#25 Milan Macvan

Yırttı yine pota altını. Arap atı bu, 1 sene sonra açıldı. Savunmada geçen sene resmen sıfırdı. Ergin Hoca'm iyi pişirmiş seni helal.
 
O değilde Macvan geçen yıl bu kadar iyi ribaunt alamıyordu sanki. Bu yıl muhteşem ribaunt alıyor ve savaşıyor pota altında. Bravo Macvan
 
Sezon başında geçen yılki performansına dayalı olarak Lakovic yerine konuldu gitsin diye birçok insan yazdı.Macvan anca Hemofarm Partizan gibi takımlarda oynar Maccabi iyi olsa zaten bırakmazdı denildi.Ben ve az sayıda insan bir ayrıntıya dikkat ediyordu oda Türkiye Liginde 3+2 yabancı sınırı ve geçen yıl Eurocupta az maç oynadığımız için Macvana yeterli dakikalar malesef alamadı alamayıncada iyice morali bozuldu(ki Macvan tipi oyuncular taraftarla yaşar moral ve motivasyon oyunlarına direk etkiler).Bu yılda kadroda açıkcası düşünülmüyoda açıkcası ben dahil 800 bin euroluk kontrattan çıkmanın zor olacağını en erken Ocak gibi takımdan gider diye beklerken aniden sakatlıklar Erceg'in hiç katkı verememesi Macvan'a büyük bir şans doğurdu ve oynadıkça süreleri arttı süreleri arttıkça özgüveni geri geldi özgüveni geldikçe ribaundda ve şutör performansını sahaya göstermeye başladı öyle ki Macvan 5 10 dk süre alırken artık sahada koça hoca beni değiştir yoruldum diyecek kadar fazla süre almaya başladı.Devam et aslan savaşmaya sen savaştığın sürece taraftar hep yanında.
 
Kadroda fazlalık olup kimsenin umrunda olmayan adamdan takımın önemli parçalarından birine doğru gidiyor sezon başından beri. Geçen sene futbol takımımızdaki Riera gibi. Saygı duymak lazım.

Bu sakatlık muhabbetinden geçici lisans çıkmıştı. Çok iyi idare etti. Takıma dönme durumu var mıdır? Yani lisansını geçicilikten öteye geçirme durumu?

Marko dönünce seçim Marko-Domercant mi olacak yoksa Marko-Macvan falan mı? Biri açıklarsa sevinirim.
 
Hiç bir zaman EL de F4 filan hedeflemeyeceksek(bana göre bu sezon bile imkansız değil) Macvan bu takımda oynayabilir. Her sene acaba diyenler olacaktır. Halbuki şöyle bir adamın basketbolunu inceleyelim, Partizan ve Hemofarm da eline geleni atıp yaptığı istatistiklerden başka bir şeyi olmadığını görebiliriz. Fundamental, saha görüşü, hız, çeviklik, şut gibi özelliklerinin hiç biri üst düzey değil, oyun zekası idare eder, kalıbı fena değil ama Top 16 daki takımlarda o pozisyonda ondan kötü kim var diye de düşünmek lazım. Onu da geçtim Türkiye de bile başa oynayan takımların o pozisyonda oynattığı yabancılar Macvan dan daha iyi.

Geniş bir kadronuz ve yabancı sınırlamanız yoksa Erceg iyi bir alternatiftir, Macvan ise hep overrated bir oyuncu oldu, zaten ne olabileceği çıplak gözle izlendiğinde belli oluyor. Şu forumda senelerce Murat Kaya, Lakovic(daha çok Erceg gibi kadro mühendisliği hatasıydı), Macvan gibi oyuncuların yanlış seçimler olduklarını ısrarla yazdım. Bir oyuncuyu fırsatçılık yapar gibi kötü oynarken eleştirmeyi pek sevmiyorum o yüzden nispeten iyi istatistikler yakalamışken bunları yazmayı daha uygun gördüm.

Macvan ı beğenmiyorum, kaynağım da gözlerim ve geçmişte bu oyuncuya dair gözlemlerim, benden başka da beğenmeyen pek çok kişi var ki bir türlü elden çıkaramadık. Umarım daha da iyi istatistikler yapar da elden çıkarabiliriz, oyunda kaldığı sürece çok ekstra işler yapmadıkça takım için yararlı da bulmuyorum zaten ama Ersin in sakatlığında, o pozisyonu Erceg e bırakmış bir takımda kim olsa yararlı olması gerekir.
 
Dördüncü periyotta önemli katkı verdi bugün (aslında dün). Maçı da 14 sayıyla tamamladı.

Son turnikeden sonra kollarını yana açarak koşması gülümsetti, adam maçı yaşıyor :)
 
Maçın içinde her zaman. Mücadele ve hırsıyla katkı sağlıyor takıma. Bonsudan beklediklerimizi Macvandan alıyoruz entresan.
 
Macvan birşeyler başardığında insanın yüzünde bir sırıtış oluşuyor. Tipi , hareketleri , içeri devrilişi , şut sitili ve bir sürü şeyi daha basketbolla alakası yok gibi. Adam hakikaten bir değişik tarzda oynuyor. Mesela Önder Külçebaş vardı o da böyleydi. Adım atması bile bir garipti adamın.
Bu son bulduğu basketten sonra da hakikaten çok güldürdü. Eksikleri çok ama bu sene için gayet iyi oynuyor. Umarım hücum ribaundunda daha iyi pozisyon alır önümüzdeki maçlarda. En önemli eksiğinin bu olduğunu düşünüyorum. Umarım sezon içinde gelişim gösterir.
 
Seneye de bizle olursa yerli statüsüne geçebiliyor mu Macvan? Yaşı 24 şu an. Geçebiliyorsa kesinlikle kalması lazım. Ersin 33 yaşına geldi artık.
 
800bin € alıyor yılda, son senesi bu. Seneye Euroleague'de olursak, 500bin € ücretle yeni sözleşme teklif etmeliyiz bence. Kalırsa iyi olur takım adina, kaldı ki Euroleague'de o kontratı bulamaz kolay kolay. Gitmek isterse de teşekkür edilip yol verilir.
 
Bence duygusal değil, mantıklı düşünmeliyiz. Seneye Euroleague'de yer alabilirsek hedefimiz son 8 (hatta mümkünse) F4 olur. Macvan bu seviyenin oyuncusu değil. Bunu iki senedir görebilmiş olmamız lazım. Evet hırsı, azmi, basket attığı zaman gözlerinden saçtığı ateş benim de hoşuma gidiyor ama bunlar onu takımda tutmak için yeterli sebepler değil.
 
F8'i 4-5 kez basardiktan sonra F4 hedef olmalı. O seviyenin takımları da bu şekilde yerlestiler o seviyeye. Bu yüzden seneye F4 hedefi konmasini gerçekçi bulmam.

En gerçekçi hedef; ligde finali, Euroleague'de ise F8'i alışkanlık haline getirmektir. Bu istikrar üzerine inşa edilmeli F4 hedefi.

Bu bağlamda bütçenin de düşük ivmeyle artmasi gerekir. O açıdan bakıldığında Macvanin ücretinde indirime gitmesi halinde sözleşme yenilenmesi bence mantıklı olacaktır. ( Aynı seyi Ender icin de söyleyeceğim.) Bu sekilde transfere ek kaynak oluşturmanın yanında, menajer ve oyunculara Katar kulüplerinden farklı olduğumuzu da hissettirmis olacağız.
 

Üst