#4 Zoran Erceg

nedense en ince noktaları atlıyoruz. BJK'de oynadığı dönemde ve CSKA kariyerine başladığında her takımda rahatlıkla oynayabilecek bir Erceg vardı. Ancak sakatlık çok şey götürmüş.

Bizim söylediğimiz şu; yabancı sınırının olduğu bir ülkede, yabancıyı daha özenle seçmek gerekiyor. Yabancı iyi değil, çok iyi olmak zorunda. Erceg olmaz demedik Erceg-Jawai aynı anda olmaz dedik. Bunun sıkıntılarını da yaşadık. Çembere her giden oyuncu turnikeyi bırakıyor.

Ezeli rakiple kıyas olması da gayet doğaldır. Madem onlardan büyük olduğumuzu iddaa ediyoruz. 2 tane yabancı alırken "bütçe" sözü geçmemeli. Çok uç örneklere girmek istemiyorum bu konuda.

Bazı şeyler yanlış algılanıyor. Eleştiren yerin dibine sokuyor, eleştirmeyen başkası da eleştirmesin diyor ama biz bunları Temmuz ayından beri söylüyoruz. Aslında biraz şapkayı önümüze koyup düşünmemiz gerekiyor. Geçen seneden ileri miyiz, yoksa geride miyiz.

Şimdi insanlar Pops hakkında eleştiri yapıyor ve gayet haklılar. Pops eskisi kadar atletik değil. Gücünü toplaması için de zaman lazım. Çok fazla detaya girmek istemiyorum ama 2 tane hazır uzun almak varken, büyük hata yaptık sene başında. Eleştirebileceğim tek nokta budur. Takımlar sene içinde inişli çıkışlı olabilir. Önemli olan sezon sonuna nasıl gireceğimiz.

Oyle hirsla bekleyenler var ki; Erceg bir macta 5/5 ucluk, 5/5 ikilik, 5/5 serbest atis ile 30 sayi atsa, hemen klavyeyi eline alip hani nerdesiniz Erceg'i elestirenler diyecek. Tek maca kadar dustu beklentimiz Erceg'ten

Oly. - Barça - CSKA falan F.Ülker'in kapısında yatıyormuş aman Melih'i bize verin diye ya da İlkan'ı alamazsak öldük bittik falan diyorlar galiba.
Emir de Türk falan değil, nasıl Türk yapılıp FB'de oynadığını Turgay Demirden öğrenirsiniz.

Melih'i almazlar ama Emir'i isterler Kenan'ı isterler. Emir'in nasıl Türk yapıldığının bir önemi yok netice itibariyle yerli statüsünde oynuyor ve yerliden sayılıyor. Yerli kalitemiz daha iyi derken Emir'i siz hariç tutsanız da adam sahaya çıkıp oynuyor. Yerli konusunda üstün değiliz zamanında fenerdeki gibi mirsadlar İbolar ömer onan semih ömer aşık falan olsa yerlide üstünüz dersiniz tamam derim de iki takımınki de gayet yetersiz. Onlarda en azından bir iki tane fark yapacak yerli var iki tane 18 yaşında gençleri var ileride parlayabilecek. Sen neye dayanarak yerlide üstünüz diyebiliyosun peki fanatik gözlüklerin hariç dayanağın nedir?

Yerlilerde tabiki üstünüz.Kenan'ın gelecek vaadetmesine bakma şu anki durumuna bak.Şu anda da yaşına göre fena oynamıyor zaten ama şu an Kenan Ender'den iyi değil.Yazdıgın yerli rotasyonunda sadece Ömer-Melih>Göksenin-Sinan ikilisinden daha iyidir.Bu da Ömer ve Melih'in iyi olmasından değil , Göksenin'in aşırı kötü olması Sinan'ın da vasat olmasından dolayıdır.Yoksa Ender Kenan'dan iyi , geçen yılki formuyla Cenk=Emir denilebilir ama bu yıl Cenk daha sakatlıklardan doğru düzgün oynayamadı.4 numarada İlkan'la İzzet'i toplasan Dudley etmez.5 numarada Furkan Oğuz'dan daha iyi.Yani tamamen objektif olarak şunu söyleyebiliriz ki Fenerbahçe'nin yerlileri bizim yerlilerden kötü ama yabancıları da epey iyi.Yerli rotasyonunda 2 numara hariç Fener'in üstün olduğu pozisyon bile yok.Zaten 3+2 kuralı bu sene bu yüzden bizim için daha iyi Fener'e karşı.

