#61 Göksenin Köksal

Göksenin takımın en iyilerinden diyenler var , çok yakın savunma yaptığı için bir de ellerini iki yana kanat gibi açması göz boyamasın.Kötü değil , ama abartıldığı kadar da iyi değil.Çok çok fazla eksikleri var.

-Şutu hâlâ 2 numara oynayan bir oyuncuya göre zayıf ve bu eksiklik takımın hücumda opsiyonunu çok azaltıyor.Zaten attığı 2likleri genelde turnikeyle atıyor.(Tabiki penetreyle değil, çünkü penetresi de çok vasat .Boş turnike vs.)
-Serbest atışları hâlâ zayıf
-Top sürme ve dribling konusunda neredeyse ligdeki en kötü 2 numaralardan biri.Bakın takım deiligde diyorum.Yahu topu o kadar kötü sürüyor ki topu önünde sektirmiyor da sırtını dönüp geri geri koşarak sürüyor ya da düz sürerse en ufak baskıda ne yapacağını şaşırıyor.
-Bazen basit turnikeleri kaçırıyor ama bu o kadar büyük bi eksiklik sayılmaz ve düzeltilir.

Bana göre Göksenin sadece savunmada iyi.Fiziğini de iyi geliştirdi.Ama savunmada rakibe yapışması abartılacak bi durum değil.Çünkü hücumda fazla bişey veremediğinden ve topu hiç süremediğinden , hücumda takımı durgunlaştırdığından dolayı sadece savunmada efor veriyor ki onu da yapmasa oynamaz zaten.Savunması iyi ama tek eksiği rakip oyuncular bir iki baskıdan sonra Göksenin'e ne zaman nasıl perde yapacaklarını çözüyorlar ve o perdelere Göksenin çok fazla takılıyor adam değişimi de yapamazsak , yakın savunalım derken bomboş şut fırsatı vermiş oluyoruz bazen bu yüzden.Bir de rakip oyuncu daha kendi sahasından topu taşımaya başlarken , bizim yarı sahaya gelmeden gereksiz yere faul yapıyor bazen ona da gerek yok guardı yıpratmak için daha rakip sahada faul yapmak şart değil.Tabi bunlar ufak eksikler.Savunması iyi yoksa.

Yine de hücumda hiç bir şey yapmasa bile takımda iyi bir savunmacının rotasyonda olması lazım o konuda da iş yapıyor.Fakat ben Göksenin'in hücumdaki bu büyük eksiklikleri tamamlamadığı sürece 10 dakikalık rotasyon oyuncusu olmasının takım için daha iyi olacağını düşünüyorum çünkü hücumda çok kısıtlanıyoruz Gordon'un veya Cenk'in yerine Göksenin olunca.Büyük maçlarda sadece zaman zaman takım faul hakkımızın dolmadığı anlarda , rakip guardı yıpratmak ve takıma bir nevi savunmada enerji vermesi amaçlı kullanılmasının takım için daha iyi olacağını düşünüyorum.

Göksenin takımın en iyilerinden diyenler var , çok yakın savunma yaptığı için bir de ellerini iki yana kanat gibi açması göz boyamasın.Kötü değil , ama abartıldığı kadar da iyi değil.Çok çok fazla eksikleri var.

-Şutu hâlâ 2 numara oynayan bir oyuncuya göre zayıf ve bu eksiklik takımın hücumda opsiyonunu çok azaltıyor.Zaten attığı 2likleri genelde turnikeyle atıyor.(Tabiki penetreyle değil, çünkü penetresi de çok vasat .Boş turnike vs.)
-Serbest atışları hâlâ zayıf
-Top sürme ve dribling konusunda neredeyse ligdeki en kötü 2 numaralardan biri.Bakın takım deiligde diyorum.Yahu topu o kadar kötü sürüyor ki topu önünde sektirmiyor da sırtını dönüp geri geri koşarak sürüyor ya da düz sürerse en ufak baskıda ne yapacağını şaşırıyor.
-Bazen basit turnikeleri kaçırıyor ama bu o kadar büyük bi eksiklik sayılmaz ve düzeltilir.

Bana göre Göksenin sadece savunmada iyi.Fiziğini de iyi geliştirdi.Ama savunmada rakibe yapışması abartılacak bi durum değil.Çünkü hücumda fazla bişey veremediğinden ve topu hiç süremediğinden , hücumda takımı durgunlaştırdığından dolayı sadece savunmada efor veriyor ki onu da yapmasa oynamaz zaten.Savunması iyi ama tek eksiği rakip oyuncular bir iki baskıdan sonra Göksenin'e ne zaman nasıl perde yapacaklarını çözüyorlar ve o perdelere Göksenin çok fazla takılıyor adam değişimi de yapamazsak , yakın savunalım derken bomboş şut fırsatı vermiş oluyoruz bazen bu yüzden.Bir de rakip oyuncu daha kendi sahasından topu taşımaya başlarken , bizim yarı sahaya gelmeden gereksiz yere faul yapıyor bazen ona da gerek yok guardı yıpratmak için daha rakip sahada faul yapmak şart değil.Tabi bunlar ufak eksikler.Savunması iyi yoksa.

