#33 Ender Arslan

Ender kim ne derse desin K.Tunçeri olmadığı için en iyi alternatiftir Türk olarak, kesinlikle çok önemli transfer.Ender-Tutku- 1-2 oynayan yabancı rotasyonu kapatır guardı.

Benim görüşüme göre böyle bir mantık yok; 'hedefi en yüksek koy olur yada olmaz...'
Ozaman kimse kusura bakmasın bu kadroda Caner-Evren-Tutku-Cevher-Andric-Shumpert-Haluk-Shipp-Sertaç-Melih-Göksenin hiç biri EL seviyesinde oyucular değil hepsine yol verelim gitsinler ne işleri var yahu bizim gibi cin olmadan adam çarpmaya çalışan takımda(!)

Komik gerçekten.

Benim görüşüme göre böyle bir mantık yok; 'hedefi en yüksek koy olur yada olmaz...'
Ozaman kimse kusura bakmasın bu kadroda Caner-Evren-Tutku-Cevher-Andric-Shumpert-Haluk-Shipp-Sertaç-Melih-Göksenin hiç biri EL seviyesinde oyucular değil hepsine yol verelim gitsinler ne işleri var yahu bizim gibi cin olmadan adam çarpmaya çalışan takımda(!)

Komik gerçekten.

Hangi Yerli oyuncuları alıcaksın yerleri ? gidip erdem türetkenimi alıcan

O kadrodan Sertac,Goksenin,Melih yer almaz zaten.Shipp 6 ci yabanci olarak kalir.Tutku Euroleague seviyesinde ikinci guard olarak cok iyi tercihtir.Haluk 5 dakika oynar yada oynamaz.Andric konsantrasyonunu arttirirsa Euroleague oyuncusudur.2 sene sonra elimizde tutmamiz zorlasir.Evren gecen seneki gibi oynarsa iyi bir iki numara yedegidir.Caner gibi bir gorev adamini her takim ister.Cevher 4 numaradaki sayili Turk tercihlerinden biri oldugu icin alindi.Savunmasini gelistiremezse Euroleague seviyesinde degil yedek olur.

O kadrodan Sertac,Goksenin,Melih yer almaz zaten.Shipp 6 ci yabanci olarak kalir.Tutku Euroleague seviyesinde ikinci guard olarak cok iyi tercihtir.Haluk 5 dakika oynar yada oynamaz.Andric konsantrasyonunu arttirirsa Euroleague oyuncusudur.2 sene sonra elimizde tutmamiz zorlasir.Evren gecen seneki gibi oynarsa iyi bir iki numara yedegidir.Caner gibi bir gorev adamini her takim ister.Cevher 4 numaradaki sayili Turk tercihlerinden biri oldugu icin alindi.Savunmasini gelistiremezse Euroleague seviyesinde degil yedek olur.

Valla EL seviyesi için Domercant bile ortalamanın biraz üstü bir oyuncuyken Ender'i bu kadar yerip geri kalan oyunculara bu denli pozitif yaklaşmak ya hayalciliktir yada negatif ayrımcılıktır.

Haluk'a ,Shipp'e, sırf SAYILI yerli 4 numara diye Cevhere bu denli görevler biçerken ülkenin en iyi 3 guardından birine görev biçememek bence bu işteki tezat nokta. Yada milli takımın çoğu zaman 1. guardı omuş bu adamı bu kadar küçümsemek, umutsuz davranmak ama elde kalan diğer bütün oyuncuları EL seviyesine yada hemen biraz altına çıkarmak objektif bir bakış açısı değildir basketbolla uyuşmaz bu.

Doğan'ın dediklerine katılıyorum. Alınacak daha iyi bir Türk oyuncu varsa söyleyin de alalım.

Dünya 2.si bir Milli takımın 2 guardından birinden bahsediyoruz değil mi?

Endere gorev bicmiyor degilim aha oncede soyledigim gibi ucuncu guard olarak glecekse cok iyi tercih.Ama 1 numara Tutku ve Endere emanet edilecekse itirazim ona.Mutlaka cok iyi yabanci 1 numara ihtiyacimiz var.

Bu takimin dunya ikinciligini saha avantajiyla alip almadigi Avrupa sampiyonasinda belli olacak.O kadar abartmayalim milli takimida.Benim icin milli takim olcu degil Cenk Akyol yillardir oynuyor veya Enderin yerine neden Tutku yillardir oynamadi.Orhun Ene torpiliyle Baris Ermis kadroda yer alirken yine Tutku yoktu kadroda.

Endere gorev bicmiyor degilim aha oncede soyledigim gibi ucuncu guard olarak glecekse cok iyi tercih.Ama 1 numara Tutku ve Endere emanet edilecekse itirazim ona.Mutlaka cok iyi yabanci 1 numara ihtiyacimiz var.

İşte bende diyorumki milli takımı Kerem ve Ender beraber yıllardır götürüyorlar.Gözünüzü kapasanız Ender'in tek başına kazandırğı bir çok maç hatırlarsınız.
Netice olarak elimizde Kerem'den oyun aklı ve saha içi katkısı hiç ama hiç eksik kalmayacak bir Tutku varken bugün için bizim guard rotasyonumuzun milli takım rotasyonunda en küçük eksiği yoktur.
O yüzden bu iki oyuncudan birini 3. guardlığa mahküm etmek yerine forumda konuşulduğu gibi 1-2 oynayabilen bir oyuncu alamak çok daha akıllıca olur. Bizim bugün için sadece oyun kurup içeri yardıran bir guarda ihtiyacımız yok. He guard alırsın ama adamın çok keskin şutu vardır ozaman hay hay yeterki opsyonel bir oyuncu alalım bu rotasyon bizi üstte tutar.