Euroleague için malesef kolay lokma karşısındaki her oyuncu için,yerine Kaimakoglu alınabilseydi keşke,gayretine sözüm yok çabalıyo ama olmaz yani Elde.

Yerlilerde tabiki üstünüz.Kenan'ın gelecek vaadetmesine bakma şu anki durumuna bak.Şu anda da yaşına göre fena oynamıyor zaten ama şu an Kenan Ender'den iyi değil.Yazdıgın yerli rotasyonunda sadece Ömer-Melih>Göksenin-Sinan ikilisinden daha iyidir.Bu da Ömer ve Melih'in iyi olmasından değil , Göksenin'in aşırı kötü olması Sinan'ın da vasat olmasından dolayıdır.Yoksa Ender Kenan'dan iyi , geçen yılki formuyla Cenk=Emir denilebilir ama bu yıl Cenk daha sakatlıklardan doğru düzgün oynayamadı.4 numarada İlkan'la İzzet'i toplasan Dudley etmez.5 numarada Furkan Oğuz'dan daha iyi.Yani tamamen objektif olarak şunu söyleyebiliriz ki Fenerbahçe'nin yerlileri bizim yerlilerden kötü ama yabancıları da epey iyi.Yerli rotasyonunda 2 numara hariç Fener'in üstün olduğu pozisyon bile yok.Zaten 3+2 kuralı bu sene bu yüzden bizim için daha iyi Fener'e karşı.

Emir > Cenk*2 yahu nasıl eşit diyebiliyorsunuz. Cenk dediğiniz adam kariyerinde sadece geçen sezon onda da sonlara doğru bir şey yapabilmiş biri. Son seneye kadar milli takıma alınması ağır şekilde eleştirilen torpilli denilen adamdı. Emir tek başına takım sürükleyeebilecek çapta bir adam. Bugün 11 sayı 8 asist 6 ribaundla oynadı ve bunları bir kaç maçta bir tekrarlayabilecek birisi .

Kenan'ın bugün avrupanın en ateşli tirübünlerinin önünde nasıl oynadığını gördük. Her geçen gün iyiye gidiyor Ender'den aşağıda bir oyuncu değil. Ben bizde Ender'in yerine Kenan'ın olmasını tercih ederim.

Dudley >>> İlkan + İzzet , Dudley bu takımdaki favori oyuncum , diğerlerine katılmıyorum.

Oğuz=Furkan . İkisinin da farklı meziyetleri var. Oğuz'un tecrübesi daha fazla ayakları daha yavaş , Furkan'ı sevsem de hücumda kötü tıpkı Oğuz'un savunmada kötü olduğu gibi. Yerli konusunda üstün değiliz tamamen taraflı bakış açısının tezahürü bu.

Yerli rotasyonuna bir bütün olarak ve yabancılarla olan uyuma göre bakmak lazım. Bir kaç senedir yapılan yerlilerimiz çok iyi geyiği gereksizdi, zira o yerlilerin çoğunu kaptırdık, hatta bazıları fülker de. Tofaş ı muhtemelen burada en iyi takip eden kişi olarak İlkan ın bir işe yaramayacağını çok defa söylemiştim ama şu an altyapıda kim var kim yok tam muamma.

Takımda yaratıcı ve doğrudan katkı verecek yerliler Engin ve Cenk. Bir de Furkan savunma direnci ve hücumda toplayıcılığıyla artı olarak yazılabilir. Sinan ve Göksenin ancak sahadaki beşe göre değerlendirilebilir. Ender ise yıllardır izlediğimiz üzere üst düzey maçlarda koca bir yük takımın sırtında. fülker de Emir-Vidmar-Barış ve en azından ceza şutlarını yüzdeli sokan Ömer var, diğerlerini saymıyorum, gelecekte İzzet iyi oyuncu olabilir, Kenan ise olsa olsa yeni Ender olur bu kafayla. Bana göre fülker in en ciddi avantajı Vidmar ve oyun kurma becerisine sahip olan Emir. Önemli olan bunları nasıl dalaverelerle oynattıkları değil, ben de çok istemiştim Toolson ı gerekirse bir sene başkasına kiralayıp yerli statüsünde oynatmamızı. Sonuçta adam İspanya ya gitti ama takımdan birilerinin bu tip durumları araştırması lazım. Erceg de sıcak bakmadığım isimlerdendi çünkü aynı Göksenin ve Sinan gibi sahadaki beşe bağlı bir oyuncu, yani iyi bileği var diye yabancı hakkını kullanmak garip ve lüks geliyor bana, yoksa Macvan a her halükarda tercih ederim.

