2024-2025 Sezonu Öncesi Hazırlık Dönemi

Monaco'yu 65'te tutup kazandığımız hazırlık maçından sonra o kadar mutlu olmuştum ki, 102 sayı yediğimiz trapani maçına rağmen umutlanmistim epey galiba savunma sandığımızdan iyi olacak diye, polyannacılık oynamisim yine. bayağı hayal kırıklığı yaratan bir süreç oluyor iki gündür.
 
Bir de çok fazla boş üçlük kaçıyor iki tarafta da. Hazırlık döneminden dolayı sanırım. Umarım düzelir yoksa büyük sıkıntı. Ribaundlar ve serbest atışlar da problem zaten.
 
Yine 4-5 milyon Dolar bandinda kurulabilecek en berbat,en plansiz,en dengesiz takimi kurmusuz.Neresinden tutarsan tut elinde kalacak bir kadro.Problemlerini say say bitmez.Undersizelik,ribaund alamama,pota altinin her zamanki gibi yumusak olmasi,dis sutlardaki dengesizlik,ortadan kolay delinme,en ufak baskida kisalarin saci basi dagitip top kayiplari yapmasi,pick&roll ve pick&pop savunamama,hucumda birebirler ve ikili oyunlar haric herhangi bir setin bile olmamasi..Say say bitmez.

Basimizdaki kocta “vardir bir bildigi” dedirtecek kapasitede bir koc olmadigi icin benim bu takimin toparlanacagina dair en ufak beklentim yok.Zaten gidip Kasim’da 3 kisi gonderip 3 kisi alip yine play off’a 6. siradan girip Bcl’de ikinci turda eleneceksek onu da yapmasinlar.Serefimizle play-off’a kalamayip,Bcl’de ilk turda elenelim gerekirse.Merak etmeyin kume dusmeyiz.
 
son iki maçı izledim, Yakup Sekizkök koç filan değil. Bu kadar para harcayıp ortaya bir şey çıkaramamış ama hata bu kulübü yönetenlerde kusura bakmasınlar ama 4 milyon doları Yakup Sekizkök'e emanet etmek en hafif tabirle işbilmezlik.

Futbol gibi Galatasaray'da yönetmesi çok daha kolay bir branşta bile patır patır bırakıyorken basketboldaki durumdan bir nebze bile rahatsız değildir bu beceriksizler sürüsü.
 
16 saat içinde 2.maç ve hazırlık kampında yükleme antrenmanlarının programını bilmeden rakip takımlarla kıyas yapmak zor. Üstüne yeni kurulan bir takım olduğumuz gerçeği de cabası. İlk izlenimler çok çok kötü olsa da ortada sağlıklı ve güvenilir veri olmadığı için öfkeyle sonuç çıkarmak çok erken olur.
 
Ben de her zamanki gibi hazırlık maçlarının eksikleri görmenin çok da ötesinde olmadığını düşünenlerdenim ama takımda uzun rotasyonunun çok kötü kurgulandığını sadece ben düşünmüyormuşum. Bazı seneler oyuncular bekleneni veremeyebiliyor ama bu sezonki gibi bile bile lades durumları yaşadığımız da oldu. Herkesin gördüğünü Yakup Hoca da görmeliydi. Izundu'nın daha önce alındığını varsayarsak, 350-400 bin arası bütçeyle onun önüne Delgado'yu almak oldukça tuhaf oldu. Sadık-Blumbergs ikilisinin de ciddi zaafları var.
 

Üst