Fernando Muslera

Ben kendisine bir türlü ısınamadım.Geldiğinde de çok sevinmedim.Cana'nın gitmesi karşılığından olsa gerek.Neuer'den sonra Dünya transfer borsasında en pahalıya mal olan kalecidir heralde kendisi.Şahsen ben çok çok ekstra işler beklemesemde verilen paraya bakıldığında performansı inanılmaz düşük kalıyor.Belki 2-3 yıl içinde çok daha iyi kaleci olması beklenebilir ancak bizim 1 yıl dahi olsa bekleyebileceğimiz bir kalecinin alınmaması gerekirdi.

Muslera transferinin ilk gününden beri her yerde söylüyorum ilk sene çok mühim.Bu seneyi atlatırsa Muslera ya ciddi bir bonservis bedeliyle satılır ya da 10 sene kalemizi korur.Ama ilk sene çok önemliydi.Çatlak seslerin oluşmaması lazımdı.8 hafta geride kaldı oynadığı 7 maçın hiçbirinde iyi performans sergiledi diyemeyiz(A.Gücü maçı hariç tutulabilir ki ligin en zayıf takımı) Bu yüzden çatlak sesler başladı yapacak bir şey yok savunanda kendince haklı eleştirende kendince haklı.Ama çözülmesi gereken 2 tane ciddi sorun var.1-Önünde oynayan defans hattı: Sabri ile Ujfalusiye laf eden çarpılır ancak geçen sezonun biraz üstüne çıksa da hala yeterli olmayan Hakan Balta.Her maç top ayağına geldi mi kalbin daha fazla atmasını sağlayan Gökhan Zan ve Galatasaray forması giydiği güne lanet ettiğimiz hakkında çok şey söylenmesi gerekse de burada belirtemediğimiz Servet.Ujfa'nın yanına iyi bir stoper şart.Yerli olmalı tabiki de.İsim belirtmek gerekirse Serdar Aziz'den başkası mümkün değil devre arası için.Neyse ilk sebep oynadığı defans.2.sebep ise ciddi bir konsantrasyon sorunu var.Geldiğinden beri bir boşvermişlik havası.İyi parayı kaptık tamam buraya kadar diyor gibi.Kariyerinin en üst noktasına çıktığını düşünüyor gibi.Sanki velileri ve öğretmenleri üniversiteyi kazan gerisi kolay demişte o da kazandıktan sonra rahatlığa kavuştuğunu hissetmiş ve boşvermiş gibi.Bu da çok ciddi bir sorun.Çözülmesi olası çünkü Taffarel gibi bir çözüm var elimizde.Tafiyle konuşup Muslera ile alakalı bu sorunda çözülmeli.
 
Herkes musleranın penaltı kurtardığını konuşuyor,o penaltıyı kim yaptırdı yazan yok semih uynaıp 1 metre kendini atmasa ileriye son pozisyonunda kalıp kırmızıyı yiyecek.İkinci yarı mersin direkten dönen şutunda adamın ayaklarına direk hamle yaptı herif atsa kendini penaltı kırmızı.Yahu bu adam nasıl bir kaleci bu kadar riskli top oynanırmı.Galatasaray'ın büyüklüğünden haberi yok gol olursa yeniliceğini sanıyor.
 
Herkes musleranın penaltı kurtardığını konuşuyor,o penaltıyı kim yaptırdı yazan yok semih uynaıp 1 metre kendini atmasa ileriye son pozisyonunda kalıp kırmızıyı yiyecek.İkinci yarı mersin direkten dönen şutunda adamın ayaklarına direk hamle yaptı herif atsa kendini penaltı kırmızı.Yahu bu adam nasıl bir kaleci bu kadar riskli top oynanırmı.Galatasaray'ın büyüklüğünden haberi yok gol olursa yeniliceğini sanıyor.

O penaltının olmasındaki suçlu kesinlikle Riera'dır. O pozisyonun pasından önce 2 kez çok kritik pas hatası yapmıştı. Ayrıca Muslera açılmasa Semih'in falan yetişeceği yoktu gol olurdu. Direk pozisyonunda ise yapabileceği birşey yoktu. Ben de ilk başlarda Muslera'ya soğuk bakıyordum fakat bence olumlu yönde grafiği var.
 
