2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Ne diyeyim bilemiyorum... Hala çok şaşkınım. Geçen sezon devre arasında gelen Dangubic/Lazovic'in takıma katkısı ve bugün Challenge Cup'a katılmamızda ve neredeyse yarı finalin kapısına aralamamızda çok önemli bir katkısının olduğu yadsınamaz, ancaaak bu sezon ne yapmaya çalıştığını anlayabilmiş değilim. Sezona iyi başlamış olmasına rağmen, ligde THY hariç tüm büyük takımlara karşı, özellikle hücumda iyi bir performans gösterirken, orta ve alt sıralardaki takımlara karşı tam anlamıyla çakıldı. İnanılmaz derecede, inişli çıkışlı bir grafik gösterdi. Bu nedenledir ki, önceki istatistik paylaşımımda, VAR/YOK olarak değerlendirdim. Son Zeren maçının en iyilerinden birisi iken, devre sonundaki Kuzeyboru maçının en kötülerinden birisi idi. Maçı hücumda -17 etkinlikle tamamladı. Sahaya sürdüğünüz smaçörlerden bir tanesi değil, iki tanesi değil, üç tanesi de aksarsa zaten baştan maçı kaybettiniz demektir. Buna rağmen son anda 3-2 kaybetmiştik.
Lazovic, tatlı ve tarzı ile beğendiğim bir oyuncu ve milli takımda da defalarca izledik. Hırslı, atletik ve top çıkarmak için sonuna kadar mücadele eden sempatik bir oyuncu ama bize sempati değil istikrar gerekir. Smaçörde hücum yada servis karşılamada herhangi bir oyuncu tıkanırsa, birilerinin rotasyonla kurtarması gerekir. Lazovic bu istikrarsız performansla bunu karşılayabilirmi? Şu ana kadar sergilediği grafikle bence tam anlamıyla güven vermiyor. Lazovic veya Kalandadze'den birisi kesin gidecek. Hangisi olur bilemiyorum. Belki de ikisi de. Doğru seçimler yapılırsa, ve Dangubic bu istikrarsızlığını devam ettirirse, kendisine teşekkür edip güle güle demekte bence sakınca yok.
Bence Lazovic hırsla oynayabilen biri.Mesela ne diye eleştirdik milli takımda liberolardan iyi defans yapıyor top düşürmüyor bizim takım da neden böyle değil.Bizde de büyük maçlar da hem ön hem arka çok iyi oynuyor.Orta seviye takımlara iki alanda da kötü oynuyor.Bence Lazovic tamamen hırsla çalışan biri.Milli takıma da her maça hırslı çıktığı için her maç üst düzey defans yapıyor.

Lazareva ve Bahçelievler arasında resmi imzalar atılmış. Bu kadar isteyeni varken almak büyük iş. Bahçelievler de yüksek bütçe ile çıkacak gibi duruyor seneye ilk 8 de o zaman her maç üst düzey geçecek. Geri kalan 6 takımın durumu belli değil ama umarım onlar da yüksek bütçe kararı alırlar.

Yönetime de bu sefer helal olsun. Sezon başı voleybolda uzun sözleşmeler pek yok önemli olan konfor alanı yaratıp oyuncuları elde tutmak derken bundan bahsediyorduk. Vakıf dahil bir çok teklif varken Yasemini tutmak. Yurt içi yurt düşü çok iyi teklifler alırken Bongaertsi tutmak önemli işler. Kemik kadro kurduk ve koruduk. Kaldı Eylül ve Timmerman . Zaten İlkin Ayçin ve Alexia seneye de bizde. Kemik kadroyu kurduk koruduk şimdi sıra üstüne ekleme yapıp eksikleri kapamakta.

