2024-2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Sadık'ın dinlendiği dakikalarda koçun tercihi savunmayı toplamak adına çoğunlukla Göksenin olacaktır diye düşünüyorum. Bu hikayede yanan Buğrahan olur. 5 dakka alır almaz bence. Bu yüzden 3. yabancı kısamız çok kritik ve su götürmez bir isim olmalı. Doğal olarak ona pivottan daha yüksek bütçe ayrılmasını bekliyorum. Bu da Delgado gibi bir oyuncuya 500k çıkmaz anlamına gelmeli. Bence Delgado işi her türlü yatacak.
 
Tyrique Jones Partizan yapıyormuş sanırım. Biz olmasak da Telekom olur diyordum ama Belgrad yolcusuymuş. Gerçi ben niye bu adamı bekliyorum onu da anlamadım. :D
 
Bu sene geçen yıllardan farklı olarak belli bir plan program çerçevesinde hocanın kontrolünde transferler yapılıyor gibi hissediyorum...Yok Bayern'den Corey Walen boşa çıkmış, yok J. Martin'i Maccabi salmış zaten bunlar EL oyuncusu diyip hemen atlamalar yok...Belli bir potansiyelleri olan hocanın da dediği gibi kariyerleri belki orta seviyelerde ama çıkışta olan oyunculara gidiliyor. Bence bizim gibi düşük bütçeli ama taraftar desteği olan kulüp takımları için doğru transfer politikası bu diye düşünüyorum...Kariyeri inişe geçmiş kafasında basketbolu bitirmiş tipleri yeniden diriltmeye çalışmaktansa bu sene yaptığımız gibi takım oyununa uygun bir üst seviyeye çıkmaya uygun oyunculardan takım kurmak daha akıllıca geliyor bana...Bir de en baştan Yakup hocanın takıma dokunuşları olacağından bu sene ayrı bir heyecanlıyım ki daha takıma üç ekleme daha olacak...
 
Efianayi ve Livingston disindaki yabanci tercihleri beni pek tatmin etmedi. Euroleague’den ici gecmis adam alacagimiza, cikista olan ve genc oyuncu alinmasi politikasini destekliyorum; fakat Palmer ve Blumbergs’in aradigimiz tipte 3-4 numaralar oldugundan emin degilim. 4 numaraya ozellikle keske daha farkli bir profil gelseydi; baska turlu bir kumar oynansaydi. Izundu’dan ise back up icin umutluyum. 1-5 transferleri sezonun gidisini gosterecek gibi.
 
Tyrique Jones Partizan yapıyormuş sanırım. Biz olmasak da Telekom olur diyordum ama Belgrad yolcusuymuş. Gerçi ben niye bu adamı bekliyorum onu da anlamadım. :D
Geçtiğimiz sezon boyunca takımın kolektif aklından şikayet edildikten sonra; pota altı rotasyonundan nadir akıl koyabilen oyunculardan Smajlagic de eksilmişken şayet bu transfere yöneliyorlarsa, Obradovic için 2023'teki Euroleaague çeyrek final serisiyle yolun sonuna geliniyor derim. Bizim için bir kayıp olduğunu da düşünmüyorum.

Bir yineleme, bizlerin Gsbasket forumda amatör bir branş olduğu pandemi döneminde kanıtlanan basketbolda irrasyonel bir tavırla istemesi gereken değişim seçilen Avrupa kupası değil de bütçe. 7-8 milyon dolardan aşağıya Eurocup'ta, 20 milyon doların aşağısında da Euroleague'de kış başlangıcından itibaren foruma çizik atılmaz. Tecrübeyle sabit.
 
Hoca'nın dediği 3 transferden biri yaman alişansa vah vah.Otis dışında bi uzun alıp sezona başlıycaz herhalde. Otis'i merak ediyorum umarım iyi katkı verir ama ne vericeğini kestiremiyorum. Efianayi dışında bi tane iyi topçu almadık. Millet higlights videosundan blumbergs ve izundu falan övüyor burda😃. Hoca ise iyi savunmacılar aldık dedi o daha komedi bide geçen sene ribaund sıkıntısı yaşadık dedi ama aldığı ve eldeki 4 no'lar 3 ribaund ortalaması var. Yakup ben paramı alayımda kim uğraşacak oyuncu izlemeyle diyip etraftan ve menejer'den topçu diziyor hayırlısı olsun.
 
İlginin gittikçe arttığı PROFESYONEL bir spor branşı olan basketbolda önce salon yapılmalı,ardından bütçe yükseltilmelidir diye düşünüyorum.
Bu sene yapılan transferler bence gayet iyi. Zaten bu seneyi geçiş senesi olarak görüp,gelecek sene için başarı beklemek daha doğru olur diye düşünüyorum.
 
J.Martin geldiğinde buralar bayram yeriydi. Geçiş senemiz de ne bereketliymiş 7 yıldır geçiyor hala… Transferlerin tutup tutmayacağına bizim görüşlerimiz değil, zaman karar veriyor.
 
Erden Timuru sevmekle beraber nasıl Dursun Özbeki eleştiryorsak,Erden Timura sormak lazım.
Dursun Özbek Basketbol bütçesi daha fazla yapalım dediğinde,Sağlıklı bir şube için bütçe arttırmaya gerek yok ,hedefimiz 3 sene sonra EuroLig demişti, bu söylemin üstüne 4 sene geçti neredeyiz?

Erden Timur diye ortalığı yangın yeri yapanlara soruyorum. Ekmas nerede neden gitti?
 
Teşekkürler aslanlar 🙏🦁

2023-24 sezonunda sarı kırmızılı formamız ile mücadele eden profesyonel oyuncularımız Corey Walden ve Klemen Prepelic ile yollarımızı ayırmış bulunmaktayız.

Oyuncularımıza göstermiş olduğu performans ve emekler için teşekkür eder, kariyerlerinin devamında başarılar dileriz.
 

Üst