2024-2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Başarısız olduktan sonra Eurocupta da prestij kaybedersin. Avrupada başarısız olduysak kupa adından dolayı değil. Oynadığın basketbol yendiğin takımlar önemli. Malaga'yı yen Venezia'yı yen Paris'i Tenerife'yi vs ne yaptığına bakar prestij. BCL'ye suçlamak garip geliyor.

Hala net bütçe koyamıyoruz. 4+3 te yedek yabancı kavramı anlamsız geliyor. 9-10 kişiyle oynanıyor maçlar hele 8-9 oyuncu +20 dk alır. Bahçeşehir 'in yedek pivotu Tai Odiase bizim yedek Izundu ile aynı profil bir seviye kalitelisi. Cavanaugh ile Blumbergs için de aynı durum sozkonusu.
 
Yakup Sekizkök, Galatasaray'da devam eden transfer çalışmaları hakkında konuştu:

"Bir uzun ve bir kısa transferimiz daha olacak, birkaç gün içerisinde bir isim daha açıklayacağız. Toplamda ise üç isim açıklayacağız."Bu sene hem Basketbol Şampiyonlar Ligi'nde, hem de Basketbol Süper Ligi'nde ilk dörtte olmayı hedefliyoruz.Türkiye Kupası'ndaki hedefimiz ise şampiyonluk."

Otis artı 2 hamle yapılacak beklediğimiz gibi; ilk defa hedeflerden bu kadar net bahsedilmis...
Ben vizyon olarak tabi ki her zaman her koşulda Sampiyonluk hedefleyen bir Galatasaray istiyorum ama bütçeler ortada iken makul belirlenen hedefler.
 
Andersenden masallar.. Milli takım mesainizde başarılar, Galatasaray'da nasılsa memur maaşı zihniyetiyle aynen devam.. Kim uğraşacak oyuncu araştırmayla, bulmayla. Fırsat transferi kovalayıp rakipleri izlemekle. gir tbf.com.tr'ye çift haneli sayı atan oyuncuyu al skorer diye, ribaund alan oyuncuyu al uzun diye.
 
Koç açıklama yapmış. Vucut dili hiç heyecanlı hevesli inançlı görünmüyor. Mealen dedikleri, Samet'ten çıkamadık talibi yok. Başka yerli almayacağız Buğrahan Göksenin Sadık Samet yerli rotasyonu ve 7 yabancı olacak. Otis birkaç güne aciklanacakmis. Diğer 2 yabancı bir uzun bir kısa.

Yerli guard olmayacak yabancı kombo guard gelir. Gelen guard Ennis McGee gibi top getirmede oyun kurmada zorlanan biri olursa koca sezon Otis'e bakar ki patlariz. Uzun rotasyonu çorba olur Samet'i kazanacağız dersek daha da karışır.

McCormack Izundu
Samet Sadık Blumbergs

Ne 3 te ne 4 te topu yere vuran sizelı penetre edebilen atlet forvet yine yok. 5 numara hariç siyahi forvet yok. Palmer aslen forvet değil şutör 2.5 numara. 5 numaralara yardımcı olabilecek bir tane uzun yok iyi niyetle Sadık Blumbergs ne kadar sertlik ribaund katkısı verir şüpheli.

7 yabancı ile bu bütçe ile BCL de şampiyonluk iddiasıyla girmemiz gerekir zor görünüyor. Kalite çok yüksek değil Izundu ve Blumbergs 'in Yeboah gibi patlama yapması gerekiyor.

Samet'i tutmakdaki amaç nedir tutmuyoruz teklif yok ayrılmak istemiyor kimse 10m TL vermez ama kiralayabiliriz.
 
Son düzenleme:
Andersenden masallar.. Milli takım mesainizde başarılar, Galatasaray'da nasılsa memur maaşı zihniyetiyle aynen devam.. Kim uğraşacak oyuncu araştırmayla, bulmayla. Fırsat transferi kovalayıp rakipleri izlemekle. gir tbf.com.tr'ye çift haneli sayı atan oyuncuyu al skorer diye, ribaund alan oyuncuyu al uzun diye.
Koça hata bulmam önce Can Natan. Belirleyici o. Ömer Yalçınkaya ve Yakup Sekizkok maaşlı profesyonel geçmişteki kontratları bu kişiler vermedi ekstra bütçeyi sponsoru yönetim bulmalı. Bütçe varken koç illa Izundu ve Blumbergs dememiştir.
 
Koç'un vücut dili hep aynı. Doğum günü kutlanırken bile isteksiz, sanki kutlanmasindan memnun değilmiş gibi bir yüz ifadesi vardı. Mizacı öyle sanırım.

Hedeflerden bahsedilmesi, özellikle Turkiye Kupasında nihayet şampiyonluk hedefimiz var denmesi beni mutlu etti. Kupa benim için önemli bir kıstas. Geçen yıl depremden ötürü oynanmayan Kupa'da finale kadar Efes ve fener'den kaçıyorduk. Uzun zaman sonra ilk kez ciddi bir şansımız olabilirdi, hep üzülerek anarım o oynanmayan turnuvayı. Neyse, belki de ben çok anlam yüklüyorumdur.