Pasör de Bongaerts yedeğine Aslıhan ile devam edelim ya da Buket veya Sıla alınmalı.Pasör Çaprazı Alexia yanına Stysiak.Orta Timmerman Yasemin Ayçin yanlarına genç enerjik bir yerli daha çekilmeli.Libero Eylül yanına Buse iyi olabilir.Smaçör İlkin yedeğine bence Sude yerine İlkini arada dinlendirmek için bir yerli alınmalı.Yabancı olarak Dangubic giderse yerine Hertbos.Diğer smaçör de alınabilirse Li ya da Gatina onlar alınamazsa Dalderop iyi olabilir.Tabi farklı isimler de alınabilir seneye hedef ilk 3 zorlamak olursa bu kadro ilk 3 zorlayabilir.Seneye ilk 3 den yükseğini yapabilecek bir takım kurmak zor Li alınabilirse belki daha iyi sıralamalar düşünülebilir ama Li de bence Çinden çıkmaz.Başka da direkt bizi daha yüksek seviyelere çıkaracak yıldız kalmadı.Gatina geliştirilip 1 sezon sonra o seviyeye getirilebilir.

Çok iyi denilen takımın da bir seviyesi olur bu arada.Bu sene mesela kadro iyi diyorum sezon başından beri ama şampiyonluk alacak kadro değil bu kadro hem kemik kadro oluşturuldu hem de ilk 4 kadrosu.Kemik kadroyu oluşturduk ilk 4 de girersek bu kadro bu sezon başarılıdır.Seneye de ilk 3 yapacak bir kadro kurulacak mesela.Transferleri ona göre yorumlamak lazım gidip Egonu Boskovic beklemeyelim.Vakıf Eczacı Fener bunlar yine bizden daha iyi kadrolar kurar ama birini tahtından edebilelim yeter.İlk 3 girip şampiyonlar ligi gittikten sonra kemik kadro da iyice oturacağı için bir iki eksik bölge kapatır şampiyonluk yarışına gireriz.Bunu yazmak böyle kolay da umarım uygulaması da kolay olur.Vakıf Eczacı gibi senelerdir zirveye alışmış takımlar varken hemen oraya girmek kolay olmayacak.Ama seneye bence ilk 3 zorlayacak bir kadro şart umarım transferler de o yönde gelir.
Gs nasıl 3.olabilir eğer gerçekten iyi bir kadro yapmazsa mesela merak ediyorum. Şuan piyasada alınacak kaç çapraz var? İyi çaprazın yoksa 3.olamazsın orası başlı başına olay. Smaçöre zaten arina Markova alınamayacağına göre hangi bölgeye kimi alıp vakıf eczacı Thy zeren Kuzeyboru ve hatta Bahçelievler’i geçip 3.olacağız? Lazareva Bahçelievler’le anlaşmış ki kendisi sb oyuncusu yazdığınız gatina da öyle. Sbden oyuncu getirmek bizim için sorun. Van ryk vakıfla devam eder zaten tica da eczacı dersek biz kimi alıp 3.olabiliriz sence?

Stysiak da Thy ile çoktan anlaştı bu arada. Kaldı ki kendisi bizim oyunumuza ne kadar uyumlu olur bongaerts ile nasıl anlaşır şüpheli. Yine alexia ile oynayıp 3.olacağımızı düşünmüyorsunuzdur herhalde

Olay çaprazsa Zerenin alacağı çapraz kim kaldı. Kuzeyborunun alacağı çapraz kim kaldı. Bahçelievler Lazareva aldı ama Türk oyuncu kadrosunu nerden yapacak kimle yapacak. Önceki yaz da aynı şeyi yaptınız Thy Zeren Kuzeyboru Beşiktaş hepsi bizi geçecek boş atıyorsunuz o bu. Bu kadro kemik kadro kurmak için yapıldı dedik. Hayır hepsi gidecek ne kemik kadrosu dediniz. Bakın kemik kadro kuruldu hepsi tutuldu dediğimiz gibi bir Eylül kaldı oda tutulur. İlk 4 için her takımı saydınız bizden başka.Bu yazda çapraz diyorsunuz önemli bir mevki zaten yazdım okuma yetkiniz varsa hedefimiz ilk 3 kesin girmekte yazmadım zorlamak yazdım. Vakıf Eczacı varken onlar arasına girmek hemen kolay değil önce bir kimya lazım yazdım. Oyüzden zaten bu seneye kemik kadro oluşturma senesi diyoruz öyle kolay bir iş değil. Umarım okuduğunuzu anlayabiiiyorsunuzdur her şeyi yazdım zaten oraya. Bize rakip olarak sunduğunuz takımlarda hiçbiri daha pç almadı piyasa da oyuncu yoksa onlara da yok sadece bize değil. Onlardan ama bir artımız var bizim libero pasör orta oyuncu bir takviyeye de smaçör bölgemiz gayet kaliteli oturmuş. Onların diğer bölgeleri bile belli değil daha.İlk 3 konusunda da ilk 3 zorlamak yazdığımı Vakıf Eczacı gibi takımları geçmenin zor olduğunu lütfen okuyup anlayın.ilk 3 de neden yapmayalım kaliteli bir smaçör geldikten sonra.

