#4 Zoran Erceg

Sene sonunda takım şampiyon olunca (inşallah olacak inanıyorum) bu olumsuz konuşulanların hepsi çöp kutusuna gidecek. Yorumların ibreleri ters yöne dönecek geçen sene olduğu gibi.

Zaten tüm oyuncular iyi olamaz. Kiminin şutu olmaz, kimi sadece perdeden çıkıp üçlük atar başka meziyeti olmaz, kimi boş kaldığında yüksek yüzdeli üçlük atar başka bir şey yapmaz. Zaten her oyuncumuz her şeyi ortalama yapıp bir şeyi iyi yapsaydı yıllarca EL'nin zirvesinde olurduk. Eldeki kadro belli. Şu saatten sonra Erceg'den, Sinan'dan, Göksenin'den vazgeçemeyeceğimize göre onlara uygun oyun planlarının hazırlanıp başarılı olmalarını, mücadele etmelerini bekleyeceğiz ve bu yolda destekleyeceğiz. Bütçe sınırları içinde şu saatten sonra bu oyuncular gönderilip daha iyisini alabileceğinizi düşünüyorsanız saygı duyarım. Niye bu şekilde kadro kuruldu şeklinde yakınmanın da gereği yok, artık kuruldu. Desteğimizi verelim, zaten kötü olanlar sezon sonu gönderilir.

Seneye Erceg'in yerine alacagimiz isim Joel Freeland olsun. NBA'de pek sure bulamiyor. Uclugu var, ribaundu var, orta mesafenin krali var adamda. 87 dogumlu, avrupa basketboluna gore genc sayilir daha hemde.

Zaten tüm oyuncular iyi olamaz. Kiminin şutu olmaz, kimi sadece perdeden çıkıp üçlük atar başka meziyeti olmaz, kimi boş kaldığında yüksek yüzdeli üçlük atar başka bir şey yapmaz. Zaten her oyuncumuz her şeyi ortalama yapıp bir şeyi iyi yapsaydı yıllarca EL'nin zirvesinde olurduk. Eldeki kadro belli. Şu saatten sonra Erceg'den, Sinan'dan, Göksenin'den vazgeçemeyeceğimize göre onlara uygun oyun planlarının hazırlanıp başarılı olmalarını, mücadele etmelerini bekleyeceğiz ve bu yolda destekleyeceğiz. Bütçe sınırları içinde şu saatten sonra bu oyuncular gönderilip daha iyisini alabileceğinizi düşünüyorsanız saygı duyarım. Niye bu şekilde kadro kuruldu şeklinde yakınmanın da gereği yok, artık kuruldu. Desteğimizi verelim, zaten kötü olanlar sezon sonu gönderilir.

Tüm yabancı oyuncuların iyi değil çok iyi olmak zorunda , iyi değilse bu takımda ne işi var. Senin yabancı kontenjanın var ve bu kontenjanı tek meziyeti boşken üçlük sokmak olan bir adamla harcarsan hata yapmış olurusn. Zaten ülkenin yerli oyuncu seviyesi düşük , farkı oluşturacak olan yabancı oyuncular onda da herkes iyi olmak zorunda değil gibi saçma bir mazaret mi sunacağız.

Bu takımdaki her yabancı çok iyi olmak zorunda. Herkes her işte çok iyi olamaz zaten ama sadece bir işi becerebilen oyunculara EL arenasında yer yok ancak vasat takımlarda düşük bütçeli takımlarda oynar böyle adamlar. Üst seviyeler için zaten 5-6 olan yabancı hakkını boş şut atmaktan başa işe yaramayan ribaund almayı bile beceremeyen bir oyuncuyla kullanacak lüksümüz yok bizim. Sen tek yönlü adamlrla takımı doldurursan bir çok işi bir arada yapabilen adamlardan oluşan bir takım gelir seni evire çevire yener.

Aynen. Burada oyunculara hocaya sallayanlar, Şampiyon olunca da bayrağı en önde sallıyorlar.