Yerli rotasyonuna bir bütün olarak ve yabancılarla olan uyuma göre bakmak lazım. Bir kaç senedir yapılan yerlilerimiz çok iyi geyiği gereksizdi, zira o yerlilerin çoğunu kaptırdık, hatta bazıları fülker de. Tofaş ı muhtemelen burada en iyi takip eden kişi olarak İlkan ın bir işe yaramayacağını çok defa söylemiştim ama şu an altyapıda kim var kim yok tam muamma.

Takımda yaratıcı ve doğrudan katkı verecek yerliler Engin ve Cenk. Bir de Furkan savunma direnci ve hücumda toplayıcılığıyla artı olarak yazılabilir. Sinan ve Göksenin ancak sahadaki beşe göre değerlendirilebilir. Ender ise yıllardır izlediğimiz üzere üst düzey maçlarda koca bir yük takımın sırtında. fülker de Emir-Vidmar-Barış ve en azından ceza şutlarını yüzdeli sokan Ömer var, diğerlerini saymıyorum, gelecekte İzzet iyi oyuncu olabilir, Kenan ise olsa olsa yeni Ender olur bu kafayla. Bana göre fülker in en ciddi avantajı Vidmar ve oyun kurma becerisine sahip olan Emir. Önemli olan bunları nasıl dalaverelerle oynattıkları değil, ben de çok istemiştim Toolson ı gerekirse bir sene başkasına kiralayıp yerli statüsünde oynatmamızı. Sonuçta adam İspanya ya gitti ama takımdan birilerinin bu tip durumları araştırması lazım. Erceg de sıcak bakmadığım isimlerdendi çünkü aynı Göksenin ve Sinan gibi sahadaki beşe bağlı bir oyuncu, yani iyi bileği var diye yabancı hakkını kullanmak garip ve lüks geliyor bana, yoksa Macvan a her halükarda tercih ederim.
Vidmar yerli değil. Barış ligde bile süre almıyor, Ömer bitik, Kenan'ı şu haliyle saymak hata olur, süresi var onun.
Sadece Emir var ellerinde iyi katkı aldıkları.

Bizim yerliler cok üstün demiyorum ama onlardan daha iyi olduğumuz kesin. Ersin cok iyi ayrıca Furkan, Cenk ciddi katkı veriyorlar. Ender ise gecen sene iyiydi tüm dengesizliğine rağmen ama hic bir zaman güvenilecek bir isim olmadı.

Yabancılarda ise bariz cok daha iyiler zaten sezon sonu şampiyon olursak bu yerlilerimiz sayesinde olur. Tabi AB cıkmaz ise.

7 sayı-4 ribaunt-3 asist.

Kötü değil ama forum taktı bi defa Erceg'e. :)

Forumun taktığı kesin yani gelip tüm takım kötü ve formsuz iken bu başlığı her gün işgal etmenin başka bir acıklaması olamaz.

Ama Erceg, en azından şu ana kadar ki Erceg bariz bir bicimde yanlış transfer. Bugünde zaten sahada kaldığı bölümde 3'lük denemek haricinde bir şey yapmadı. Yapmaması da zaten isabet oluyor zira denendiği anlarda felaket sonuclarla karşılaşıyoruz. Boş üclük pozisyonu bulamadığı zaman sacmalıyor büyük ihtimal. İşin kötü tarafı olası finalde olası rakibimizin 4 numaraları cok sağlam. Kleiza neyse de Bjelica gösterişsiz ama cok faydalı oyuncu. Ersin fena bir isim değil yanına iyi bir 4 numara bulup bizimde aşağıda kalmamız lazımdı ama önce Macvan, sonra Erceg ile 2 senedir aradığımız isimi bulamadık bence.

Vidmar yerli değil. Barış ligde bile süre almıyor, Ömer bitik, Kenan'ı şu haliyle saymak hata olur, süresi var onun.
Sadece Emir var ellerinde iyi katkı aldıkları.

