#4 Zoran Erceg

Erceg'le ilgili her türlü eleştiriye katılırım ama şutunu eleştirmek olmamış. Tamam kendi şutunu yaratabilen bir oyuncu değil ama pozisyon hazırlandığında el üstü bile olsa gayet yüzdeli şut kullanıyor, zaten CSKA seviyelerine bir şekilde çıkabilmiş olmasının sebebi de bu. Bu sene de eldeki malzeme bu olduğuna göre ona şut atma şansı yaratarak en azından hucumda maksimum verim almalıyız, özellikle de sayı üretme konusunda ne kadar sıkıntı yaşadığımızı düşünürsek...

Ne olursa olsun takımın en önemli skorerlerinden biri. Dün üçüncü periyotta öyle bir haldeydik ki kimse topu potaya atamıyordu, çemberi dövüyorduk çünkü takımın cesareti kırılmıştı. Ama Erceg girdi, hiçbirşey olmamış gibi topu aldı ve yolladı üçlüğü. Soğukkanlı olması büyük avantaj.

Hala mı savunuyorsun şu adamı ? Her hareketiyle basketbolcu değilim diye bağırıyor.Top sürüşü,pası verişi,temas sonrası turnikeyi bırakış şekli vs

Dünkü maçta çok saçma bir sürü hatası vardı ama o fastberake çıkışta topu kime atacağını belli edip zorla pas arası yaptırdığı pozisyon muhtemelen sezonun en salakça hareketidir

Hala mı savunuyorsun şu adamı ? Her hareketiyle basketbolcu değilim diye bağırıyor.Top sürüşü,pası verişi,temas sonrası turnikeyi bırakış şekli vs

Yasak mı abi Erceg'i savunmak? :)

TOP 16 başladığından bu yana gayet iyi katkı veriyor işte. "Basketbolcu değilim" diye bağıran adam CSKA ve Olympiakos'ta oynayamaz, Beşiktaş'ın üç kupalı sezonunun kilit adamlarından biri olamazdı sanırım. Bence sen aşırı olumsuz bakıyorsun.

Yasak mı abi Erceg'i savunmak? :)

TOP 16 başladığından bu yana gayet iyi katkı veriyor işte. "Basketbolcu değilim" diye bağıran adam CSKA ve Olympiakos'ta oynayamaz, Beşiktaş'ın üç kupalı sezonunun kilit adamlarından biri olamazdı sanırım. Bence sen aşırı olumsuz bakıyorsun.

Özel bir takıntı yapmaya gerek yok. Her maç kendisine gıcık ettirecek yeterli sayıda hareket yapıyor zaten.Savunmak yasak değil tabii de Euroleaguede Top 8 oynayıp seneye daha ilerisini düşünen bir takımın taraftarı Erceg yeter diyorsa bence pek başarı falan haketmiyordur.Hele Euroleague takımlarında Erceg'e göre çok çok daha üst düzey isimleri gördükten sonra.Oraya bakmaya da gerek yok gerçi İntegral Forexli Bajramovicle aynı seviye bir oyuncu Erceg.Fazlası değil

Bajramovic biraz ağır olmuş bence Erceg çok daha üst düzey bir oyuncu ve ben açıkça söyleyim biz Erceg'den daha iyi bir PF alamayız.

Erceg'in bu takıma alınma nedeni İç skorerimiz olsun ve şutundan faydalanalım.Ki EL'de Top 16'da 13.8 Sayı-5.2 Ribaund-2 Asist çok iyi %40'la üçlük atmış.

Bunlardan daha iyisini yapabilecek bir PF zaten fazla yok olanları da biz alamayız.

Forumda sıkça konuşulan Kaimakoglou gelsin daha kötü olduğunu görürüz.Keşke daha iyisi gelse ama Macvan-Bajramovic falan kıyaslanmaz Erceg hem oyun olarak hemde kariyer olarak.

Bence kıyaslanır ki zaten Sırp Milli Takımında da Savanovic-Macvan falan oynuyor Erceg yerine ki ikisi de beş para etmez oyuncu.Efesin 2-3 yılını yok eden bir kaç oyuncudan biri Savanovic yüksek buyout ve yıllık ücretine rağmen 3 yılda pozitif herhangi bir maç çıkarmayarak(Top 16 Galatasaray maçı hariç).Efeste tereddütsüz gönderecek zaten Savanovic'i.Onun yedeğinin yedeğiyle falan yetinecek Galatasarayda.Enteresan

Bu adamın attığı sayıyı kenara bırakalım sahaya koyduğu herhangi pozitif bir şey var mı? Pota dibinde rakip pg ile eşleşir bitiremez,önünde koridor olur topu süremez,fast breake çıkarız vücudunu kontrol edemez kolu-dirseği birine çarpar hücum faul olur ya da yanlış adımlar topu kaptırır.Ribaut zaten top eline gelmezse almaz.

Olumsuzluklarını geçelim hadi hani iyi şutör olarak namı var ki o konuda bile şut silindirine 1 metre civarda el kadrıran rakip olursa sokamıyor.Tamamen ceza şutu atarak şutör falan da olunmaz,üstüne el kaldırarak koşan biri varsa şut falan da sokamıyor doğru dürüst.

