#24 Jewell Loyd

Oyuncunun yaptığı hatayı kimse kabül etmiyor zaten tasvip etmiyoruz,bir yanda 50'li,60'lı ve 70'li yaşlarda olup güya kulübü skandallarla yönetmeye çalışan ama yönetemeyenler oyuncuların yapacağı hataya zemin hazırlayıp oyuncu hata yapıncada oyuncuya suç yüklemek beceriksizlerin kaçacağı en kısa yol olmuş,tamam eleştirelim ama yönetimin elinede koz vermiş oluyorsunuz bunu anlatmaya çalışıyorum,yoksa işler normal gitse şube hakkında fırsatçılık yapmayacaklarını bilsek oyuncuya cezada verilsin hak ediyor sonuçta ama niyetlerini bilirken Loyd hakkında eleştiri çok sınırlı kalmalı çünkü olay hassas ve bu oyuncu 21 veya 22 yaşında,bir kaç defa ihtar çektiğini sizlerde yazıyorsunuz mecburmu alacağı için ihtar çekip alacaklarıyla uğraşmaya biraz insaf bu durumuda düşünün.

Loyd'un çok da iyi niyetli olmayan davranışını eleştirirken yönetimin maaş konusundaki tutumunu "yönetim zaten öyle, yönetime diyecek laf yok." şeklinde geçiştirmek de doğru değil. Loyd'u eleştirenlerin yönetimi savunmadığı çok açık ama bu olay özelinde ve buna benzer tüm olaylarda kötü niyetli sporcular bile olsa yönetim de eleştirilerden nasibini almalı.
Mesela "Loyd bundan sonra kapıdan içeri girmesin, Loyd kenarda bile oturmasın" derken aynı zamanda ve mümkünse yönetimden isim vererek ".... girmesin, ...... defolsun" gibi ifadeleri de yanına mutlaka eklemek gerekiyor. Yönetime diyecek bir şey yok demek yönetim tarafından kötüye kullanılabilecek bir söylem. Loyd'un iyi niyetli olmayan tavrı "yönetim zaten böyle" şeklindeki kabullenme ifadelerini haklı çıkarmıyor. Loyd da, maaşları zamanında vermeyen de defolsun gitsin. Kulüpten içeri girmesin, İpekçi'ye gelmesin.
Şu olay yüzünden AGÜ maçında yaşananlar ve Ekrem Hoca'nın maç sonu açıklamaları güme gitti. Federasyon ve tetikçi hakemleri yine bir şey olmamış modundalar. Kendi içimizdeki takozlar yüzünden dış mihraklara popüler söylemle şike lobisine karşı mücadele bile edemiyoruz.

Loyd'un çok da iyi niyetli olmayan davranışını eleştirirken yönetimin maaş konusundaki tutumunu "yönetim zaten öyle, yönetime diyecek laf yok." şeklinde geçiştirmek de doğru değil. Mesela "Loyd bundan sonra kapıdan içeri girmesin, Loyd kenarda bile oturmasın" derken aynı zamanda ve mümkünse yönetimden isim vererek ".... girmesin, ...... defolsun" gibi ifadeleri de yanına mutlaka eklemek gerekiyor.

Çok yer kaplamaması açısından vurguladığınız iki noktaya alıntı yaptım. Eğer ilk cümlenizde bana cevap veriyorsanız ben yönetim için "yönetim zaten öyle, yönetime diyecek laf yok." demedim, öyle demek de istemedim.

Yazının içerisinde ilgili yöneticiyi de eleştirdim farkındaysanız. Söylenecek elbette çok şey var, uzun süredir foruma yazmadığım için yönetime yönelik eleştiride bulunmadım şeklinde algılanabilir ama yönetime yönelik neredeyse her tür eleştiriye katılıyorum ben de.

Yönetim için de defolsun gitsin demek gerekir mi? Gerekebilir. Yazımda o kısım eksik kalmış olabilir haklısınız ama ben kişisel üslubum dairesinde yorumum içerisinde yöneticiyi de yeterince eleştirdiğim kanaatindeyim. O yorumdaki cümleleri sadece bu olay özelinde yazdım, genele yaymak gerekirse çok daha fazla şey yazarım elbette.

Herkesin kendine göre bir üslubu vardır, diğer üsluplara da saygı duyarım ama ben çok sinirlensem de ve ilgili kişiler hak etmiş olsalar da çok sert ifadelere pek yer vermiyorum yorumlarımda.

Loyd'u değil de yönetimi daha fazla suçlu bulanlara da saygı duyuyorum, herkes aynı düşünmek zorunda değil.

Bu olay aslında bana yönetimin bundan sonra kadın basketbol şubesi hakkındaki tutum,düşünce ve planlarını gösterdi amaçlanana doğru emin adımlarla gidiliyor.

Loyd kısmna gelirsek gelecek sezonlar için çoktan kendini güvenceye almış menajer yoluyla ya da o veya bu yoluyla bu davranışın başka bir açıklaması yok bence.

