#4 Zoran Erceg

Eleştiri alan mücadele gücünde de ciddi bir artış var son dönemlerde. Böyle devam Zoran.

Özellikle CSKA ve Madrid deplasmanlarındaki performanslarını Barcelona serisine de yansıtmayı başarabilir inşallah.

Değişik GS platformlarında dikkat ediyorum, sanki Erceg bu sezon sadece iki maç oynamış geri kalanında yatmış gibi. Halbuki top 16'da ruh gibi gezindiği maçlar olduğu gibi gayet iyi maçları da oldu. Hatta kariyerinin en etkili maçlarını oynadı belki de. Hele ki CSKA maçındaki performansı top 16'yı getirdi bir anlamda.

13,8 sayı 5,2 ribaund. ERCEG, ZORAN - Welcome to EUROLEAGUE BASKETBALL

Semih'ciğim bakma sen millete. Erceg çok klas bir basketbolcu. evet savunma zaafiyeti var ama hücumda istikrarlı. içeriden, dışarıdan fark etmiyor, etkili olabiliyor. en beğenmediğin maçta bile bi bakıyorsun 10 sayının üstünde, kafadan 5-6 ribaundu var.
Hairston'un mücadelesi var da ne oluyor sanki. hücumda "0" çekiyor. o zaman da hiçbir işe yaramıyor. Sonuçta iyi basketbolcu, topu potadan içeri en iyi sokabilen adama deniyor. sadece savunma yapabilen adamlarla bir yere kadar. ama sadece iyi hücum yapan adamlarla çok iyi yerlere gelinebiliyor.
bizim forumun 4 numaradaki çileği KLEİZA idi. gördük kendisini.

Semih'ciğim bakma sen millete. Erceg çok klas bir basketbolcu. evet savunma zaafiyeti var ama hücumda istikrarlı. içeriden, dışarıdan fark etmiyor, etkili olabiliyor. en beğenmediğin maçta bile bi bakıyorsun 10 sayının üstünde, kafadan 5-6 ribaundu var.
Hairston'un mücadelesi var da ne oluyor sanki. hücumda "0" çekiyor. o zaman da hiçbir işe yaramıyor. Sonuçta iyi basketbolcu, topu potadan içeri en iyi sokabilen adama deniyor. sadece savunma yapabilen adamlarla bir yere kadar. ama sadece iyi hücum yapan adamlarla çok iyi yerlere gelinebiliyor.
bizim forumun 4 numaradaki çileği KLEİZA idi. gördük kendisini.
Erceg'in savunmada birçok maçtaki performansını beğenmiyorum ancak hücum ve Kleiza kısmı güzel olmuş elinize sağlık :)

Dün savunmada gayet iyiydi. Hücumda da tıkandığımızda şut soktu, çizgiye gitti. Ve yanılmıyorsam EL'de son 40 serbest atışın 39 unu soktu diye biliyorum.

Serbest atışlarda inanılmaz rahat oynuyor.Seneye takımda kalması için bi maç 9 değil her maç 7-8 performansta oynaması lazım ama buz gibi biri.Zor anlarda şut sokması iyi geldi.

Erceg'i 4'e katlayacak ve alınabilecek düzeyde kaç tane 4 numara var ki? (Avrupa basketbolunu takip etmediğim için cidden soruyorum.)

bizim forumun maaşallahı var. herkesi beğenmeyip gönderiyorlar da, yerine kim gelir diye kafa yoran yok. hep hayal, hep hayal.

Erceg'i 4'e katlayacak ve alınabilecek düzeyde kaç tane 4 numara var ki? (Avrupa basketbolunu takip etmediğim için cidden soruyorum.)

bizim forumun maaşallahı var. herkesi beğenmeyip gönderiyorlar da, yerine kim gelir diye kafa yoran yok. hep hayal, hep hayal.

Çok güzel soru cidden...Avrupa'da ikili oyunların savunulmasını kolaylaştıran en önemli faktör 4 numaranın içeri gömülmesi...Bunu önlemek için, Barcelona Lorbek'in yanına Nachbar'ıda alıyor...Mirotic ve Khryapa'yı değerli kılanda bu CSKA ve Real Madrid'in oyun planında...Ergin Hoca'da bundan dolayı ısrarla Erceg'i tutuyor kadrosunda...Saygı duymak lazım...4 numarayı bu kadar dışarı çekebilecek oyuncular varmı Avrupada alınabilecek? Var ...Ancak onlarında bir yığın defoları var..Nachbar'ı izledinizmi dün ..Erceg'den ne artısı vardı savunmada...Ama adamlar koymuşlar yanına Tomic'i veya Dorsey'i dengelemişler savunma zaafiyetini...Avrupa basketbolu kimya ve dengedir...Çok iyi ayarlamak lazım kadroyu...Ben yinede herşeye rağmen uzunlarda çeşitlilik olması bakımından, Derrick Brown'ın sözleşmesi bitmişken zorlanması taraftarıyım Erceg kalsada ...Çok güzel bir ikili olurlar Erceg'le rotasyonda...Furkan ve alınacak güçlü bir pivotla uzun rotasyonu tamamlanmış olur..Ersin'de yabancı sayılmazsa ballı kaymak olur...