Hayır olay sayı ortalaması ise ben Anadolu takımlarından falan Erceg'den daha yüksek ortalamalı oyuncular da bulurum.Mesela Tofaşlı Balazic ya da Uşaklı Zupan ile ne kadar fark var arasında? Onlardan neleri fazla yapar?

Aşırı vasat bir oyuncu.Kadromuzdan silindiği gün davul zurna eşliğinde kutlama yapacağım

Hadi onu geçtim dünkü maçta Bonsu ve Ersin'in karşısında duramadığı Aminu'yu 3. çeyrekte durdurdu. Ve savunma yapmıyor denilen adam yaptı bunu.
Bizim seviyemizde ve bizim bütçemize sahip takımlar için iyi 4 numaralardan biridir muhtemelen.

Ben geçen mesajımda belirtmiştim zaten Ergin Hoca da dahil biz alırken Erceg'in ne olduğunu biliyorduk.Ve ben onu olduğundan büyük göstermeye çalışmıyorum.Biz Erceg'i skorer kimliği ve şutör özelliği nedeniyle aldık. El üstü şut atan PF zaten benim bildiğim NBA dahil bir elin parmaklarını dahi geçmez.

Fast Break'e çıkmak falan bunları beklediğimizi zannetmiyorum.Boyalı alanda daha iyi bir bitirici olmasını isterdim.Yada Sırtı dönük oynayabilmesini ama oynayamıyor.

Erceg iyi bir oyuncudur bence ne çok severim nede sevmem ama hakkını vermek lazım bu takımın en önemli 3-4 parçasından birisidir.

Şu takımda forumun genelinin istediği PF Doellman-Khryapa-Mirotic kırması bişey maalesef.

Onu durdurdu bunu durdurdu. Yahu kardeşim ben sana bu sezon Erceg'in durduramadığı 100 tane adam da söylerim o problem değil. Adam skorer olabilir ama bazı özellikleri çok kısıtlı hatta profesyonel seviyenin altında. Ayrıca lig maçları benim gibi gözü yüksekte olan taraftar için belirleyici olamaz. Aminu'ya yapılan savunmaya ben alkış tutamam. Önemli olan seneye Euroleuge'de başarı tekrarı yada bir üst seviyeye çıkabilecek miyiz odur. Bu Erceg ile yada aynı kusurları bulunduran biriyle mümkün görünmüyor. Bizim top eline daha çok yakışan olabildiğince kendini kanıtlamış bir isme ihtiyacımız var. Erceg'den daha iyisini bulamayız bana göre çok boş bir laf. İnsanın aklında ilk anda bile birçok isim geliyor.

Çok iyi bir oyuncu olmayabilir evet ancak eleştirmeye başlarsak Erceg'e sıra gelmeden bir sürü oyuncu var eleştirilmesi gereken. Sezona bakarsak her ne kadar istikrarı yakalayamasa da kötü takımın birkaç iyi oyuncusundan biriydi bence.

2 seridir maçlarda önde olduğumuz zaman laubali oynamaya başlayıp top kaybı yapıyor. Yaptığı top kayıplarının çoğu önde olduğumuz vakitlerde. Önde olduğumuz da gevşiyor. Biri Galatasaray'da oynadığını hatırlatmalı. Fenerbahçe ile final serisine çıkacağız. Hedefimiz şampiyonluk. Bunun için deplasmanda maç kazanmamız gerekiyor. Zoran Erceg iç sahalardaki maçlarda bu kadar laubalice top kaybı yapıyorsa deplasmandaki maçta tribün baskısında ne yapacak çok merak ediyorum.

Ligdeki Fenerbahçe maçlarında da çok top kaybı yapmıştı. Hatta sahada varlık gösterememişti. Final serisine çıkıyoruz. Artık gevşek davranmamalı. Bulunduğu yeri bilmeli

Şaka gibi adam. Savunması kötü diyoruz ama bu seride getirdiği yardımlar çok iyi . Kaç tane turnike kaçırttı yardımlarla .Bu seferde hücumda rezaletti . Ben Ercegden memnunum genel kanının aksine tek probleminin istikrar olduğunu düşünüyorum . İstikrarlı olsa bızde olmazdı zaten .

Çok fazla almasa kadroda kalsın derdim. Muhtemelen Ergin hoca onu kadroda tutacak.

Bir şutör gibi içeriden dışarıya çıkıp alıp attığı şutları çok yüzdeli bitiriyor. Seneye Ersin-Erceg-Hines gibi bir 4 numara rotasyonu oluşturursak ondan daha fazla verim alırız. Hem saçmaladığı zaman benchten gelip oynayacak biri lazım.

Bugün de savunmada müthişti. İkisini de aynı anda yapsa tadından yenmeyecek.

Rowland'a attırmadığı iki turnike efsaneydi ya, normalde pek etliye sütlüye karışmazdı o tür pozisyonlarda :)

İlk yarıda hakikatten ölü gibiydi ama ikinci yarıda buldu kendini. İkinci üçlüğü baya kritik anda geldi hele ki.

Artık verilen paranın ve hocanın kendisine olan güveninin karşılığını vermeli !

Final serisinde kendine gel artık Erceg !!

Takımın şampiyon olmasında etkili ol ve seneye burda kal !!!