#44 Henry Domercant

Oyuncular, teknik ekip, taraftar o kadar istiyor ki onun iyi olmasını her basketinde herkes ayakta. Öyle önemli bir oyuncu işte.

[video=youtube_share;T93SxERqwpg]http://youtu.be/T93SxERqwpg[/video]
 
Metahan kardeşimin dediği gibi bende aynı konuya dikkat ettim,her sayısından sonra sanki gecen sene can korkmazın sayı atması gibi sevindi bench,bu takım açısından çok önemli..ayrıca ondaki potansiyeli taa ksk zamanındaki haliyle biliyorum,esas öldürücü darbeleri 3lük atışları ile değil penetreleriyle vuracak az biraz daha güçlensinde...
 
Domercant beni çok şaşırtıyor gerçekten tamamen şuta dayalı oyun oynuyor. Yani içeri bir penetre yap bol bol fake at neden kaldırıp atıyorsun hemen anlamış değilim.
 
Domercant beni çok şaşırtıyor gerçekten tamamen şuta dayalı oyun oynuyor. Yani içeri bir penetre yap bol bol fake at neden kaldırıp atıyorsun hemen anlamış değilim.

Bu yaşta oyuncular için diz sakatlıkları ciddi korkular yaratır... Tekrarlaması kariyeri bitirir...Dizinin güçlenmesi ve kendine güvenmesi için biraz daha zamana ihtiyacı var...Zamanla penetreleri artacaktır...
 
Siena ve BJK maçlarında daha bi toparlanmış gibiydi bence. Kupada ve FB Ülker maçındaki tükenmişliğinden eser yoktu.

Daha da iyi olacaktır.
 
gerçekten çok üzülerek yazıyorum ama henry domercant bize yar olmayacak maalesef. 2012-2013 sezonu başında malum transfer süreci içinde unics kazan'ın nasıl bir ahını aldık bilmiyorum ama hep rakip takımlarda ağzımızın suları akarak izlediğimiz domercant'ın önce geçen sezon yaşadığı büyük diz sakatlığı, devamında da yakasını bırakmayan ve son olarak bu sezon başında da yaşadığı küçük sakatlıklar yüzünden fiziksel anlamda maalesef oldukça kötü durumda olduğunu düşünüyorum. kariyeri sona erdiğinde screen'den çıktıktan sonra topu alıp attığı şutlarda belkide avrupa'nın gelmiş sayılı skorerlerinden biri olarak anılacak, buna şüphe yok ama domercant'in hücum repertuarını sadece bununla sınırlamak haksızlık olacaktır. gerek ikili oyunlardan sonra bulduğu pozisyonlarda çembere gidişleri gerekse yüksek top hakimiyeti sayesinde 1 e 1 hücumlarda kendi şutunu yaratma özellikleri o'nu avrupanın elit skorerleri arasına sokmak için yeterli seviyedeydi. -di diyorum çünkü malum sakatlığı öncesinde de yavaşlayan ayakları ve deformasyona uğrayan fiziği, sakatlık sonrasında kendini iyiden iyi belli etmeye başladı ve hücum repertuarlarından bazılarını yitirdiğini rahatlıkla görebiliyoruz. bu sezonun ilk euroleague maçı olan montepaschi siena maçında kaydettiği 11 sayıyı, topun toplam süre olarak elinde olduğu 4 veya 5 saniyelik süreç içerisinde atmış olması, keza ikinci maç olan olympiakos maçında ise top elinde oldukça tamamen takımın ritmini kaybetmesine ve basit top kayıplarına yol açması onun yeteneklerini kaybetmesinden öte fiziksel özelliklerindeki değişimden dolayı oyunundaki evrilmeyi de rahatça gözler önüne seriyor. elbette onun gibi bir nokta şutör sağlıklı olduğu sürece bu takım için büyük bir güç olacaktır ama euroleague arenası ve ender arslan! gerçeği de düşünülürse domercant'ın verebilecekleri az çok kestirilerek kendisine sezon başında teşekkür edilmeli ve elit seviyede denilebilecek bir yabancı oyun kurucu daha kadroya eklenmeliydi. patlayıcı özellikleri olan bir 2-3 numarada tercih edilebilir diye düşünenler olacaktır ancak carlos arroyo'nun yaş ve diğer özellikleri de düşünüldüğünde son 2 maçtaki gibi 30'ar dakika seviyelerini sezon boyunca ne kadar götüreceğini kestirmek biraz şüpheli.
 