Hala aynı terane. Nereden biliyorsunuz şampiyon olunacağını. Bu seneyi geçen sene gibi sanmaya devam edin siz. Bakın bakalım fener geçen seneki gibi mi ? Rakibini yenmeden elemeden nasıl şampiyon olacaksın. Karşıyakaya elenen fener mi sanıyorsunuz bu seneki takımı. Adamlar cskayı ezip geçiyor sen biraz kalbur üstü bir takımdan fark yiyorsun. Burada gelmiş sene sonunda şampiyon olunca görücem diyorsunuz. Olmayınca nolucak biz de sizi mi arayacağız. Bu kadronun şampiyon olması bu sene çok çok zor. Her hamlenin çok doğru planlaması gerekiyor. Bunu belirtmeye çalışıp eksiklikleri söylüyoruz. Bir tane polyanna gelip taraftarlık dersi vermeye kalkıyo.

Tamam arkadaşlar Zorcan Erceg süper oyuncu bir rahat bırakılsa ben eleştirmesem her maç 20 sayı 10 ribaund 5 asist 5 top çalma yapacak ama biz kötüyüz o yüzden o da küsüyor.

Erceg özelinde değil sadece, basketbol konusunda Galatasaray taraftarı kadar kapak yemeye meraklı bi topluluk görmedim.

Geçen sene burada Ergin hoca için, Ndong için, Marko için yapılan rezil yorumları unutmadık ama hala aynı tas aynı hamam.

Hala aynı terane.
Nereden biliyorsunuz şampiyon olunacağını.
Burada gelmiş sene sonunda şampiyon olunca görücem diyorsunuz.
Olmayınca nolucak biz de sizi mi arayacağız.

Yok hocam aramıyacaksın biz hep İpekçi'de desteklemeye devam ediyor olacağız. Bazıları gibi günlük başarıların arkasından koşmuyoruz, ya da sadece FUlker maclarına gidenlerden değiliz.
2007 Temmuz'da Istanbul'a geldim, Cemal Nalga olayından dolayı ceza aldığımız sezon dahil hep salondaydım.
Benim bu forumda en cok kızdığım nokta rakibi övme - gozde büyütme. Yendiğimiz zaman da rakipler kıçı kırık oluyor.
CSKA'yı ezip geciyor dediğin takım 1 ay önce seni anca son topta yenmiş, ama sizin gene bahaneniz vardır. Yok sakatları vardı, bla bla bla.

Yok hocam aramıyacaksın biz hep İpekçi'de desteklemeye devam ediyor olacağız. Bazıları gibi günlük başarıların arkasından koşmuyoruz, ya da sadece FUlker maclarına gidenlerden değiliz.
2007 Temmuz'da Istanbul'a geldim, Cemal Nalga olayından dolayı ceza aldığımız sezon dahil hep salondaydım.
Benim bu forumda en cok kızdığım nokta rakibi övme - gozde büyütme. Yendiğimiz zaman da rakipler kıçı kırık oluyor.
CSKA'yı ezip geciyor dediğin takım 1 ay önce seni anca son topta yenmiş, ama sizin gene bahaneniz vardır. Yok sakatları vardı, bla bla bla.

Adamlar seni 1 haftalık idmanla yendiler sen son topa kaldılar diye iyimser bir nokta buluyorsun pes yani. O günden bu güne geldikleri noktaya bak sana bak. Kafa kafaya oynamaktan sen 27 farkla mağlubiyete gidiyorsun adamlar EL devini 26 arkla yeniyor. Sonra rakibi gözümüzde büyütüyor oluyoruz. Adamları Avrupa bile gözünde büyütüyor git Avrupa forumlarına bir bak bakalım. Her iki takım hakkında yazılanları bi oku. Polyannalık da bir yere kadar. 27 sayı fark yedik. Gözünüz de mi görmüyo .

Adamlar seni 1 haftalık idmanla yendiler sen son topa kaldılar diye iyimser bir nokta buluyorsun pes yani. O günden bu güne geldikleri noktaya bak sana bak. Kafa kafaya oynamaktan sen 27 farkla mağlubiyete gidiyorsun adamlar EL devini 26 arkla yeniyor. Sonra rakibi gözümüzde büyütüyor oluyoruz. Adamları Avrupa bile gözünde büyütüyor git Avrupa forumlarına bir bak bakalım. Her iki takım hakkında yazılanları bi oku. Polyannalık da bir yere kadar. 27 sayı fark yedik. Gözünüz de mi görmüyo .

