2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Ligin ilk yarısında 24 resmi maçta 20 galibiyet, 4 mağlubiyet aldık. Galibiyetlerin içerisinde toplamda 1 set verilen Vakıfbank ve Eczacıbaşı maçları var. Tablonun vahametini buradan okuyun.

Büyük smaçör transferi yapılmazsa, ipler koptu kopacak. Az kaldı, ramak kaldı.

Ne smaçör transferi olacak ne de düzgün hoca gelecek gibi umarım yanılırız. Güzel bir ilk devre izledik hayal kırıklığı yaşıyacaz 2. Devre gibi hissediyorum işleyen bir düzen bozuldu. Sezon sonu iyi bir hoca iyi bir pasör çaprazı ve Power smaçör ile hazırdı takım zaten. Çok bir eklemeye gerek yok Alexia yanına üst düzey bir pasör çaprazı birde power smaçör al takıma yeterli gelecek sezon için. Ondan sonra hedefler büyür takım da yavaş yavaş her sezon büyür ne gerek var işleyen bir düzeni full bozmaya devre arası.

Son düzenleme:
Albertı Bigrelli ile ilgileniyormuşuz en saçma ve en gereksiz hamle. Romanya liginde küme düşme yarışı veriyor şuan takımı. Devre arası Hernandez gitsin diye bir kaç taraftara uydular iyi yönetim desinler diye. Ama voleybol bilen herkes az çok bilir ki dünyanın en iyi liginde ilk 4 istiyorsan çok anormal işler çok başarısız bir ilk devre geçmediği sürece sezon sonuna kadar hocanı tutman mantıklı olan. Ha anlarım biriyle anlaşırsın Antiga ismi de geçti Antiga gelse mesela helal olsun yönetime derdim tam hızlı oyun hocası. Ama Antiga da gelmedi erkek voleybol takımı yönetecekmiş galiba hedefi oymuş düştüğümüz hoca seviyesi içler acısı.

Barbolini'nin ekstrem olmayan kadrolarda istifini bozduğu hiç görülmedi geçmişte. Üstüne, bari Barbolini'nin gelecek sezonki smaçörünü şimdiden çözseydiniz de; ilk 4'ü şubenin aksine, kendi zihninde hedef olarak belirleyen insanlara yaranabilseydiniz. Sıkı, taş gibi takım isteyenleri zaten kaybettiniz.

Vakıfbank maçına antrenörle çıkıyoruz dışında hiçbir olumlu emare yok bu haberde.

Seneye Barbolini ihtimali çok yüksek gibi. Şöyle Barbolini yıllardır en üst seviye takmaları çalıştırıyor.2010 dan sonra hiç düşük bütçeli takım çalıştırdığını hatırlamıyorum. Ama o yüksek bütçeli takımlara da hep mütevazi sonuçlar aldı oha çok iyi hoca performansı var denmiyordu hatta 4 yıl çalıştırdığı Scandicci de baya eleştiri alıyordu. Ama çok yanlış bir isim olduğunu düşünmüyorum hem şampiyonluk yarışını biliyor hem yıldız oyuncu yönetimini hem de yanına iyi bir ekip kurulacak gibi Bigrelli yedek antrenör olacak deniyor mesela. Umarım seneye güzel bir teknik heyet yönetimi izleriz.

Bigrelli bence geleceği olan bir hoca ama bu sezon için çok yanlış bir hamle bence. Daha 34 yaşında 1.5 yıldır yardımcı antrenörlük 1 yıl da başantrenörlük yapmış bir isim çok tecrübesiz.Ve çalıştırdığı üç takımda çok yüksek hedefleri olmayan takımlar.

Bigarelli hiçbir özelliği olmayan bir isim zaten şu ana kadar olan kısa kariyeri de bunu doğruluyor sırf gelecek sene gelecek İtalyan antrenörün yanında yer alacak diye yarım sezon da olsa Galatasaray takımı baş antrenörü oluyor Adnan Mert Paşaoğlu'ndan fazlası yok bu Adnan Mert çok iyi olduğu için değil Bigarelli'nin özelliği olmamasından.

