2024-2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Delgado yerine Terry
Mitchell yerine Brown

Ekstra seviye atlatacak transferler degil.Ya bu seneki seviyeyi korursun ya da daha asagisina dusersin.Needham ve Allman’da kalmis sanirim.Bence harika secimler degil 4 oyuncu da.

Terry bize gelmedigi icin sevindim acikcasi.Ama biz gidip simdi Terry’den de daha dusuk seviye bir oyuncu aliriz.Isin orasi da beklenen bir durum yani.
 
Bu oyuncuları biz alsak eleştiririm ama bazılarına göre bjk iyi kadro kuruyo masal'ına başlanmış😅.
Mitchel ve delgado'dan fazlası yok eksiği var.
Ha bjk biz bunları 6. Ve 7. Yabancı olarak aldık derlerse harika derim o'da bu bütçe'de zor.
Umarım biz daha komple oyunculara yöneliriz.
 
Beşiktaş bütçe artırmaktan vazgeçti futbola kaydıracağını söylemişti başkanları. Bu nedenle orta çaplı, ekonomik ve risksiz tercihler yapıyorlar gibi.

Ben kıstası Telekom (yıllardır iyi yabancılar getirir) Karşıyaka Beşiktaş (Bahçeşehir) ortalaması olarak alırdım G.Saray için.

5 numaraya göre diğer 4.5 seçilir. Yine Yeboah 2/3 olarak mı tutulacak 3/4 olarak mı? Yerliler bütçede ciddi gider, Samet'in kontratı direkt 2 yıllık. Kalsa oynamayacak alacağı max.5 dk ort. Yine ödeyeceğiz o parayı. Kiralasak ya da anlaşıp gelecek sezon ücretinin bir kısmından çıkabiliriz. Kalırsa 13 oyuncu çok fazla.

7 yabancının bazıları ucuz yollu rol oyuncusu olması daha mantıklı bu anlamda kadro tam şekillenmeden Yeboah ile yolları ayırmazdım. Opsiyon kontrat yüksek değildir. Hatta muhtemelen ve haklı olarak fazlasını talep edebilir. Acele etmenin anlamı yok daha iyi teklif varsa en kötü buy out alırız az da olsa veya opsiyon kontrat bedelinden kalır.

McCormack 'te de menajerlik şirketi oyuncuyu çıkarmak istiyorsa bize uygun bir 5 bulmada yardimci olmalılar. Buy out ne kadar bilmiyorum ama ciddi artış teklif edilmeli yine de kabul etmezse ciddi alternatiflerden biri alınmalı maliyet bir tarafa. 2 ve 3 numarada maliyeti düşürebiliriz ama 1 ve uzunlar önemli piyasa kısır bu pozisyonlarda.

Uzak doğu pazarı ucuz değil ama ilginç oyuncular var. Kısıtlı düz bir oyuncuya gitmektense bazı riskler alınmalı.
 
Ben su anki kadrodan herhangi bir yabancinin gelecek sezon devam edecegini sanmiyorum.Aralarindan bir tek Mccormack’in kalmasini isterdim fakat onunla ilgilenen cok ciddi takimlar varmis.Maalesef onu da tutamayacagiz gibi.Diger yabancilarla da performans,yas ve kalite gibi durumlardan dolayi yollari ayiririz.

Yeboah fena performans gostermedi ama cok daha iyisi bulunabilir gibi.Biraz daha topu yere vurabilen ve dis sut yuzdesi daha yuksek bir atlet getirebiliriz.Ornegin aklima ilk gelen eski Besiktasli Jordan Usher.
 
Tüm yabancılarla yollar ayrıldı. Bunu gsbasketweb hesabı haber geçmişti çoktan. Sil baştan bir takım kurulacak. Bu konuda Yakup hocaya güveniyorum. Son röportajında birkaç ekleme yaparız hallederiz cinsinden konuşuyordu şimdi sezon bittiği gibi tüm yabancıları postalaması durumun vehametinin farkında olduğunu gösteriyor. Oyuncu seçimleri konusundaki fikrini en az 3 etkili kısanın sahada olduğu çabuk uzunlarla desteklenen bir oyun yapımız olacak söylemiyle açık etmişti. Yeni yabancı kuralı dezavantaj gibi görünse de doğru yerli seçimiyle avantaja dönüşebilir ki bizim bu konuda elimiz rahat. Beşiktaşı önemsemiyorum en son EL yangını yapıp parayı futbola kaydırdılar o tren kaçtı onlar salon yapana kadar biz 5 tane daha salon yaparız projelerde sıra salona geldi. Yapmak başka yapamamak başka.
 