Yine de hücumda hiç bir şey yapmasa bile takımda iyi bir savunmacının rotasyonda olması lazım o konuda da iş yapıyor.Fakat ben Göksenin'in hücumdaki bu büyük eksiklikleri tamamlamadığı sürece 10 dakikalık rotasyon oyuncusu olmasının takım için daha iyi olacağını düşünüyorum çünkü hücumda çok kısıtlanıyoruz Gordon'un veya Cenk'in yerine Göksenin olunca.Büyük maçlarda sadece zaman zaman takım faul hakkımızın dolmadığı anlarda , rakip guardı yıpratmak ve takıma bir nevi savunmada enerji vermesi amaçlı kullanılmasının takım için daha iyi olacağını düşünüyorum.

Eline sağlık, Göksenin hakkında okuduğum en doyurucu yazı. Aklımdan geçen ama yazmaya üşendiğim şeylerin hemen hepsi var burda.

Umarım Göksenin de okuyordur bu iletiyi

Arkadaşlar basketbolu seyretmeyi çok seven ama basketboldan anlamayan birisiyim . İnanın artık basketbol takımını takip etmekten futbol maçlarına bile bakmıyorum. Burada bir şey dikkatimi çekiyor hep neden bizim sahip oldugumuz oyuncular için ki bunlar daha genç olan gelişmekte olan basketbolcular bu kadar eleştiri yazılıyor. Başka takımların sahip oldugu genç oyuncularsa hep yetenekli gösterilmeye çalışılıyor anlamadım gitti.

Arkadaşlar basketbolu seyretmeyi çok seven ama basketboldan anlamayan birisiyim . İnanın artık basketbol takımını takip etmekten futbol maçlarına bile bakmıyorum. Burada bir şey dikkatimi çekiyor hep neden bizim sahip oldugumuz oyuncular için ki bunlar daha genç olan gelişmekte olan basketbolcular bu kadar eleştiri yazılıyor. Başka takımların sahip oldugu genç oyuncularsa hep yetenekli gösterilmeye çalışılıyor anlamadım gitti.

Tam aksine Göksenin hep övülüyor.Ben ise sırf Galatasay'da diye abarttığımızı düşünüyorum.Çünkü yukarıdaki mesajda yazdığım gibi çok fazla eksiği var.Zaten kötü oyuncu demedim sadece okuduğum kadarıyla bazı arkadaşların Göksenin'i abarttığını düşünüyorum.Yazdığım eksik yönlerin bir tanesine de kimsenin çıkıp 'hayır öyle değil' diyeceğini de sanmıyorum çünkü çok bariz eksikler.Yerden yere vurmuyoruz ki objektif olarak neyi iyi yapıp neyi kötü yaptığını söylüyoruz.Takımda olmasından da mutluyuz ayrıca.Rakip takımın gençlerini övmekten kasıt Kenan Sipahi , İzzet Türkyılmaz falan ise , bunlar zaten daha rakip takıma gitmeden önce 'alalım' diye övülen oyunculardı , fakat alınmadı.Ben övmedim o ayrı , ki abartılacak bir tarafları olduğunu da düşünmüyorum.Mesela İlkan'ın topicine bakarsak orda öve öve bitirilmiyordu.Ama adam Fener'e gittikten sonra gülerek izledi herkes, yani bizden övülen adam rakibe gidince dalga konusu oldu.Fener'deyken kendi potasına basket attı 3 kez.Burda 17 yaşındaki Nikolov'u övüyorum onun da akıbeti belli değil , lisansı çıkacak mı çıkmayacak mı , İtalya kampına Şuacan gittiği halde Nikolov niye gitmedi vs. Neyse onlar Göksenin topicinden ayrı konular.

Aslında bizde sıkıntı gençlere önem vermemektir. Furkan dışında genç oyuncumuz yok dışarıdan gelen. Diğer takımlar gelecek planlamasını daha iyi yapıyor bence. Nikolov konusu ise bir Galatasaray klasiği olacak gibime geliyor. Bu çocuğuda elimizden kaçıracağız muhtemelen.

Sırf savunman iyi diye G.Saray'da oynayamazsın. Bu kadar kötü şut atar, bitiriciliğin olmazsa kendini kadronun dışında bulursun. Göksenin bizim geleceğimiz olmak istiyorsa çok çalışması lazım.

Bence Sinan'ı boşuna transfer ettik. Sırf o kadroda olsun diye Göksenin kadroya giremedi. Sinan'ın bir şey verdiği de yok takıma öyle. Göksenin de daha çok şut çalışması yapıp şut yüzdesini ilerletmeli. Sinan'da zaten şut yok. Göksenin şutunu düzeltirse Sinan kadroya giremez bence. Her şey Göksenin'e bağlı

İnşaAllah üzerine düşeni yapar ve şutunu geliştirir.
Yoksa bu kadroda olması çok zor.
Sinan'ın kadroda olmasının asıl nedeni çok iyi olmasa da guard pozisyonunda görev yapabilmesinden kaynaklanıyor bence.
Sana güvenenleri mahcup etme sakın...

savunmada ayakta kalan tek oyuncu.. yürüyedur..

