2024-2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Koskoca Galatasaray 'ın yıllardır doğru düzgün sponsoru yok bütçesi ortalama salonu yok. İstanbul takımısın ulusal çapta en büyüksün mali kaynak organizasyon insan kaynağı yerlerde hiç yakışmıyor. Lafa gelince yenilmez armada basketbolu getiren kulüp. Karşıyaka ile Galatasaray 'ın mukayese edilememesi lazım.
 
Takıma üç tane 2 numara alındı yine net bir oyun kurucumuz yok, yine potaya net atak edip başına iki üç kişi toplayacak kısamız yok, yine oyun sıkıştığında takımın eline güveneceği net bir oyuncumuz yok.

Fakat Sadık dökülürken aynı pozisyona onun seviyesinin altında yabancı oyuncu almak var, 5 numaraya iki tane aynı profil oyuncu almak var, yine kötü kadro mühendisliği var, yine işbilmezlik ya da işe gelmelik var.

Arkadaşlar diğer takımların aldıkları oyuncuları beğenip bizim aldığımız herkese tü kaka diyorsunuz diyorlar ama biz aslında oyuncu bazlı değil yanlış kadro mühendisliği için konuşuyoruz. İzundu varken Delgado, Efianayi varken Cummings almanın mantığı nedir bunu biri açıklasın. Aynı pozisyona oyuna çeşitlilik katacak oyuncular alınsa zaten mantığa oturacak ve bir şey deneyeceğiz. Biz diğer takımların aldıkları oyunculara değil belli bir plan ve sistemleri olmasına övgüde bulunuyoruz. Bu transfer dönemi şimdiye kadar bakacak olursak bence biraz Karşıyaka hariç hiçbir takım iyi transfer yapmadı ve olan sistemlerinide bozdular. Bu sözüme Efes ve Fenerbahçe dahil değil. Onlar farklı bie noktadalar.

Yani bu biütçeye bu kadar olur diyerekte kendimizi kandırmayalım. Eğer oyuncu araştırıp bulmak isteselerdi bu bütçeye daha yönlü ve nokta atışı isimler alınabilirdi. Biz daha olimpiyat elemeleri ve yaz ligi beklemeden transferi bitirdik. Umarım takımımız için yapılan her transfer çok iyi katkı verir ve ben yanılıp özür dilerim.
 
İsim isim bakınca kadro iyi duruyor ama bunlardan nasıl bir takım çıkacak onu göreceğiz. Ama mücadele gücü yüksek bir takım olacağımız kesin gibi.

Zevkli maçlar izleyeceğiz. Önemli olan karar anlarında neler yapacağımız. Bu takımın rakiplerine karşı ezileceğini sanmıyorum. Karar anlarında da Livingston beklentilerimizi karşılarsa Şampiyonlar Ligi’nde başarı geleceğini düşünüyorum.

Sadık, Göksenin ve Buğrahan üçlüsü beni fazlasıyla tatmin ediyor. Sadık biraz performans düşüklüğü yaşasa da süreleri artınca daha iyi performans gösteren bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Yeni sistemde de daha bol süre bulacağı için kendisine güveniyorum.

Bana göre en büyük sorun 4 kısa oynamak istediğimiz dönemde kimlerin oynayacağı olacak. Ya da hiç oynayamayacağız. Geçen sene Yeboah alınırken çok eleştiri olmuştu ama çok verimli bir sezon geçirdi kendisi. Şimdi böyle bir oyuncumuz yok ve bunun eksikliğini hissedeceğiz. Sanki 4 numara transferini geçiştirmek için yapacağımıza Yeboah’ı tutsaydık veya benzer bir profile gitseydik daha iyi olurdu gibi.

Neyse, takımımız için hayırlı olsun. Umarım güzel bir sezon geçiririz.
 
Koçun söylemlerinden taraftarı salona çekme isteğini ve bunun hedef yükseltmek için zorunluluk olduğunu görebiliyorduk. Delgado'dan sırf taraftar burun kıvırdığı için bile vazgeçmesi benim için sürpriz olmaz. Taraftarın hassasiyetlerine önem veriyor ve doğru da yapıyor. Fakat McCormack ile devam edilmesi hata olur plana uygun bir atletik, çember koruyucu pivot bulsak daha iyi olur düşüncesindeyim. Delgado'nun bu yönü de soru işaretiydi.