Olay çaprazsa Zerenin alacağı çapraz kim kaldı. Kuzeyborunun alacağı çapraz kim kaldı. Bahçelievler Lazareva aldı ama Türk oyuncu kadrosunu nerden yapacak kimle yapacak. Önceki yaz da aynı şeyi yaptınız Thy Zeren Kuzeyboru Beşiktaş hepsi bizi geçecek boş atıyorsunuz o bu. Bu kadro kemik kadro kurmak için yapıldı dedik. Hayır hepsi gidecek ne kemik kadrosu dediniz. Bakın kemik kadro kuruldu hepsi tutuldu dediğimiz gibi bir Eylül kaldı oda tutulur. İlk 4 için her takımı saydınız bizden başka.Bu yazda çapraz diyorsunuz önemli bir mevki zaten yazdım okuma yetkiniz varsa hedefimiz ilk 3 kesin girmekte yazmadım zorlamak yazdım. Vakıf Eczacı varken onlar arasına girmek hemen kolay değil önce bir kimya lazım yazdım. Oyüzden zaten bu seneye kemik kadro oluşturma senesi diyoruz öyle kolay bir iş değil. Umarım okuduğunuzu anlayabiiiyorsunuzdur her şeyi yazdım zaten oraya. Bize rakip olarak sunduğunuz takımlarda hiçbiri daha pç almadı piyasa da oyuncu yoksa onlara da yok sadece bize değil. Onlardan ama bir artımız var bizim libero pasör orta oyuncu bir takviyeye de smaçör bölgemiz gayet kaliteli oturmuş. Onların diğer bölgeleri bile belli değil daha.İlk 3 konusunda da ilk 3 zorlamak yazdığımı Vakıf Eczacı gibi takımları geçmenin zor olduğunu lütfen okuyup anlayın.ilk 3 de neden yapmayalım kaliteli bir smaçör geldikten sonra.
Tamam da sorumun cevabı bu değil. Zaten yazdıklarım zeren için de geçerli ben şunu diyorum şuan piyasada kimi alırsak ÜÇÜNCÜ bitiririz ligi? Sen konuyu başka yerlere çekiyorsun hepsinin de cevabı var ama hiç uğraşmak istemiyorum gerçekten. Piyasada kimleri alırsak 3.olacağız? Soru bu

Gizem hanım soru ondan da başka şeylerdi orda 100 tane şey yazıyordu dediğinize göre biz ilk 8 zor yapıyoruz bu seon için de dediğiniz gibi.Ama soru cevabını da verdim okuyup anlayın lütfen dedim yine okuyup anlamamışsınız.Vakıf Eczacı gibi kimyası oturmuş takımlar varken ilk 3 zor önce kimya yakalanmalı yazdım zaten.Oyüzden önce kemik kadro kurup hedef hedef gidilmeli 2 yıldır diyoruz.Yapıldı zaten.Yine orda yazmama rağmen anlamamışsınız ilk 3 zorlamak diyorum az önce de açıkladım bu takımlar varken ilk 3 zor oyüzden ilk 3 girmek değil zorlayacak kadro diyoruz.İlk 3 de bu sene Eczacı Vakıf taş gibi mi oynuyor yoo gayet iyi bir oyunla geçilir.İlk 4 hedefleyen kadro ile de yendik.Neden seneye zorlamayalım.Ha yönetim gider belki 0 dan yıldız olacak birini bulur getirir belli olmaz zaten her bölgemiz tamam.Bir tek her topu öldürebilecek bir oyuncu kaldı bırakalım da yönetim bu sene olmazsa önümüzde ki sene becerebilirse alsın.