Barbolini'ye gelince kendisinin başarılı bir koç olduğu konusunda herkes hemfikirdir ama İtalya'da zaten onu başarılı yapan şey de İtalyan voleybolunu iyi bilmesi geçmiş Türkiye kariyerinde vasatı aşamadı bunun için çabaladığını da düşünmüyorum iyi bir kadro alabilir çalışabilir kazanacağı maçları kazanır kaybedeceği maçları kaybeder ve İtalya'da başa oynayan bir takıma gitmeyi hatta Bigarelli ile gitmeyi düşünür. Kendisinin Galatasaray'ı bir üst seviyeye taşımakta lig rekabeti içinde konsantre bir şekilde takım yöneteceğini düşünmediğim için yanlış tercih olduğu kanaatindeyimggerçekleşirse. Tekrar belirtmek gerekirse Bigarelli tercihinin ise izahı yok.

Son düzenleme:
Biz de Adnan Mert Paşaoğlu allame-i cihan olur demedik fakat asistan koç ile devam edilecek idiyse bunun için antrenör ithal etmeye, hiçbir özelliği olmayan bir İtalyan'ın cv'sine Galatasaray yazdırmaya gerek yoktu. Hele gelecek yıl geleceği kesin bile olmayan birinin isteği ile bunu yapmaya gerek yoktu takım Türk takımı elbette gelecek antrenörün bildiği birileriyle çalışmak istemesi normal fakat neden Türk takımının birinci yardımcı antrenörü yerli olmasın.

Koskoca Galatasaray'ı yarım sezon çalıştıracak koç bulunurdu hiçbir şey yapılamıyorsa Reşat Arığ, Adnan Mert Paşaoğlu takımı yarım sezon götürürdü. 90 doğumlu koçumuzun geldiği Bergamo'da antrenörler nasıl bulunduğu yere gelmiş kendisi o kültür ile nasıl Bergamo'ya baş antrenör olmuş hangi antrenörler çıkmış bunlara bakmadan Adnan Mert ile olmaz dememek lazım.

Öncelikle tüm arkadaşlara, sağlıklı mutlu ve huzurlu bir yıl dilerim. Özel nedenlerden dolayı biraz ara vermek zorunda kaldım ama birçok gelişmeyi takip ettim. Hoş özellikle şu aşamada Galatasaraylı voleybolsever olarak pek de huzurlu bir sezon geçmeyeceğinin güçlü sinyalleri, son gelişme ile tam bir hayal kırıklığına dönüştü. Umarım yanılırım.

Anlamakta güçlük çektiğim konu, futbolda scout yapılanması güçlü görünen, muazzam nokta transferler yapabilen, herkesin gıpta ile baktığı ve rakiplerinin adeta nal topladığı bir camianın, bu alanda nasıl bu kadar akıl tutulması denebilecek kararlar alabileceği, tam bir araştırma konusu. Başkan aklı başında, maddi konulara duyarlı ve Bankalar Birliği anlaşmasını noktalama aşamasına gelmiş bir yönetim, neye dayanarak böylesi bir hamle ile sezonu tam anlamı ile riske edecek bir adım atmış, gerçekten anlaşılır gibi değil. Gerçekten çok endişeli ve üzgünüm. Bazı arkadaşların dillendirdiğinin aksine, bu kararın arkasında üç beş baldırı çıplak sosyal medya holiganının ekisinin olduğunu düşünmüyorum ve yakın gelecekte bu olayın kokusunun tüm detayları ile ortaya çıkacağına eminim.

Sonuç olarak çok üzgün ve tedirginim. Bu hamle ile, bu yıl Challenge Cup'ı bırakın, gelecek yıl için Balkan Kupasına katılımı bile riske attık gibi düşünüyorum. Bu durumda, bunun hesabını kim, kimden soracak, o da ayrı bir konu. Ne camia nede voleybolseverler, herkesin güçlü transferlerle kadrosunu takviye ettiği bir dönemde böylesi amatörce bir hamleyi, içine sindireceğini sanmıyorum.

İlk 8 takımın ilk yarı tüm performansları ve takımımızın çekirdek kadrosunun detaylı performans analizini hazırladığım ve ve muhtemelen yarın paylaşacağım tablolar, zaten olumsuz belli sinyaller verirken, üzerine bu durumun eklenmesi sonucu gerçekten büyük endişe duyuyorum. Başta dediğim gibi, umarım yanılırım.