#44 Henry Domercant

Domercant'ın sahada oluşu takıma ve kendisine moral olmuştur. Fenerbahçe maçında liderimiz olucağının kimsenin şüphesi olmasın
 
Sorun elinin yandığı maçların gelip gelmemesi değil, istikrar sağlayamaması. Tam form tuttu derken bir başka sakatlık daha yaşarsa ki , 1 senedir bu senaryoyu izliyoruz, en kritik maçlarda takımı yalnız bırakabilir.Yaşı da ilerledi, sakatlık dönüşlerinde ritim bulması zor

Şahsi fikrim başka bir skorer bulunması yönündeydi.Belki onun kadar iyisi olmazdı ama en azından ha sakatlandı ha sakatlanacak diye beklenmez, sezon boyunca takıma sağlayacağı katkı net olurdu
 
Domercant sakatlanmasın ve fit olsun yeter , bi yerde elinin ayarını tuttursun sonrası kesilmeyecek zaten.Jawai , Domercant ve Erceg'in her biri şu anda çok gerideler form olarak ama eminim ki üçünün de formu gittikçe yükselecek.Domercant ve Jawai sakatlıktan yeni çıktı zaten.Domercant'e güvenim çok fazla.
 
Daha önce Domercant'ın sakatlanma konusunda yüksek risk taşıdığını söylemiştim. Tam geri döndü derken, yine neredeyse bir ay süren başka bir sakatlık daha yaşadı. Domercant'tan eski performansını beklemek geri dönüşü olmayan daha ağır sakatlıklar yaşamasına sebep olabilir. Dolayısıyla artık ondan hücumda 'takımın liderliğini' yapmasını beklememek lazım. O tıpkı bir dönem Damir Mrsic'in yaptığı gibi, oyuna sonradan girip atacağı ekstra üçlüklerle katkı sağlamalı. Zaten Domercant'ın pozisyonunda fazlasıyla oyuncu var. O, 10, maksimum 15 dakika süre alsa dahi rotasyonda problem olmaz.
 
Lakovic ver.0.2 olacak gibi görünüyor.. gerçi lako oynayıp katkı verememişti, domdom oynayamadı dahi..

skorer 2 numara ve oyunu çift yönlü oynayabilen 4 numara haram resmen takıma..
 
Çok geri gitmiş çok.Kendini bulma ihtimali var mı var ama bana kalsa hiç risk falan almam yolları ayırırım.15 milyonluk yatırım ile yola çıkıyorsun Avrupada tek swingman Domercant değil ki onun sakatlık sorunlarını göze alayım.Az buz da bir ücreti yok.İstediğin dakika onun ücretine kaliteli bir isim bulursun
 
Aylarca hep kendisinin dönüş yolunu gözlemiş biri olarak şu 2 günlük performansı resmen yüreğimi sızlattı, böyle görünce çok üzüldüm. Nefes alır gibi soktuğu şutların birini bile sokamadı. İhtiyarlayıp elden ayaktan düşmüş olan bir insanmış gibi geldi gözüme.

Ama daha yolun çok başındayız; henüz sezonun ikinci resmi maçı yapıldı, ligin başlamasına da 2 hafta var. Zamanla eski ritmine kavuşacağını ve özlediğimiz Domercant'i parkede izleyeceğimizi ümit ediyorum.
 
Şutlarını Cumbaba maçına saklıyordur. Öyle hemen form tutamaz ama gözündeki istek ve hırsı önemli maçlarda. O şutu kaçırdıktan sonraki mimikleri iyiye işaret. En azından çalışmalarda daha istekli olur . Ben Henry'e güveniyorum
 
Domercant dönebilirse büyük kazanc olacak, dönemezse yapacak bir şey yok, bu yaşta ağır sakatlık yaşayıp dönmek zor olsa gerek.
 
bi insan uzun süre kullanmasa bile bisiklet kullanmayı unuturmu. hayır. bikaç denemeden sonra tekrar eskiye döner. domercant ta aynı. uzun bir süre maç oynamadığı için, şut çekmediği için biraz paslanmış. birkaç denemeye ihtiyacı var hepsu bu :)
 
Domercant cumhurbaşkanlığı kupasında muhtemelen kadroya giremez. Koç onun yerine savunma ve hucumda şu an daha çok şey verebilecek Marko'yu tercih edecektir. Domercant 6. yabancı olarak dışarıda kalır bu formuyla.
 
Dikkatimi çeken en önemli olayı sizlerle paylaşmak istiyorum maç izlerken acaba ben mi böyle görüyorum diye düşündüm sizlerinde fikrini almak istedim. Domercant tamam formsuz olabilir maç eksiği olabilir bunu çok net gördük şutlarında, ancak 1-2-3 denemede atamadığı 3 'lük atışları harici ne bir asist ne bir topa baskı göremedim şahsen ben. hani baktın 3 'lükler girmiyor bir adım at 2'lik dene ona bile çabalamadı açıkcası.
 
Domercantı lig maçlarında ısındırmamız lazım, kupa maçında bence markoshvili hazırsa onu kullanmalıyız, çok ağır bir sakatlıktan çıkta domercant, yavaş yavaş takıma monte etmeliyiz, özellikle ligde zorluk derecesi düşük maçlarla form tutması sağlanabilir, aksi halde üzerindeki baskıda artacaktır...
 
Bazı konular bizim basketbol şubesinde adeta sır.Kimse çıkıp net bir şey söylemiyor.Yakından takip edip bilen ve paylaşmak isteyen arkadaşlar varsa vallahi çok memnun olacağız.
1)Marko ve Henry'nin son durumları nedir?Cumbaba maçında oynayacaklar mı?
2)7.ayda ameliyat olan ve 6-8 hafta denilen Sancho'nun durumu nedir?Ne zaman dönecek ve ne zaman oynayabilecek?
3)Alba niye oynamıyor?Sakatlıktan mı yoksa bilmediğimiz başka bir durum mu var?
4)Zellous transferi ne durumdadır?
5)Bayanlara şutör bir yerli alınacak mı?(Örnek:Şaziye)
 

Üst