Ben ne diyorum siz ne anlıyorsunuz,semih işi uyanmasa muslera son adam pozisyonunda ikinci pozisyonda adama penaltı yapmaya hamleyaptı,siz hala başarılı diyorsanız ben ne bir şey demiyorum.Derbide bu hataları yaparsa sakın burda feryat edip sallamayın taki özür dilemeden.
 
Bir kere o pozisyonda kırmızı yememesinin sebebi Semih değil pozisyonun çaprazda olmasıydı. Eğer pozisyon cepheden olsaydı Semih kaleyi kapatsa dahil Muslera kaledeki kişinin haricinde son adam olacağı için kırmızı kart olurdu. Bir de biz neden sizden özür dilemek zorundayız ki. Sonuçta herkes burada fikrini beyan ediyor. Ya da Muslera çok başarılı maçlar çıkarırsa siz özür dileyecek misiniz ya da bizim sizden özür dilemenizi isteme hakkımız var mı? Sonuçta siz de müneccim olmadığınıza göre sadece fikrinizi beyan ediyorsunuz.
 
Ben yanılırsam çıkar özür dilerim,hatalıyım yanlış yaptım derim.Özürü bu konuda bana gizli numaradan telefon açıp küfür ve tehtid eden korkak şerefsiz dileyeceki.Bu arada pozisyon çapraz olsada kırmızı kart görür hamleyi kaleci yaparsa
 
Buraya nolmuş böyle?Gizli numaralar,tehditler muslera bizi 70'lere götürmesin.:D

İki taraf vardı Musleracılar,ve anti Musleracılar,o zamanlar ben öğrenciyim tabi,sokaklarda oluk oluk kan akıyor,babanın farklı görüşteki oğluna bile tahamüllü yok vs vs.:D

Şaka biryana çok ciddiye alınmış sanırım.
 
Geldiğinden beri en iyi oyununu oynadı diyebiliriz.Kurtardığı penaltı onu kendine getirmiş.Umarım bu performansı devam eder.Galiba bizim açımızdan bu gecenin kazancı Muslera oldu.
 
Bugün maçtan önce Leeds maçımızın özetini izlerken "ah ah Tafi gibi bi kalecimiz kral gibi bi golcümüz olacaktı." diye geçirdim içimden. Performansı ile aratmadı. Ancak kral gibi golcümüz hala yok.
 
Alim kardeşim her tehdidi ciddiye alırım bunu korktuğum için değil,had bilmeyenlere haddini bildirmek için,beni tanıyanlar nasıl biri olduğumu bilirler.Ancak telefon kabadayılığı yapıp sonra sineceksen onu yapmayacaksın.Muslera dün iyi bir maç çıkardı ancak ben hala emin değilim
 
Yıllar sonra elle tutulur bi kalecimiz oldu sabretmek,tolerans göstermek gerekiyor.Dün çok iyi oynadı,umarım bu başlangıç olur.
 
Muslera'yı seneye de elimizde tutmamız gerek.Bence Türkiye'nin en iyi kaleci şu anda.Bu form ile giderse büyük kulüpler almak isteyebilirler seneye.Kaleci sorunumuzu daha yeni çözdük, aman ha :)
 
Top gelmemeye başladı :) Halısahada olsa ''10 dakka da ben oynıyım lan allahını seven bi 10 dakka kaleye geçsin'' derdi herhalde. Canı sıkılıyordur çocuğun kalede bütün maç...
 
İlk başta bize ters ve ilkleri içeren bir transferdi. Bir kaleciye bu kadar para vermek, bununla beraber dünyanın en iyi kalecilerinden birini, bu yaşta, daha çıkışta iken almak vs.

İlk geldiğinde de demiştim, tutmama olasılığı az bir transferdi. Tutmazsa da bu Muslera'dan dolayı değil, bizim sabırsızlığımızdan ve bahtsızlığımızdan olurdu. Muslera da tutmasa acaba kim gelirdi, kim başarılı olurdu merak ediyorum. İlk başlarda biraz sendeselese de sonra Milli Takım maçları ile başlayan süreçte müthiş form yakaladı ve kalitesini gösterdi. Bizi yanıltmadığı için de bir teşekkür, Muslera'ya..
 
hala yan toplarda (yerden ve havadan) çok büyük zaafı devam ediyor. fener maçında yediğimiz golde sezon başında yediklerinin birebir kopyası.
 

Üst