2024-2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Efes ve Ülker çakması bir takım varken o bütçelere karşı şampiyon olma ihtimalin bence yok.
Onun için ilk 4 için kadro kurup bir sürpriz olup bunlar yarı finalde eşleşip ağacın öbr tarafında olup final görebilirsin onun dışında yok,onun için gidip kostas brandon gibiler gelmiyorsa bu düzene mahkumsun.
Kaldı ki ne eurocup ne Euroleague başarıyı ödüllendiren maddi anlamda bir oluşum değildir.
Efes şirket takımı
Oli pana köklü futboldan ayrı yapısı olan kulüpler
Zalgiris zaten basketbol ülkesi verdiği ücretler belli
Madrid barça oli.pana örneği gibi
Alba virtus gibiler farklı düzenekleri var
Ülker sporda yalı çocuğu öncesinde şikeci azizin sponsorlukları ile full zararla devam ediyor.
Kaldı ki o kadar bütçeye bir tek şampiyonluk
Onda da şampiyon olan takımlar arasında yerli oyuncu oynatma oranı en düşük takım o kadar desteğe rağmen bir alt yapı efes gibi zamanında banvit gibi kuramamış takımlar.
Ondan dolayı az bütçeyle iş yapmaya çalışmak bu ekonomik devirde normal.
Euroleague kapalı ve parası olmayan lig
Şampiyonlar ligi(futbolda adalet az da olsa var içeri girme imkanın var)girersen de para dağıtıyor.
 
Bizim butceler ve hedefler dogrultusunda iyi bir kadro kuruldugunu dusunuyorum.Coaching konusunda suphelerim var.Eger hoca beni yaniltirsa Erdem Can’in Telekom’u ile birlikte ligde 3. sira icin en buyuk aday oldugumuzu dusunuyorum.Bcl’de de bugune kadarki en iyi derecemizi yapmamiz cok olasi.Hic desteklemedigim bir turnuva olsa da artik surada birseyler yapalim bir zahmet.
 
TT Kyle Alexander'i almış Delgado yerine biz alsak daha iyi olmaz mıydı?
Orta sınıf bir oyuncu Enoch'tan sert geçen yıl yazmıştım olsa diye. 300-350 civaridir ücreti.

Petkim iyi bir pivot getiriyor Kolombiyali Jaime Echenique. Kalın uzun ama kalıbı kadar sert olmayan şut atabilen parmak hassasiyeti tekniği topla ilişkisi fena olmayan bir uzun. Atletizm ve çubukluk ortalama. Petkim için iyi transfer. Damien Jefferson 'ı kaptirmasalardi Karşıyaka 'ya C segment takım olarak bütün transferleri Galatasaray Karşıyaka Beşiktaş Telekom ayarında oldu derdim.
 
Otis iyi transfer ancak ne kadar verildi merak ediyorum en pahalı oyuncumuzmuş. Heidegger 'den pahalı olabilir gibi duruyor.
Kilit oyuncu Blumbergs'in ne vereceği olacak gibi kağıt üzerinde.
 

Mevcut yerlilerimiz 1.5 milyon dolar maaş alıyormuş.

Bu kontratlardan kurtulmadığımız sürece 3-4 milyon dolar bütçeyle iyi takım kurma ihtimalimiz çok düşük. Geçen sene bir de bunlara ek İsmet vardı kadroda.
 
Problemin bu olduğunu sanmıyorum, geçen sene Sadık'ı mesela Efes'e kaptırmış olsak küfür kıyamet gidecektik e Efes'in elinden oyuncu alacaksak da belli bir meblanın üstüne çıkmamız gerekiyor. Yukarıda linki atılan programda da yapılan transferlerin hepsinin ilk tercih olduğu söylendi. Bütçesel bir problemimiz olduğunu sanmıyorum.
 
Problemin bu olduğunu sanmıyorum, geçen sene Sadık'ı mesela Efes'e kaptırmış olsak küfür kıyamet gidecektik e Efes'in elinden oyuncu alacaksak da belli bir meblanın üstüne çıkmamız gerekiyor. Yukarıda linki atılan programda da yapılan transferlerin hepsinin ilk tercih olduğu söylendi. Bütçesel bir problemimiz olduğunu sanmıyorum.
Bütçe düşük ama bu düşük bütçeye göre ilk tercihler olmuş olamaz mı?
 
Bütçe düşük ama bu düşük bütçeye göre ilk tercihler olmuş olamaz mı?

Şöyle söyleyeyim, Blumbergs dışında, Efinayi, Otis Livingston ve Delgado sezon bitmeden kesin hedef olarak belirlenen oyunculardı. Yani GS'de bütçe çok artmıyor ama atıyorum 300k'lık oyuncu alacağız bizde 150k bütçe var gibi bir durum hiçbir zaman olmaz bizde o para bi şekilde oraya koyulur ek bütçeyle vs.

Ki bu durumda Izundu'ya bonservis ödendi, McCormack opt-out için para ödendi vs. vs. gibi durumlar da var.
 
Böyle erkenden takımı kurunca da kurudu kaldı bu başlık. Gerçi erken kurmasaydık da tren kaçıyor transferi yapan yaptı, aldı yürüdü yorumları gelebilirdi. Artık kestiremiyorum. Neyse belli ki bu sene alacağımız sonuç ne olursa olsun izlemesi zevkli bir takım olacağız. Pivotların üçlük attığı dönemde geçen sene kısaların berbat performansı iç parçalıyordu.
 
Kesin bir tane beklentinin ustunde bir tanede çok altinda oyuncumuz olur ben 4 numaraya aldigimizin beklentinin ustunde Palmerin ise beklentinin altinda kalacagini dusunuyorum
 
Bizden daha düşük bütçeli Eurocup takımı Ratiopharm Ulm, NBA'de 4 sezonda 151 maça çıkmış (64'ü ilk 5) 26 yaşındaki uzun forvet Isaiah Roby'i almış. Biz daha büyük bütçeyle bizim seviyemizin yanından geçmeyen ve Türkiye'de ancak küme düşmemeye oynayacak takımlarda süre alabilecek 26 yaşındaki Roberts Blumbergs'i aldık.

Ligde ve Avrupa'da gerçekleşen bir çok transfer paramızla nasıl rezil olduğumuzu açıkça gösteriyor.
 
Erdal Bey NBA Türkiye temsilcisi olarak Ankaragücü`nün cj elleby transferini kaçırdınız. bi onu da değerlendirin isterseniz.

Geçen sezonu neredeyse boş geçirmiş ama 2 sezon önce Portland'da 58 maça çıkıp (25'i ilk 5) 20 dakika ortalamayla oynamış. Daha yeni 24 yaşına bastığını düşünürsek potansiyeli var. NCAA'de 2 sezonda yıldız performansı göstermiş. Bu sayede 2020 NBA Draftı'nda 46. sıradan (Yam Madar'ın, Isaiah Joe'nun ve Paul Reed'İn önünden) seçilmiş.

James Palmer vasatına kamyonla para dökeceğimize bu oyuncuyu alabilirdik. En azından potansiyele yatırım yapmış olurduk.
 
Son düzenleme:

Üst