Zaten bir önceki postta da bahaler olacağını söylemiştim.
Hiç bir maç oynanmadan kaybedilmez / kazanılmaz.
Evet adamların yapılanması / kadrosu / harcadıkları para bize nazaran öndeler.
Benim dediğim ise biz de boş değiliz, Yerli kalitesi olarak da üstünüz. Bilmem biliyor musun, TR'de 3+2 şeklinde oynayabiliyor yabancılar.
Yani EL maçı gibi olmuyor. Bo, Bogdan, Bjlica, Kleiza, Zoric (5'i 1 yerde olmayacak!)
Bayan baskette her sene şampiyonluğu kaptırınca şubeyi kapatanlar gibi F.Ülker'e yenilirsek erkek basket takımını da kapatacağız?
Bu arada 27 sayı fark yediğimizdeki tek pivotun 2günlük Bonsu olduğunu biliyorsundur herhalde. O da tam bir pivot değil.
Şu karamsarlığı bir anlasam zaten, F.Ülker şampiyon olsa dünyanın sonu mu? Bayan baskette 10 senedir oluyorlar da ne oluyor.

Zaten bir önceki postta da bahaler olacağını söylemiştim.
Hiç bir maç oynanmadan kaybedilmez / kazanılmaz.
Evet adamların yapılanması / kadrosu / harcadıkları para bize nazaran öndeler.
Benim dediğim ise biz de boş değiliz, Yerli kalitesi olarak da üstünüz. Bilmem biliyor musun, TR'de 3+2 şeklinde oynayabiliyor yabancılar.
Yani EL maçı gibi olmuyor. Bo, Bogdan, Bjlica, Kleiza, Zoric (5'i 1 yerde olmayacak!)
Bayan baskette her sene şampiyonluğu kaptırınca şubeyi kapatanlar gibi F.Ülker'e yenilirsek erkek basket takımını da kapatacağız?
Bu arada 27 sayı fark yediğimizdeki tek pivotun 2günlük Bonsu olduğunu biliyorsundur herhalde. O da tam bir pivot değil.
Şu karamsarlığı bir anlasam zaten, F.Ülker şampiyon olsa dünyanın sonu mu? Bayan baskette 10 senedir oluyorlar da ne oluyor.

Yerli kalitesinde üstün değiliz. Yerli üstünlüğü yetersiz yabancılarımızın üstünü örtmek için uydurulmuş bir şey. Üstün olduğumuzu düşünmüyorum. En iyi yerli oyuncu onlarda ( Emir ) . En fazla gelecek vaadeden oyuncu da onlarda(Kenan) . Dudley de (belki bir ihtimal Furkan) olmasa bizim yerlilerimizden EL de top 8 oynayan bir takımda oynayabilecek adam yok. Maccabiye versen Enderi alır mı , Pana Cenki ister mi . Fark oluşturacak yerli oyuncumuz mu var. Her iki takımın yerlilerinde de Emir ve Dudley hariç yabancılar seviyesinde adam yok.

Ender ve Engin -- Kenan ve Barış
Göksenin ve Sinan- -- Ömer ve Melih
Cenk -- Emir ve Metecan
Dudley - İlkan ve İzzet
Furkan - Oğuz

Ayrıca bayan baskette 10 senedir şampiyon oluyorlar da ne oluyor denilmesi de tam bir facia güler misin ağlar mısın. Galatasaray gibi sporun her branşının ülkedeki öncülerinden biri olmuş spor kültürü tarihinin bir parçası olmuş bir klübün ezeli rakibine 8-10 senedir şampiyonluk vermesi kanıksanmış. Dehşete düştüm .

Yerli kalitesinde üstün değiliz. Yerli üstünlüğü yetersiz yabancılarımızın üstünü örtmek için uydurulmuş bir şey. Üstün olduğumuzu düşünmüyorum. En iyi yerli oyuncu onlarda ( Emir ) . En fazla gelecek vaadeden oyuncu da onlarda(Kenan) . Dudley de (belki bir ihtimal Furkan) olmasa bizim yerlilerimizden EL de top 8 oynayan bir takımda oynayabilecek adam yok. Maccabiye versen Enderi alır mı , Pana Cenki ister mi . Fark oluşturacak yerli oyuncumuz mu var. Her iki takımın yerlilerinde de Emir ve Dudley hariç yabancılar seviyesinde adam yok.

