2024-2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Keşke istatistiği olsa da bilgi edinebilsem. Merak ediyorum ligdeki pivotlar arasında en çok ikinci şans sayısı kaydeden oyuncular arasında McCormack kaçıncı sırada acaba? Savunma yönü bence de kötü ama rakip pota altında fiziksel temasa dayalı oynama isteğini beğeniyorum yıpratıcı bi tarzı var. Yaşından ötürü savunmada gelişebilir olduğunu düşünüyorum. Daha iyisini getireceklerse göndersinler sorun olmaz ama bu konuda Ciddi şüphelerim var. İsmi çıkan Terry 'e oranla daha donanımlı olduğu kesin McCormack' ın. Efes Poirier'i aldığına göre Tyrique yada Oturu'dan birine yapışıp alamayacaksak McCormack kalsın ben razıyım. Aslında iki iyi Guard alabilsek savunması ortalama üzeri atlet bi pivot takım için yeterli olacaktır. Kısalar zaten gerekenleri yapar. Dunston ihtimali olsa hayır demezdim ben.
 
Bir türlü değişmeyen yöneticilik anlayışıyla önce Kravish'i sonrasında da McCormak ve hatta Halilovic"i bile bize mumla aratmaya kararlılar gibi görünüyor. Emanuel Terry transfer döneminin İlk ismi olarak geçiyorsa transferi için hiç zahmet etmeyin direkt şubeyi kapatın biz basketbol severlere daha az acı verirsiniz.
 
McCormack 'in gönderildiği yok da tutmayı beceremiyoruz kalmaya ikna edemiyoruz. Vitto Brown Bahçeşehir 600 verirken 500 e Karşıyaka 'da kalıyor. Galatasaray sözde basketbolda büyüyecekse McCormack 'i ikna edebilmeliydi. Yerini Terry ile zor doldururuz Terry 4 fiziğinde becerisi kısıtlı olduğundan 5 oynayan biri. EL kadroları o kadar sıradanlaştı ki herkes iyi oyuncu arıyor.
 
Yıllardır sıfır atletizm kadrolarımıza atletizm dileniyorduk şimdi Terry tercihine burun kıvırılmasına anlam veremiyorum. Ribaund artık bizim de alabileceğimiz birşey olacak en azından. McCormack giderse yerine muhtemelen şutu olan skorer bi pivot gelir Terry ile sezona başlanmayacaktır bu serbestlikte.
 
Sorunlu Alpha Kaba en azından içeriyi kapatır. Valencia gönderir muhtemelen. Ana uzun belli olmadan Terry'i almak kendini bağlamak olur.

Kore liginde eski Beşiktaşlı Dedric Lawson fena bir 4 numara değildi burdayken.
 
Son düzenleme:
Emanuel Terry Beşiktaş ile anlaşmış. Wiley beklenildiği üzere BSL 'nin MVP 'si seçilmiş. McCormack 'ten alacağın buy out + tutsan vereceğin min.400 K dolar 'a Wiley alınabilir mi? Zor gibi.

5+0 'dan 4+3 yani 5 yabancıdan direkt 7 yabancıya geçilmesi bizim gibi yerlilere yatırım yapıp opsiyonlu kontrat veren takımları canını acıttı biraz. Samet'e takım bulmak zorlaştı. 5 'den 6 ya çıksa yerli yabancı dengesi açısından dengeli bir geçiş olurdu.
 
🚨🚨🚨


🟡🔴 Galatasaray'da Klemen Prepelic ile yollar ayrılıyor.


📝 31 yaşındaki Sloven guard sezon içinde Sarı Kırmızılılar ile 1.5 yıllık bir kontrat imzalamıştı.


🗞️ajansspor (Burak Alaca)
Kendisinden çıkamayız diyordum ben. Harika bir haber. İlk 1-2 ayı ile sezonun kalan kısmı arasında dağlar kadar fark vardı. Çok sevilen bir oyuncu'dan çok ciddi bir hayal kırıklığı'na geçiş yaptı bir anda.
 
4+3 sistemi en çok bizi olumsuz etkileyecek gibi duruyor.
C segment takımların 1-2 iyi yabancı transferi ile B segment seviyesine gelebilir diye düşünüyorum.
İlk 4 sıra yine değişmez.
Efes,fb,Karşıyaka,bjk olur.
Geri kalan sıralama çok değişken olur. Umarım çok iyi bir yaz transfer dönemi geçiririz.
 
Bir oyuncunun nasıl bir oyuncu olduğunu bizden sonraki gittiği takımla görebilirsiniz mesela. Galatasaray, kendisine avrupanın en alt kupasında dahi takım bulamayan bir oyuncuyla nereye gidebilirmiş görmüş olduk.
 
1-Yakup Hoca savunma takımı mi, hucum takımı mi kuracak,
2-Kurulan takımda bütçe dağılımı nasıl olacak(1-2 kaliteli yabancıya yuksek meblağ, kalanlar dusuk maliyetli potansiyelli isimler vs gibi mi)
3-Gercek hedefler ne olacak ve bu bütçe o hedeflerle uyusacak mi(Sampiyonluk ise, Larkin yılda 4 milyon Usd, Poirier hamlesi sadece yilda 2 milyon Eur)
4-A.Ipekci avantajı bilet satislarinda sansa cevrilebilecek mi,
5-Euroleague icin bu sene olmasa da girişim de bulunulacak mi...
Kafamda ki sorular bu kadar su anda.
 
Bjk bu sene de iyi bir kadro kuracak galiba.
Yeni bir basketbol salonu yapacağı da söyleniyor.
Bizim spor salonu işini acilen halletmemiz ve bütçeyi arttırmamız gerekiyor diye düşünüyorum.
 
Şubenin üzerinde ölü toprağı ve uğursuzluk var. Yıllardır süregelen başarısızlık karakter haline gelmeye başlamış tıpkı fb’nin futbol takımı gibi. Zaten çoğu zaman kötü transferler yapılıyor. İyi diye alınan oyuncular berbat performans gösterip yollanıyor lâkin gittikleri yerde yıldız oluyorlar. Bu durum sadece oyuncularla sınırlı değil. Turgay Zeytingöz de ne beklentilerle gelmişti, epey sevinmiştik, burada mala bağladı resmen. Durum ciddi. Şubenin ayağa kalkması için sağlam bir şoka ihtiyacı var. Bu yönetimle falan mümkünatı yok ne yazık ki.
 

Üst