Loyd'un çok da iyi niyetli olmayan davranışını eleştirirken yönetimin maaş konusundaki tutumunu "yönetim zaten öyle, yönetime diyecek laf yok." şeklinde geçiştirmek de doğru değil. Loyd'u eleştirenlerin yönetimi savunmadığı çok açık ama bu olay özelinde ve buna benzer tüm olaylarda kötü niyetli sporcular bile olsa yönetim de eleştirilerden nasibini almalı.

Loyd'u eleştirenler neden yönetimi eleştirmiyor diyenler daha önce o kişilerin attığı mesajları okumalı mesela. Bizi başkaları ile karıştırmayın bir zahmet. Önce bilgi sahibi olun, bu adamlar neler yazmış diye bir inceleyin, araştırın, sonra fikrinizi belirtin. Hakim olmadığınız konularda insanlara laf atıp klasik taraftarlık yapmayın.

Görüş bildirenlerin bireysel fikrine bir eleştiri yapmadım. Genel bir yorum yaptım, herhangi bir kişiyi de kastetmedim.
Yöneticilerin bu forumda eleştirildiği, hatta sert üslupların kullanıldığı görülüyor zaten. Ama bu maaş ödeme ile ilgili sıkıntılarda maaş vermeyenlerin de sporcunun karakteri kadar sorumlu olduğunu zannediyorum. Dolayısıyla oyuncu kadar maaş vermeyen de eleştiriden nasibini almalı. Fikrim genel haliyle budur. Bu fikre sahip olmak için hangi konulara hakim olmamız gerekir? Maaş konusunda sıkıntılı bir yönetim, terbiye konusunda sıkıntılı bir oyuncu var ortada. Daha önce yönetimin zaten eleştirilmiş olması bu olaydaki sorunları gündeme getirmeye engel değil.
Önceki yorumların bir kaçında ve sosyal medyada yönetim zaten böyle yönetime diyecek bir şey yok diyenlere ithafen fikrimi belirttim.

Burada takim içi irtibat kanallari olup olan biteni bilen arkadaslardan bir sey rica ediyorum.
Loyd'un genel olarak takimin ahengini bozduguna, hocanin elinde tahtayi alip taktik veremeye kalkistigina dair haberlerin kaynagi ve guvenirligi nedir ? Bunlari açiklamanizi rica ediyorum.

Yoksa sezon boyunca bu yonde tek bir habere konu bile olmamis, forumda dahi (baslik altinda tekrar teker teker girileri inceledim, kaçirdigim bir giri yoksa bu konuya dair negatif tek bir elestiri gormedim) hakkinda bu yonde bir bilgi bulunmayan, aksine hocanin surekli kafa yordugu ve performansindan gordugumuz kadariyla oyun duzenine alismaya çalisan bir oyuncunun bir anda karaktersiz, kotu niyetli, takim ahengini bozan eleman olarak ortaya atilmasini - kusura bakmayin ama - kulup kaynakli ve aidiyet duygusunu suistimal ederek yayilan bir karalama kampanyasi olabilecegini dusunuyorum.

Whalen gittikten sonra arkasindan atilan iftiralari hepimiz hatirliyoruz. Su anki yonetimin ise bilumum konuda taraftara soyledigi ve yalan oldugu ortaya çikan bir suru demeci varken bu soylentilerin kaynagini bilenler açiklarsa sevinirim.

Olayin su anki gorunumu itibariyle oyuncudan çok menajerin yamuklugu var gibi duruyor ama sonuçta kim ne derse desin, sen yukumluluklerini yerine getirirsen yamuga karsi hukuk yaninda olur, getirmezsen yamulursun.

Bu da mı gitti beyler.Biz transfer bekliyorduk en önemli oyuncuyla sorun yaşıyoruz.Mevzuyu bilmiyorum belki Loyd suçludur ama sen gerekli takviyeleri adam akıllı yapsaydın bu Loyd ne takımı ne de hocayı bu kadar etkilemezdi.

Bir basketbol takımın sözleşmeli oyuncusu sözleşmenin fesh şartları oluşmadan veya fesh şartları oluşmuş olsa bile hukuki haklarını kullanıp sözleşmeyi fesih prosedürünü tamamlamadan maça çıkmama hakkkına hukuken sahip mi ? Bilmediğim için soruyorum.

Yani şöyle olsa anlarım maç sabahı oyuncu veya menejeri ödeme geçikmesi nedeni ile sözleşmeden doğan haklarını kullanıp tek taraflı olarak sözleşmeyi fesh etmiş olsa ortada bir sözleşme olmayacak ve oyuncunun maça çıkma zorunluluğu da olmayacak ama şu durumda bizim ödemeyi gerçirme süremiz oyuncuya fesih hakkı verıyor mu bilmiyorum ama öyle bile olsa oyuncunun sözleşmeyi fesh ettiğine dair bir haber yok ortada bu durumda maça çıkmamasının hukuki dayanağı nedir ?

