#5 Vladimir Micov

Adam resmen eski Yugoslav. Modern basketbola tepki tek başına. Savunmada genç oyuncu savunurken hemen kolunu takar faul alır , gider olmadık bir yeri açar çocuğu sıkışacağı yere gönderir , gerekli extra pası yapar , gereksizi yapmaz , arkasında kısa bulduğunda anında arkasını dönüp posta kadar sürükler , koşan uzunu daima ödüllendirir , faul hakkı dolduğu anda penetre eder. Oyunu basketbolun doğrularını temsil ediyor resmen.

Schilb'in gelisi de baya rahatlatti ve ayni zamanda one cikardi Micov'u. Gecen sezon Arroyo'nun yaninda tamamlayici roldeyken bu sezon Schilb'le takimi yonetiyor.

Allah sakatliklardan korusun. Masallah!

Adam 25 sayı atıyor benim oyunum bu değil diyor reis büyüksün ya. Bu sözünden bile nasıl bir takım oyuncusu olduğunu görüyoruz. BİZİM İÇİN BÜYÜK ŞANS

Eurocup'ı falan alırsak maç sonu herkes sevinirken; Vlado, normal bir maçmış gibi soyunma odasının yolunu tutar diye korkuyorum. Mimik reyiz :D

Aklima takildi Micov'un iki sene evvel milli takimdan neden atildigini bilen var mi? Hic bir goruntu de yok sozlu atisma mi olmustu Djordjevicle?

Micov Zelanda ile oynadıkları hazırlık maçı sırasında kendisine oyunda yer verilmediği için tepki gösterip havluyu yere atıp soyunma odasına gitmiş.
Djorcevic'de geri dönmesini söylemiş. Micov çok egosu olan biri değil ama, takımda Teodosic gibi topla çok oynayan ve yetenekli bir oyuncu varken, akıllı oyuncu yerine atletik forvet tercih etmiş olabilir Djorcevic.
Micovu ise, ancak Teodosic sakatlanır ya da saçmalarsa, forvet oyun kurucuya yardımcı olsun deyip C planı oyuncusu olarak takımda tuttu sanırım. Bunun dışında Micov'a hiç gelmeyecekti.

Bu durum aslında bizim işimize çok yaradı.

http://www.hurriyet.com.tr/micovun-milli-takim-kariyeri-sona-erdi-2707162

Micov Zelanda ile oynadıkları hazırlık maçı sırasında kendisine oyunda yer verilmediği için tepki gösterip havluyu yere atıp soyunma odasına gitmiş.
Djorcevic'de geri dönmesini söylemiş. Micov çok egosu olan biri değil ama, takımda Teodosic gibi topla çok oynayan ve yetenekli bir oyuncu varken, akıllı oyuncu yerine atletik forvet tercih etmiş olabilir Djorcevic.
Micovu ise, ancak Teodosic sakatlanır ya da saçmalarsa, forvet oyun kurucuya yardımcı olsun deyip C planı oyuncusu olarak takımda tuttu sanırım. Bunun dışında Micov'a hiç gelmeyecekti.

Bu durum aslında bizim işimize çok yaradı.

http://www.hurriyet.com.tr/micovun-milli-takim-kariyeri-sona-erdi-2707162

Şimdi ben de detaylıca baktım Micov elimde havlu bile yoktu o an falan demiş. Aynen bizim işimize yaramıştı bu olay, takımla daha çok çalışma fırsatı buldu iki yazdır.

Djordjevic'le Micov'un kavgası ve sonuçları basketbola dair duyduğum en anlaşılmaz hikayelerden biri. Belgrad'da naçizane peşinden gittim fakat Türkiye Basketbol Ligi'ne baya hakim olan Kızılyıldız satıcı dostum dahi pek aydınlatamadı. :) Koçuyla rotasyon kaynaklı sorun yaşayan oyuncular Ergin Ataman'ın bölüm bölüm anlaşılmaz bulduğum tarzında ciddi şekilde verim veriyor. ''Yeteneklerimi koç ve süre dengesi baltalıyor'' psikozu sonrası 15 dakika süre almak yerine Ergin Ataman'ın temel adımları istediği sert 35 dakikayı tercih ediyorlar.

Djordjevic'le Micov'un kavgası ve sonuçları basketbola dair duyduğum en anlaşılmaz hikayelerden biri. Belgrad'da naçizane peşinden gittim fakat Türkiye Basketbol Ligi'ne baya hakim olan Kızılyıldız satıcı dostum dahi pek aydınlatamadı. :) Koçuyla rotasyon kaynaklı sorun yaşayan oyuncular Ergin Ataman'ın bölüm bölüm anlaşılmaz bulduğum tarzında ciddi şekilde verim veriyor. ''Yeteneklerimi koç ve süre dengesi baltalıyor'' psikozu sonrası 15 dakika süre almak yerine Ergin Ataman'ın temel adımları istediği sert 35 dakikayı tercih ediyorlar.

Bu arada dikkatimi bir şey çekti, tesadüf de olabilir bu ama senin mesajının üstüne yazayım istedim. Ergin hoca -maşallah!- uzunca bir süredir SG-SF'lerinden çok iyi verim almayı beceriyor. Hatta kariyer sezonunu yaşatıyor. Beşiktaş'ta Hawkins, sonrasında bizde Hawkins, Markoishvili ve Sinan, milli takımda Cedi Osman ve şimdi Micov. Bu oyuncuların hepsi kariyerinin en iyi dönemlerini Ergin hocayla geçirdi.

Bu arada dikkatimi bir şey çekti, tesadüf de olabilir bu ama senin mesajının üstüne yazayım istedim. Ergin hoca -maşallah!- uzunca bir süredir SG-SF'lerinden çok iyi verim almayı beceriyor. Hatta kariyer sezonunu yaşatıyor. Beşiktaş'ta Hawkins, sonrasında bizde Hawkins, Markoishvili ve Sinan, milli takımda Cedi Osman ve şimdi Micov. Bu oyuncuların hepsi kariyerinin en iyi dönemlerini Ergin hocayla geçirdi.

Bence Gordon da bunlara eklenebilir.

Maaşallah,şu anda bambaska bir form duzeyinde.Kariyerinin bile en iyi basketbolunu oynuyor.Cok net atiyor ve oyun zekasi ile blake schilble beraber iki basketbol iqsu yuksek olan oyuncu ayni takimda olursa bi takim nasil oluru cok iyi gosteriyor.

Green'in sakatlığı sonrası hoca McCollum ve Dorsey'i ilk beşe çekip Micov'u benchten başlatıyor. Bu Micov'un performansını etkiliyor. Sezonun en formda oyuncusunu taktik gereği de olsa benche çekmemek lazım. McCollum yahut Dorsey - Lasme ikilisinden biri benchten gelmeli.