Bizim yerliler cok üstün demiyorum ama onlardan daha iyi olduğumuz kesin. Ersin cok iyi ayrıca Furkan, Cenk ciddi katkı veriyorlar. Ender ise gecen sene iyiydi tüm dengesizliğine rağmen ama hic bir zaman güvenilecek bir isim olmadı.

Yabancılarda ise bariz cok daha iyiler zaten sezon sonu şampiyon olursak bu yerlilerimiz sayesinde olur. Tabi AB cıkmaz ise.

Ömer sakatlıktan çıktı bitik değil yeni yeni hazır oluyor. Yaşı da 35 olduğu için yavaş yavaş oynayacak. Aynı mantıkla Cenk de bu sene oynamıyor bitik dersin ama bitik değiller sakatlar ve sakatlıktan çıkıyorlar. Barış da sakatmış ha olmasa da hocaları Kenan'ı tercih edecek bence. Sene başında ayrılması da gündeme gelmiş zaten. Kenan'ı çok küçümsüyorsunuz bence bu haliyle bile baya iyi katkı veriyor . Toplamda 60 küsür dakika oynadı 15 dk ortalamayla 5,5 sayı 1,5 asist a top çalma ile oynuyor üstelik tek bir top bile kaybetmeden oynadı. Oynadığı takımlarda barca cska maçları ve partizan deplasmanı. Ben endere güvenmem mesela partizan deplasmanında. Engin ise sakatlıktan nasıl dönecek meçhul. O kadar sakatlıktan sonra iyi dönmesi çok zor bence.
Yerli konusunda çok iyiymişiz gibi anlamsız bir şişirme var. Oyuncuları sadece geçen sene ile değerlendirirseniz Cenki müthiş bir oyuncu zannedebilirsiniz mesela veya Oğuz'a çöp dersiniz. İki sene önce Cenk çok daha çöp bir adamdı . Geçen sene herşey onlar için kötü gitti o düzende daha doğrusu olmayan düzende her oyuncuları olduğundan kötü gözüktü. Geçen seneki Bo ve Emir bu senekiyle bir mi. Düzen içinde düzgün bir takım kimyasında onların geçen sene çöp gözüken yerlilerinin bile idare edebileceğini düşünüyorum. Geçen sene nasıl bizimkiler fark oluşturmasa da idare ettiler. Onların ki de düzgün bir bir takım kimyasında iş yapar.

Melih'i almazlar ama Emir'i isterler Kenan'ı isterler. Emir'in nasıl Türk yapıldığının bir önemi yok netice itibariyle yerli statüsünde oynuyor ve yerliden sayılıyor. Yerli kalitemiz daha iyi derken Emir'i siz hariç tutsanız da adam sahaya çıkıp oynuyor. Yerli konusunda üstün değiliz zamanında fenerdeki gibi mirsadlar İbolar ömer onan semih ömer aşık falan olsa yerlide üstünüz dersiniz tamam derim de iki takımınki de gayet yetersiz. Onlarda en azından bir iki tane fark yapacak yerli var iki tane 18 yaşında gençleri var ileride parlayabilecek. Sen neye dayanarak yerlide üstünüz diyebiliyosun peki fanatik gözlüklerin hariç dayanağın nedir?

Tamam hocam ben fanatik GALATASARAY'lıyım. At gözlüğü ile izliyorum takımı, bana her şey toz pembe. Hataları görmüyorum.
Yaklaşık 3 gündür alakasız bir Post'un altında sizlere rakibi övmeyelimi anlatmaya çalışıyorum.
Son olarak Engin + Ender > Barış + Kenan bunu sabaha kadar tartışırım. Aynı pozisyon için Carlos >>> Bo oldğunu söylemeye de gerek yok. Kenan 18 yaşında, hatta değil bile, potansiyeli muazzam ama tecrübe >> potansiyel.