Savunmadan başka yaptığı iyi bir şey olmadığı için zaten mecburen savunma yapmak zorunda.Hemen her maç hep Göksenin övülüyor ama bana kalırsa takımın hücumdaki el freni.Takımda var olmak için zaten o yakın savunmayı yapmak zorunda.Ama o yakın savunması da fazlasıyla göz boyuyor , ellerini sürekli kanat gibi açıp rakibe yapışmaya çalışıyor fakat bu sadece rakibin topu rahat getirmesini 2-3 saniye geciktiştirmeye yarıyor.Penetre etmeyi bilen adamı durdurma ya da bezdirme gibi bi durum yok.Öyle hareketli ve canlı gözükmekle olmuyor maalesef.Şuacan'ı koysak o da savaşıcak belki , ama hiç bir işe yaramayacak.Bu takımda iş yapmak için oyunun ya hücum kısmını çok iyi oynamak ya da oyunun iki yönünü de az çok oynamak lazım.Göksenin ise sadece savunma yaparak takımda var olmaya çalışıyor -ki rakip guarda çok yakın durmaya çalıştığı için yaptığı savunma çok ama çok abartılıyor-

Göksenin'in iyi bir Galatasaray'lı olduğunu düşünüyorum savaşçı ve iyi niyetli de gözüküyor , Trabzon'lu olmasından dolayı da ayrıca desteklerim, bu yüzden Göksenin'in başarılı olmasını çok istiyorum ama yok kardeşim hücumda bu kadar takımı frenleyen ve top sürme-pas akıcılığı olmayan bi oyuncu olarak kalırsa iş yapması zor.15 dakika oyunda kalıp 0 sayıda kalırsan istediğin kadar savunma yap işe yaramaz.Bomboş kalmadığı sürece iyi şut da atamıyor.Bu ligde 2 numara pozisyonunda oynayıp da bu kadar kötü top sürme-pas-şut kombinasyonuna sahip olan 10+ dk süresi olan bir rotasyon oyuncusu söyleyin bana ? Yaptığı yakın savunma bize + olarak kaç sayı getiriyor ? Hücumda takımı duraklatması kaç sayı götürüyor ? Bunu iyi hesaplamak lazım.Kolay kolay oyuncu eleştirmem , ama benim görüşüm böyle.Sürekli Göksenin sırf yakın savunma yapmaya çalışıyor diye övülüyor ama takımda bence hedefler baz alındıgında takımdaki en yetersiz iki oyuncudan birisi.Rotasyonda bulunmasının zararı yok ama kötü giden maçlarda 15 dakika süre alması sıkıntı.Önde götürdüğümüz lig maçlarında süre alsa sıkıntı yok.Tabi hocanın da bildiği vardır , Oly maçında 2.30 dk kala 7 fark gerideyken Henry'yi çıkarıp Göksenin'i almasına da çok şaşırmıştım , acil sayı bulmamız gereken bir anda Henry ya da Ender yerine Göksenin'i kullanmasını anlamadım.Hoca da şans veriyor , umarım aldıgı süreleri iyi kullanır kendini geliştirir ama şu anki seviyesi hiç yeterli değil , sadece savunması değil de , 'savunmacı kimliği' göz boyuyor bence.

Hücumda kapasitesi çok sınırlı .Tek yönlü oyuncuların alacağı süre ortalama 10 -12 dakika olmalı. Takımı ateşleyip kenara gelmeli. Göksenin hücumda gelişir mi bilmiyorum hani sadece şutu kötü olsa bir nebze de ne top sürme var ne sırtı dönük oyun , ne perdeden çıkıp şut . Türk basketbolundaki guard sıkıntısının ekmeğini yiyor . Ömer Onan gibi kendini geliştirir mi diye bir umut bekliyorum hala ümidimi kesmedim ama azalıyor.

Şutu attıktan sonra niye o kadar geri çekiliyor,anlayan beri gelsin.Tribüne çıkıyor neredeyse.Zaten üçlüklerinin yüzde 10u falan giriyor,kendisi de her şut sonrası tribünlere falan çıkınca kısalarda eksik yakalanıp fast break yiyoruz.Şutunun isabet oranını geçtim geliştirmeli bile demiyorum zaten çok bariz de şu hareketi yapma bari.Her şutun sonrası bedava sayı yiyoruz fast breakten

Rakibe yakın durmak demek iyi savunma yaptın anlamaına gelmez ki be göksenin. Zaten ilk penetresin de o kadar yakın savunduğun için ya kolayca geçiliyorsun ya da faul yapıyorsun