Zaten troll olduğunu hepimiz biliyoruz Gizem hanımda halla zorluyorsunuz.Hani gidiyordu bütün oyuncular hani ilk 4 de Zeren Thy Kuzeyboru Beşiktaş bizden iyi kadrolardı bu kadroya bu kadar güvenmemiz gerekiyordu.Bu sezon kemik kadro tutuldu dediğiniz gibi gitmediler.İkinci yarı Thy maçını alırsak yüksek ihtimal ilk 4 de gelir.Zaten Timmerman sakat olmasa Aydın ve Thy maçları gitmezdi ilk devre.Bu sezona geldik bu sezon da Zeren Bahçelievler Kuzeyboru piyasa da bir kaç oyuncuyla adı geçen herkesi üstümüze koydunuz.

Voleybol takım oyunu döve döve söve söve oyuncu özgüvenini kırarız sadece.İyi hava iyi atmosfer oluşsun ki takım da genç takım o gazla yükselsin.Her zaman negatif güzel günler de kaybolup kötü günler de her şey daha da kötü olacak izleyin çok kötü olucaz diyen kişilere gerek yok.

Gizem hanım soru ondan da başka şeylerdi orda 100 tane şey yazıyordu dediğinize göre biz ilk 8 zor yapıyoruz bu seon için de dediğiniz gibi.Ama soru cevabını da verdim okuyup anlayın lütfen dedim yine okuyup anlamamışsınız.Vakıf Eczacı gibi kimyası oturmuş takımlar varken ilk 3 zor önce kimya yakalanmalı yazdım zaten.Oyüzden önce kemik kadro kurup hedef hedef gidilmeli 2 yıldır diyoruz.Yapıldı zaten.Yine orda yazmama rağmen anlamamışsınız ilk 3 zorlamak diyorum az önce de açıkladım bu takımlar varken ilk 3 zor oyüzden ilk 3 girmek değil zorlayacak kadro diyoruz.İlk 3 de bu sene Eczacı Vakıf taş gibi mi oynuyor yoo gayet iyi bir oyunla geçilir.İlk 4 hedefleyen kadro ile de yendik.Neden seneye zorlamayalım.Ha yönetim gider belki 0 dan yıldız olacak birini bulur getirir belli olmaz zaten her bölgemiz tamam.Bir tek her topu öldürebilecek bir oyuncu kaldı bırakalım da yönetim bu sene olmazsa önümüzde ki sene becerebilirse alsın.
Tamam hangi çaprazla ve smaçörle 3.lüğü zorlayacağız? Lazareva Bahçelievler’de stysiak thy şeklinde düşünün ve Gs kimleri alırsa 3.lüğü zorlar? Ayrıca yazdıklarım gayet doğru birsürü takım var yatırım yapan seni onlardan favori tutacak biri mi var? Bu takımları geçemez miyiz mi yazdım ben Allah aşkına! Düzgünce iletişim kurmaya çalışıyorum hala trol vs yazıyorsunuz tam da işinize gelmediği anda tabi. Gsnin zaten kemik kadrosu belli şuan kemik kadro değil olay. Maç almak farklı bi şey 3.olmanız için seriden galip çıkmanız lazım ne eczacı ne vakıf 2017deki gibi bir mucize olmazsa o serileri bize vermez. Çaprazımız Van ryk alexia ikilisinden oluşursa evet belki zorlarız ama o da vakıfta devam eder. Ben de o yüzden soruyorum kimleri alırsak 3.lüğü zorlarız?!

