power smaçöre ihtiyaç duyuyor işler iyi gitmediğinde vurup sayıyı alabilecek. İşlerin bugünden de daha kötü olacağı maçlar olacak bu ligde kolay maç yok bizim gibi 4-5 mücadelesi veren takımlar için. Aynı şekilde Avrupa’da chieri eşleşmemiz de çok zor olacak
Galatasarayın ligdeki her maçı her sonuca gebe. Her maçı zor bunu defalarca kez yazdım.Tabi bana göre lig sonuncusuna yenilme ihtimali eczacıdan fbden maç almasından daha yüksek. Takımın tavanı düşük olduğu gibi tabanı da düşük. Bu yüzden rotasyon yapamazsın. O kadar vasat hücumcuların var ki orta oyuncun yokken ıkına ıkına hücum ediyorlar. Takımın smaçör rotasyonu çok yanlış kuruldu dediğimde linç yedim ama her görüşümün de arkasındayım. Lazovicten iyi manşet alan ve kalandadzeden çok daha iyi hücum eden 2 isim alacaktın. Anca öyle bi şansın olurdu. Bu saatten sonra işimiz zor rakipler seni çözmeye başlıyor hadi bakalım alexia mı ilkin mi lazovic mi kalandadze mi çıkaracak seni işten

Basketbol ve voleyboldaki her başarısız sonuçtan sonra 'Tek profesyonel branş erkek futboldur' argümanı üzerinden bir yoruma katılmak kendi açımdan mümkün değildir.
Şu an dünyanın en iyi ligi NBA'dir ve UEFA Şampiyonlar liginden bile daha profesyonel ve ekonomisi güçlü bir kurumdur.
Basketbol ve voleybol da en az erkek futbol kadar profesyoneldir.
Ayrıca Galatasaray vizyonu Avrupa'daki 2 numaralı değil,1 numaralı kupaları kazanmayı hedefler.

Yeterince bütçemiz var istediğimiz her ismi transfer edebiliriz sözlerine inanmıyorum ben bu arada. Devre arasında alabileceğin en iyi isim liyy onu alabilecek misin? Şey diyecekler takımımız gayet iyi bu tip maçlar yol kazası lig başında gücümüzü gösterdik ya da şöyle şöyle isimlere gittik ama kabul edilmedi teklifimiz biz de transfer yapmadık. Yani senin madem bütçe sorunun yok git egonuyu çek al 2 senelik imzala devre arasında da lyy çek kafan rahat ligi ilk 3 bitir ne diye istim üzerinde geçsin lig!! Palavra hepsi

Murat Beğen Bey'e hitaben bir açıklama, Kapitalist üretim ilişkileri ve finansın dinamikleri üzerinden pandemide 2019-2020 sezonu tamamlanan NBA ve ACB profesyonel basketbol ligleridir. Kalan ligler ise piyasa üzerinden yeterince para döndürememekte ve sabah, öğle, akşam en önde gelen aktörlerine kıvrandırarak finans-pazarlama ilişkisi anlattırmaktadır. Argümanın zemini budur.

Argümana gülüyorum yazarsanız, imzası 13 Nisan 2014 olan bir Galatasaray taraftarına kadın basketbol amatör branştır yazıyorsa yenilgiye kılıf arıyordur şeklinde neden-sonuç ilişkisi kuramadan yanıt verirseniz Gsbasket'te muhattap alınabilmenizin tek yolu forumun geçmişinde karşılığı olan bir Galatasaray taraftarının yazınızı beğenmesi olur.

Basketbol ve voleyboldaki her başarısız sonuçtan sonra 'Tek profesyonel branş erkek futboldur' argümanı üzerinden bir yoruma katılmak kendi açımdan mümkün değildir.
Şu an dünyanın en iyi ligi NBA'dir ve UEFA Şampiyonlar liginden bile daha profesyonel ve ekonomisi güçlü bir kurumdur.
Basketbol ve voleybol da en az erkek futbol kadar profesyoneldir.
Ayrıca Galatasaray vizyonu Avrupa'daki 2 numaralı değil,1 numaralı kupaları kazanmayı hedefler.
.

Son düzenleme:
Önümüzdeki hafta Thy maçı bizim için sezonun kalanı için tamam mı devam mı maçı olacak çünkü aldığımız vakıf galibiyetini çöpe attık vakıf da fbyi yenince 3.lük için şansımız çok azaldı zaten

Böyle bir maç olamaz Aydın seviyesi bir takıma set dahi vermemiz lazım. Ama kendi elimizle verdik.Timmerman sakat Alexia da onla beraber sakatlandı herhalde iki maçtır yokları oynuyor sezon başı çok iyi başladı Alexia iki maçtır 1. Lig oyuncuları gibi. Bongaerts bugün çok kötüydü Aslı kat kat iyi yöneti. Lazovic ilk sete coştu sonra yoktu. Kabul edilecek bir mağlubiyet değil. Timmerman tek gitmedi kendisiyle beraber Alexia Bongaerts ve Lazovici de aldı bugün herhalde. Bence takım toparlanır ama toparlansa ne Aydın gibi bir maçı kaybetmek umarım sene sonu bize hedeflerimizi kaybettirmez. Vakıf galibiyeti bu maçla çöp olmuş oldu süpriz bir maç kazandık süpriz bir maç verdik. Thy maçı giderse kriz başlar ne olursa olsun almak zorunda takım eski havasını yakalamak için. Thy maçı giderse ilk 4 e Thy ortak olur net.Thy maçı alınırsa bu maç az da olsa telafi edilir o maçta giderse zor günler başlar.

