2024-2025 Kadın Voleybol Takımı (Galatasaray Daikin)

Ben istatistiksel anlamda cok ust seviyede olan isimlerimizin kucumsendigini ve butce-fayda anlamında iyi basarili bir takim kurdugumuzu düşünüyorum.
Dedigim gibi ilk 4 olması gereken ilk 3 zorlanırdayim hala.
 
Bizi

Thy ne konuda başarısız? Vakıfbankı geçmemek mi başarısızlık? Bizi çok rahat geçiyorlar mesela üstüne tepe takımları maç bazında zorluyorlar. Halil bey sizi bizi nerde görüyorsunuz tam olarak?
Thy bizi 3 senedir neden geçiyor çok net 3 senedir belediye takımları bütçesiyle oynuyoruz bir zahmet geçsinler.Başarısızlık olarak bakarsak Thy dehşet güzel bütçeler ayırıyor ne başarısı var sizce Cev cup da çeyrek finalde elenmek mi Ebrarlı dönemde Challenge Cup da her takımdan misli misli güçlüyken 16 yaşındaki Alexia ile başa çıkamayıp Kupayı Yeşilyurta kaptırması mı başarı. Zaten bütçe olarak ilk 4 e girmesi çok rahat olması gerek bir takımken her sene zar zor kendini ilk 4 e atması mı bu sene Kuzeyborunun hakıydı bence virajı tecrübesizlikten denemediler.Bu seneyi saymazsak biz o kadar düşük bütçelerle Thy yi kaç kere yendik. Bana kalırsa Vakıfı geçememesi evet başarısızlık zaten İlk 4 son 3 senedir kopuk bizden arada bu kadar fark olmasına rağmen zar zor ilk 4 e giriyorlar. 3 seneden farklı olarak kadro olarak her bölgede yükseldik şuan hangi mevkiye bakarsak bakalım Thy de smaçör harici her bölgede düştü. Bana kalırsa çok büyük sürpriz olmaz Thy yi geçmek olması gerek bu zaten bu kadro 5. Olsun diye kurulmadı.
 
Thy takım uyumu ve manşet olarak çok çok sorunlu orta oyuncu da Türk oynatmak zorundalar Büşra harici oyuncu yok Büşra 34 yaşına geldi. Smaçör ikilisi Bergman Tuğba bu kadro da bizi ezer geçer diyebilecek ne var halla göremiyorum çok denk iki takım bence kim daha iyi takım uyumunu yakalarsa o ilk 4 yapar.
 
THY'nin önündeki üç takımı geçemiyor olması bütçenin yanlış kullanımı birkaç oyuncunun bekleneni verememiş olması antrenörün yeterince motive olmaması kendi iç meseleleri bizi çok rahat geçtikleri ise muhakkak.
Bu yıl içinse hep söylediğimiz gibi takım potansiyelli ama sahaya çıkmadan oynamadan ne vereceği bilinen oyuncular oldukları kanaatinde değilim, THY ise söylendiği gibi çok geriye gitmiş bir takım değil oldukça hücumcu bir takım oldu onlar biraz tökezler biz de oynayabileceğimiz en iyi voleybol oynarsak geçebiliriz.
 
Yatırım yaptık denilen sezon için bile 4.lüğü zor görüyorsak hatta favori değilsek 5.lik ihtimalimizin gayet yüksek olduğu bi sene bizi bekliyor demektir. O zaman biz neden yatırımı arttırdık? Küme potasına girmemek içinse ok. Asla küme potasına girmeyiz diyebilirim ama 4.lük için favoriyiz diyemem. Basit bi şeymiş gibi gelebilir ama bazılarına göre yatırımın her sezon artacağı varsayımını bile öldürebilir sezonu 5.likle bitirmemiz. Devre arasında Fbnin vargas takviyesi ayarında bize güç verecek biri almayacaksak neyimize güvendiğimizi anlayamıyorum
 
Yatırım yaptık denilen sezon için bile 4.lüğü zor görüyorsak hatta favori değilsek 5.lik ihtimalimizin gayet yüksek olduğu bi sene bizi bekliyor demektir. O zaman biz neden yatırımı arttırdık? Küme potasına girmemek içinse ok. Asla küme potasına girmeyiz diyebilirim ama 4.lük için favoriyiz diyemem. Basit bi şeymiş gibi gelebilir ama bazılarına göre yatırımın her sezon artacağı varsayımını bile öldürebilir sezonu 5.likle bitirmemiz. Devre arasında Fbnin vargas takviyesi ayarında bize güç verecek biri almayacaksak neyimize güvendiğimizi anlayamıyorum
Buna zaten katılıyorum halla çok gerideyiz ama önceki senelere göre bütçe artırıldı bu yüzden yatırım deniyor yoksa halla zirvenin çok gerisindeyiz ama ben halla 4 yarışında Thy ile kafa kafaya götüreceğimizi düşünüyorum.Dediğimiz her şey boş aslında şuan net bir şekilde sezon içi performans görmemiz gerekiyor ama halla İlk 4 yapacak bir takım olduğunu düşünüyorum umarım beklentiden çok daha fazlasını verip bir kaç süpriz yapar bu takım.
 
