#33 Ender Arslan

Ender iyi bir transfer. El yakan anlarda sorumluluktan kaçmıyor. Misal Kerem iyi bir oyun kurucudur ama 2009 AŞ'de pota dibine girmişken topu maçı o anda bitirmek için dışarı çıkarması hatadır. Aynı şekilde final serisinde Tutku pota altına kadar girmişken önünde ve arkasında adam olan Andric'e pas vermişti. Ender bu gibi anlarda tüm yükü üstüne alır. Olmadık yerden üçlük atar. Hakan Demirel'i de alalım guard poziyonu için yabancı hakkı kullanmayalım.

14 kisilik minimum rotasyon ongoruyorum.6 yabanci ve bir devsirme 7 kisi.Bize 7 tane Turk oyuncu gerekli.Bunlar Caner,Evren,Furkan,Tutku,Kerem Gonlum yada Ersan,Ender ve Cevher.Ama Enderin rolu burada ucuncu guard pozisyonudur.
Kadro
Yabanci,Tutku,Ender
Yabanci,Shipp,Evren
Shumpert,Yabanci,Caner
Cevher,Kerem Gonlum yada Ersan
Yabanci,Furkan,Andric
Shipp 6 ci yabanci olarak kadroda bulunuyor.

ne kadar geniş bir bütçemiz varmış bizim böyle!! neredeyse bütün pozisyonlara transfer isteniyor üstelik yabancı!!arkadaşlar zaten halihazırda oturmuş bir kadro var ve bu kadro ligde final oynadı...ha şimdi euroleauge isteniyorsa yapılacak bir şutor guard bir pivot ve yanına kerem gönlüm hamlesi kafidir...

haluk,göksenin,sertaç bunlar kesinlikle kadromuzda bulunması gereken oyuncular ayrıca daha alt yapımızdan gelen melih ve muhammed var ümit milli takımda tam 5 tane oyuncumuz bulunuyor.

Yabanci 2 ve 3 numaralar icin buyuk butce gerekmiyor.1 ve 5 numaralara butce gerekli ve Ersan yada Kerem Gonlum hamlesi icin butce gerekli.Bu butcede Stancu,Zapata maliyetinden fazla degil.

ne kadar geniş bir bütçemiz varmış bizim böyle!! neredeyse bütün pozisyonlara transfer isteniyor üstelik yabancı!!arkadaşlar zaten halihazırda oturmuş bir kadro var ve bu kadro ligde final oynadı...ha şimdi euroleauge isteniyorsa yapılacak bir şutor guard bir pivot ve yanına kerem gönlüm hamlesi kafidir...

Bu Kadroyu korursak Finale Cıkacağımızı düşünmüyorum Çünkü Efes Baya iyi kadro kurucak bu sene fenerbahçe ülker zaten ortada

1,2 ve 3 numaraların 3üne birden yabancı transfer olmayacak orası gün gibi aşikar...zaten gerek de yok...yeri geldiginde 1 de oynayabilen şutör guard ve yabancı 5 numara ile yabancı transferi tamamlanır yanına kerem gönlüm hamlesiyle birlikte...eger kerem olmazsa 4numaraya yabancı takviyesi yapılır ki bu oyuncu da hem 4 hem 5 oynayabilen biri olur...

basketbol şubesine stancuyu zapatayı karıştırmayalım lütfen...düşündükçe moralim bozuluyor...ayrıca futbol bütçesiyle de karşılaştırmamak gerek...

Bana göre 2 numaraya transfer lazım ama gerektiği zaman guard da oynayabilen bi 2 numara 5 numarayada lazım pekovic olursa süper olur 3 numaraya'da bana göre lazım sadece shumpert var haluk artık yaşlandı fazla bı katkı beklemek yanlış olur bana göre 4 numara ihtiyaç yok(cevher,furkan,shumpert) bunlar orayı kapatırlar

eldeki türk rotasyonu bu derece derli toplu olduktan sonra bu türk rotasyonuna eklemlenmiş lacovic shipp shumpert(dewşirme) andric pekovic yabancılar olarak yeterli olacaktır...tabiki bu türk rotasyonunun içinde kerem gönlüm de olmalı...

Boyle olmayacagini sizde biliyorsunuz 5 kisilik yabanci kontenjanini kullanmamak dusunulebilirmi.Yerli piyasasi bu kadar yuksekken 6 yabanci kontenjanida kullanilmali ayrica.Ender,Cevher,Furkana verdiginiz paralarla 3 tane cok iyi yabanci getirebilirsiniz.Yerli piyasasi yabancilara gore astronomik Ermal 800 bin Euro almis Efesten.Shipp Ermalin yari fiatindan daha az paraya oynuyor.