Şu ana kadar Siena maçı hariç arzulanan performansına hiç yaklaşabilmiş değil. Geçirdiği ağır sakatlıkları ve yaş faktörünü de göz önüne alırsak kolay değil tabi, şu an çok titrek ve ritmsiz oynuyor.

Ben şahsen kendisi için Ocak ayını hedef olarak belirledim kafamda. Yeni yıla da toparlama emareleri göstermeyip, şimdiki performansıyla girerse çok sıkıntı yaşarız, zira Gordon'ın yokluğunda mutlaka katkı almamız gereken bir oyuncu durumuna geldi.
 
Ben Domercant'in bu sezonki durumunu biraz da kadroda yerinin garanti olmamasına bağlıyorum. Yıllardır takımlarda 1. veya 2. skor opsiyonu olan Domercant'in bu yıl yerinin garanti olmaması şut tercihlerini de etkiliyor. Bu da oyuncunun psikolojisini doğal olarak etkiliyor, geçen sene Lakovic örneğinde olduğu gibi...
 
Domercanti izlerken üzülen tek kişi benmiyim acaba . Sakatliklar cok sey götürdü senden koca adam. Ama yeteneğin, o kadife bilegi konusturmani bekleyen milyonlar var. Dön artık aramıza. ..
 
Böyle oyunculara sorumluluk verildiği taktirde iş yapabilir,Rekabeti sevmezler,Ben Domercant'in gordonun sakatlığından sonra Hocamızın vereceği sorumlulukla eski Unics performansına geri döneceğini düşünüyorum.
 
Hem delici olarak Hairston'un gelmesi hemd e surelerinin artmasi bence Dom'u forma sokacak. Ilk baslarda sabit sutor olarak yazmaya baslasin sonrasi da gelir. Arroyo ve Hairston'a muthis alan yaratir istikararli sut sokarsa. Sonrada sakatlik sonraasi cekingenligini atabilirse, eski Dom olabilirse ne ala, olmasa da Cenk Akyol tarzi kullanilabilir, cunku buyuk sutor Dom bence.
 
Gordon'un sakatlanmasıyla kendisine fazla iş düşmüş oluyor.Göksenin ve Sinan oynayacağına 3-5 maç en az 25+ dk Henry'yi oynatmamız lazım.Sakatlıktan döndükten sonra şut yüzdesi düşük çünkü eskisi gibi topu eline aldığı anda kaldırıp atma ya da kendi şutunu yaratıp atma konusunda başarısız oldu.Üstteki mesajda da belirtildiği gibi Cenk ya da Marko gibi statik oynasa daha rahat üçlük atar kendisi şut konusunda sorumluluk alıyor ama atamıyor şu anda pek.Yine de umudum hep var.Ne kadar formsuz olursa olsun Göksenin ve Sinan'dan daha faydalıdır Henry.
 
Kendisine hazırladığımız klasik set(iki uzunun çift taraftan screen yaptığı ve şutörün istediği tarafı seçip 3 numaranın diğer alana kaydığı, guard ın şutörü pasıyla buluşturup Henry nin şutu atması) bence çok garantili bir set değil maalesef şu anda. Yani ya olur, ya döner bir set. Özellikle süreden yememiz gereken yerlerde uygulanması da yanlış geliyor bana. Geçen Telekom maçında 1:30 dk kala fln denemiştik 5 sayı gerideyken. Tutmamıştı mesela...
 

Üst