#8 Malik Hairston

Ben de kendisini yetersiz bulanlardanım aslında bize gelmeden önce tam benim sevdiğim tarz bir 3 numarayı ama bizde bir türlü o performansı yakalayamadı savunmasına vs. lafım yok ama ben kendisinin daha çok sorumluluk almasını istiyorum
 
Ben basketbolcu değilim.Türkçe dersimide geçtim.Sana sormuyorum basketbolcu musun veya Türkçe dersinde başarılı oldun mu diye.Yoksa polemik yaratmak istiyor gibi olurum tıpkı senin yaptığın gibi.Ben maçın kritik dakikalarında yapılan hataları söyledim sadece.Malik maçta kötü oynadı dediğimi hatırlamıyorum.Benim söylediğimle senin söylediklerin arasında uçurumlar kadar fark var.

1.si sen önce ilk yazdığın mesajı editleme,o kullandığın üslubun arkasında dur, ondan sonra gel bana polemikten bahset.

2.si Hairston maçın Galatasaray adına en skorer oyuncusuyken, rakibin en önemli oyuncularından birini ve Avrupa'nın en önemli skorerlerinden birini normal sürede sıfır sayıda tutmuşken. 41 dakika sahada kalıp insan üstü efor sarfetmişken adamı bir kelime övmeyip maçı onun yüzünden kaybettiğimizi belirten bir mesaj yaz, sonra da ben Hairston kötü oynadı demedim de, daha ne diyeceksin adama
 
İlk mesajı değiştirdim çünkü polemiğe girmek istemiyorum burada.Açıkcası üslubumun arkasında durup durmamak değilde o mesajı görmen beni üzdü gerçekten çünkü ağırdı dokunmuş herhalde biraz.Kusura bakma deyip konuyu kapatmak istiyorum çünkü ben kendimi sen kendini anlatamayacaksın.Malik maç başından beri kötü oynadı maçı onun yüzünden kaybettik diyorum ki konu kapansın.Ben suçluyum tamam.
 
Ben mi yanlış gördüm bilmiyorum ama Sonny Weems maçın sonundaki sayıları atarken 4 numaradan pick aldı ve Erceg'in üstünde kalmasını sağlayıp sayıları buldu. Yani burda Malik'in ne suçu var onu anlamadım, pick n roll oyananırken adam değşiyorsak bu koçun tercihi değil midir ?
 
Malik kariyeri boyunca çok üçlük atış zorlamayan ama yakaladığı ceza şutlarını %50 lere varan oranda atan bir oyuncu..Bu sene ceza atışlarında sadece bu maçta değil genel anlamda başarısız...Çok boş kalmadıkça atmadığı halde 3'lük yüzdesi %28'lere kadar düşmüş durumda...Penetreleride çok güven vermiyor bana ve zaman zaman çok top kaybı yapıyor...Ama savunması, mücadelesi ve sertliği en üst seviye...Kendi üretemediği günlerde rakibi durdurarak katkı veriyor ..Bu da çok önemli bir özellik...Ergin Hoca'da bu eksileri artıları ve elindeki diğer alternatifleri değerlendirip bir karar verecektir sezon sonu...
Bu arada Marko ile iyi performans göstermesinin sebebi, Marko'nun son 4 maçta %46'ya varan bir 3'lük yüzdesi yakalamış olması..Arroyo ve Marko'yu yakın alan rakipler Malik'e daha çok alan açıyorlar...Jamontla savunmada çok büyük bir etkinlik yakalayabilirler ama hücumda savunmalar gömüleceği için birbirine uygun kimyası olan oyuncular gibi gelmiyor bana....
 
Sonny Weems'in uzatmada bulduğu 6 sayıda da karşısında Erceg vardı. Çünkü perdeden sonra switch yaptılar Malik'le ve Erceg'in adım atmaya hali yoktu savunmada.
 
4 sayı 1 ribaund 1 asist 3 top kaybı.

Asıl önemli olan şut stili. Öyle attığı sürece o şutun girme olasılığı azalıyor. O ne çembere fırlatır gibi.
 
Kendine özgü şut stili geliştirip yüzdeli şut sokabilen oyuncular da vardır, Hairston'ın ise hem şut stili, hem de şut isabet oranı berbat. İnsanın sinirlerini yıpratacak düzeyde..
 
Bu Hairston değilmi hani Hawkins bize geleceğinde bu forumda çoğu kişinin Beşiktaştan adam almak yerine Hairston'ı alalım hem o daha iyi oyuncu dediği,aklıma gelince gülüyorum sadece!!! Hawkins gibi birini birdaha zor buluruz ne vardı şu maddeyi kullanacak!!!
 
Hawkins de bize doyamadı arkadaşlar,basketbolda en iyi taraftar Fenerbahçe taraftarıydı kendisine göre.En ufak problemde karakterini böyle ortaya seren,mizah yüklü bir kardeşimizdi.
 
Yok bir de biz gönderdik sanki Hawkins'i. Oyunculuğuna lafım yok da basketbolda en büyük kazık atanlardan biridir kendisi, Cemal Nalga olayı sorumlularından sonra bizi zor duruma düşürendir. Arroyo ve Marko gelmeseydi 'Yaktın bizi Hawkins' naraları atıyorduk.
 
Hawkins'in yaptığı değil tartışma konusu olan o dönem hem bu forumda hemde başka forumlarda Hairston Hawkins'den iyi diyenler vardı, ben öyle bir Hairston göremedim, Hawkins bize ihanet etmiştir doğru ama biz onun kalitesine yakın bir oyuncu alamadık...
 
Açıkçası ben kendisinden memnun değilim. Şutu bu kadar kötü olan bir oyuncuya sadece savunması nedeniyle katlanılmaz. Zaten o kategoride Sinan var. Gerek yok yabancı kontenjanını doldurmaya.
 
Yok abi olmayacak. Daha önce kalması gerektiğini düşünüyordum ama en kritik anlarda kaçırdığı fauller ve şutlar çok can yakıcı oluyor. Topu potaya fırlatıyor resmen.

Savunmasına, mücadelesine ve emeğine büyük saygım var ama daha şutör bi SG lazım bize seneye.
 
Malik'te her şeyden biraz var, ama hiçbir şey tam değil... Şutu var ama net bir şutör değil... Penetresi var ama delici değil... Dengesiz dediğimiz Gordon'u mumla aratıyor.
 
İlk başta hakkını verelim. Yoruluncaya kadar iyi savunma yapıyor. Ve bu özelliği bir çok maçta olumlu katkı getiriyor. Lakin olmuyor...

Siena'dan Milano'dan tanıdığımız Hairston ile arasında dağlar kadar fark var. Bu sezon başı çok fazla geriye gitmiş. Sezon sonu Bye bye çekeriz.

O şut atınca benim yüzümde bir ekşime oluyor. Öyle şut mu atılır birader. Resmen potaya fırlatıyor. O şut şekliyle sokması zaten düşük, serbest atışlarda bile zorlanıyor. Yok bombeli atmıyormuşta falan filan hikaye. Sokacaksan sok arkadaş..
 

Üst