Shipp büyük ihtimal kiralanıcakmış forumda biri öle yazmıştı.O zaman 2 numaraya transfer şart oluo(1).Elde Andric var(2). Bi tane daha pivot düşünülüyor(3).Bi guard ve 3 numara aldık mı(5) 5 tane yabancı yeterli 6'ya gerek yok

24 saniyelik hücum süresinin dolmasına 10-12 saniye kala oyun kurmaya çalışan bir point guard..eski bir efesli arkadaşım bir kaç sene önce saat bile kuramaz diyecek kadar iddalı bir bakışları vardı endere karşı.

şunuda söylim kafaya büküp deliler gibi koşturarak top sürmeyi ardındanda hücum süresi dolarkende saçma sapan paslar vermeyi ben ender de gördüm..O yüzden kimi çok beğenir kimine göre efsane odur ki genç takımda Tony Parker beynine beynine vermiş derler..

ama Enderi benim için en iyi anlatan kelime şudur ki bir yerde yazıyordu; asla ne zaman atacağını ne zaman atmayacağını bilemedi..

Yok yok bize Mehmet Yağmur falan tarzı bişeyler lazım. Meğer bu Ender ne berbat bi adammış da bizim haberimiz yokmuş. Zaten Ender basketbolcu falan da değil! Saat de kuramaz. Aslında nasıl yürüyebildiğine şaşmak gerekiyor. Kendisi bu yeteneksizlikle çoktan bu ülkeden bile kovulmalıydı!

Yeter ya gerçekten yeter. Son zamanlarda inanılmaz negatif enerji alıyorum forumdaki yorumlardan. Hatta forumu takip eden sporcular olduğunu da az çok biliyoruz. Ender olsam gram hevesim kalmazdı...

Bu adam bu güne kadar hiç mi iyi bişey yapmamış ey basketbol ulemaları!

Bu adamı yıllardır milli takım kadrosuna alanlardan çok daha fazla bilginiz mi var!

Bu adamı yıllardır bi dünya para harcamalarına rağmen Efeste tutanlardan daha mı çok biliyosunuz basketbolu!

Bu adamın alınmasına onay veren Oktay Mahmuti 'den de mi çok biliyosunuz herşeyi!

Yok yok bize Mehmet Yağmur falan tarzı bişeyler lazım. Meğer bu Ender ne berbat bi adammış da bizim haberimiz yokmuş. Zaten Ender basketbolcu falan da değil! Saat de kuramaz. Aslında nasıl yürüyebildiğine şaşmak gerekiyor. Kendisi bu yeteneksizlikle çoktan bu ülkeden bile kovulmalıydı!

Yeter ya gerçekten yeter. Son zamanlarda inanılmaz negatif enerji alıyorum forumdaki yorumlardan. Hatta forumu takip eden sporcular olduğunu da az çok biliyoruz. Ender olsam gram hevesim kalmazdı...

Bu adam bu güne kadar hiç mi iyi bişey yapmamış ey basketbol ulemaları!

Bu adamı yıllardır milli takım kadrosuna alanlardan çok daha fazla bilginiz mi var!

Bu adamı yıllardır bi dünya para harcamalarına rağmen Efeste tutanlardan daha mı çok biliyosunuz basketbolu!

Bu adamın alınmasına onay veren Oktay Mahmuti 'den de mi çok biliyosunuz herşeyi!

Aynen Katılıyorum Sen Yazmasan ben patlıcaktım yoksa meğer ne kadar kötüymüş ENDER.

24 saniyelik hücum süresinin dolmasına 10-12 saniye kala oyun kurmaya çalışan bir point guard..eski bir efesli arkadaşım bir kaç sene önce saat bile kuramaz diyecek kadar iddalı bir bakışları vardı endere karşı.

şunuda söylim kafaya büküp deliler gibi koşturarak top sürmeyi ardındanda hücum süresi dolarkende saçma sapan paslar vermeyi ben ender de gördüm..O yüzden kimi çok beğenir kimine göre efsane odur ki genç takımda Tony Parker beynine beynine vermiş derler..

ama Enderi benim için en iyi anlatan kelime şudur ki bir yerde yazıyordu; asla ne zaman atacağını ne zaman atmayacağını bilemedi..

Öncelikle güzel bir açıklama olmuş.
Ben Ender'i beğenenlerdenim. Yerli olmasından dolayı. Yerli oyun kurucu kıtlığında bence Ender iyi bir seçim. Bu transferi değerlendiriken 3+2'yi de düşünmek lazım.
Ben izleyelim görelim diyenlerdenim.
5numaramız yabancı (Luksa) bir tane daha yabancıdan bahsediliyor aynı pozisyon için. Bir de PG'yi yabancı kullanırsak diğer pozisyonlar için yerli kalitesini arttırmamız gerekirdi. Gönül isterdi Kerem Tunceri gelseydi ama Ender de kötü değil.