Sinek mi vızıldıyor ne? Forum yönetimi gerekeni yapacaktır. Görüşeceğiz. Ben basket konuşayım gereksizlerin iftiraları bitmiyor çünkü. Delgado hamlesini olumlu buluyorum. McCormack savunmada neredeyse yok hükmündeydi. 3 kısa da bol bol top kullanacakken bir de 5 numaradan sadece skor katkısı işini kaldırmaz takım. Kısaları rahatlatacak doğru isme gidildi. Doğru tercih yine Yakup hocamdan.
Aslında trolluk böyle bir şey. Bunu taraftarlıkla anlatmanın manası yok. Her sene, her şeyi olumlamaya çalışarak çok iyi taraftar filan olmuyorsunuz.
 
Hücumda 0 pasla bir sürü hucumumuzun olacağı, kısaların sadece atıcı, uzunların sadece hücuma gitmek için gideceği bir takım olacağız gibi duruyor.

Ayrıca herkes yazmış zaten çok undersize bir kısa rotasyonumuz oldu üstelik boyundan büyük oynayan oyuncularda değil hiçbiri. Kısmen 5 numaralarımız dışında iyi ana rotasyonda iyi savunmacı yok ana 4 numara Sadık bile felaket savunmacı.

Bu arada geriden gelip okurken forumun topluca istemediği Yeboah iyi oynadı filan muhabbeti olmuş ama arkadaşlar Yeboah ucuz bir oyuncu ve biz tutmadık biliyoruz dimi? Beklenti, performans işi diye bir şey var. İyi dediğimiz adamı biz istemeyip bıraktık yani.
 
Yakup Hoca, aslinda daha farkli bir profil bakiyorduk, ancak bu firsat onumuze dusunce Will Cummings’e gittik aciklamasini yapti. Sanirim Hoca da daha yonlendirici bir oyuncu dusunuyordu bircogumuz gibi, sizce Cummings bu plan dogrultusunda alinacak profilde bir oyuncudan vazgecilecek bir oyuncu mu?
 
Yakup Hoca, aslinda daha farkli bir profil bakiyorduk, ancak bu firsat onumuze dusunce Will Cummings’e gittik aciklamasini yapti. Sanirim Hoca da daha yonlendirici bir oyuncu dusunuyordu bircogumuz gibi, sizce Cummings bu plan dogrultusunda alinacak profilde bir oyuncudan vazgecilecek bir oyuncu mu?
Kesinlikle değil bence. Üstelik Cummings ismi önüne geldiğinde "Allah be fırsat bak" diye düşündüğü oyuncu profilinden bile vazgeçen bir koç, bir şube yönetiminin uzun soluklu başarılı olma şansı var mı sizce? Cummings'i koydukları yere bak?

Bu arada bana kalsa koç yalan söylüyor o ayrı. Menajerin önlerine getirdiği oyuncular içinde "ehh bari bu olsun" diye seçilmiş bir oyuncu sadece
 
Yakup Hoca, aslinda daha farkli bir profil bakiyorduk, ancak bu firsat onumuze dusunce Will Cummings’e gittik aciklamasini yapti. Sanirim Hoca da daha yonlendirici bir oyuncu dusunuyordu bircogumuz gibi, sizce Cummings bu plan dogrultusunda alinacak profilde bir oyuncudan vazgecilecek bir oyuncu mu?
Diğer oyuncunun kim olduğuna bağlı. Ama farklı profil bakıp olanı almak biraz sıkıntılı. Bütçe mi yetmedi oyuncular bizi mi tercih etmedi bilmiyoruz keşke birileri çıkıp daha net açıklama yapsa.
 
Adamı disiplinsizlik nedeniyle yollamış Avustralya'daki takımı sezon içersinde sezinu İsrail'de tamamladı hele şu yapıda epey riskileri olan bir transfer ne kadar fırsat emin değilim
 
Şirket takımlarının idari anlamda kulüp takımlarından organizasyon ve süreklilik olarak üstünlükleri var. Planlamayı koçla birlikte kim yapıyor Can Natan mı?

Yönetim iyi bir sponsor bulur umarım.
 
