Benim için Eylül'ün başında, çikolata ten ve şortla Galatasaray'ın PAOK'u 3-0 yendiğini izlemek hayli özgün ve tatminkar bir yaşamsal deneyim. Bugünü de, Avrupa'nın üçüncü kupası için Chieri ve Roma takibini de o gün üzerinden olumlarım.
Bugüne dair üzüntülü olan her Galatasaraylı içinse, balık yine baştan koktu. Yakın geçmişte olaylı sezonları olan, yokmuşçasına röportajlarda kariyer ve CV anlatan potansiyelli genç oyuncuları motive etmenin yolu bunu yaparsanız sevilirsiniz ya da ayakta alkışlanırsınız demek değildi. Kısacası benim yazılarım sizler adınaydı, oyunculara bu tavır sökmez. Madem kariyer ve CV diyorsunuz; profesyonel erkek futbol, amatör erkek basketbol ve kadın basketbolun ardından kadın voleybolda da Avrupa'nın ikinci kupasını kaldırın kulüp için. Kutlamalarda Sevilla FC'ye öyle bir video atalım ki, Avrupa genelinde milyon izlensin demekti.
Gizem Hanım'ın Fenerbahçe Spor Kulübü için yazdıklarını kadın voleybol takımımıza uyarlarsam; 2012, 2016 ve 2021'de final oynadığımız CEV Cup'ın tarihte gördüğü en nadide katılımcıyız biz. Büyüklüğümüz başka bir büyüklük, her maçın seremonisinde heykelciğimiz sergilenmeli. Ben seri şekilde final oynayıp kaybetmeye böyle fetişist bir yaklaşım sergilemiyorum naçizane. Fakat şu noktada hemfikirim, bir katılım başvurusuyla bu takımın somut ve kimsenin göz ardı edemeyeceği bir hedefi olurdu. Söz konusu finaller bize über bir büyüklük getirmese de lobinin kralını getirmişti.
Neriman Özsoy'u hatırlamak 2012-2014 aralığı üzerinden hayli keyifli, Ze Roberto da etkin bir nostalji yaşatıyor tabi. Fakat, biz üst kupaya katılım göstermek için başvuru yapmayalım; taraftarlar THY'nin takım için dedikodusunu merak etsin, sizler de onları geçerek CEV Cup'a katılmaya bir sezon boyunca uğraşın denince düşüş böyle sert oluyor işte. Eski harazlar nüksediyor Adanalı tabiriyle.
Ben 2025 yazında, Gsbasket'in eskilerine Balkan Kupası finalindeki PAOK maçını ballandıra ballandıra anlatırım defaten. İşbu yazı, an itibariyle ruh temelli bir üzüntü yaşayan Galatasaraylılar için kaleme alınmıştır.