#4 Zoran Erceg

Papaloukas, Vanterpol, D. Blu, V. Spanoulis, Pete Michael, Hidayet (ödül de aldı bu konuda), Dikoudis, Majıauskas, Ress vd

İlk aklıma gelenler bunlar. Asıl aklıma gelmeyen çok oyuncu da var gelişim göstermeye devam eden.

Listeyi uzatabilirim. 1000e yakın oyuncu sayılabilir.
Savunduğunuz şeyin hiç bir mantığı yok.

Bunlar sadece şuta dayalı oynayıp 29 yaşında mı penetre etmeyi öğrendiler. Hidayet'in gitmeden önceki son sezonundaki hemen her maçını izledim. O zamanda içeri penetre ederdi yukarıda saydığın diğer isimlerde.

MIP ödülü genellikle istatistiklere ve o istatistiğin takıma katkısındaki payına göre verilir. Hidayet daha önce yapamadığı şeyleri yapıyor diye ödül almadı Hidayet yapabileceği her şeyi gösterdiği için ödül aldı. Erceg içeri girip sayı bulamaz ve bulamayacak çünkü bu konuda yetenekleri kısıtlı. Olup olacağı bu kadardır.

Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim, evet Erceg'i savunan ve destekleyenlerden biriyim ama aşağıdaki yazı o mantıkla yazılmadı. Bunu özellikle belirtmek istiyorum :)

Şimdi biz Erceg'i eleştiriyoruz burda, eyvallah da atlanmaması gereken bir konu var. Konuya direkt örneklerle girmek çok daha mantıklı olur. Teodosic, Bo, Domercant, zaman zaman Arroyo (birkaç maç özelinde diye belirtmem gerek) diyelim.

Yukardaki oyuncuların ortak özellikleri ne ? Çoğu zaman eleştirilen, son zamanlarda piyasaları düşen oyuncular. Domercant haricinde (sanırım) tamamı en az 2m dolarlık kontratlara sahip oyuncular. Neden eleştiriliyorlar ? En iyi yaptıkları işi yapamıyorlar.

Teodosic pass first bir oyun kurucu, saha hakimiyeti çok iyi. İyi AMA oyundan çabucak kopabiliyor, top kayıpları bir anda artabiliyor.

Bo Avrupa'nın en delici oyuncusu AMA iki senedir planlar dahilinde bu özelliğini kullanamıyor. Belki çoğu maçta 13-15 sayıyı görüyor ama plan dahilinde olmadığı için bir işe yaramıyor.

Domercant Avrupa'nın belki de en iyi şutörlerinden AMA sakatlıklardan sonra bu özelliğini kullanamıyor. Yüzdelerinde belirgin bir düşüş var.

Arroyo çok büyük bir oyun kurucu AMA bazı maçlarda oyuna ağırlığını koyamayınca oyundan kopabiliyor.

Erceg'i eleştirelim tamam da kendisinden ne bekliyoruz da neye göre eleştiriyoruz ? Yazın çoğu zaman forumdaydım, ben bir kere Erceg için "çok savaşan, ribaundları süpüren, kendini yerden yere atan, top getirebilen bir oyuncu" yazıldığını hatırlamıyorum. Forumun çok büyük bir kısmı "pota altındaki bütün işleri Jawai yapar, spacing ve şut konusunda Erceg'in işe yaraması yeter de artar bile" diyordu.

İstatistiklerde yanlış var mı bilmiyorum ama Euroleague ve TBLStat'ten istatistiklerine baktım, aynen aktarıyorum.

Euroleague'de 24:17 dakikada 7.4 sayı 26.3% ikilik 31.3%üçlük 85.7% serbest atış 4.2 ribaund 1.4 asist 7.4 verimlilik puanı. Üçlük yüzdesi çok kötü değil, hatta son Bayern maçındaki 0/4'ü çıkarsanız 5/12 ile %41 oluyor üçlük ortalaması.

Ligde 9,6 sayı %53,3 ikilik %43,4 üçlük %70,6 serbest atış 3,1 ribaund 1,1 asist 9,8 verimlilik puanı. Üçlük yüzdesi gayet iyi bence.

Erceg bize Ersan gibi ribaundları toplayan veya Bjelica gibi saha görüşü olan bir oyuncu olarak gelmedi. Kendisini transfer ederken planlarımızda bu tür şeyler yoktu veya Erceg bize böyle şeyler de vaadetmedi. Biz sadece spacingi rahatlatıp dış şutları sokacak bir oyuncu arıyorduk, Erceg de bunları yapıyor.

Evet Erceg'i eleştirelim de eleştirirken oyuncunun saha içindeki rolü nedir, bu rolü ne kadar karşılayıyor önce onun sorgulanması gerekir. Ve istatistikler yalan söylemiyorsa Erceg foruma gelip "tamam eyvallah da o zaman beni neden transfer ettiniz" dese haksız sayılmaz. En iyi yaptığı şeyi iyi bir şekilde yapmış zaten adam.

Saha içindeki rolünü de yapamıyor ki. Ne demek Bayern maçındaki 0-4 istatistiği saymayalım. Bakın sizin yabancı kısıtlamanız olmaz o zaman Erceg, Jawai ve Henry gibi oyuncuları alabilirsiniz. Lakin böyle bir durum varsa tek iş yapan ve o'nu da yapamadığı zaman çekilmez olan adamları alamazsınız.

