2024-2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Galatasaray Erkek Basketbol Takim Kadrosu(2024-2025)
O.Livingston - Buğrahan T. - Yaman A.
D.Efianayi - W.Cummings
J.Palmer - Göksenin K.
Sadık E.K. - R.Blumbergs
A.Delgado - E.Izundu - Samet G.

Kısalar atıcı düşük "size"da uzunlar savunmacı ama kısıtlı hücumda gözüken.

Bence tavanı yüksek bir kadro kurduk. Yakup hoca gerekli organizasyonu sağlarsa Şampiyonlar liginde final four bekliyorum.

Sakatlıksız başarılı bir sezon diliyorum 🙋‍♂️
 
Iyi transfer ama sizeli bir guard beklentisi vardı Cummings de 1.88.
Daçka dayken 1.pg pozisyonunda tam bekleneni vermemişti. Kombo guard 2.guard pozisyonunda daha rahat oynamıştı.
Oynatan tipte bir guard denemez ama top getirebiliyor bunu yazınca dalga geçiliyor ama baski altinda bunu yapamayan çok kombo guard gördüm Galatasarayda.

Buğrahan Cummings Efianayi çok iç içe geçmiş gibi oldu. Bir tanesi kanada evrilebilecek sizelı 6.3 6.4 boylarında olsa iyi olurmuş.
 
Uzunların tek yönlü olması biraz kafamı kurcalıyor. Hedefi olan bir takım olduğumuzu düşünerek en azından bir oyuncumuzun takımı tek başına da sırtlayabilecek bir skorer ya da pasör swingman olmasını beklerdim. En azından Yakup Hoca'nın Ergin Hoca rahle-i tedrisinden geçmiş olması bende böyle bir beklenti uyandırmıştı. Bu yüzden Cummings yerine Munford, C. J. Harris veya en kötü Levi Randolph filan gelir diye düşünüyordum. Neticede Delgado'nun da öyle çok pahalı olmadığı ortaya çıktı ki zaten 500 bin ne alaka demişti herkes. Hayırlısı olsun Cummings de tecrübeli bir oyuncu.
 
Aynı tipte hatta boyda iki 4, iki 5, üç kombo guard oldu. Her şeye rağmen seyretmesi daha zevkli bir takım oluruz. Savunma sertliği agresiflik ve küçük kalma sorunu yaşama ihtimali var. Göksenin 'in ikamesi yok dakikalarını sağlama aldı yine :)
 
Sokak Basketbol takımı gibiyiz yemin ederim.
Oyuncuların hiç birinin Profesyonel basketbol vucut tipi yok.
Uzunların biri göbekli uzun diğeri ince uzun
Kıslar hakkaten kısalar saha içinde vucut vucut savunma olduğunda sertlik konusunda çok ezilicez.

Geçen senede çok atan takım oluruz demiştik bu senede çok yine çok atarız. Play Off ilk turda elencek takım olduk.
İlk gidicek yabancı son gelen olur arkasından İzundu.

Biz yanılalım Hoca Çok başarılı olsun
 
Kisa rotasyonumuz bircok arkadasimizin dedigi gibi oldukca undersize kaldi, oyuncu profillerine baktigimizda; Bugrahan hala oyun gorusu ve yonlendiricilik acisindan en iyi kisamiz olacak gibi. Aslinda hocanin anlattigi plani ortaya koyabilecek tip oyuncular alindi ozellikle kisalar ozelinde yaratici oyuncularimiz olacak ama bazilarinin kapasitesi hakkinda suphelerim var, cok atip; attigimizdan fazlasini yiyen, sene ici yine yabanci degistiren ama gecen yila daha keyifli bir takim olacagiz gibi. Hayirlisi olsun diyelim.
 
Cummings, Efinayi, Livingston. Hepsi undersize oyuncular. İyi atıcılar ama böyle bir planlama yapacaksak neden Palmer gibi 2 numara vücut tipli bir üç numaraya gittik, insan gerçekten hayret ediyor. Mesela şöyle bir yapılanma yapacaksan 3 numaraya Yeboah koysan daha mantıklıydı.
 
James web ve damien jeferson karşıyaka yapmış hll olsun ufuk sarıca'ya transfer işinden anlıyorlar. Bide bizim yakuba bak, bi insan yıllarca Ergin Ataman ile çalışıp nasıl birşeyler kapamaz inanılmaz gerçekten. Hocalık kapamadın anlarımda transfer nasıl yapılır bari onu öğrenseydin şaka gibi😃.
Sonra türkler oynasın diye kafa şişir bide fransadan 40 sayı fark ye komedi😂.
 

Üst