Son düzenleme:
İzlemeyecek kişiler için kısa özet geçeyim Galatasaray tarafında orta vadede şampiyonluk yarışına girebilecek bir takımın temeleri atıldığı çok önemli bir sezon olduğunu söylemiş.Türk olarak çok iyi bir kadro kurulduğunu önümüzdeki sezonlarda yabancılarla desteklenirse zirveyi Galatasarayın zorlayacağını söylemiş.Bizim gibi oda ilk 4 sıranın Thy ve Gs arasında geçeceğini bizim bir tık önde olduğumuzu Thy ye göre söylemiş.Ve eğer Alexia tutarsa 4 tutmazsa eğer bu takımın 6. bile olabileceğini söylemiş.
 
Büyük süpriz denilen isim muhtemelen Derya ben Lazovic yerine tercih ederim pasör çaprazı oynayabilen hücumcu bir smaçör Lazovic kariyer olarak çok daha sağlam ama bize önde etkili oyuncu lazım zaten kötü manşet alan smaçör yok şuan takımda.
 
CEV Cup katılımı sağlansa; erkek futbol, kadın basketbol ve erkek basketbolun ardından kadın voleybolda da Avrupa'nın 2. kupasını kaldırmayı hedeflesek yerel ligdeki dördüncülük-beşincilik tartışması da zihinlerde hayli geriye gider. Olası mutlu sonda erkek sutopu takımına da işarette bulunabiliriz.

Bursaspor'un değil, Bursa Büyükşehir Belediyespor'un 2 kez, hali hazırda kadın voleybolda aktif olup olmadığını bilmediğim Yeşilyurt'un da 1 kez kazandığı Avrupa'nın 3. kupasında; İskandinavya deplasmanına gidip, lise salonunda oynayıp dönüşte de yerel ligde Fenerbahçe Opet deplasmanına çıkmanın hiçbir karşılığı yok gerçek anlamda. Kadın voleybolda Djerisilo'yla ömürlük anıyı yakaladık, erkek sutopunda da ülke tarihinin ilk Avrupa kupası olduğu için çok sevindik. Avrupa'da 3. kupaların Galatasaray adına ifade edebileceği maksimum anlam kümesi bu, bundan ibaret.
 
Avrupa’nın 2.kupası Cev cup biz 3.kupasında olacağız henüz cev cup kazanacak gücümüz bile yok çünkü italyanın önemli takımları final ya da yarı finalde karşımıza çıkıyor. Challenge cup da bi zahmet alalım bu da bizim gibi bir kulüp için başarı sayılmaz. Bizim vizyonumuz cl bileti almak ve clnin gediklisi haline gelmek olmalı bunun yanında zaten gelecek sene 3.bitiremeyeceğimiz için 4.olup cev cup alma şansına sahip olmamız için yine yüksek yatırımlı bir takım kurmak gerekecek. Cev cup+lig 3.lüğü gelirse işte o zaman başarılı olmuşuz demektir. Bu da maalesef 2025-2026 sezonunda gerçekleşebilir. Açıkçası ben gs yönetimlerinin böyle bi vizyon ortaya koyacağına inanmıyorum. Erkek takımı için şampiyonluk kadrosu kurulacak dendi e hani yıldız smaçör?! Evet bütçeler arttı ama hedefler hala düşük. Florya projesi olacak da para gelecek de fon kurulacak da salon yapılacak da… kimsenin Galatasaray’a inancı kalmadı
 
Ben zaten voleybolda en az 3 sene üst düzey yatırım beklemiyorum oyüzden bu kadroya iyi diyoruz çünkü bundan üstü bütçe ayrılmayacak belli. Şuan kulüp futbol odaklı diğer branşlara pek yatırım yapılmıyor su topunu da iş adamları ilerletiyor kulüp değil.Borçlar bitene kadar ilk 3 yapacak kadro belki kurulur ama asla şampiyonluk kovalayacak bir kadro beklemiyorum 3 sene içinde.
 
Bu takıma ciddi bir sponsor lazım şampiyonluk hedefi koymak için şuan Vakıfbank Eczacıbaşı çok ciddi paralar yatırıyor bunları geçmek için voleybol sever bir Galatasaraylının çıkıp ciddi bir sponsor yardımı yapması lazım ancak bu şekilde 2025-2026 2026-2027 sezonların da şampiyon olacak kadro kurulur öyle birinin çıkması da zor gibi duruyor.
 
Lazovic yerine daha uzun bir smaçör ile Fatma ve Bihter yerine daha net yerliler alınabilirdi. Yine de iyi takım kurduk 4-6 arasına oynar kimya tutarsa üstü zorlar amaç buydu zaten.
Kesinlikle Lazovic kariyer olarak iyi bir oyuncu ama fizikli uzun bir smaçör şartı onun yerine mallesef göz ardı edildi.Bihter bence doğru transfer yedek için bence katkısı olacaktır.
 
Kadro boy problemi hariç iyi oldu bence tek boy konusu sıkıntı.Thy yarışında tek korkum Thy yıllardır kimya otuturamayan bir takım buna güveniyorum ama bu sezon kimya oturursa 4. olabilirler kadro seviyeleri yakın ama bizim ne kadar iyi kadro olsak da köşelerimiz çok kısa Lazovic transferi bu kadroyu bozdu şuan umarım Derya çekilebilir.
 

Üst