Arkadaşlar vakıf ya da eczacıdan önemli bir taş çalmazsanız o takımların yerine zor geçerseniz. Örnek veriyorum; eczacı ile boskovicin sözleşmesi bitiyor eğer boskovici alırsanız eczacı da alacak üst seviye pç olmadığı için güçsüzleşecek. Boskovici al markovayı hepsini al demiyorum. Denge değiştirecek bi hamle yapman lazım. He gs gelecek sene de 4.olacaksa zaten bu seneden başka bi şey olmamış olacak bu sene de en iyi ihtimal 4.lü olacağız. Bu sene vakıfı eczacıyı yendin mesela ama 5.sin 5 bitirme ihtimalimiz de oldukça yüksek. 4 bitirmekle 5 bitirmek eğer 3.olma hedefiniz yoksa hiçbir şey değiştirmiyor. İki takım da cev cup oynuyor. Aynı durum İtalya ligi için de geçerli. Imocodan taş çalmayan takım zor şampiyon olur. Burda da fbden taş çalmayan takım şampiyon olamaz. Yani kimi alt etmek istiyorsun bakacaksın ordan kimi çalabilirim diyeceksin. Senin üstündeki takımı geçmen için izleyeceğin yol budur. Bunun yapamıyorsan geçme ihtimallerin tesadüf ya da mucizelere kalıyor

Öncelikle evet bu takımları geçemeyiz dediniz az önce nasıl geçicez bu takımları ne demek.Ve zorla anlamak istemiyorsunuz ama üşenmeden yazmaya aynı şeyi devam edicem.Vakıf Eczacı ve Fener hariç bütün takımlardan daha iyiyiz önceki sene yaptığınız gibi boşuna yalandan rakip çıkarıp hava bozmaya çalışmayın.Bahçelievler sadece Lazareva ile yerli oyuncusu olmadan napıcak Bahçelievler Buse ile devam edebilirse eder başka yerli nerden gelecek 4 oyuncu yerli olmak zorunda ya.Zeren uçucaz kaçıcaz dediler ama onlar asıl piyasa da oyuncu kalmadı deninecek seviye de bize kalmadı da onlara mı kaldı.yerliyi nerden bulacaklar sizin deyiminizle kalmamış piyasa da yabancıya nerden bulacaklar.Ama Zeren yine iyi transferler yapar.Kuzeyboru kimi alıcakta şuan biz onları geçebilirmiymişiz.Thy her bölge de daha kaliteliyiz hadi düzgün pç aldı diyelim sadece pç üzerinden oynanmıyor bu oyun.Thy de yerli orta yok şuan mesela Büşra seneye ne verir ki bu takıma.Vakıf Eczacı için dediğim şeylerin aynısını yazıp haksız mıyım diyorsunuz.Gidin bir mesajlarımı okuyun bence baştan sona kadar,İlk 3 ZORLAMAK.Bu takımları hemen geçmek kolay değil ama bu sezon bile az çok zorladık.Voleybol da power oyuncu krizi var bize özel bir şey değil.Ama şimdiden konuşmayalım bende beklemiyorum da belki yönetim Li alıcak Dalderop ayrılıyorum dedi belki o gelicek Stysiak kesin kimseye imza atmadı belki o gelicek.Belli olmaz belki 0 dan bir oyuncu bulup voleybola kazandıracaz.İlk 3 bende her mesajda zorlamak diyorum.Zaten her alanda kaliteli bir takımız tek eksik fizikli köşe.Ortalar hücum da gayet iyi İlkin gayet okey gittikçe gelişiyor.Stysiak Dalderop Li Alsmeier Tolok Gatina belki 0 dan bir oyuncu bulunur hani top öldürecek bir tane fizikli oyuncu alınsın zaten seneye için yeterlidir.Bizde biliyoruz Boskovic çalsak Vargas alsak ilk 3 yaparız ama Şampiyonlar ligi görmeden gidip bu oyunculara da 2 milyon basmaz bu kulüp gerçekçi gidelim.

