#44 Henry Domercant

Boşa risk alıp duruyoruz.Euroleague başlayacak katkı vermeyen 3 yabancı var.Böyle şey olmaz kimse kusura bakmasın.İçlerinden Jawai'nin hakıl gerekçesi var da Domercant-Erceg'in bahanesi ne ki? Keşke değişim falan düşünsek artık.Sabır taşı olsa çatlar 1 yılı geçti hala bekliyoruz
 
Domercant gibi bir yıldızdan hemen vazgeçmek çok zor. Fakat iyice ağırlaşmış durumda ve şutları da girmiyor. Düzelir mi? Tam bir muamma.

Ne yapacağız bilmiyorum, yolları ayırsan bir türlü ayırmasan bir türlü. Ergin hoca neylerse güzel eyler diyim de aradan sıyrılayım.
 
Domercant yerine marko ile başlamak daha iyi olabilirdi. Ama belli ki domercant maça hazırlanmamış . Domercant Türkiye kupası maçların da özellikle son maç sahada uzun süre tutarak bu maça hazırlayabilirdi Kenar yönetim daha zamanı var gibi görüyor heralde
 
Bunca zaman parkelerden uzak kalan oyuncu için teknik kadronun mutlaka bir bildiği düşüncesi vardır. Kendileride herşeyi görüyor. Yoksa bunca zaman sakat olan oyuncu ile yola devam etmek gibi bir karar öyle bir anda verilmez.

Ama Domercant çok uzaklarda şimdi...
 
Domercant ile benzeşen bir kariyer Jerry Stackhouse'dur sanırım. Stack'in eski halini kafayı kırmış Nba'ciler bilir eski sezonlara yönelen. Burada da en iyi Emre Yüksel abi anlatır eğer bu mesajı görürse.
Stack 76ers'teyken oldukça atlet , şutu belli bir levelin üstünde , sizeına göre de harika bir deliciliği olan oyunulardandı. Hantal görünürdü tıpkı bizim Domdom gibi.
Domdom da ilk Karşıyaka ve daha sonraki Efes maceralarında aynı özellikleri taşıyordu. Hatta belki hatırlayan vardır bir EL maçında birini potaya sokmuştu.
Stack daha sonra Wizards'da oynarken sakatlandı ve uzun süre parkelerden uzak kaldı. Döndüğünde ise atletizmini delicilik yönünde kullanmayan ama şutunu elit seviyeye getirmiş bir oyuncuydu. Stack gibi sakatlanmamıştı belki ama yaşı ilerlemişti.
Domdom da St.Petersburg ve Kazan'da bu roldeydi. Hücum düzeninde delici bir görevi yoktu ve topun son buluşması gereken el rolündeydi.
Stack daha sonra Dallas'a gitti ve bi süre aynı şekilde oynadıktan sonra yine sakatlandı. Bu sefer elit olan şutu da ritim bozukluğu nedeniyle kaybolmuştu ve Stack , başka çok değerli bir özelliği olmadığı için rol oyuncusu konumuna düştü.
Domdom da malesef bizde sakatlandı ve dönüşündeki hali aynı Stack gibi. Stack son sezonlarda ortalama takımlarda benchten gelip zaman zaman katkı veriyor. Ve malesef beyin emir verse de bi süre sonra beli dönmüyor artık.
Malesef Domdom da aynı sonu yaşayacak gibi geliyor. Ve yine malesef ki bizim rol oyuncusu olan bir yabancı oyuncu lüksümüz yok. Domdom geldiğinde hepimiz çok sevinmiştik. Neticede İpekçi'de fena yakmıştı canımızı.
Ama aynı şekilde canımızı yakıp da bizde tutmayan Christian gibi şu an. Umarım yanılırım ama durum hiç de yanılırım gibi durmuyor.
 
Biraz daha görmek gerek seviyesi düşük maçlarda maç ritmini arttırırsak , gerektiği zamanda el üstü şutları sokacağına ben hala inanıyorum.
 
Üçlükleri atması beni en az galibiyet kadar sevindirdi.
Benim dikkatimi çeken ve maçı kazanmaktan daha çok mutlu eden şey,Henry'nin her basketinden sonra kenardaki oyuncularımızın muazzam tepkileriydi.
O sayı attıkça kenardaki oyuncularımız ve teknik ekibin muazzam sevinmeli beni müthiş gururlandırdı.
Çok büyük ve mükemmel takımız maşaAllah.
Allah seni kazadan,sakatlıktan ve nazarlardan korusun inşaAllah...
 
Neden kendisinin kolay kolay vazgeçilemeyecek bir oyuncu olduğunu gösterdi, Sezon içinde bu üçlük bombardımanından daha bol bol izlettirecek gibi duruyor
 
kadife bilek hoş geldin.Yetenek Allah vergisidir asla kaybolmaz.Makine uzun zamandır paslı olarak duruyordu.Yağlama olayını Sienaya karşı gerçekleştirdi artık.Yavaş yavaş makıne hızlı çalışmaya başlayacaktır.Özgüveni arttıkça topu yere vurarak adam gecerekde şutları sokmaya başlayacaktır.
 
3/3 üçlükle kaçırmadan attı 3 sayının çizgisinin gerisinden. Bir silah daha kazandık. Dün galibiyet kadar sevindiğim olay da Domercanttı :) Bu arada kilo verdiği çok belli oluyor, süzülmüş :)
 

Üst