#21 Pops Mensah-Bonsu

Bu defalık ucuz atlattık gibi görünüyor.

Ne zaman, nerede patlayacağı belli olmayan bir lastikle uzun yola devam etmek gibi bir şey, şu sezonun sonunu sağ salim şekilde getirebilir umarım. Gerçi verdiği performans olarak ilk geldiği dönemdeki haliyle alakası yok da, şu an başka bir transfer alternatifimiz de yok.

Sporcumuz Pops Mensah-Bonsu'nun Litvanya‘da Zalgiris Kaunas maçından bir gün önce yapılan antremanda dizinden sakatlanmasının ardından yapılan kontroller ve tetkikler sonucunda "dizde bağ gerilmesi" teşhis edilmiştir. Tedaviye hemen başlanmış olup, cerrahi tedavi düşünülmemektedir. Sporcumuzun 10 gün sonra takımla birlikte çalışmalara başlayacağını umuyoruz.

Dr. Adnan BAĞRIAÇIK
Takım Doktoru

Zaten son dakika transferi olarak geldi, BJK'ta ki performansının üzerine bizim takımda oynadığı arasında dağlar var.. Kesinlikle TB2L oyuncusu. Sırtı dönük yok, orta mesafe yok.. Attığı 2-3 smaçla göz boyadığı var sadece. Gönderilmesi gerekenlerin en başında!

Son maçta ne güzel savunma yaptın öyle. İkili oyunlardan da istediğini bulamayınca da Enderin pası hariç en etkisiz oyunculardan biriydin. İçeriden sayı üretemedik. Furkanı nasıl değerlendirmez son dakikalarda hoca hayretler içindeyim.

2 maçtır çok iyi katkı verdi.

Istedigimiz arzu ettiğimiz Bonsu'yu izliyorum son 2 maçta.

Banvit serisinde daha fazlasını bekliyorum açıkçası.

Allah'ın izniyle bu performansi artarak devam edecek.

Smaçların ile çoştur bizi Bonsu Reis :) :)

Serinin iki ve üçüncü maçlarında muhteşem oynadı valla. Hem hırs hem mücadele hem ikili oyunlar ve ayrıca ribaundlar...

Geldiğinde ilk 2-3 ay böyle bir etki yapmıştı. Sonra formu düştü baya ama tekrar toparladı, böyle devam ederse Banvit serisinde önemli bir silah olacak şüphesiz.

Karşısındaki oyuncular Bajram ve Ruzic ... İçeriden hücum etmeyen tek özellikleri dışarıdan şut atmak olan , savunmada box-out nedir onu bile bilmeyen oyuncular...Bonsu umarım bu sebeple iyi gözükmemiştir ve gerçekten forma girmiştir....

Olumsuz manada çok şaşırtıyor beni.Kalitesine güvendiğim bir isimdi sakatlık riskine rağmen.Ama ne yaptığı hakkında hiçbir fikrim yok.Beşiktaş sezonunun onda biri kadar falan performans veriyor

Sabırlı adamımdır, oyuncuların günlük veya uzun vade kötü performanslarına ani tepkiler göstermem ama bu arkadaş bir daha parçalıyı falan giymesin, zira zerre haketmiyor, mücadele vermiyor ve bunların daha da kötüsü tüm bunları hiç umursamıyor. Sakatlıkları onu kısıtlıyor, eski enerjisinde değil diye düşünüyordum ama değilmiş, Bonsu'nun olayı farklıymış. Söylenecek söz yok, yazık!

Şu hâliyle süre alması oyunculardaki adalet duygusuna zarar verir. Koçun hala süre vermesini kalitesine yakistiramiyorum.

Sözde blok tehditi var ama Aminu yolgecen hanina çevirdi bizim potaaltini. Hücumdan hic bahsetmiyorum bile. Kısalarin hala ona sirtidonuk oyun icin pas atmalari akıllarda ziyan.

Galatasaraylılar sabrede sabrede dine imana gelecek arkadaş sayesinde.

Kısayla pota altında hiç bir topu alamadığı gibi, aldığında da içine etmesine rağmen, hala inatla top istemesi takdire şayan.

Yükselmemiz durumunda final serisinin kilit adamı olabilecekken maalesef bitik durumda Bonsu. Aralık ayındaki FB Ülker maçında pota altını dağıtmıştı hatırlarsanız... Playofflara iyi başladı ama bugün felaket durumdaydı...

FB Ülker'in pota altı oldukça zayıf. Oğuz sakatlıktan yeni çıktı, Zoric çelimsiz, Sekulic etkisiz eleman (zaten yabancı sınırına takılıyor, giremiyor kadroya) Euroleague'den de bu yüzden elendiler zaten. Tomic, Dorsey, Pleiss falan darmadağın etti pota altını. Özellikle Vidmar sezonu kapattıktan sonra baya sıkıntı yaşıyorlar.

Yani diyeceğim o ki, Bonsu toparlansa baya sıkıntı yaşatırız karşı tarafa ama savunmada ortalıkta yok, hücumda ise çok güçsüz.

Bilmiyorum dizleri ve belinden yaşadığı sakatlık belki onu çok zorluyor ama biraz daha gayret et be Bonsu.

İlk geldiğindeki Bonsu'yla şimdiki arasında dağlar kadar fark var bilemiyorum nedenini ama toparlamalı.

Muhtemel Final serisinde Bonsu iyi olursa şansımızı çok arttırır.

Zoric-Oğuz falan sağlam ve iyi bir Bonsu'yu savunmak bir yana onun karşısında dahi duramazlar.