#8 Malik Hairston

Neye istinaden herkes seneye kurulacak kadroda Hairston'ı banko yazıyor,ne oynuyor ki?

İlk maçlar birkaç drive,smaç coşturdu milleti.Ne şutu var,ne dengeli drive ediyor...Top kayıpları zaten efsane.Mağlup olduğumuz maçlarda açın top kayıplarına bakın.

Savunması çok mu üst düzey,Malik'i bu kadar öne atıyor taraftar gözünde?
 
Malik'i bilenler bilir milano'da oynadigi sezon langford ile takımı sürükleyen iki isimden birisiydi . Ozellikle Atina'da oliy'i tek basina dagittigi mac efsanedir . Savunmada vasatın üstünde oynasada geldigi günden beri hücumda kocaman bir sıfır . Herşeyden önce şut mekanigini degistirmeli bu stil ile attıgı üclüklerin girmeyecegi top elinden cıkarken belli oluyor . Umarım eski milano günlerine döner ve play-off larda yapacagı skor katkısıyla şampiyonlugumuzda büyük katkısı olur
 
Milano'da iki sezon boyunca ligde ve euroleague aldığı süre ortalaması neredeyse bu yıl bizde aldığı süre ortalamasıyla aynı.Fakat;

Milano'da iken 28 dk ortalamayla oynarken sayı ortalaması 11-12 iken Galatasaray'da sayı ortalaması 7-8.
Milano'da maç başına yaklaşık 3 kez 3 sayılık atış denerken(yüzdeleri de gayet iyi) , Galatasaray'da ortalama maç başına 1 üçlük denemesinde bulunuyor.
Ayrıca neredeyse tamamen aynı süreleri aldığı bir ortamda Milano'da oynadığı sezon boyunca Galatasaray'da şu ana kadar oynadığı oyuna göre ribaund ve asist ortalamaları da az farkla da olsa daha yukarıda.

Yani bakıldığında oyunun her anlamında klasik ortalamasının daha gerisinde Hairston.Bakıldığı zaman savunmada bir gayret koyuyor ortada ve savaşmaktan kaçar gibi bir görüntüsü yok.Ama daha fazla sorumluluk almalı.Bazen şut fırsatı bulduğu halde şut atmıyor.Penetreleri beklediğimiz kadar etki yapmadı.Bu adam bu kadar düz oyuncu değildi biraz daha açılması , hücumda daha fazla rol alması lazım , ki o rolü alırsa faydalı olabilecek bi oyuncu.
 
Ondan beklediğimiz katkıları alabilsek başa baş oynayıp kaybettiğimiz maçları kaybetmezdik,skora mutlaka katkı vermesi gerekiyor,beni hayal kırıklıgına uğrattı.
 
Aliağa maçında maçı kazanmaktan ziyade oyuncu kazanmaya çaba harcadık.Kazanabılabilecek oyuncular içinde bence en önemlisi Hairston'du ve olumlu sonuç verdi bu deneme.Diğer maçlarda da umarım Hairston'ı aynı şekilde kullanırız.Fast breaklerde ciddi bir skor katkısı.Set hücumlarında da cut yaparak potaya yakın topla buluşturup ciddi bir silah olarak kullanabiliriz Hairston'ı.Ondan katkı alabilmemiz sezonun kalanı için çok kritik
 
Bugün ortanın üstü ile oynadı diyelim. 9 sayı attı, Hiç üçlük kullanmadı. İki sayılıklarda %30 ile oynadı. Düşük bir rakam. Savunmada ise kesinlikle zamanlama sorunu var. Birebirde rakibi çok iyi savunuyor ama zamanlamayı ayarlayamıyor. Bu yüzden maçta basketler yedik. Neden üçlük denemiyor bunu anlamıyorum ?
 
Potaya penetreleri bizim için önemli. Kötünün iyisi yapacak bişi yok. Takımda potaya giden Ender ile Malik var başka adam yok.
 
Epeydir hem savunmada, hem hücumda berbat oynuyor ama forumda pek fazla eleştiri aldığı yok, ilginç doğrusu. İlk geldiği günlerde fena değildi ama şu ana kadarki genel performans ortalaması net hayal kırıklığı.

"Ah be David Hawkins, ahhh!" diyorum...
 
Doğru adamdı ama baya yanlış zamanda geldi diye düşünüyorum.Eksiklere yama yapmaktan adamdan esas verimi alamıyoruz.
 
Hairston'ın performansına şaşırmamak elde değil, beklentilerin oldukça uzağında. Benim beklentilerim oldukça yüksekti, ilk geldiğinde basketboldan uzak kalmasından dolayı zaman gerekiyordu ama şu anda da açıkçası tanınmayacak halde. Siena ve Milano'da skora ulaşan, özellikle de içeri yüklenişleri ve atletizmi ile fark yaratan bir oyuncuydu. Ama bizdeki pasif görüntüsü çok enteresan. Sürekli denese ama şutları girmese bir nebze anlarım, ama skorerliğini geçmişte göstermiş ve Euroleague'in F4 adayı takımlarını peşinden koşturmuş bir adamın, bu denli pasif kalması enteresan. Yeterince onu kullanmaya uğraşıyor muyuz, bundan da pek emin değilim ama yine de iş Hairston'da bitiyor. Normalde gelecek sezon planlamalarında olacağını, takımın ana parçalarından biri olacağını düşünüyordum ama şu haliyle bir Shipp performansı bile veremiyor.
 
Benim sevindiğim olay bugünki oyundan ziyade; artık yavaş yavaş şut kullanmaya başlaması. Heralde 5-6 şut denemiştir girmese dahi. Eninde sonunda girecektir şutları. Zaten pota altına fişek gibi giriyor bir de şutlarını eklerse 10 numara olur.
 
Geldiğinden beri şutu sıkıntılı. İçeri penetrelerinde bitirme yüzdesi de beklentilerin altında kalmıştı ancak giderek istenen seviyeye geldi. Daha 1-2 tık daha çıkabilir. Şut konusunda ise 1-2 maç dışında düzelebileceğini sanmıyorum. Marko benzer katkılar vermeye devam ederse Hairston'ı bu şekilde kullanmak yine mantıklı. Bir ara Gordon'a nolur şut atmasın diyorduk. O mevzuya döndü maalesef durum bu. Olumsuz konuşmuş gibi oldu ancak ben genel olarak performansından memnunum. Geldiğinden beri savunması belli seviyenin altına hiç düşmedi. Bonsu'nun son maçları ve Erceg'in sezon başından beri savunmadaki halleri düşünülünce savunma katkısı da çok önemli durumda.
 

Üst