Ender ve Engin -- Kenan ve Barış
Göksenin ve Sinan- -- Ömer ve Melih
Cenk -- Emir ve Metecan
Dudley - İlkan ve İzzet
Furkan - Oğuz

Oly. - Barça - CSKA falan F.Ülker'in kapısında yatıyormuş aman Melih'i bize verin diye ya da İlkan'ı alamazsak öldük bittik falan diyorlar galiba.
Emir de Türk falan değil, nasıl Türk yapılıp FB'de oynadığını Turgay Demirden öğrenirsiniz.

Ayrıca bayan baskette 10 senedir şampiyon oluyorlar da ne oluyor denilmesi de tam bir facia güler misin ağlar mısın. Galatasaray gibi sporun her branşının ülkedeki öncülerinden biri olmuş spor kültürü tarihinin bir parçası olmuş bir klübün ezeli rakibine 8-10 senedir şampiyonluk vermesi kanıksanmış. Dehşete düştüm .

Bu 10 senenin 2-3 senesinde zaten hiç yokuz, 2-3 şampiyonluğumuz da masa başında çalındı.
Bundan 20 sene önce 7-8 sene üst üste şampiyon olduğumuzda Fenerbahçe'liler toplu şekilde köprüden atlayıp intihar etmedi.
Bizden fazla kendi ayağına sıkan başka takım yoktur.

Sene sonu şampiyon olunca tabi ki sevineceğiz. Ama bu demek değil ki işler kötü giderken eleştirmeyeceğiz. Oyuncu performanslarını konuşmazsak iyi-kötü ne anlamı var o zaman bu forumların anlamıyorum. Herşey kötü giderken susup körü körüne desteklemekle mi kötü gün taraftarı olunuyor anlamadım.

Ayrıca bayan baskette hadi bu sene inşallah diye başlayıp sene sonu ezeli rakibine her seferinde kaybedip şampiyonluğu vermek köprüden atlatacak kadar olmasa da can sıkıcı bir durum.

Sene sonu şampiyon olunca tabi ki sevineceğiz. Ama bu demek değil ki işler kötü giderken eleştirmeyeceğiz. Oyuncu performanslarını konuşmazsak iyi-kötü ne anlamı var o zaman bu forumların anlamıyorum. Herşey kötü giderken susup körü körüne desteklemekle mi kötü gün taraftarı olunuyor anlamadım.

Ayrıca bayan baskette hadi bu sene inşallah diye başlayıp sene sonu ezeli rakibine her seferinde kaybedip şampiyonluğu vermek köprüden atlatacak kadar olmasa da can sıkıcı bir durum.

Benim eleştirilere bir lafım yok, zaten forum olmasının amacı o herkes fikrini saygı çerçevesinde aktarabilsin diye.
Bir çok yerde de Özyer ve çalışma şeklini hatta kadro mühendisliğini eleştirmişimdir. "Hatta ben olsam Ergec ve Jawai'yi almam." demişliğim var.
Evet körü körüne desteklemek de olmamalı, burada benim (son 2-3 sayfada) üstüne basa basa anlatmaya çalıştığım, rakibi övüyor olmak.
Çok heveslenen varsa, F.Ülker'i tutabilir, destekleyebilir, burada övmesin yeter.

Zoran Erceg hedeflerimizin oyuncusu değil mi? Değil. Zoran Erceg boş kalacakta şut atacak ve sokacakta katkı verecek. Savunma yok. Herkes BJK sezonuna aldandı lakin geçen 2 sezonun olağanüstü haller taşıdığını görmedi.

Ribaund alamayan 4 numara dünya üzerinde hiç bir takımda tutunamaz.

Kötü gidişatta her zaman ezeli rakiple kıyaslama yapılır bu yüzden rakip hakkında ki övgüler bu nedendir diye düşünüyorum.