Asıl bakılan oyuncu profilinden çıkıp fırsat diye düşünülen farklı profile gitmek bana da huzursuzluk veriyor biraz. Ha Canaan gibi birini alır rakiplerini dağıtırsın o ayrı. İhtiyacın olmasa da kalitesiyle takımı üst seviyeye çeker. Cummings bilmiyorum en son ne alemde. Bilen varsa aydınlatabilir bizleri.
 
Hücumda biri dursa diğeri atıyor dedirtecek potansiyelde bi takım olduk. Savunmada ne yapacağız asıl merak konusu o. Alan savunmasını sıkça tercih edeceğiz gibime geliyor. Keşke Sadık kabaca'nin arkasına daha kalın bi oyuncu tercih edilseydi. 4 numarada net şekilde pişmanlık yaşayacağız gibime geliyor sezon içinde.
 
Kurulan takımda kadro mühendisliği konusunda bariz hatalar görülse de isim isim bakıldığında kaliteli bir takım oluşturulduğunu düşünüyorum. Muhtemelen BCL'de hiç ilerlemediğimiz kadar ilerleyeceğiz. Ligde de ilk 5'te bitiririz sezonu.

Cummings transferi bireysel olarak bakıldığında hiç de öyle hayal kırıklığı yaratacak bir isim değil. BCL-Eurocup seviyesinde net ve garanti bir skorerdir kendisi. Ayrıca savunmada da handikap yaratacak birisi değil. Ancak ön alanda Livingston ve Efianayi ile bu kadar kısa ve bireysel kalmışken 3. kısa transferinin daha iri ve topu dolaştırmayı seven bir isim olması daha uygundu.

Ha keza Livingston da heyecan verici bir isim Alman ligi MVP'si ve sağlam bir skorer. Öyle düşmeye oynayan bir takımda da yapmadı bu istatistikleri. Efianayi de yine ligde kendisini göstermiş bir oyuncu.

Ancak 1-2 pozisyonundaki transferlerimizi bu kadar kısayken 3 numarada Palmer yerine Ponitka'ya gidilmiş olsaydı açıkçası çok daha doğru kurgulanmış bir takım olurduk. Kısaları bu kadar skorer seçmişken uzunlarda savunmacı, reboundcu oyunculara gitmemiz de makul. Delgado da bence iş görür bir isim. Ancak 4 numara pozisyonu Sadık ve Bluimbergs ile başlı başına soru işareti.

Kısacası Otis-Efianayi-Cummings-Palmer bu seviyelerde hafife alınır kısalar değiller. Ancak yan yanayken defoları olan ve oyun tarzları çakışan kısalar. Yine de kaliteleriyle geçtiğimiz 2 yıldan daha heyecan verici bir ekip izletirler
 
Basliktan bagimsiz ama bence cok cok onemli bir gundu bugun Galatasaray ve bizim gibi basketbol basta olmak uzere amator branslara kafa yoran kisiler icin.

Alinan yetkiler geregi; eger yonetim Florya projesini basariyla hayata gecirebilirse; yaklasik 15 milyar TL gelir elde edilecek; oradan elde edilen gelirle icerisinde 10.000 kisilik bir basketbol salonu, ticari alanlar vb. kompleksleri de barindiran Aslantepe vadisi projesi icin kaynak olusturulacak. Proje tahmini bedeli 5 milyar TL olarak aciklandi.

Florya proje satislariyla; kulubun vadesi gecmis finansal borclari odenip Aslantepe vadisi projesi vb projeler de fonlandiktan sonra geriye kalan kar; bloke bir hesapta tutulacak ve bu paranin ana para kismina dokunulmayacak; elde edilen faiz geliri ise amator subelere aktarilacak ve rekabetci takimlar olusturulacak. 5 milyar gibi bir ana para bile gunumuz faiz kosullarinda nasil bir kar getirir; bunu siz dusunun.

Baskan konusmasinin basinda; her yil 4-5 milyon dolarlik takimlar kurup, 20-25 milyon butceli takimlarla mucadele edemiyoruz dedi ve zaten boyle bir rekabet olamaz, umarim bu soylenenler gerceklesir ve alinan yetkiler Galatasaray menfaatleri icin kullanilir. Projenin ana fikir babasi olan Erden Timur’a da vizyonu icin tesekkur ediyorum. Hayirlisi olsun.
 

Üst