Erceg yanlış bir transferdi. Euroleauge'de Oly seni bir ciddiye aldı vurdu geçti. Erceg'e yapamayacağı işleri yapmaya çalışmak zorunda bıraktılar. Bu adam senin hedeflerinin adamı değil.

Saha içindeki rolünü de yapamıyor ki. Ne demek Bayern maçındaki 0-4 istatistiği saymayalım. Bakın sizin yabancı kısıtlamanız olmaz o zaman Erceg, Jawai ve Henry gibi oyuncuları alabilirsiniz. Lakin böyle bir durum varsa tek iş yapan ve o'nu da yapamadığı zaman çekilmez olan adamları alamazsınız.

Erceg yanlış bir transferdi. Euroleauge'de Oly seni bir ciddiye aldı vurdu geçti. Erceg'e yapamayacağı işleri yapmaya çalışmak zorunda bıraktılar. Bu adam senin hedeflerinin adamı değil.

Abi saymayalım derken Bayern maçında çok kötü oynadı, o maçı çıkarsan demek istedim. Yani tek maç özelinde tamamiyle maçtan kopuk bir Erceg olduğu için.

Ayrıca demek istediğimi aynı şekilde belirtmişsin. Erceg tek bir silahı olan ve onu yaptığı zaman kral, yapamdığı zaman soytarı olan bir oyuncu. Biz böyle oyuncularla çalışmalı mıyız, bence de hayır. Ama bu karar Erceg'in değil staffın kararıydı ve böyle bir seçim yaptılar. Erceg'i suçlayamayız burada.

Erzeg konusunda yanılanlardan biride benim, ilk transfer olduğunda hocamızın tanıdığı oyuncudur, başarılı olur diye düşünüyordum ama malesef ribaunt alamayan, sadece üçlük denemesiyle maçı tamamlayan bir 4 numara ile ligde ve avrupada başarılı olma ihtimalimiz çok çok düşük....

Kendisi üst düzey takımlarda 3. power forward olarak kullanılabilen rol oyuncusudur. Sıkışan maçlarda 3. çeyrek ortası 4. çeyrek başları oynar.. Şutunu sokarsa 8-10 dakika sahada kalır, savunmayı aksatmayı başlayınca kenara.. Bizim takımdaki gibi direkt ilk 5 oyuncusu değildir yani.. CSKA'da kendisinden böyle faydalanıyorlardı.

Oyuncunun seviyesini veya rol oyunculuğunu eleştirmiyorum. Ama saha da yürümenin, mücadele etmemenin ve sorumluluktan kaçmanın izahı olamaz.

Ah be Erceg! Sana güvenen Ergin Hoca'nın yüzüne nasıl bakabiliyorsun şu oyununla. Sana olan güvenini boşa çıkardın ve mahcup ettin. Düzel artik hadi ! Sana guvenenleri mahcup etme daha fazla...

Hiç de yerin dibine sokulacak bir performansı yoktu bugün, bence forum Erceg'e takmış durumda. Yani adamın 19-20 sayı attığı maçlardan sonra bile "sıkıysa Olympiakos'a atsın da görelim hıhh" yorumları vardı.

Beklenen katkıyı henüz vermediğini kabul ediyorum ama 8 sayı 8 ribaund ve 1 top çalma ile oynadığı bir akşamdan sonra da eleştirilmesine pes hakikatten.

bence dun sezonun kendi adina en istekli macini oynadi.. Genel anlamda elestiriler hak veriyorum ve kismen ben de katiliyorum ama dun icin yapilan elestirilerin tek aciklamasi, Erzeg'i kotulemek artik biraz takinti olmus insanlarda..

Az daha double double yapıyordu yahu. Değerlendirme yaparken önyargılardan ya da saplantılardan kurtulmak işe yarar. Dün savunmada da gayretliydi. Malik kadar belki daha fazla katkı verdi ama Malik galibiyetin mimarlarından Erceg hocanın yüzüne bakamıyor.

Hiç de yerin dibine sokulacak bir performansı yoktu bugün, bence forum Erceg'e takmış durumda. Yani adamın 19-20 sayı attığı maçlardan sonra bile "sıkıysa Olympiakos'a atsın da görelim hıhh" yorumları vardı.

Beklenen katkıyı henüz vermediğini kabul ediyorum ama 8 sayı 8 ribaund ve 1 top çalma ile oynadığı bir akşamdan sonra da eleştirilmesine pes hakikatten.

Şu dünkü maç istatistiklerine dipten sokulmuş iki kritik üçlük isabeti de eklemiş olsa kimsenin gıkı çıkmazdı bence.

Erceg'te beni en çok şaşırtan; hala şut ritmini bulamadı bir türlü. Beşiktaş'ta bize rakipken öldürücü şutlarıyla az kapı duvar tekmeletmiyordu bu adam bana. Ersin'in uzun süreli yokluğunda mutlaka Erceg'den düzenli bir dış şut katkısı almamız lazım.

Genel performans eleştirilerine katılmamak mümkün değil. Ancak dün geceki performansı bence yeterliydi.

En çok sevindiğim nokta ise istekli oluşu. Bir oyuncunun formsuz olması anlayışla karşılanabilir. Ancak uzun süreli isteksizlik kabul edilemez. Elbet form da tutacaktır.

Erceg'i eleştiriyoruz , şutundan başka hücum opsiyonu yok ya da çok az diyoruz ama hala daha o en büyük silahı olan şutuna özel setler hazırlanmaması çok kötü . Maç içinde maksimum 2 kere falan bomboş şut buluyor Erceg .