#6 Bruno Fitipaldo

Bence mcCollum'u fazla abartıyorsunuz. Euroleague'de paspas olması muhtemek bir isimdi. Almaya alıştığı faulleri alması da mümkün değildi.
Ben bu kadar kötümser olmasam da yakın düşünüyorum. Tabi Fitipaldodan daha çok katkı vereceğini düşünüyorum şu haliyle ama o seviyeye çıkmaya korkuyor oyuncu ki hep Çini tercih ediyor. Hatta geçen yıl Olympiakosun teklifini yaz başı reddedip gelmişti. Oyun kurucu değildi ve bu kadroda olması neredeyse kadronun yarısının çöpe atılması anlamına gelirdi. Tabi şu an da takımın %90ı çöp o da ayrı mesele.

Kötü oyuncu değil, kumaşı var. Belki bir kaç senelik avrupa tecrübesinden sonra Euroleague oyuncusu da olacak ama kesinlikle yanlış transfer. Çok çegingen, sanki takımın yan parçasıymış gibi bir hali var. Ama bizim ana parçaya, bir komutana ihtiyacımız vardı. Bunu da karşılamıyor kendisi ne yazık ki. Toney Douglas olmayınca biz şimdi direk bu arkadaşa mı gittik, nasıl gelişti o süreç çok merak ediyorum. Mesela Ömer Yalçınkaya "Toney Douglas işi olmadı" deyince Ergin Ataman hadi o zaman "Fitipaldo'yu alalım" mı dedi? Bilen varsa aydınlatsın lütfen

Tam bir Eurocup seviyesi oyun kurucusu .Küçümsemek anlamında söylemiyorum bunu Eurocup takımlarının aranan oyun kurucusu olur ilerleyen yıllarda .

Tipini tarzını fiziğini Taylor Rochestie' ye benzetiyorum. Onu da beğenmeyip göndermiştik ki taraftar baskısı da vardı gönderilmesinde. Sonrasında Maccabiye kadar yükselen bir grafiği oldu, her ne kadar elit takım guardı olmasa da bizim gibi her sene tekrar yapılanan takımlar için ideal bir oyuncuydu. Bu yüzden Fitipaldoya biraz daha sabredilmesi iyi olur. İtalya ligi performansı ve Uruguay milli takımı referansları ile biraz kredisi var.

Diğer yandan bu adam nasıl seçildi, takip edildi merak ediyorum. Yılların Kalnietis'ini bizimle yaptığı maçta beğenmeyip transferinden vazgeçmek enteresan mesela. Daçka maçından sonra da Ergin hoca Fitipaldoyu İtalya ligi istatistiklerini söylerek savundu. Takıma nasıl bir katkı vereceği üzerine çok kafa patlatılmamış sanki.

Türkiye senin için başarısız ve gelişim yerine körelmenin olduğu bir yurtdışı deneyimi olarak kalıcak. Suç sende değil. Sen sadece maşasın.

3 günde Can Korkmaz muamelesi gören ve eğer gönderilmezse sezon sonuna kadar da aynı muameleyi görmeye devam edecek Ergin Ataman'ın son kurbanı. En büyük hatası Ergin Ataman'ın kim olduğunu bilmeden teklifi kabul etmesi.

Kendisine sonsuz sabır ve her şeye rağmen başarılı olmasını diliyorum...Ve hocaya rağmen bunu başarırsa artık sırtı bir daha yere gelmez...

Ergin hoca diyor ki, Bruno buraya İtalya liginin en iyi guardı olarak, 7.5 asist, 15 sayı ortalaması ile geldi.

Öğrencilik yıllarında çoğumuzun başına gelmiştir. Arkadaşlar bir kafeye davet eder. Cepte fazla para yoktur, ama ayıp olmasın diye gidersiniz. Masaya oturup menüyü elinize alırsınız ve hiç yemek isimlerine bakmadan, direk fiyatlara göz gezdirir; cebinizdeki paraya uygun bir şeyler bulmaya çalışırsınız.

Sanırım biz transferleri de bu mantıkla yapıyoruz. Elimizdeki bütçeye göre, oyuncuların istatistiklerine bakarak, rastgele birilerini seçip getiriyoruz. Ya tutarsa… Smith ve Fitipaldo transferleri ve hocanın açıklamalarına bakarsak, manzara bu…

Devamlı tekrar ediyoruz ama adam fiziksel dezavantajını ortadan kaldırmak için 2 kat efor harcıyor. Oyun görüşü iyi, tercihleri fena değil ama faul ve top kayıplarının en büyük nedeni bu. Kariyeri için biraz güç çalışmalı.

Bence de fiziği çok yetersiz Avrupa için..Kendini fizik anlamında epey bir geliştirmesi lazım zaten geliştirdikçe diğer özellikleri böylece daha çok ortaya çıkar

Yavaş yavaş takıma alışıyor diyeceğim ama ortada takım falan yok Ataman sayesinde..Yinede diğer maçlara oranla daha iyi oynadı, biraz olsun güveni daha iyiydi..Tabi Euroleague için hala çok yetersiz hem fizik anlamında hemde oyun görüşü anlamında umarım kendini daha da geliştirebilir..

Bi ara koçun yanına gelip maç esnasında fikir alışverişinde bulunup bişeyler anlatması dikkatimi çekti.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Takım olarak Euroleague'den Eurocup-FIBA CL seviyesine ineceğimiz maalesef bir gerçek. Yazın yeniden guard aramayalım. Fitipaldo gelecek sezon takımda kalmalı. Bütçede de büyük avantaj sağlar bize.

Takımı organize etmek anlamında epey sorunu var. Adam resmen durduk yere top kaybediyor. Alacağı paraya göre 7. yabancı olabilir ama asla as oyun kurucu olamaz.