Erdem Bey merhaba,

Kusura bakmayın demişsiniz ama boardu alıp taktik vermeye kadar uzanan davranışları olduğunu yazan kişi olarak yaklaşımınız sonrası gerçekten kusura baktım. "Kulüp kaynaklı ve aidiyet duygusunu suistimal ederek yayılan bir karalama kampanyası"nda bulunmam söz konusu değil. Bu düşüncenizi beni tanımamanıza bağlıyorum. Ama böyle düşünmenize üzüldüğümü belirteyim.

Whalen'ın gidişi sonrası haber yaptırılmıştı. Ayrıca haberin yapıldığı yerin ne olduğunu biliyoruz ve Whalen haberini yaptıran da şu an kulübümüzde değil. Jewell olayında herhangi bir haber yaptırılması söz konusu değil, sadece sizlerle olan biteni paylaştım.

Istanbul'a eskisi kadar gelebilirsem umarim bir gun tanisiriz. Rencide ettiyse yazdiklarim, ozur dilerim.
Kastim buradaki arkadaslarin bilerek suistimal ettikleri degildi, sadece bu olaylara birebir sahit olup olmadiginizi merak ettim. Cunku kulube son yillarda olan guvenim iyice sarsildi, bazen guvendigimiz kaynaklardan alip istemeden yaydigimiz, dogru olduguna inandigimiz bilgiler olabiliyor. Kulubun hakli olma ihtimaline herkesten fazla inanmak isterim.

Bu şubede yaşanan skandallardan, rezilliklerden o kadar yıldım ki, artık tepki göstermek dahi içimden gelmiyor. Derim kalınlaştı, yüreğim kabuk bağladı. Yıllardır ne zaman "bu kadar da olmaz" dediysem, basiretsiz yöneticiler sahneye çıkıp, pekala olabileceğini yedi düvele duyurdu. Üstelik tüm bunlar olurken camia içinden doğru dürüst tepki gelmedi. Biz bir avuç basketbolsever, sesimizi bir yere kadar yükseltebildik. Bir noktadan sonra biz de olanları sineye çekmek zorunda kaldık. Zamanla bu durum, her sene yaşanan bir döngü haline dönüştü. Tüm şubeyi ve taraftarları içine çeken bir girdap misali döndü döndü döndü... Ve artık sona gelmiş gibiyiz.

Bu sezon adına tek beklentim, bir an önce play offların bitmesidir. Sezon sonu yaşanacaklar az çok belli zaten...

Bu açıklama tam bir rezalet. Oyuncunun parasını ödemiyoruz haftasonu banka kapalı diyerek ve ceza veriyoruz. Başarısızlık olsunda kapatalım diye ellerinden geleni yapıyorlar.

Parasını isteyen oyunculara kızmam. yapmasınlar artık bunu. Ya adam gibi genel kurulda hepinizden destek bekliyorum salon sporlarına desinler ya da konuşmasınlar.

Kurtuıluş Savaşında Çanakkalede tahin yok üst baş yok diye savaştan mı kaçtık biz 1 aylık alacak için ihtar çekilir hak aranır ama parkeden kaçılmaz

Kurtuıluş Savaşında Çanakkalede tahin yok üst baş yok diye savaştan mı kaçtık biz 1 aylık alacak için ihtar çekilir hak aranır ama parkeden kaçılmaz

Hak veriyorum ama Loyd'da çanakkale savaşında değil be abi. Kulüp 1 ay diyor ben inanmıyorum bunların hangi dediği doğru çıktı. Kesin gecikme olmuştur bir kaç ay alamamıştır söz verilmiştir tutulmamıştır.

Keşke tüm takım Loyd gibi tepki verseydi...
Whalen, Shavonte, Aroyyo bu yıl Loyd, hep nedense bizim kulüp haklı oluyor, oyuncular takıma arkadaşlarına ihanet etmiş oluyor, merak ediyorum Khimki oyuncularına ödeme yapmazken oyuncular idmana çıkmıyordu, ordada seyirciler oyuncular ihanet ediyor diyormuydu? Daha geçen yıl Bone alacakları yüzünden Abd'ye gitmedimi? Sonra tekrar gelmedimi?
Bu işin neresinde yönetim haklı? En basitinden yönetimin son yaptığı rezalet açıklamadan sonra hâlâ nasıl kulüp haklı denilebiliyor...
Kusura bakmayın ama keşke Başta Ekrem hoca ve Tüm takım Loyd gibi tepki verseydi, aylarca oyuncuların paraları ödenmediğinde tepki koyabilseydi, Loyd ve önceki sporcular sonuna kadar haklıydı... Eğer bunlar olmasın istiyorsak körü körüne destekleyerek birşeyleri değiştiremeyiz...
En büyük kötülük tepkisiz kalmak, bu düzen böyle gider, Loyd ne ilk nede son olur, oyuncuları suçlamaya devam ettiğimiz sürece aynı şeyleri yaşamaya mahkumuz...

Jewell gibi basketbolculara Micov ile tanistirmak lazim..Jwell ile Micov'u diyolaga sokup nasil profesyonel olunur,nasil fedakarlik yapilir Jewell'in ders almasi lazim.Daha cocuk kendisi.