2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Rakip takım bizim ekolden, iyi manşet iyi savunma temalı bir takım. Tabi iki gömlek gerimizde. İlk setin genelinde ve 3. setin bir bölümünde takım düşüşe geçen ivmeyi hissettirmekle birlikte, 5-6 sayı dışında iç gıdıklayan anlar olmadan maçı kazandık. Aydın BŞB maçının ardından yakın dönemin internet tabiriyle sapıtmasyon temalı kimi yazılara istinaden, bu takım yerel ligde normal sezonu 8. sırada bitirip üstüne 4 play-off galibiyeti aldığı takdirde sezonu 5. sırada bitirmek üzerinden gelecek sezon CEV Cup'a katılıyor. Yani bu sezonun bitişini işaret edecek herhangi bir mağlubiyet formu kolay kolay olamaz. Normal sezonu ilk 4'te bitirip, devamında finale kalamasak dahi seri kazanarak Şampiyonlar Ligi'ne gitme ihtimali elbette keyifli. Gel gelelim ki, Boskovic'in büyüklüğüne karşın Eczacıbaşılı oyuncuların kontratlar ve yaz başarıları bir yere kadar; burada da kazanmamız lazım diyerek içeriyi fokurdatmaları bana tekil olasılık gibi geliyor. Tabi, bu işarette bulunup hedef ilk 4 ve Şampiyonlar Ligi'dir diyen her Galatasaraylıya saygı duyuyorum.

Burhan Felek, keyifli hafta içi akşamı aktivitesi olmayı sürdürüyor. CEV Cup'ta oynamıyor olduğumuz ortamda, tüm sezonu takımın görüntüsü ve salondaki ambians üzerinden yorumlayacakken yine hayli kazanım bir akşam oldu. Davuldaki kardeşimizin dinamizmi akşamın en öne çıkan kesitiydi. :) Keza cumhuriyetin 101. yılı marşına dahi dans ederek eşlik eden Alman ablanın maç önünü salt birayla yaşadığına pek inanamıyorum. :)

Geçtiğimiz sezonki deplasman maçında mükemmel bir tribün vardı. Sezonun iz bırakan görüntülerinden olmuştu. 5 sette galibiyet gördükleri halde turu geçtiğimizi görememişlerdi. İlkin ve ileriye doğru adım atsa da halen sallandığı anlar olan Ayçin'in de işaretiyle 3-0'la turu geçmek, geçen sezona dair tribüne teşekkür olacağı gibi saha içine dair de bir hesabın kapanması anlamı taşır.

köy takımı diyebileceğimiz bir rakibe karşı hücumda 50 bile geçelim 45 altında kalkmayı başarı olarak görmek inanılmaz bir bakış açısı tebrik etmek lazım. Bu tip insanlarla hiç voleybol tartışmasına girmemek daha doğru olur vallahi.
Thy maçını umarım alırız timmerman da dönmeli yoksa çok daha zor işimiz. Thy maçını alamazsak zaten oturup ya thynin sürpriz bir yenilgi almasını bekleyeceğiz ya da bizim sürpriz bir galibiyet almamızı…he tabi kuzeyboru maçı da önemli. Biz öyle büyük takımlar gibi ligde herhangi bir maçta kötü oynama hakkına sahip değiliz çünkü bütün takımlar tehdit bizim için. Biz iyi değilsek kazanamayız hücumda iyi olacağız, blok defansta, serviste… bunları yaptığımızda altımızdaki takımları geçebiliyoruz yapamazsak Aydın maçında da görüldüğü üzere yeniliyoruz. Çok dikkatli olmak lazım hala ilk 4 kesin değil.
Alexia için egonu meselesinde de kadro önerisinde de ne düşündüğümü yazmıştım. Yazılanları dikkatli okumak önemli tabi

Gizem Hanım, bize spor kulüplerine dair bir büyüklük tanımı yapabilir misiniz? İslam Çupi'den olur, wikipedia'dan olur, Özdemir Erdoğan'dan olur... Böylece sınırda seyreden provokatif ifadenize dair size bir kalkan yaratabiliriz.
Nereden çıktığını anlamadım bu konunun? Bulaşmak istiyorsunuz galiba! Kendinize bulaşacak başka kişiler, başka konular bulun lütfen