Play-off performansı gelecek sezon kalıp gitme durumunu belirler. Son zamanlarda toparladı fena gitmiyor.

16 hücumda 19 sayı göndermiş, kötü de oynamadı. Tek takılacak taraf, içeride çok çabuk olmadığı için kolay savunuluyor, ancak düz bir oyuncu değil. Faul alabiliyor ve bu faulleri sayıya çevirmede de çok başarılı. Neyi eleştiriliyor hala anlamıyorum. Bu sene Dorseyi alıp sorunsuz oynatabilseydik, ya da Jawai ve Dudley'den yararlanabilseydik, final four oynamamız için bir sağlam PG eksiğimiz kalıyordu.

Erceg Jawai-Bonsu gibi uzunarla yan yana olmaz. Tarzı ve oyunu benim kafamdaki 4 numara profiline uymuyor. Çembere yakınlaştıkça isabet oranı düşen ender uzunlardan biri. Bugünkü Trabzon maçındaki gibi. Erceg ile devam edilecekse, 5 numara atletik ve savunmacı olmalı.

Ben bir ara gitmesi taraftarıydım.Başta destek çıkmama rağmen.Fakat kalması yönündeyim.Özellikle play offlarda çok can yakabilir.Rahat bir oyuncu dünya umrunda şut atarken değil el kaldırılmış mı baskı varmı :)

İyi oynuyor işte zorlamaya da Zoranafobi yapmaya da gerek yok.

Aldrigde kadar iyi hücum edemediği , Noah kadar iyi savunamadığı doğrudur. Play-off'lar sonuna kadar destek verelim en azından insaflı olalım , ondan sonra gitsin mi kalsın mı hep beraber tartışırız.

Dün Kaya'nın girmeyen topunu panyaya bilinçsizce vurup sayı yapması ve 2 rahat pozisyonu saçma ters turnike denemeleriyle birinde blok yiyerek harcaması aklımda kalan olumsuzluklarıydı. Savunmada eksiği de var tabi ama olumlu yönde azalttığını düşünüyorum.

Ben Ergin Hoca'nın göndereceğini düşünmüyorum, hele yabancı kuralı değişirse hiç göndermez. Bazen çıldırtsa da işin skor yönünde Arroyo'nun ardından en çok katkı aldığımız oyuncumuz. Ama ona güvenerek de yola çıkılmaz, zira ciddi manada defoları var. Nasıl bir planlama yapıcaz merak ediyorum.

Erceg mi daha ne yapsın? Şöyle bir durum var arkadaşlar, evet Erceg iyi bir ceza kesici ve dış atıcı, kadife gibi bilekleri var, bunlara asla lafım yok fakat mesela bazı oyuncular vardır, ortalama 15 dakika süre alır, tek özeliği dış atıcı olmasıdır, ihtiyaç duyulduğunda girer, sayısını atar çıkar.Bu oyuncular çok değerlidir, kadronda böyle bir 4 numara varsa tabii ki değerlidir ama bir 4 numaranın tek özelliği bu olmamalı. Bununla birlikte Erceg yukarıda dediğim tipte bir oyuncu değil, bu şekilde faydalanmaya çalıştı Ergin Hoca sezon başında fakat öyle olunca oyuna ısınamıyor ve tek yaptığı iş olan üçlük atmak işini de beceremiyor yani ancak 30 dakika civarı sahada kalacak, gününde olacak ve sayı atacak diye bekleyeceğiz. Garibim Furkan ribaund çekmek, savunma yapmak için kendini yırtacak sonra bazı arkadaşlar da gelip Furkanı eleştirecek, oh ne ala memleket.

Erceg mi daha ne yapsın? Şöyle bir durum var arkadaşlar, evet Erceg iyi bir ceza kesici ve dış atıcı, kadife gibi bilekleri var, bunlara asla lafım yok fakat mesela bazı oyuncular vardır, ortalama 15 dakika süre alır, tek özeliği dış atıcı olmasıdır, ihtiyaç duyulduğunda girer, sayısını atar çıkar.Bu oyuncular çok değerlidir, kadronda böyle bir 4 numara varsa tabii ki değerlidir ama bir 4 numaranın tek özelliği bu olmamalı. Bununla birlikte Erceg yukarıda dediğim tipte bir oyuncu değil, bu şekilde faydalanmaya çalıştı Ergin Hoca sezon başında fakat öyle olunca oyuna ısınamıyor ve tek yaptığı iş olan üçlük atmak işini de beceremiyor yani ancak 30 dakika civarı sahada kalacak, gününde olacak ve sayı atacak diye bekleyeceğiz. Garibim Furkan ribaund çekmek, savunma yapmak için kendini yırtacak sonra bazı arkadaşlar da gelip Furkanı eleştirecek, oh ne ala memleket.

Bahsettiğin görevi yapması için CSKA, Erceg'i aldı. 5 numarada savunmacı bir oyuncu olsa, Erceg'in savunma defosundan bu kadar bahsedilmez. Bence.Görünen o ki gelecek sene de kalacak.