Öncelikle tüm arkadaşlara, sağlıklı mutlu ve huzurlu bir yıl dilerim. Özel nedenlerden dolayı biraz ara vermek zorunda kaldım ama birçok gelişmeyi takip ettim. Hoş özellikle şu aşamada Galatasaraylı voleybolsever olarak pek de huzurlu bir sezon geçmeyeceğinin güçlü sinyalleri, son gelişme ile tam bir hayal kırıklığına dönüştü. Umarım yanılırım.
Anlamakta güçlük çektiğim konu, futbolda scout yapılanması güçlü görünen, muazzam nokta transferler yapabilen, herkesin gıpta ile baktığı ve rakiplerinin adeta nal topladığı bir camianın, bu alanda nasıl bu kadar akıl tutulması denebilecek kararlar alabileceği, tam bir araştırma konusu. Başkan aklı başında, maddi konulara duyarlı ve Bankalar Birliği anlaşmasını noktalama aşamasına gelmiş bir yönetim, neye dayanarak böylesi bir hamle ile sezonu tam anlamı ile riske edecek bir adım atmış, gerçekten anlaşılır gibi değil. Gerçekten çok endişeli ve üzgünüm. Bazı arkadaşların dillendirdiğinin aksine, bu kararın arkasında üç beş baldırı çıplak sosyal medya holiganının ekisinin olduğunu düşünmüyorum ve yakın gelecekte bu olayın kokusunun tüm detayları ile ortaya çıkacağına eminim.
Sonuç olarak çok üzgün ve tedirginim. Bu hamle ile, bu yıl Challenge Cup'ı bırakın, gelecek yıl için Balkan Kupasına katılımı bile riske attık gibi düşünüyorum. Bu durumda, bunun hesabını kim, kimden soracak, o da ayrı bir konu. Ne camia nede voleybolseverler, herkesin güçlü transferlerle kadrosunu takviye ettiği bir dönemde böylesi amatörce bir hamleyi, içine sindireceğini sanmıyorum.
İlk 8 takımın ilk yarı tüm performansları ve takımımızın çekirdek kadrosunun detaylı performans analizini hazırladığım ve ve muhtemelen yarın paylaşacağım tablolar, zaten olumsuz belli sinyaller verirken, üzerine bu durumun eklenmesi sonucu gerçekten büyük endişe duyuyorum. Başta dediğim gibi, umarım yanılırım.