Şuan bence bu kadro ile sezon bitirilip eksikler seneye kurulan kadro da düzeltilmeli en geç aralık da transferlere başlamamız lazım zaten.Sadece devre arası Yasemin Özel yerine Logan tarzı hem pç hem power smaçör olarak oynayabilecek biri alınabilir.
Yalnız Logan işi olmayacak. LOVB 8 Ocak'da başlayacak ve bitiş tarihi 4 Nisan gibi görünüyor. Yeni bir organizasyon olduğu için, bazı aksamaları var ama iyi bir oyuncu havuzu kurmuşlar. Önceden de belirttiğim üzere, performansa göre sözleşme yenileme konusunda elimizi çabuk tutmamız gerekiyor çünkü Amerikalılar bu işe çok para yatırıyor ve önümüzdeki yıl, aç kurt gibi belli başlı liglerin oyuncularına saldırmaları (bağlamak anlamında), yüksek olasılık. Bu nedenle de yeni transferler için, sezon ortası, bazı oyuncularla görüşmek ve bir şekilde bağlamak, yerinde olacaktır.
Logan yada Markova benzeri olursa kötü olmaz. Logan bizde, Markova NCAA'de zaman zaman iki mevkide de oynadı ve başarılı oldu ama böyle oyuncuları bulmak gerçekten zor. Hele ki devre arasında...

Son düzenleme:
Biz öyle büyük takımlar gibi ligde herhangi bir maçta kötü oynama hakkına sahip değiliz çünkü bütün takımlar tehdit bizim için.
Lakabı İstanbul beyefendisi olan bir insan, bir insana asla bulaşmaz da; hem yazdıklarınızı hatırlamanız hem de Gsbasket'te Galatasaray kültüne kafanıza estiği noktadan bulaşmamanız bir zorunluluk. Büyüklük standartlarınızı bilelim de, şayet tutarlıysanız Galatasaray taraftarlarına saygılı olma zorunluluğunuza ayrıca değinelim.

köy takımı diyebileceğimiz bir rakibe karşı hücumda 50 bile geçelim 45 altında kalkmayı başarı olarak görmek inanılmaz bir bakış açısı tebrik etmek lazım. Bu tip insanlarla hiç voleybol tartışmasına girmemek daha doğru olur vallahi.
Thy maçını umarım alırız timmerman da dönmeli yoksa çok daha zor işimiz. Thy maçını alamazsak zaten oturup ya thynin sürpriz bir yenilgi almasını bekleyeceğiz ya da bizim sürpriz bir galibiyet almamızı…he tabi kuzeyboru maçı da önemli. Biz öyle büyük takımlar gibi ligde herhangi bir maçta kötü oynama hakkına sahip değiliz çünkü bütün takımlar tehdit bizim için. Biz iyi değilsek kazanamayız hücumda iyi olacağız, blok defansta, serviste… bunları yaptığımızda altımızdaki takımları geçebiliyoruz yapamazsak Aydın maçında da görüldüğü üzere yeniliyoruz. Çok dikkatli olmak lazım hala ilk 4 kesin değil.
Alexia için egonu meselesinde de kadro önerisinde de ne düşündüğümü yazmıştım. Yazılanları dikkatli okumak önemli tabi
Bu voleybolun doğası ama kötü takımlar Avrupa da görünmek kendini kanıtlamak için oyuncular her zaman agresiftir defansta. Kuzeyboru dün Zagreb gibi bir takıma set verdi. Thy %40 ın altında kaldı muhtemelen Karadağ temsilcisi çok kötü bir takıma.Vakıfbank Calcıt seviyesinde bir takıma set verdi.Alt seviye takımlar her zaman hırslı ve agresif olur defansta bu seviye maçlar da.

