2024-2025 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Canı sıkılanlar için mvp'nin full season hücum repertuarı koyalım. Oyuncu da dikkatimi çeken boyuna rağmen kalın ve güçlü bir oyuncu olması ve gerekirse fiziğini kullanarak kendine alan açması.
 
Livingston için Alman ligini takip eden Fb'li bir arkadaşım Alman liginde Euroleague dışındaki takımlardan Euroleague'e ilk alacağım adama Livingston olurdu dedi.

Oyuncunun 1.80 olması dezavantaj gibi görünse de hem üst bedeni hem de bacakları kalın. Bu da temaslı oyunlarda boy dezavantajını minimize ediyor gibi görünüyor videolarda. Fiziğini C.Edwards ve Larkin'e benzettim.

Efianayi yakından tanıdığımız iyi bir skorer. Ancak Livingston-Efianayi ikilisi ön alanda savunmada soru işaretleri barındırıyor. Öyle ya da böyle baya undersize ikili. Ancak işin savunma tarafını pek düşünmüyoruz sanırım. Geçen yıl ki skorer eksikliği ne kadar bezdirmişse başaltı liglerin skorerlerini topluyorlar
 
Son düzenleme:
Walden gibi transferler yerine efianayi gibi üst seviye'ye çıkmaya aday oyuncuları almak çok daha mantıklı. Efianayi zaten bcl ve eurocup seviyesine transfer yapacaktı,o'da biz olduk.
7 yabancılı denklemde mantıklı, umarım yanına lider bi guard alırız.
 
Efianayi iyi oyuncu yazdım da daha önce ligden beğendiğim oyuncular arasında diye ama Melo vari bir 2 ye yakın kombo guard. Misal Ennis sadece 2 numaraydı. Melo 1.5 tu ama Bost olmayınca pg da zorlandı. Efianayi Petkimde Zoriks ve Yunus Emre varken 2 gibi oynadı çoğunlukla.
Sıkıntı şu olabilir pg sadece Livingston 2 numarada Buğrahan Efianayi kalırsa İsmet. 2 numaraların hepsinde pg özellikleri var ama hiçbiri tam olarak pg değil. 3 tane yarım pg bir tane net pg etmiyor.
Bursadan Çin'e giden Jordan Floyd da kombo guard ama pg olarak daha öndeydi Efianayi 'ye göre. 2 numara olarak da Efianayi daha önde.

Ne olabilir BCL de Almanya kökenli İsmet kontenjana takilacagindan İsmet yerine yerli kaliteli pg Kenan Sipahi Erten Gazi alınırsa daha dengeli olur guard rotasyonu. O da zor gibi Kenan'ı bırakmazlar. Rıdvan Telekoma gider Doğuş ve Erten Efes 'te devam eder.

3-4-5 için öncelikle 5 in netlesmesi lazım 5 e göre 4 ve 3 seçilir herhalde.

Yaza yaza getircem inşallah Tre Shawn Thurman 'ı bu sezon aldık aldık. Tam bir 3.5 numara şutu fiziği atletizmi iç dış dengesi oyun bilgisi vs ideal bizim seviye için.

Bu arada Livingston 1.80 olmasa çoktan bur sürü iddialı zengin takım almıştı zaten. Bu anlamda alınmaya değer bir risk bence. Savunma takımı mı hücum takımı mı günümüzde hücum ön planda ki bizim gibi taktik ve oyun bilgisi zayıf oyuncu merkezli liglerde hücumda tikaninca savunma bir yere kadar idare ediyor. Tabi kalkıp uyumsuz fizik handikapı bariz takım da olusturmamak lazım.
 
Son düzenleme:
Petkim’in yeni transferi David Efianayi patlayiciligi olan iyi bir 2 numaraya benziyor. Benzer profilde bir oyuncuya gitmeliyiz 2 numarada.

Gecen yil Haziran’da yazmistim. Euroleague’den dususte oyuncu alacagimiza, hedefi olan cikista oyuncu almamiz umit verici.

Yanini gormeden yorum yapmak dogru olmaz ama suan icin size sorunu var umarim dogru bir yapilanma kurulur. Ben Ismet’in ve McCormack’in istikrar adina takimda tutulmasi gerektigini dusunuyorum. Tabii McCormack arkasina Dunston tarzi acik kapatan bir oyuncu sart.
 
Dun Bouteille’i cok istedigimi yazmistim fakat Livingston ve Efianayi ile kesin olarak anlastiysak 3 numara icin Bouteille tarzi bir oyuncuya gitmek yerine tam anlamiyla bir kisa forvet getirmek daha mantikli olacak gibi.Su an icin birsey soylemek zor ama Livingston ve Efianayi transferleri kagit ustunde iyi gibi duruyor.Kadro tam olarak sekillenince daha kolay yorum yapariz tabi ki.
 
Trevion Williams bize kalmaz gibi isteyenleri çok. Artı 500 K üstüne çıkılır mı overpaid overrated olma ihtimali de var. T.Jones McCormack Boutsiele Wiley T.Williams vb uzunlar arasında en kolay hedef Boutsiele ki onun ücreti 500 K Bahçeşehirde.
Oturu Wright tarzı G ligden AEK ya gelen M.Kabengele vardı AEK 'da kötüydü ki beğenmedim izlediğim maçlarda sonra Venezia yaptı ki zengin takımdır. Venezia 'da gönderebilir umarım bize çakmazlar.
AEK'da eski Bursali undersize 4.5 aslında 4 Tillmann var şutu pek iyi olmasa da kuvvetli ortalığı karıştıran bir 4.5 temel ana pivot rolünde değil ama 5- 4/5-4-3.5 şeklinde alınacaksa 4 5 için olabilir.
 

Üst