Bi kumaşı var ancak ne lider olabilir, ne de bu fiziğiyle aradığımız adam. Bizi değil de adamı düşünüyorum ne güzel süre alıyorsun ne işin var ilk hatanda kenara alacak hocanın takımında.
Bence koç oyuncuyu inanılmaz sınırlıyor. Russın bir Tofaş maçını hatırlıyorum o maç gibi oynadı. Ama Russtan daha çok takım oyuncusu. Şut atmaktan çekiniyor adamRuss Smith sürekli potaya drive edip şut atıyordu. Etrafındaki kimseyi görmüyordu. Fitipaldo 'da da tam tersi potaya bakmıyor sürekli pas veriyor. Yok mu bunun ortası? Komple bir oyun kurucu bulamadık.
Bence koç oyuncuyu inanılmaz sınırlıyor. Russın bir Tofaş maçını hatırlıyorum o maç gibi oynadı. Ama Russtan daha çok takım oyuncusu. Şut atmaktan çekiniyor adam
Aynen öyle Russ Smith'e biraz şans verseydi ve onu kazanmaya çalışsaydı, şuanki durumdan kötü olur muydu pek sanmıyorum.Dentmon konusuna gelince o da istikrarsız da olsa bir katkı veriyordu ve şu anda onun verdiği katkıyı da arıyoruz.Bir koç düşünün 2 guard alıyor,2 guard gönderiyor, 3. guardı alıyor, ondan da verim alabilecek gibi durmuyor ve daha da kötüsü..Russ ve Dentmon'dan katkı alamayıp yollarını ayırıyorsun, yerine aldığın oyuncudan sonra parke üzerini geçtim, kağıt üzerinde bile daha kötü durumdasın.2 guardı gönderebilirsin ama alacağın oyuncu mantıken eski duruma göre seni ileri taşımalı ama öyle tercihler yapıyorsun ki, daha da geriye gidiyorsun.Böyle bir transfer mantığı yok. Biz bu oyuncuyu tombaladan çekerek almadık diyor, Ee Russ Smithi de tombaladan çekerek almamıştın, hazırlık maçlarında gayet katkı da veriyordu, neden onu bu kadar kolay kaybetmeyi tercih ettin..? bu da ciddi soru işareti..Fitipaldonun da kumaşı kötü değil ama yetenek tavanlarına baktığımızda Russ Smith bence çok daha önde..Russ Smith Orlandinoda oynasaydı 20 sayı 5 asist filan gibi ortalamalar da tutturabilirdi, salt istatistiklere bakarak transfer yapmamak lazım. Fitipaldo transfer olduğu ilk an kağıt üzerinden yapılan bir transfer gibi geliyor demiştim, zira pek de yanılmamışım gibi duruyor.İlk maçtan kesin hükümler vermek istemiyorum, zira kumaşı olan da bir oyuncu Fitipaldo. Ama şu var; Russ Smith Orlandiona'da oynuyor olsa istatistikleri nasıl olurdu? Bunu görmeden bilemeyiz ama kabaca Fitipaldo'nun 15 sayı 7 asist ortalamasını yakalardı benim görüşüm. Hatta alacağı serbestlik ve İtalya Lig'i şartlarını da düşündüğümüzde daha acayip sayılar çıkarması da çok olağan. Şimdi bu değişimden ne kadar karlı çıktık? Dentmon veya Russ, birini kazanmak yerine dışarıda hoş duranı seçtik. Halbuki Dentmon da Russ da Orlandino'da benzer istatistikleri yaparlardı.
Kötü başlangıç oldu, fiziken bu seviye için yeterli değil. Can Korkmaz'ın biraz daha iyisi gibi gördüm ilk maçta.
Russ Smith sürekli potaya drive edip şut atıyordu. Etrafındaki kimseyi görmüyordu. Fitipaldo 'da da tam tersi potaya bakmıyor sürekli pas veriyor. Yok mu bunun ortası? Komple bir oyun kurucu bulamadık.
Eric McCollum onu adı!!!
McCollum'u hep savundum, kalitesine hep inandım, o da beni hiç yanıltmadı sağolsun, evladım gibidir ama realiteye dönecek olursak McCollum'da öyle 2 milyon dolarlık oyuncu değil, öyle paraları ona ancak Çinde verirler, zaten o da o yüzden oraya gitti. 2 milyon dolar Avrupa piyasası için çok çok ciddi bir rakam, böyle bir rakama çok çok daha özel bir oyuncu almalısın verimlilik açısından..Mccollum'a ben olsam en fazla 1.1, 1.2 teklif ederdim, Çin'e de 1.5 gibi bir paraya gitti sanırım.Zaten sene başında da yazdık bunları..Zaten Dentmon,Russ Smith,Fitipaldo'nun parası Mccollum'a verilse (2 milyon dolar) şimdi Mccollum büyük ihtimalle Çin'e gitmeyecek biz de bu kadar kahır çekmeyecektik.
McCollum'u hep savundum, kalitesine hep inandım, o da beni hiç yanıltmadı sağolsun, evladım gibidir ama realiteye dönecek olursak McCollum'da öyle 2 milyon dolarlık oyuncu değil, öyle paraları ona ancak Çinde verirler, zaten o da o yüzden oraya gitti. 2 milyon dolar Avrupa piyasası için çok çok ciddi bir rakam, böyle bir rakama çok çok daha özel bir oyuncu almalısın verimlilik açısından..Mccollum'a ben olsam en fazla 1.1, 1.2 teklif ederdim, Çin'e de 1.5 gibi bir paraya gitti sanırım.Zaten sene başında da yazdık bunları..
Bu bakış açısı da gayet mantıklı bir bakış açısı..En azından uyum problemi gibi dertler olmazdı.Ben de 2 milyon doların Mccollum için çok fazla olduğunu düşünüyorum Avrupa piyasasında , zaten şu koşullarda o parayı Avrupa'da alan Langford, De Colo, Teodosic gibi oyuncular vardır ama bizim için şu çözülmeyen guard koşullarında en azından 1.5 milyon vermek Mccolum için çok ta ütopik bir durum olmayabilirdi. En azından şu ana kadar guard rotasyonumuza giren 3-4 oyuncu yerine bir tane Ergin Ataman'ın sistemine alışmış bir guard tutmak akıl dışı değil bence. Hem verimlilik bakımından da o paraya yaklaşabilirdi. Avrupa'da Langford ve DeColo ile beraber en kolay faul aldıran oyuncu ve eurocup Mvp'si ydi.
Zaten Dentmon,Russ Smith,Fitipaldo'nun parası Mccollum'a verilse (2 milyon dolar) şimdi Mccollum büyük ihtimalle Çin'e gitmeyecek biz de bu kadar kahır çekmeyecektik.