Yerli kısa takviyesinin patlamasına üzüldüm doğrusu, Samet'ten cikabilseydik iyiydi. Ciddi bir kontratı varmış, kiralayip parasını ödeyemeyeceğimiz kadar ciddi bir kontrat. O yüzden kalmasını, kendisinden çıkamamamızı normal karsiliyorum.

Kaldı 2 hamle.
 
Palmer kaç numara olursa olsun iyi penetre edebilen ve topu yere iyi vurabilen bir oyuncu keza Blumbergs de topu yere iyi vurabilen bir oyuncu ama penetre yeteneği şutuna nazaran daha zayıf gördüğüm kadarıyla bu iki oyuncu da atletizm seviyesi iyi oyuncular iyi atlet olunca direkt iyi penetre etmiş olmuyor. Hangi analizlere göre yargılara varılıyor anlamış değilim. Yabancı kuralı değişmese Livingston hariç eline bakabileceğin tek isim Buğrahan'dı zaten. Yine de bakabilirsin ki bakacaksın da. Livingston, Izundu, Blumbergs bunların tbf.com da ne işi varmış onu anlamak zor zaten. Gülüp geçtik. Takımdaki savunmacı oyuncu sayısının az olması bir sorun olabilir mesela oraları falan eleştirmek lazım ama öyle eleştiriler geliyor ki gerçeklerden kopuk veya iyi tahlil edilmemiş eleştiriler olduğunu düşünmeye başladım.
 
Şu an 7 yabancı kuralı olduğu için hemen her takım yabancı iskeleti oluşturup oluşacak kaliteye ve kalan bütçeye göre yerli oyuncu alma peşine düşecekler gibi görünüyor. Ayrıca her yıl takımlar önce yerli oyuncu hamlesi yapmaya çalışırdı gelen kural ile birlikte söylentilere göre yerli oyuncu piyasasının fiyatlarında düşme beklendiği için takımlar acele etmiyormuş.
 
Bu arada günün güzel haberi Beşiktaş 2.03 lük beyaz sıska bir pivot almış izlemeye gerek yok şimdiden geçmiş olsun. Önemli bir rakibimiz elenmiş oldu.
 
Bjk dustin sleva almış hücum anlamında iyi ama terry ile birlikte savuma zaafı yaratır. Delgado ile olsaydı bi tık daha iyi olurdu. Bjk geçen seneki savunma kimliğinden bi tık ödün vermesi lazımdı zaten. Conor morgan ile uzunlardaki şut problemini çözerler bi nebze. Matt mitchel dışında net bi kayıp yaşamadılar onuda kelan martin ile bi tık telafi ettiler. bizden halla öndeler kadro olarak, elendi diyenler neye göre diyor anlamadım.
 
Sleva geldiyse Morgan gelmez diyordum. Sonra aklıma yabancı sınırın 7'ye çıktığı geldi. 4 numarayı full yabancı geçtiler sanırım.
Ellerinde berk ,yiğit gibi rahat süre alabilecek yerlileri varken mantıklı olabilir. Morgan aldılar mı bilmiyorum,anlaşmışlardı galiba. Yanlız kylle alman yerine net bi guard almadıkları senaryoda yine sıkıntı yaşarlar.
 
5 için Kabengele güzel olur cuk oturur bence boştaysa.

Net 1 numara almalıyız Alex Perez alabilirsek ben okeyim
Venezia çıkar mı rotasyon için tutar mı bilinmez Venezia tutmak isterse tutar alamayız.

Sleva Murcia nın öne çıkan birkac oyuncusundan biriydi. Zayıf noktaları var zaten o yüzden Beşiktaşa kalmıştır pivot sayılmaz 4 numara. Ama klasman olarak bizim Blumbergs 'e göre bir üst seviye maliyet açısından da.
 
Besiktas’in kurdugu kadroyu gorunce bizimkine bile sukrediyorum.1 ve 5 transferlerimiz iyi olursa “rakiplerin kalitesizliginden” dolayi 3 ve 4. sira icin en buyuk aday oluruz diye dusunuyorum.Ama tabi bunda rakiplerin bizden de kotu kadro muhendisliginin olmasinin cok etkisi oldugunu yineleyeyim.Bir mucize olup cok iyi 1 ve 5 hamleleri yaparsak 3 veya 4 oluruz bence.

Transfer-Livingston
Efianayi-Bugrahan
Palmer-Goksenin
Blumbergs-Sadik
Transfer-Ebuka-Samet

Needham-Berk
Allman-Mathews
Martin-Yigit
Morgan-Kerem
Sleva-Terry-Yigitoglu

Bizim 1 ve 5 hamleleri aradaki farki belirler veya bizi geriye dusurur.Net sekilde belirleyici faktor olacak.
 
Son düzenleme:

Üst