Lakabı İstanbul beyefendisi olan bir insan, bir insana asla bulaşmaz da; hem yazdıklarınızı hatırlamanız hem de Gsbasket'te Galatasaray kültüne kafanıza estiği noktadan bulaşmamanız bir zorunluluk. Büyüklük standartlarınızı bilelim de, şayet tutarlıysanız Galatasaray taraftarlarına saygılı olma zorunluluğunuza ayrıca değinelim.
Kimse kusura bakmasın ama burada 3-4 kişinin sürekli sistematik şekilde saldırısı altında olan biriyim siz de gayet bulaştınız İstanbul beyefendisi vs bilemem orasını. Burada bana saygılı olan kimseye saygısızlık etmedim ama topluca üstüme gelindi keşke o dönemlerde gs taraftarına saygılı olma zorunluluğunu hatırlasaymışsınız.
Sizin duymak istediğiniz nedir onu da anlamıyorum benim büyüklük görüşüm ne alaka mesela?

Bu voleybolun doğası ama kötü takımlar Avrupa da görünmek kendini kanıtlamak için oyuncular her zaman agresiftir defansta. Kuzeyboru dün Zagreb gibi bir takıma set verdi. Thy %40 ın altında kaldı muhtemelen Karadağ temsilcisi çok kötü bir takıma.Vakıfbank Calcıt seviyesinde bir takıma set verdi.Alt seviye takımlar her zaman hırslı ve agresif olur defansta bu seviye maçlar da.
Hayır benim bahsettiğim şey şu. O gün rakip en iyi performansını gösterir seni takım olarak zorlayabilir ama. 40la hücum eden köşe için iyi oynadı demek başka şey. O takım iyi de oynasa senin belli standartlarda kalman lazım. Konu şu; kötü oynayan biri iyi oynadı demek eleştirim buraya benim

Türkiye'nin Dünya'da bilinen markaları olur, Dünya ve Türk spor tarihi olur, Galatasaray tribün tarihi olur, profesyonel erkek futbol olur; amatör kadın futbol, erkek basketbol, kadın basketbol, erkek voleybol, kadın voleybol, erkek sutopu, kadın sutopu tarihi olur bugünü olur. Galatasaray'ı olduğu bir ortamda büyükten saymıyorum şeklindeki temelsiz bir safsatayı bir daha okumayalım burada. Mazoşizme değil de külte tapınmaya geliyoruz zira.

Türkiye'nin Dünya'da bilinen markaları olur, Dünya ve Türk spor tarihi olur, Galatasaray tribün tarihi olur, profesyonel erkek futbol olur; amatör kadın futbol, erkek basketbol, kadın basketbol, erkek voleybol, kadın voleybol, erkek sutopu, kadın sutopu tarihi olur bugünü olur. Galatasaray'ı olduğu bir ortamda büyükten saymıyorum şeklindeki temelsiz bir safsatayı bir daha okumayalım burada. Mazoşizme değil de külte tapınmaya geliyoruz zira.
Galatasaray’ı voleybolda büyükten saymıyorum daha doğrusu sayamıyorum. Bununla beraber çok büyük bir futbol markası olduğu aşikar. Voleybol markası mı tabiki hayır. Ben de olmasını istiyorum hatta en çok ben istiyorum belki de. Neyi neyden sayacağıma da benim yerime kimse karar veremez bunu da belirtmek de fayda var. Herkesin istediği şeye inanabilir. Ben büyük olmasa da gs voleybol taraftarıyım ve takımıma gönülden bağlıyım.

Başta Önder abi olmak üzere pek çok Galatasaraylıya, Gsbasket'in jenerasyonlarına duyduğum saygıyla uzatmayı gerekli görmüyor ve noktalıyorum. Okumamak kaydıyla, foruma yazmaya devam.

Vakıf oyunu oturmaya başladı gibi ama halla manşete biraz zorlayınca takım çöküyor. Manşet olayını sezon sonuna kadar halledemezlerse bence ilk 3 şansı halla var ama manşet sorunu çözülürse mallesef geçemeyiz bu takımı. Bu arada son lig maçından önceki performansımıza bakarak bu yorumu yapıyorum. Son lig maçı performansımız ekstra kötüydü umarım Thy maçında eski forma geri döneriz.