Bugün özelinde ikili değişikliklerde Yasemin Özel yerine Kalandadzeyi kullanmak hücumda sıkıştığımız turları geçmemizi kolaylaştırabilirdi. Alexia maçı çok kötü kapatmasa da zaman zaman o da düştü ve kenara alındığı bölümlerde Yasemin’i çok verimli bulmadım. Dangubic ve İlkin’in manşetinden vazgeçememiş olabilir Hernandez ama hücumdaki aksaklığın kendi kendine düzelmesini beklemesi rakip adına avantaj yarattı.

Bugün özelinde ikili değişikliklerde Yasemin Özel yerine Kalandadzeyi kullanmak hücumda sıkıştığımız turları geçmemizi kolaylaştırabilirdi. Alexia maçı çok kötü kapatmasa da zaman zaman o da düştü ve kenara alındığı bölümlerde Yasemin’i çok verimli bulmadım. Dangubic ve İlkin’in manşetinden vazgeçememiş olabilir Hernandez ama hücumdaki aksaklığın kendi kendine düzelmesini beklemesi rakip adına avantaj yarattı.
PÇ yedeği olarak Yasemin çok yetersiz.

Bana kalırsa genel olarak Kalandadze şuan hak ettiği süreyi almıyor.Ben şahsen koçu beğeniyorum iki sezondur ama Kalandadze seviyesin de bir oyuncu bu kadar az kullanılamaz bence bildiğimiz Kalandadze hem arka hem ön tur hem blok hem servis oyunun her alanında etkili komple bir smaçördür.Hernandez kızın form bulmasına izin vermiyor şuan umarım bir bildiği vardır.

Muhtemelen, hayatında hiçbir takımda amatör olarak bile voleybol oynamamış, parkenin psikoljisini bilmeyen ve anlamayan, tek derdi bilgisizliği ile birlikte, eleştirilerini hiçbir bireysel ve takım istatistik verilerine dayandıramadan, o vasat bu vasat, onu alalım bunu alalım diyerek sürekli negatiflik yaymaya çalışan, hayattaki kompleksini, sağdan soldan duydukları ile yada sosyal medyadan derlemeye çalıştıkları ile sözde yorumlamaya çalışarak, buradan ben demiştim payesi çıkarmaya çalışan ve burada söylenmemiş şeyleri söylenmiş, söylenmiş şeyleri de söylenmemiş gibi yaymaya çalışarak hareket eden ve adımı defalarca vermiş olmama rağmen hala hayalinde başka kişileri canlandırma ısrarı ile halüsilasyon içerisinde yaşayan kişiye, yeniden hatırlatmamdır. Lütfen aklına mukayyit ol ve eğer doktor tavsiyesi üzerine kullandığın birşey varsa, kullanmadan uyuma. Bu kafa ile kendine yazık ediyorsun.

Benim, “Derin Analiz’lerimi” merak ediyorsun ya...Dışarıda önemli işlerim olduğundan ve maçı canlı olarak takip edemediğimden ve bu nedenle de mekanıma geç geldiğimden, sanırım kusura bakmazsın ama seni çok fazla bekletmeyeceğimden emin ol.

Bugün intihar ettik dersem yanlış olurmu bilmiyorum ama sanırım öyle oldu. Genel bakışla, eğer kazandığımız iki setin birisini 10 sayı farkla, diğerini 7-14 geride iken 25-18 alıyorsak, ama buna rağmen maçı kaybediyorsak, bu rakibin güçlü olmasından değil, tamamen 1. Setteki güçlü oyunumuz ve rakibin zayıf direnci ile, nasıl olsa bu maçı kazanırız’dan kaynaklanan konsantrasyon eksikliği ve bunun devamında kaybedilen 2 set sonrası panik, puansız çıkacağımız maçtan adeta mucizevi bir geri dönüşle 14-7 geride iken 25-18 ile kazanılan 4. set ile birlikte en azından kurtarılan 1 puan diye özetlerim. Ben çok uzun zamandır böylesi garip ve bir o kadar üzücü bir maç izlemedim. Bu maçın kaybedilmesinde baş sorumlunun oyunculardan ziyade, doğru yere doğru zamanda doğru tercihleri yapmayan Hernandez’in olduğunu düşünüyorum. Sonuçtan bağımsız, sıradan bir takım karşısında, bir sürü bireysel hata ve kötü tercihlerle dolu böyle bir oyun, bize hiç yakışmadı. Çok ama çok üzgünüm. Umarım başta hoca, teknik ekip ve tüm oyuncular, tek vücut olarak, bu maçtan gerekli dersleri çıkarırlar. Fenerbahçe maçından sonra, hiçbir ders çıkarılmadığı apaçık ortada.

Detaylı teknik analizi daha sonra paylaşacağım.