Hak kavramının birçok akademik tanımı var ancak, hepsini bir kenara bırakıp TDK'ya bakarsanız "Adaletin, hukukun gerektirdiği veya birine ayırdığı şey, kazanç" tanımı karşınıza çıkıyor. Jewell hakkını aramadı. Mevzuat (kurallar), yani hukuk Jewell'a 30 gün bekleyeceksin, ondan sonra senin gitme (maça/idmana çıkmama) hakkın var diyor. 30 gün beklemeden antrenmana/maça çıkmazsan haksızsın diyor. Jewell'ın haksızlığı tartışılmayacak kadar net bir konu...
Bone'un ilk gidişinde, Whalen'ın gidişinde açın bakın bakalım takımı yakından takip edenlerden kim oyunculara hain demiş? Bu takımı yakından takip edenlerden hiç biri Kelsey ve Whalen'ı suçlamamışken bir anda Jewell'ı suçluyorsa zaten herşey açıktır.
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, bundan önce çıkan olaylarda burada yorum yazan arkadaşlardan yönetimi haklı görüp oyuncuları suçlayanlar oldu... Arroyo ile ilgili başlığa yada Whalen ile ilgili başlığa bakarsanız görebilirsiniz, aynı şekilde Bone ile ilgili başlığada bakabilirsiniz... Bu tarz tüm olaylarda tepki koyan oyuncular takımı satmakla ve ihanet etmekle suçlanıyor... Bundan önceki olaylarda siz suçladınız demedim zaten...
Ama bu olayda yönetim suçu yoktur diyorsunuz, Tek suçlu Loyd diyorsunuz, yönetimin o gün yaptığı açıklama rezillik başta, Hukuki süreç dolamaması yönetimi bu olayda masum yapmaz....
İlk kez yaşanan bir durum olsa maaşların gecikmesi bu olay zaten yaşanmazdı, ama sizinde dediğiniz gibi sürekli geriden gelen bir maaş ödemesi var, sonunda bir yerde sorun oluşturacağı kesindir...Eğer tüm takım tepki koysaydı yine tüm takımımı suçlu olarak görecektiniz? Yoksa sürekli maaşları geciktiren yönetimi?
Benim isyanım sürekli aynı şeylerin neden bizde yaşandığına, başta Ekrem hoca takımını alıp böyle bir tepki koysaydı bunlar olurmuydu?
Eğer her şeye susarsanız nasıl hakkınızı arayacaksınız, bugün Ekrem hocanın istediği Shavonte Aski'ye gidiyor, neden biz alamıyoruz, açık olarak Ekrem hoca istediklerini yaptıramıyor, ben Ergin Ataman hayranıyım, ama gözümde bir numara Ekrem hoca ve sürekli böyle sorunlarla uğraşması beni üzüyor... Ergin Hoca istediğinde transfer yapan yönetim, neden Ekrem hocanın istediği Shavonte'yi almaz? Hep diyorum bizim en büyük şansımız bu iki hoca, ama gözümüzün önünde yapmadıklarıyla Ekrem hocayı harcamaya çalışıyor yönetim...Bu olayda nasıl olurda sürekli maaşları geciktiren yönetimin suçu olmaz bende bunu anlamıyorum... Keşke tüm takım tepki koysaydı...
Loyd profesyonellik gösterip sahaya çıkabilirdi, ama sahada hiç birşey veremeyebilirdi...Bende diyorum tüm takım sahaya çıkmasaydı, o zaman belki bir maç kaybederdik ama birdaha böyle birşey olmazdı, bu takımın bütçesi Hamit'in Sabri'nin maaşı kadar yok, ben ödemenin gecikmesini kabul edemiyorum... Tek suçlu benim gözümde bize sürekli aynı şeyleri yaşatan yönetimler...
Bu ödenmeyen maaşlarında bizi bu yıl çok düşürdüğü kesin sonuçta... Yoksa bu takım Agü'den kendi sahasında 30 sayı farklara çıkan maçta 20 sayı fark yiyecek bir kadro değil, sürekli maaşları ödenmeyen oyuncularada huzurmu kalır...
İyi günler
Saygılar...