İşte bende diyorumki milli takımı Kerem ve Ender beraber yıllardır götürüyorlar.Gözünüzü kapasanız Ender'in tek başına kazandırğı bir çok maç hatırlarsınız.
Netice olarak elimizde Kerem'den oyun aklı ve saha içi katkısı hiç ama hiç eksik kalmayacak bir Tutku varken bugün için bizim guard rotasyonumuzun milli takım rotasyonunda en küçük eksiği yoktur.
O yüzden bu iki oyuncudan birini 3. guardlığa mahküm etmek yerine forumda konuşulduğu gibi 1-2 oynayabilen bir oyuncu alamak çok daha akıllıca olur. Bizim bugün için sadece oyun kurup içeri yardıran bir guarda ihtiyacımız yok. He guard alırsın ama adamın çok keskin şutu vardır ozaman hay hay yeterki opsyonel bir oyuncu alalım bu rotasyon bizi üstte tutar.

Can İşbakan zaten büyük bir ihtimal gerektiğinde 1 numara oynayabilen 2 numara alınabilir demişti dün GS TV'de

Tutku çünkü o seneki performansıyla hiç hak etmemişti Milli Takım'ı. Kerem ve Ender'in yanında zaten süre almaayacak bir oyuncu için de nispeten yaşlı Tutku yerine Barış'ı seçmesi mantıklıydı. Cenk Akyol da Milli Takım'da süre almadı.

Ayrıca Milli Takım'ın başarısının sadece Dünya Şampiyonası olduğunu mu iddaa ediyorsunuz? Polonya'da bir Avrupa Şampiyonası oynandı bilmem bilir misiniz, orada da gücümüzü ispat ettik biz, açın bakın Google'dan isterseniz.

Avrupa sampiyonasindan sonra konusuruz milli takimin durumunu.Ben milli takimi sirtlayan isimlerin Hidayet,Ersan,Kerem Gonlum,Kerem Tunceri,Omer Onan,Semih,Oguz ve Omer Asik oldugunu dusunuyorum.Ender ve Sinan yerine Tutku ve Canerde oynasa sonuc degismezdi.Hatta daha iyi olurdu.Dedigim gibi Ender bu takimin ucuncu guardi olur.1 numara oynayanbir yabanci sart.

Mahmudinin ender i 1. guard olarak aldığını düşünmüyorum, düşünmekde istemiyorum.Ama ender iyi bir takım oyuncusudur, o konuda lafımız yok tabiki.

Can İşbakan zaten büyük bir ihtimal gerektiğinde 1 numara oynayabilen 2 numara alınabilir demişti dün GS TV'de
ben japonyadaki dünya kupasında 6. olduğumuzu hatırlıyorum
bahsettiğiniz şampiyonada ilk 8 de yer almıştık yanılmıyorsam 7. olmuştuk

yanlız Ali arkadaş yanlış birşey söylememiş saha avantajını çok iyi kullandığımız ve takımın kendi evinde kapasitesinin üstüne çıktığı aşikar
2001 avrupa kupasındada aynı şey olmuşdu seneye olsa yine olur

Ender Aslan iyi bir transfer bence
bukadar tartışılmasıda anlamsız şüpheleriniz olabilir ancak sadece alınan oyuncuya değil bütçenizide bakmanız bu dengede transferi değerlendirmeniz gerekir
bu anlamda Ender Aslan benim beklentilerimi karşılıyan bir transferdir

Valla tabiki herkesin kendine has bir görüşü var burada iki kişinin lafıylada değişmez kimse kolay kolay ancak ben şöyle dönüp baktığımda,
Efes Pilsen EL'de gerçekten iyi işler başardığı sezonlarda Ender genelde birinci guardtı.Daha sonra bu bölgeye yabancı takviyesi yaptılar ancak bir tülü başarı gelmedi bu anlamda Ender takım oyununu üst seviyeye çekebilen bir oyuncu benim gözümde.

ya sevinmeliyizki milli takımın guardını beğenmiyoruz bizim guardımızı niye milli takıma seçmiolar diyoruz.geçen sene bile adını dahi hatırlamadığım,1 metre yakınıma kadar geldiğinde bana hiç heyecan vermeyen bi 1 numaramız vardı.çıta yükseliyor.eskiden mithatla fln oynuoduk her sezon bi siyahi guard bulup getiriodk,yıldızını parlatıp gönderioduk,şimdi yıldızları almaktan bahsedioruz.bu ivmeyle ligde şampiyonluk da EL de başarı da çok yakındır

Ender 'in alınmasına karşı çıkanlara daha önce de sordum ama cevap alamadım.

Bu takımda 7 tane Türk (1'i devşirme olabilir) oyuncu olması şart. Üst düzey hedeflere ulaşmak için gerçekten alınabilecek Türk oyuncuları yazar mısınız?