Zaten hepimiz biliyoruz ilk 3 takım seneye yine bizden iyi kadro kuracak.Ama biraz güzel hava atmosfer bu takım gittikçe gelişsin taraftar çeksin.Zaten bu takım zevk aldıkça taraftar da zevk alıyor taraftar zevk aldıkça sponsor geliyor.Sponsorlar başarılar taraftar ilgisi artıkça hedefler büyüyor.Bu sezon mesela son 5 sezonun falan tek keyif veren sezonu.Kemik kadro yaptık bir tane yıldız yabancı çekicek zaten bence yönetim.İlk 3 zorlasak belki birinden bu sezon sıra çalsak.Ondan sonra ki sezon bu gazla hedefler daha da büyüse.Daha bu yaz bu takım 3-4 senelik her sene hedefin bir çita yükseldiği bir projeye girmeli dedik.Aslında olan da şuan o gibi duruyor.

Mesela Yasemin ile uzattık Bongaerts ile uzatık. Buna sevinmek yerine sizin olumsuzunuzu dinliyoruz başka konulaa giriyoruz zaten alıştık. Yasemin Bongaerts kalınca aferin demek yok. Ama gitselerdi ooo ne kadar kötü bir takım diye 100 tane mesaj atardınız. Bunun bu takıma yararı olmaz. Eleştirinin de övmenin de yeri var.

Bir sürü şey yazıyorsun ama asla soruma cevap vermiyorsun. 3.lüğü zorlayabilmek için kimleri alabiliriz diyorum bana zeren Thy bizden iyi değil diyorsun ben zaten 4.olamayız demiyorum düzgün okuyun. Bu takımlarla kıyaslandığında açık ada favori olacağın ve vakıf eczacı ikilisinden birini 3-4 maçlarında avlayabileceğimizi düşündüğünüz kadro nasıl olur diyorum yahu!!! Bongaerts kalması çok güzel yaseminin de öyle ama benim bahsettiğim “çok iyi takım kuracağız” lafının altını doldurabilmek. Çünkü sürekli böyle açıklamalar yapmak taraftarın da beklentisini yükseltiyor. Sürekli sürekli çok iyi takım kuracağız dendiğinde demek ki gerçekten önemli isimler alacaklar diye düşünür insan. He bu benim sorduğum soruyla alakasız bi konu orası da var! 1 tane yıldız oyuncu çekecek bence yönetim dedin kimi mesela? Bu sezon başında hedef ilk 4tü gelecek sene çok iyi takım kuruyoruz diyip barboliniye para harcayıp yine ilk 4 hedefimiz mi diyecekler! Yoksa biz 4.olacağız dediğimiz sezonda ligde final oynamıştık ama bu çok mucizevi ve tesadüfen gerçekleşen bi olaydı. Yani o zaman ben de diyorum ki ilk ikiyi zorlarız 👍🏻

Arkadaşlar vakıf ya da eczacıdan önemli bir taş çalmazsanız o takımların yerine zor geçerseniz. Örnek veriyorum; eczacı ile boskovicin sözleşmesi bitiyor eğer boskovici alırsanız eczacı da alacak üst seviye pç olmadığı için güçsüzleşecek. Boskovici al markovayı hepsini al demiyorum. Denge değiştirecek bi hamle yapman lazım. He gs gelecek sene de 4.olacaksa zaten bu seneden başka bi şey olmamış olacak bu sene de en iyi ihtimal 4.lü olacağız. Bu sene vakıfı eczacıyı yendin mesela ama 5.sin 5 bitirme ihtimalimiz de oldukça yüksek. 4 bitirmekle 5 bitirmek eğer 3.olma hedefiniz yoksa hiçbir şey değiştirmiyor. İki takım da cev cup oynuyor. Aynı durum İtalya ligi için de geçerli. Imocodan taş çalmayan takım zor şampiyon olur. Burda da fbden taş çalmayan takım şampiyon olamaz. Yani kimi alt etmek istiyorsun bakacaksın ordan kimi çalabilirim diyeceksin. Senin üstündeki takımı geçmen için izleyeceğin yol budur. Bunun yapamıyorsan geçme ihtimallerin tesadüf ya da mucizelere kalıyor
Boskovice verecek 2 milyonumuz var da biz mi bilmiyoruz?