Bi kere Galatasaray basketbolunun karar vermesi gereken bir konu var. Geçen sene de dedim etikete bakarak bu iş olmaz. Oyuncunun fizik durumu, geçen yıl oynadığı takımın ne kadar hedefi vardı bu oyuncu kilit maçlarda ne kadar başarılı oldu gibi parametrelere bakması lazım. Bizde daha çok bakılan oyuncu Euroleague oynamış mı, Türkiye'yi biliyor mu gibi abuk subuk çağdışı kalmış fikirler.

Mesela Beşiktaş geçen sene bizden iyi takım değildi kağıt üstünde Alimpijevic'in yarattığı bir sistem ve oyuncuların görece sakatlık geçmişlerinin olmaması gibi etkenlerle bizden daha iyi gittiler sezonda.

Beşiktaş'ı yenmiş olmamız onlardan iyi olduğumuz anlamına gelmez. Hatırlayanlar vardır Mahmuti dönemi Euroleague'den elendiğimizde takım abuk subuk top oynayıp kapattı sezonu. Ha illa bir risk alınacaksa, Kevin Porter Jr.'dan daha iyi risk alamazsın.
 
Galatasaray İstanbul önümüzdeki yaz takımını yeniden kuracak ve en az 5-6 oyuncu katacak. Kaynaklara göre yabancı oyuncular için hem Avrupa hem de kolej pazarındalar. 🦁 Galatasaray yönetimi gelecek sezon hem BŞL hem de Türkiye Ligi'nde rekabetçi olmak istiyor. Sezon ortasında takımın başına geçen teknik direktör Yakup Sekizkök'e güveniyorlar. 🤝(Via : AtatoprakKosal)
 
Ligden bir tane 3 numarayla gorustugumuzu yazmis Twitter’da birkac hesap.Kimler olabilir ? Benim aklima ilk Bouteille geldi.Bouteille olursa da sevinirim acikcasi.
Bouteille 'i cok istemem kendi adıma. Kaliteli şutör zeki oyuncu ama 4 e evrilemiyor kanat için savunması zayıf. Yani üst duzey yapabildiği tek bir iş var ekstra atletizm diğer görevlere yada pozisyonlara kaydirabilecegin bir oyuncu değil. Yakup hoca ister ben tercih etmezdim.

Bahcesehirde bu sezon, Boutsiele sert olmasa da alan kapatan cussiyle caydırıcı olabilen bir uzunken yanında gayretli de olsa Cavanaugh ve Bouteille gibi oyuncular olunca savunma zaafiyeti sonucu basarili olamadilar. Telekomda Erkan Yılmaz T.Jones ve Cavanaugh'ya göre daha agresif olan Sestina vardı Bouteille'nin yanında.

Oyuncuların kalitesi yani yapabilme düzeyi dışında birden fazla işi veya pozisyonu yeteri kadar yapabilmeleri de önemli. Ha keza zayıf noktaları içinde aynı şeyler geçerli.

Halilovic misal oyun bilgisi devrilme ayak hızı pozisyon alma vs iyi ama şut hiç yok 4 e kıyamıyor 5 için vücut ince dar atletik kapasite sınırlı. Tek pozisyon için bile fiziksel yetersizliği üst düzeye çıkmasına engel oldu madem incesin atlet degilsin 5 için o zaman biraz olsun şut tehditini gelistirebilmeliydi bir üst seviye için.

Takımın tamamına yakını belli olur da o zaman kalan parçayı handikap ve artilarına seçme şansın olur. Ama transfere direkt kombini zor bir oyuncuyla başlamak kendini bağlamak olur.
 
Bouteille 'i cok istemem kendi adıma. Kaliteli şutör zeki oyuncu ama 4 e evrilemiyor kanat için savunması zayıf. Yani üst duzey yapabildiği tek bir iş var ekstra atletizm diğer görevlere yada pozisyonlara kaydirabilecegin bir oyuncu değil. Yakup hoca ister ben tercih etmezdim.

Sen Sam Dekker tarzi 3-4 istiyorsun anladigim kadariyla :) Ben o konuda o kadar hassas degilim acikcasi.Schilb,Hawkins,Markoisvhili tarzi oyun kurabilen veya skor yapabilen 3 numara da severim veya Micov,Efes’e geldigi donemlerdeki Shumpert gibi 3.5 numarada severim.Bu tamamen oyuncunun neleri tam yapabildigiyle veya takim kadrosundaki dengeyle alakali.Mesela Bouteille’in arkasina 3.5 numara Goktug Bas atarsak kimse icin hic bir soru isareti kalmaz diye dusunuyorum.Ama dedigim gibi arkasina rotasyonda Goktug tarzi bir oyuncu gelmese bile ben Bouteille transferine sevinirim.
 
Eğer McCormack ayrılırsa 5 numara için yine Almanya'dan Ulm'dan Trevion Lamon Williams zorlanabilir. Genç atletik ribaund canavarı ve savunması McCormack'e göre daha iyi, hem ligde hem de Eurocup'ta oldukça etkileyici performans sergiledi.
 

Üst