Ömer sakatlıktan çıktı bitik değil yeni yeni hazır oluyor. Yaşı da 35 olduğu için yavaş yavaş oynayacak. Aynı mantıkla Cenk de bu sene oynamıyor bitik dersin ama bitik değiller sakatlar ve sakatlıktan çıkıyorlar. Barış da sakatmış ha olmasa da hocaları Kenan'ı tercih edecek bence. Sene başında ayrılması da gündeme gelmiş zaten. Kenan'ı çok küçümsüyorsunuz bence bu haliyle bile baya iyi katkı veriyor . Toplamda 60 küsür dakika oynadı 15 dk ortalamayla 5,5 sayı 1,5 asist a top çalma ile oynuyor üstelik tek bir top bile kaybetmeden oynadı. Oynadığı takımlarda barca cska maçları ve partizan deplasmanı. Ben endere güvenmem mesela partizan deplasmanında. Engin ise sakatlıktan nasıl dönecek meçhul. O kadar sakatlıktan sonra iyi dönmesi çok zor bence.
Yerli konusunda çok iyiymişiz gibi anlamsız bir şişirme var. Oyuncuları sadece geçen sene ile değerlendirirseniz Cenki müthiş bir oyuncu zannedebilirsiniz mesela veya Oğuz'a çöp dersiniz. İki sene önce Cenk çok daha çöp bir adamdı . Geçen sene herşey onlar için kötü gitti o düzende daha doğrusu olmayan düzende her oyuncuları olduğundan kötü gözüktü. Geçen seneki Bo ve Emir bu senekiyle bir mi. Düzen içinde düzgün bir takım kimyasında onların geçen sene çöp gözüken yerlilerinin bile idare edebileceğini düşünüyorum. Geçen sene nasıl bizimkiler fark oluşturmasa da idare ettiler. Onların ki de düzgün bir bir takım kimyasında iş yapar.
Valla ne desek boş. Sende öyle bir FBÜlker hayranlığı var ki ne desek kabul etmeyeceksin. Zaten daha önce de dedim senin Galatasaray'lı olduğun konusunda da derin şüphelerim var. Tamam başka platformlar da ve burada biz de Fbülker'in iyi takım kurduğunu, iyi bir kocları olduğunu söylüyoruz da senin ki resmen hayranlık seviyesinde.
Neyse bak işine. Alıntı da yapma.

Tamam hocam ben fanatik GALATASARAY'lıyım. At gözlüğü ile izliyorum takımı, bana her şey toz pembe. Hataları görmüyorum.
Yaklaşık 3 gündür alakasız bir Post'un altında sizlere rakibi övmeyelimi anlatmaya çalışıyorum.
Son olarak Engin + Ender > Barış + Kenan bunu sabaha kadar tartışırım. Aynı pozisyon için Carlos >>> Bo oldğunu söylemeye de gerek yok. Kenan 18 yaşında, hatta değil bile, potansiyeli muazzam ama tecrübe >> potansiyel.

Kenan > Ender benim için böyle , tecrübe de yetenek olmadıktan sonra bir hiç çocuk 18 yaşında ama dün partizan deplasmanında oynadığı oyunu Ender hayatında oynamadı . Engin'i hiç saymıyorum çünkü on maç sağlamsa 30 maç sakat nesini sayayım. Fanatik bir şekilde bakıyorsun olaylara , realistik bi şekilde değil. Farklı forumları okumadığını düşünüyorum da yine de uyarayım Arroyo >>> Bo deme her yerde özellikle Avrupa forumlarında gülerler . Bo=Arroyo olur veya burun farkıyla biri diğerini geçer. Arroyoya spanoulis muamelesi yapmanın bir anlamı yok.

Neyse odur benim için şu an eleştiriyorum çünkü şu an dökülüyoruz. Gora takımı Tblde playofa ya kalır ya kalmaz öyle bir takımı bile zor yeniyorsun. Malaga gibi vasat bir takımdan 27 sayı fark yiyorsun sonra herşeyi güllük gülistenlık görmeyi bekliyorsun. Erceg gibi adamları iyi gözüyle bakana boşuna anlatıyorum gerçi . Bu kadar polyannalık Murat Özyer'i de Kupchak gibi falan gösteriyordur helhalde .

Erceg başlığı altında rakip takım ile mukayese yapma işini tadında bıraksak ve başlıkla alakalı mesajlar atsak daha hoş olur. İlla böyle bir mukayese yapma ihtiyacı hissediliyorsa da bununla ilgili başlıklarda görüşlerinizi belirtebilirsiniz.

Bir arkadaşım bana zoran`nın hücümda üclük beklemesi dısında ne yaptığını ne yapabildiğini sölerse cok sevincem.

Savunmada Agır narin omuzu yaslayan zorana geciyor ribuand kovalamıyor.

Hücümda gücü yok vurup geçemiyor, ayaklar yavas ribuand alamaz zaten kısa mı uzun mu belli değil üclük cizigisinde hep, Macvanın ölüsü bu zorandan iyidir.

Mümkünse Gönderilıcek yabancılar varsa ilk sırada olsun.